Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 21. Sep 2025, 00:02:16
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Napomena: Za sva pitanja u vezi kupovine novog hardware-a ili procene vrednosti i preporuke koristite - ovu temu

Spyware,sta je,kako radi,kako se zastititi? :: Kako rade mreze :: Burek Anti-virus software review :: Index tema koje ne treba propustiti

Idi dole
Stranice:
1 ... 95 96 98 99 ... 127
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Kako rade mreze?  (Pročitano 311156 puta)
Veteran foruma
Svedok stvaranja istorije

Sea shepherd

Zodijak
Pol
Poruke 23472
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.6
Mrezne karte na racunarima namesti na automatic. Ruter namesti da dodeljuje ip adrese racunarima. Ruter za wan namesti da dobije ip adresu ( ili jednostavno resetuj ruter i tako ce biti podesen ). Kabal iz modema povezujes na wan ulaz rutera, a racunare na lan 1 , lan 2 .....

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 4362
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.1
mob
Samsung Note 3
evo namestio sam to al znash sta je problem ping mi je preveliki ne znam zasto nov je ruter sve je novo...zvao sam sbb i rekli su mi da ne mogu da mi pinguju dok ne ukljucim iz kompa u modem direktno i ja ukljucio i onda normalan ping kad sam vratio na ruter onda opet los ping al ako stavim direktno iz kompa onda burazer nema...imate neku pomoc?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma

Sea shepherd

Zodijak
Pol
Poruke 23472
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.6
evo namestio sam to al znash sta je problem ping mi je preveliki ne znam zasto nov je ruter sve je novo...zvao sam sbb i rekli su mi da ne mogu da mi pinguju dok ne ukljucim iz kompa u modem direktno i ja ukljucio i onda normalan ping kad sam vratio na ruter onda opet los ping al ako stavim direktno iz kompa onda burazer nema...imate neku pomoc?
Nema tu sta jos da se podesava, to je to. Probaj sa drugim ruterom.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 4362
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.1
mob
Samsung Note 3
hmm kako da nadjem ruter drugi?
au ljudi ja stvarno ne znam sta da radim sa pingom...kako ja sad da nadjem drugi ruter...sta jos moze da bude ako nije ruter u pitanju???

[Edit by okno: Pisanje poruka zaredom je protiv pravila Burek Foruma, jer se na taj nacin narusava tok diskusije, a preglednost i kvalitet teme znacajno smanjuju.]
« Poslednja izmena: 19. Feb 2009, 21:37:50 od okno »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 6
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.62
Jedno pitanje,racunar je na internetu preko  wireless mreze,AP gore na krovu kabl sve do mrezne,neznam dali imam staticni ili dinamicki IP ,mislim nepali ona  fora sa restartovanjem kompa na rapidu,ali posle dan dava se promeni.hteo bih da pustim net povremeno na laptop(neki pentium 2,nema lan,samo usb konektore)preko crossover usb kabla,cisto da se ne svadjam sa klincem jer stalno pici igrice.Pitanje dali je moguce i ako jeste koja su podesavanja,hvala unapred.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

U can't handle the truth!!

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 2336
Zastava Ormar tvoje cure
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.0.6
mob
Samsung S4
Imam mali problemcic...Nekome mozda i nije ali ja ovo prvi puta radim pa en znam.. Kolega mi je uzeo 8 mbps adsl i sada bi on i brat da na dva kompa podijele tu brzinu da modu oba  dvojica derati igre online... E sada se ja dvojim kako im to napraviti.. Znam da moze na onaj nacin da router stavis u routing mod rada i samo sa mreznim kablom spojis ta dva kompa sa ruterom i trebalo bi da sljaka, jel tako?? E sada da li moze da se napravi nekako da router radi i dalje u bridge modu, a da opet oba dvojica mogu ici online?!? Kada uspijem im to srediti, instaliram im net limiter i ogranicim obadvojici download i upload i to je to! Jel grijesim negdje... Ja sam njima rekao da je lakse u routing modu ali eto...

