Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 22. Avg 2025, 21:46:53
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 4 5 7 8 ... 10
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Kako se izboriti sa lošim navikama?  (Pročitano 16586 puta)
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 4910
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.1

http://forum.burek.com/allen-carr-lako-je-prestati-pusiti-t364589.html
Ne znam doduse koliko mogu da progutam onu pricu da nikotin stvara vecu zavinost cak i od...Cega bese, koke ili heroina?(ako je heroin, onda tek ne mogu da poverujem u to)  Smile
To je obična glupost, propaganda duvanske industrije.

ne verujem da je propaganda duvanske industrije jer bi bila kontraproduktivna...

ima jedan primer koji dokazuje da je samo stvar volje da li ce neko prestati sa pusenjem...sad ce neko da misli da lazem a nemam razloga za to...moj deda je bio pusac oko 35 god. Kada sam se ja rodio moji su me vodili u selo kod babe i dede na par meseci...moj deda je tada zbog mene prestao da pusi da mi ne bi dim smetao a napolju je bilo hladno da bi izlazio (bila je zima)...covek je tako po inerciji od par meseci ostavio cigare na nekoliko godina pa je iz dosade ,valjda, poceo pre par godina opet da pusi...to je trajalo oko godinu dana pa je opet prestao i evo i dan danas ne pusi...ocigledno da je sve bila stvar njegove volje i odluke a ne zavisnosti...ne kazem da je svaki slucaj isti ali u ovom je tako...
IP sačuvana
social share
tvrdji od hard core-a

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Iščeznuće problema kroz poricanje stvarnosti.

Zodijak Taurus
Pol Žena
Poruke 30885
Zastava Tatooine
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.5.7
Citat

http://forum.burek.com/allen-carr-lako-je-prestati-pusiti-t364589.html
Ne znam doduse koliko mogu da progutam onu pricu da nikotin stvara vecu zavinost cak i od...Cega bese, koke ili heroina?(ako je heroin, onda tek ne mogu da poverujem u to)  Smile
To je obična glupost, propaganda duvanske industrije.

ne verujem da je propaganda duvanske industrije jer bi bila kontraproduktivna...

Ne, tako se čini samo na prvi pogled. To jeste propganda upravo duvanske industrije, jer ''podaci'' iz ''naučnih istraživanja'' zavisnosti kažu da je zavisnost od nikotina jača od heroinske, sejući tako strah u ljude da tako snažnu zavisnost nikako neće moći da savladaju, pa se u startu demorališu i ni ne pokušavajući... i pritom svakodnevno puneći džepove istim tim duvandžijama, koji će samo propagandu sprovoditi u krug. U tome leži njena i te kakva produktivnost.

ima jedan primer koji dokazuje da je samo stvar volje da li ce neko prestati sa pusenjem...sad ce neko da misli da lazem a nemam razloga za to...moj deda je bio pusac oko 35 god. Kada sam se ja rodio moji su me vodili u selo kod babe i dede na par meseci...moj deda je tada zbog mene prestao da pusi da mi ne bi dim smetao a napolju je bilo hladno da bi izlazio (bila je zima)...covek je tako po inerciji od par meseci ostavio cigare na nekoliko godina pa je iz dosade ,valjda, poceo pre par godina opet da pusi...to je trajalo oko godinu dana pa je opet prestao i evo i dan danas ne pusi...ocigledno da je sve bila stvar njegove volje i odluke a ne zavisnosti...ne kazem da je svaki slucaj isti ali u ovom je tako...

Pa stvar i jeste u tome da to nije zavisnost, a da se samo smatra da jeste. Nije zavisnost, nego pogrešno stanje uma, koje se lako može ispraviti.

Ovo o čemu ti ovde pričaš je prestajanje putem snage volje. Naravno da taj metod nije nedelotvoran, ali je to prilično retko, a ima i loše strane: težak je, naporan, često bolan, depresivan i pušta nas da ceo život živimo žudeći za pljugom, makar se ceo život odupirali. Sigurno ima i izuzetaka, naravno, ali meni taj metod nije išao, jer mrzim da se mučim ako ne moram. Smile
IP sačuvana
social share
"I find your lack of faith disturbing". Darth Vader
Pogledaj profil WWW Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 10425
OS
Windows XP
Browser
Safari 4.0.249.89
Farmakoloske deficije psihicke i fizicke zavisnosti (drzim udzbenik Wink ).

Psihicka zavisnost se zasniva na osjecaju prijatnosti prilikom uzimanja. Neuzimanje ne izaziva tegobe.
Kod nje se moze govoriti o samostalnom odvikavanju. Ali moze postojati motivacija u vidu smanjivanja nervoze, problema tim "prijatnim" osjecajem.

