Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 09. Sep 2025, 19:14:32
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

Napomena: Za sva pitanja u vezi kupovine novog hardware-a ili procene vrednosti i preporuke koristite - ovu temu

Spyware,sta je,kako radi,kako se zastititi? :: Kako rade mreze :: Burek Anti-virus software review :: Index tema koje ne treba propustiti

Idi dole
Stranice:
1 ... 120 121 123 124 ... 127
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Kako rade mreze?  (Pročitano 310195 puta)
Poznata licnost

Onen i-Estel Edain ... U chebin Estel anim.

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 4131
Zastava The Middle-Earth
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 5.0
mob
Nokia N-shurnaest
Cim mozes da uradis loopback ping (127.0.0.1) lan kartica racunara trebalo bi da je ok. Ostaju samo podesavanja ili eventualan problem sa ostalim uredjajima.

Obtain Ip Automaticaly na properties IPv4 Lan kartice racunara, dhcp na ruteru ukljucen, ruter mora imati razlicitu adresu od modema a da bude u istom subnetu ...

kucaj u cmd dok su ti oba uredjaja povezana, i ruter i modem :
tracert IP_modema i baci screen pa cemo dalje ...
IP sačuvana
social share

J.R.R TOLKIEN GEEK   
I think ... therefore you are.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

42

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 26656
Zastava Restoran na kraju vaseljene
OS
Windows 7
Browser
Opera 11.50
mob
Nokia 6630, valjda
Loopback postoji i ako ne postoji NIC na rachunaru...

Loopnack je OS thingie...
IP sačuvana
social share
“The mind commands the body and it obeys. The mind orders itself and meets resistance.”
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Onen i-Estel Edain ... U chebin Estel anim.

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 4131
Zastava The Middle-Earth
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 5.0
mob
Nokia N-shurnaest
trebalo bi da je ok.

Loopback je OSI thingy ...  Smile
Nic operise na leyer 1 i leyer 2 osi modela, kad radis loopback spustas se na leyer 2. Da bi testirao TCP/IP morao bi ici na layer 3. Bez obzira sto se spustas na layer 2 kad radis loopback ping, ne saljes usvtari nista. Tako da ovo bi bio samo deo trablsutinga nekog problema, ipak mora i ping ip adrese NIC-a. Neka spoji lan kablom, laptop i racunar pa neka pinguje racunar da vidi kako je kartica.  Smile
IP sačuvana
social share

J.R.R TOLKIEN GEEK   
I think ... therefore you are.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supervizor foruma
Legenda foruma

Violence solves everything

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 33826
Zastava Srbija
OS
Linux
Browser
Mozilla Firefox 5.0
mob
LG Nexus 5
Ajd ovako, odradi par provera.

Citat
Prikljucio sam laptop na ruter i na ruteru tada svetluca sijalica 2 (drugi lan port) i u browseru mogu da otvorim stranicu 192.168.1.1 za podesavanje rutera................ali na mEodemu i dalje ne svetli PC LINE sijalica......tako da i dalje nemam net...'bem ti.....

Citat
inace u device menageru sve je ok, u taskbaru imam lan ikonicu - uvek pise network cable is unplugged....

Ajde batali na sekund Pc Line sijalicu, uhvatio si se nje, ko pijan plota. Prikaci taj laptop direktno na modem i ako i na njemu pise network cable is unpluged, definitivno je neispravan lan port na modemu.

Moze da bude jos sijaset stvari, moguce je da isti default IP imaju i ruter i modem pa zbog toga slajfuju.

Dakle, prvo proveri ispravnost lan porta na modemu. Ako je to ok, idemo dalje.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Izdvoji se iz mase i postani meta kompleksashima

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 2230
Zastava Usa
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 5.0
mob
Sony 
Povezao sam lap top preko mreznog prikljucka sa kablom sa desk top kompjuterom.Moje je pitanje kako da uspostavim kontakt izmedju ova dva kompjuter da se jedan sa drugim vide,lap top mi je povezan na internet wierlesom preko modem ruter,a i desk top preko usb d-link.Jedino ne mogu da napravim mrezu da jedan drugog vide.Pomozite
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil GTalk Skype Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 1361
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
MSIE8.0
mob
VIP VIBE C
Evo ovako. Posle izvesnog prekida reših ja da ponovo otvorim internet cafe. Nabavio sam program Internet cafe firme Antamedia, i rekoh ajde da počistim sve sa server računara i reinstaliram Windows.

Kada sam prilikom reinstalacije Windowsa dodeljivao ime računara (bilo je oko 3 sata ujutru) dodelih mi ime što će on biti u praksi  - "server". Ali cvrc, pustio je on to ime, ali izgleda da je u praksi to zaštićeno ime, jer sada ne mogu da delim fajlove iizmeđu računara kao što sam pre radio. Slika u prilogu.

Da li bi prosta promena imena računara rešila problem? Ako ne, da li ima neko bezbolno rešenje (pod bolnim rešenjem mislim ponovnu reinstalaciju Windowsa, što bi stvorilo probleme da moram opet da aktiviram licencu jer kako su mi objasnili prilikom zahteva za licencu, njihov program pokupi podatke o mom računaru, mrežnim karticama itd).

Fajlovi prikačeni uz poruku (kliknite na slike za punu veličinu)

deljenjeracunara.jpg
(152.42 KB, 1024x768)
« Poslednja izmena: 20. Sep 2011, 14:35:37 od megasoft »
IP sačuvana
social share
Pazi da je legalno
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1718
Zastava Vršac
OS
Windows XP
Browser
Opera 11.50
mob
HTC Sensation
Ime racunara je njegov network ID. Ako je zaista ime to sta te muci ovde, onda bi njegova promena vrlo verovatno i resila taj problem.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 1361
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
MSIE8.0
mob
VIP VIBE C
Ne vidim šta bi drugo moglo da bude. Veza sa drugim računarima radi ok (loše sam snimio sliku da se vidi). Sve sam isto instalirao, jedino što sam se ponovo registrovao kod Microsoft-a sa drugom email adresom.

Samo se plašim ako mu promenim ime da se pobrljavi, i da onda stvarno treba reinstalacija.
IP sačuvana
social share
Pazi da je legalno
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1718
Zastava Vršac
OS
Windows XP
Browser
Opera 11.50
mob
HTC Sensation
Win da ne pobrljavi? Nece, ne smeta njemu to. Nego se ti biti problem ako imas mapirane foldere, shortcut-ove, verovatno i podesavanje cafe programa i tako to. Nista opasno po sistem. Samo ne znam za cafe licencu...
« Poslednja izmena: 20. Sep 2011, 14:40:34 od savage »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 1361
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
MSIE8.0
mob
VIP VIBE C
OK. Sačekaću do 22,00 časa možda neko zna da tako kažem pravi uzrok problema. Godinama mi deljenje mreže radi bez problema, prvi put sam i video ovo upozorenje. Pre je ime ovog računara bilo megasoft3 (nebitno).

A što se tiče cafe licence šta da im radim. Ionako njihov program ne radi 100%. Dok recimo bez problema startujem dodati program igricu World of Warcraft, Counter neće da startuje, pa neće. A sve sam isto uradio.
« Poslednja izmena: 20. Sep 2011, 16:30:30 od megasoft »
IP sačuvana
social share
Pazi da je legalno
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 120 121 123 124 ... 127
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 09. Sep 2025, 19:14:32
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.057 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.