EDIT_ Ispricavam se moderatoru sto sam otvorio novu temu umjesto odmah postovao ovdje!!

Edit: rijeseno!!
« Poslednja izmena: 23. Feb 2009, 16:01:30 od fucked_up »
IP sačuvana
social share
I don't need to get a life. I'm a gamer. I have lots of lifes!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 277
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.6
mob
Nokia N86 8MP
Molim Vas za pomoc.Kupio sam wirelles router i spojio sam sve i sve super radi sto se tice neta.E sada ja bih hteo i file sharing da odradim preko wirelles-a odnosno da spojim hardove preko mreze te da li to moze da se uradi i kako.
« Poslednja izmena: 27. Feb 2009, 18:24:02 od vlad1982 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma

Sea shepherd

Zodijak
Pol
Poruke 23472
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.6
Molim Vas za pomoc.Kupio sam wirelles router i spojio sam sve i sve super radi sto se tice neta.E sada ja bih hteo i file sharing da odradim preko wirelles-a odnosno da spojim hardove preko mreze te da li to moze da se uradi i kako.
Sheruj folder ili hard koji zelis videti sa drugog racunara. A sa drugog racunara ces ga pronaci po ip adresi.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 277
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.6
mob
Nokia N86 8MP
nista od toga i dalje ga ne vidi
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Pozadrav od vaseg ljubaznog komsije Milanman-a

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 1349
Zastava Kraljevo hometown,Nis fax
OS
Windows Vista
Browser
Internet Explorer 7.0
mob
Nokia 3120c
redosled dogadjaja...

xp je poceo da mi javlja dumprep 0- u.takodje se javljalo to da se thema obrne na staru winndowsvu sivu da se desheruje D particija ,jer sam u mrezi ,takodje  u mrezu nisam mogao da udjem ali je internet radio,i kad bi kliknuo ikonicu zvucnika u sistem tray javljao je da ne postoji neki mixer a winamp se cuje ali nisam mogao da smanjim zvuk klizacem.to se sve desavalo sa novom plocom i novim napajajenjem koji su bili stari oko 3 meseca.dizao sam sistem 3 puta nosio kod servisera koji su dizali istem i cistili od virusa kojih nisam imao.kad sam vadio kabl iz lan kartice dumprep 0- u se nije pijavljivao u start up-u i ta greska.kad bi ga prikljucio javljalo bi se n enkh 30 min. polse toga s desilo da je crkla ploca pa napajenje ili jedno pa drugo....kad sam dobio zamenu za plocu (evo jos zamena dok ne stigne nova,isto vazi i za napajanje) ta greska se javila i na jos tri racunara od ukupno 4 u mrezi.i svaki put kada se taj 4prikljuci.taj komp je lap top MEDION ,davnih dana sa 20gb hdd.posle pola sata se restaruje.kad je iskljucen tj komp mreza rad ok.ali se meni na XP-u ponovo javila ista greska (dumprep 0 -u,deserovanje particije,blokiranje mreze,zvuka) sa novom plocom i napajanjem.i to posle dizanja XP-a ...pisem sa viste evo kolko dugo radi jedno 2h ta greska se ne javlja a na XPu polse samo 30min.taj disk XP sam koristio i za stariji racunar sa athlonom 64 754 lezistem a sad je x2 5000+ ,trenutna zamena za plocu biostar sa 520 chiopm 2 gb rama.postavljam pitanje ovde jer kad ivucem lan kabli na  XPu ,komp radi ok.imamo tp link iz verata na koji kacimo switch u koji idu 4 trenutno 3 racunara,a na visti radi ok
IP sačuvana
social share
Herr Nikolic
Ja sam GENijE!!!Imam GENE od mame i tate!!!
Pogledaj profil Skype Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 95 96 98 99 ... 127
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 21. Sep 2025, 00:02:16
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.068 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.