Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 07. Avg 2025, 17:10:31
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 6 7 9 10 ... 13
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Kako protiv predrasuda?  (Pročitano 18472 puta)
Jet set burekdzija

Odustao

Zodijak
Pol
Poruke 5342
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.5
očigledno ne malo  Smile

ma nemoj tako, čovek (žena, nemam pojma pošto piše muški rod), elem forumaš možda samo hoće da se informiše, što da ne ?
IP sačuvana
social share
Odustao
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Nepoznat
Browser
Opera 9.80
mob
Apple 15
Pazi, ja sam jedinica, ali ipak mi je malo morbidno da razmisljam o tome sta ce biti kad moji pandrknu.
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Odustao

Zodijak
Pol
Poruke 5342
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.5
pa nemoj tako, majku mu, ti si beše pravnik ? znaš i sama koliko problema može da nastane nakon smrti ostavioca...
IP sačuvana
social share
Odustao
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol
Poruke 873
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
Pazi, ja sam jedinica, ali ipak mi je malo morbidno da razmisljam o tome sta ce biti kad moji pandrknu.

Ako se meni obraćate, samo da kažem dane razmišljam o tome šta će meni moji da ostave (i ja sam jedinica), nego kako da ja za života oezbedim svoju decu. Ako među nama ima roditelja, pa još samohranih, onda takvima nije nepoznato da se kod roditelja koji su sami sa decom odgovornost, briga, strah... dupliraju.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak Aries
Pol Žena
Poruke 1981
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.5
Recimo imas djecu i zelis sve da im ostavis
Odgojio si ih da budu dobri ljudi, platio si njihovo skolovanje, pomogao si im da se zaposle, da kupe stan i vode koliko toliko normalan zivot, koliko se moze u ovoj zemlji

Tebi se blizi kraj, ostalo ti je recimo 10 000 evra devizne stednje. Platio si sve svoje dugove, odvojio pare za sahranu i spomenik i generalno nemas vise sta da das sem tih 10 000 evra

Ako ih das svojoj djeci oni za te pare mogu kupiti jedan novi punto ili ako dodaju jos malo neki malo bolji auto. Sa druge strane ako te pare stavis u fond i kazes: jedno djete koje je sada u osnovnoj skoli, a koje je talenat (muzika, sport, ili fizika, matematika...), koje zivi u uslovima nedostojnim covjeka, dobijace do kraja svog skolovanja stipendiju u iznosu 100 evra.

Da li je to humano? Da li je to bolje nego da vase djete ima novi auto?

Djeca se vole do zadnjeg, ali zar ne postoji neka tacka u njihovim zivotima kada roditelj kaze - Sada si odrastao i vrijeme je da pocnes da vodis racuna o sebi i svojoj djeci? Zasto do posljednjeg daha razmisljati o njima kao o izdrzavanim licima. Pa ebem mu boga, ako su nasi roditelji dosli gladni i bosi u gradove, zavrsili skole, stekli nesto za svog zivota, jesmo li mi toliko nesposobni da nemozemo bas nista sami i ako jesmo kakva su nam tek djeca?
IP sačuvana
social share
'If you wish to make an apple pie from scratch, you must first invent the universe." - Carl Sagan

I may be lazy, unmotivated and arrogant, but at least I'm good at it.
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows XP
Browser
Safari 3.0.195.33
mob
Apple 15

Ako se meni obraćate, samo da kažem dane razmišljam o tome šta će meni moji da ostave (i ja sam jedinica), nego kako da ja za života oezbedim svoju decu. Ako među nama ima roditelja, pa još samohranih, onda takvima nije nepoznato da se kod roditelja koji su sami sa decom odgovornost, briga, strah... dupliraju.

Ja kao dete, pa jos i jedinica, mogu samo da kazem da time cinite medvedju uslugu svojoj deci...
Mozete da ih skolujete i date im pocetni kapital za zivot, ali smatram (polazim od sebe) da je krajnje kontraproduktivno da im obezbedite apsolutno sve...
Nesto moramo i sami da uradimo i da lupimo glavom o zid...

Opet kazem... sve to govorim upravo zato sto sam jedinica i sto sam mozda i previse zasticena od strane svojih roditelja, tako da u nekim situacijama bas i nemam neki zivotni elan jer znam da sve sto oni stvore ide meni... pre ili kasnije...
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supermoderator
Legenda foruma

Always outnumbered, never outgunned.

Zodijak
Pol
Poruke 47481
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.15
Citat
Ako među nama ima roditelja, pa još samohranih, onda takvima nije nepoznato da se kod roditelja koji su sami sa decom odgovornost, briga, strah... dupliraju.