Fizicka zavisnost (pored uzivanja pri konzumiranju) uzrokuje apstinencijalni sindrom.
Stepen apst. sindroma je razlicit, a moze da dovede i do smrti.
Ponovno uzimanje droge ublazuje efekt aps. sy. Cesto je uzrok uzimanja droge strah od efekata a. sy.

I evo spisak droga po tipu zavisnosti:
Broj slova odgovara intenzitetu tipa zavisnosti P-sihicke, F-izicke

Opiodni(heroin) ppp/fff  Smile
Alkohol ppp/fff
Kokain ppp/f  Smile
amfetamin p/(f)
kanabis p/fizicki ponekad, i slab
duvan ppp/-  Smile

Sto znaci da duvan ne uzrokuje realne tegobe pri odvikavanju. Nego je vise stvar navike.
I nije jaci od kokaina ni heroina  Smile.
Mada poznajem svega par ljudi koji se tresu bez cigara. Al to je 0.002 % (2 od hiljadu ljudi koje znam Smiley )

---

I dajte neke druge lose navike. Kasno ustajanje, igranje igrica, kasno skupljanje potpisa Smiley
« Poslednja izmena: 21. Feb 2010, 02:28:10 od Slagvort »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

А у к*ц

Zodijak
Pol
Poruke 34619
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6
mob
LG Frizider
Колико ја видим најбоље лепо да се прешалтам на вутру ако је икако могуће Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 8856
Zastava Cyber Space
OS
Windows 7
Browser
Opera 9.80
mob
Samsung Galaxy SII
Nek ti thugforever to sredi  Smile

A kako duvan nema nikakve fizicke posledice. Tipa jaka iskasljavanja, itd itd (moj je otac to imao)  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Записи из подземља

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 15650
Zastava Београд
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
mob
Samsung S8
Колико ја видим најбоље лепо да се прешалтам на вутру ако је икако могуће Smile

Moguce je, moguce... Smile

Citat
Nek ti thugforever to sredi

IP sačuvana
social share
Ako je nesto ocigledno, ne mora biti istinito.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

high prudence

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 9110
Zastava Amber
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.8
mob
Nokia 1800
Mislim da je ovde sve objašnjeno  Smile

Mada, postoje i neke grane psihologije koje su na dobrom putu da utvrde da fizička zavisnost u stvari i ne postoji i da se sve što se odvija u nama, odvija psihosomatski (ili kako već to nazivaju...) uključujući i neke bakteriološke i virusne bolesti

Drugim rečima, kažu da sve dolazi iz glave.  Smile
IP sačuvana
social share
                                Someone stole my donuts, and now you're all gonna pay!                               
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Записи из подземља

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 15650
Zastava Београд
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
mob
Samsung S8
Psiha kada uhvati da te lera nema nista gore.  Smile
IP sačuvana
social share
Ako je nesto ocigledno, ne mora biti istinito.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Iščeznuće problema kroz poricanje stvarnosti.

Zodijak Taurus
Pol Žena
Poruke 30885
Zastava Tatooine
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.5.8
Da završimo sa tom pričom o duvanu: dakle, nema fizičke zavisnosti, sve je u glavi, bilo da verujete nečijem ličnom iskustvu ili udžbenicima. Ipak ne treba zaboraviti da je psiha vrlo jaka i zajebana stvar i da može da vas ''ubedi'' da prolazite kroz najgori apstinencijski pakao.

I dajte neke druge lose navike. Kasno ustajanje, igranje igrica, kasno skupljanje potpisa Smiley
Imala sam ja lošu naviku - kasno ustajanje.
Rešila sam je tako što sam počela da radim i da ustajem u 7h.
Bez po muke, što se mora, nije teško. Smile
« Poslednja izmena: 21. Feb 2010, 14:04:23 od B@mbin@ »
IP sačuvana
social share
"I find your lack of faith disturbing". Darth Vader
Pogledaj profil WWW Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator

Zodijak Sagittarius
Pol Žena
Poruke 29778
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 8.0
mob
Nokia 
Kasno ustajanje je luksuz koji mogu da priustim samo vikendom, tako i da hocu ne moze da mi bude losa navika  Smile 

Igranje igrica zna biti grozna navika pogotovo ako imamo gomilu obaveza koje zapostavljamo...Kad si slobodan, mozes do sutra da se igras  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 4 5 7 8 ... 10
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 22. Avg 2025, 21:46:53
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.062 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.