Nema ovde takvih, zato ti budi pametna pa slusaj svoju intuiciju i (naravno) napravi ugovor o raspodeli imovine za zivota kad za to dodje vreme. Pa cak i da se nesto desi u medjuvremenu, uvek ga mozes promeniti  Smile

A te price kako decu treba jacati, marsh iz kuce kad zavrsis fakultet i te fore .. videcemo kad budemo i ako budemo imali svoju decu .. ja sam i dalje misljenja da ne treba ni bas svi da budemo roditelji .. svakom po zasluzi. Ja verovatno ne bi trebalo da budem roditelj zato sto bi (jeziva informacija za padanje u nesvest) svoju imovinu ostavila deci, ili im dala deo imovine na koriscenje ukoliko bih to bila u mogucnosti, bez da ih uslovljavam da rade 18 poslova i studiraju 16 fakulteta i utovaruju ugalj na kisi u decembru.

Deca treba da budu vredna, roditelji treba da im usade radne navike i zelju za napredovanjem i usavrsavanjem, ali toliko je mnogo faktora koji deluju sa svih strana i koji za cas sruse jedan ustaljen princip (skola, fakultet,posao,stan,brak,deca,unuci,penzija,artritis,camova daska) da razmisljanje unapred o tome celu stvar dodatno cini nemogucnom. Ovde se pojavio termin "obezbedjivanje apsolutnog svega" i meni nije jasno da li se pod "svim" podrazumeva dati detetu imovinu ili je ustupiti na koriscenje .. to mi malo mnogo daleko od "svega", tacnije sedamnaesta krajnost. Ali eto, ocigledno ljudi misle da je imovina sve i da ona moze da ti obezbedi sve u zivotu pa vise ne moras ni prstom da mrdnes niti bilo sta da radis i trudis se. Dakle osobe koje su materijalno situirane su otpisane u trudu i radu i valjda uspehu, one su niza bica koja ne umeju da se bore kroz zivot, sta li .. jedine prave osobe na svetu su one sto su uspele da se uzdignu iz karton naselja do mesta menadzera ili statijaznam cega .. kad bi tako sve bilo jednostavno ko 2 i 2 u zivotu .. gde bi nama kraj bio ..
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Iščeznuće problema kroz poricanje stvarnosti.

Zodijak Taurus
Pol Žena
Poruke 30885
Zastava Tatooine
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.5.5
Ne vidim uopšte problem u tome da roditelj imovinu ostavi svom detetu, odnosno deci. Pa kome će ako ne njima, državi možda?  Smile

Ne očekujem da mi bilo šta moji ostave, čak štaviše, o tome nisam nikada ni razmišljala, ali ako uleti - super, a ako ne - nikom ništa. Snaći ću se sama i ovako i onako, a nečija imovina/zaostavština mi sigurno neće škoditi.

I da, verujem da je svakom roditelju važnije da je njegovo dete situirano, pa makar to bilo i kroz novi Punto, nego što bi tamo nekom nepoznatom deteu ostavio svoju imovinu. Ipak smo ljudi, važnije nam je da su naši dobro, kako je drugima, nikada nas nije nešto preterano ni zanimalo, da budemo iskreni a ne lažno moralni.

Znam da državi sigurno nikada ne bih ostavila ni cvonjka, a meni je mnogo važnije što su moji roditelji od mene napravili to što jesu, nego što će mi ostaviti nekoliko desetina hiljada eura na računu kad umru. Jedno je od neprocenljive vrednosti, drugo mogu da spiskam za čas.
IP sačuvana
social share
"I find your lack of faith disturbing". Darth Vader
Pogledaj profil WWW Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
Ja imam da obezbedim svoje sa dovoljno municije  Smile
IP sačuvana
social share
Србочетничко комунистички фашиста.

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supermoderator
Legenda foruma

Always outnumbered, never outgunned.

Zodijak
Pol
Poruke 47481
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.15
ne.. ti gresis  Smile

kad dete napuni odredjeni broj godina moras da ga sibnes iz kuce napolje sa recima "aj mars, sad si odrastao".

to je jedino ispravno i naravno svi mi sad sedimo u nasim licno stanovima koje smo mi licno zaradili od licno nasih plata i ne uzimamo ni dinara od roditelja niti imamo bilo kakve veze sa njima, otpisali smo ih i oni nas, jer smo mi sada "odrasli" i njihova imovina je prljava.

nish ne znas, jbt .. ides pravo u pakao  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 6 7 9 10 ... 13
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 07. Avg 2025, 17:10:31
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.065 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.