Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 22. Jun 2025, 19:25:04
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 2 3 5 6 ... 13
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Kako protiv predrasuda?  (Pročitano 18141 puta)
Prijatelj foruma
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Žena
Poruke 25336
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.15
Na zapadu ne postoji taj trend; roditelj koji se zrtvuju za svoju djecu, kupuju na buvljaku da bi djeca imala markiranu odjecu, daju kintu za studije i izdrzavaju ih dok se ne pozene/poudavaju.
Tamo te lijepo izguraju do kraja srednje skole i onda sine zaradi za faks, zaradi za kucu, za stan i slicno. Koliko mi je s jedne strane to privlacna ideja i metoda, s druge mi je okrutna pomalo, vjerovatno zato sto stvarno i zivimo na takvom podneblju drugacijeg mentaliteta.

Ali svakako da je bolje da napravis sposobne ljude nego nesposobne.
IP sačuvana
social share

*Most gods throw dice, but Fate plays chess, and you don't find out til too late that She's been playing with two queens all along. *
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

s'brda s'dola

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 14157
Zastava
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.5.5
mob
LG 4X HD

Citat
imovina se prenosi sa kolena na koleno, to je normalno, sve ostalo je nenormalno, nemoralno i idiotski, osim ako ne postoje realni razlozi za to.

jeste
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supermoderator
Legenda foruma

Always outnumbered, never outgunned.

Zodijak
Pol
Poruke 47481
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.15
Na zapadu ne postoji taj trend; roditelj koji se zrtvuju za svoju djecu, kupuju na buvljaku da bi djeca imala markiranu odjecu, daju kintu za studije i izdrzavaju ih dok se ne pozene/poudavaju.
Tamo te lijepo izguraju do kraja srednje skole i onda sine zaradi za faks, zaradi za kucu, za stan i slicno. Koliko mi je s jedne strane to privlacna ideja i metoda, s druge mi je okrutna pomalo, vjerovatno zato sto stvarno i zivimo na takvom podneblju drugacijeg mentaliteta.

s tim sto na zapadu ti zaista i mozes da zaradis za stan - radeci. A i imovina na kraju ide naslednicima kao i kod nas.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma

Zodijak
Pol Žena
Poruke 25336
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.15
i to je tacno.

i jedno i drugo su krajnosti po meni; nasa djeca uglavnom (p)ostaju debilna i nesposobna da operu gace, njihova otudjena od svega, tako da pretpostavljam da je istina negdje na pola puta
IP sačuvana
social share

*Most gods throw dice, but Fate plays chess, and you don't find out til too late that She's been playing with two queens all along. *
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.5
mob
Apple 15
Ja sam samo rekla da u toj recenici ima istine...

A da ta istina moze da boli... moze... posto smo mi razmazena generacija... "Nemoj, sine... ja cu..."

Gledam svoje roditelje... Jel' njima iko ista ostavio? Nije... sve su sami zaradili... i zato znaju cenu svega toga...
Nisu cekali da im stan\kucu ostave mama, tata, baba, deda, neko od rodbine bez dece...

Jedino sto su im roditelji ostavili je obrazovanje, a to je, da se ne lazemo... veliki kapital jer su mogli da zapocnu svoj zivot pre pandrkanja nekog iz starije generacije...
Naravno da oni zele da meni ostave nesto, ali mislim da su mi jako dugo cinili medvedju uslugu jer nisu zeleli da se "zlopatim" kao oni...

To "zlopacenje" je ipak jedna velika zivotna lekcija...

« Poslednja izmena: 06. Dec 2009, 23:31:36 od Anea »
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 49481
Zastava Босна
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.0.15
mob
Samsung Galaxy S24

Најбољи систем је у Јапану. Чим завршиш школу добијеш доживотно запослење у компанији.  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 8856
Zastava Cyber Space
OS
Windows 7
Browser
Opera 9.80
mob
Samsung Galaxy SII
Vidim, uci se menadzment  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
Ja radim i placam studije i stan i sve ostalo, tesko jeste ali moze se izvesti.
I nije bas tako da se sve ostavlja cisto deci, mora biti napisan testament neke vrste, inace posle ovde parnice traju desetinama godina, u nekom slucaju kao na primer Hemingvejova porodica, testament se moze osporiti.
IP sačuvana
social share
Србочетничко комунистички фашиста.

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 49481
Zastava Босна
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.0.15
mob
Samsung Galaxy S24
Vidim, uci se menadzment  Smile

социологија....  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak Aries
Pol Žena
Poruke 1981
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.5
Ajd da razradim tezu ono sto ne zaradis nije tvoje:

1. Tvoji roditelji imaju recimo trosoban stan
2. Ti imas brata ili sestru
3. Tvoji roditelji su pravi, zdravi i normalni

4. Da li je u situaciji kad ti imas 20 - 30 godina normalno razmisljati ja imam stan? Nije, jel tvoji roditelji mogu da pozive jos 20-30 godina i da te u krajnjoj liniji nadzive. Zar nije bolje raditi i ne racunati na to, pokusati sam da nesto stvoris?

Opcija dva:

1. Tvoji roditelji imaju recimo trosoban stan
2. Ti imas brata ili sestru - koji su rodjeni sa nekim mentalnim ili fizickim nedostatkom ili imaju problem zavisnosti
3. Tvoji roditelji su pravi, zdravi i normalni
4. Za ljecenje tvog brata / sestre trose se ogromne kolicine para
5. Da li ti mozes da racunas da ces nesto nasljediti? Da li roditelji trebaju odmah sad da ti daju tvoj dio, a od ostatka para da rjesavaju probleme tvog brata /sestre? Sta ako kasnije i tvoji roditelji obole i traze posebnu njegu?

Opcija tri:

1. rat, poplava, pozar, preseljenje - u mojoj familiji zadnjih 7 generacija niko nista nikome nije uspio da ostavi sem ledine - uglavnom faktor br. 1, uvijek ostaje nada da cu ja biti prva

Opcija 4:

Tvoji roditelji su napravili divnu kucu u recimo Boru. Ti odes da zivis u Australiji. Tamo ti je dobro i ne mislis da se vracas. Vidjas roditelje 1 godisnje, ali se cujete redovno. Imate dobar odnos. Pored njih zivi tvoj brat od strica ili ujaka ili tetke, koji nema tako dobre uslove za zivot, ali ima dosta vremena, zivaca i volje da posveti tvojim roditeljima. Da li je sa njihove strane pametno da insistiraju da sve sto imaju ostave tebi ili je pametnije napraviti dogovor sa rodjakom i njemu ostaviti kucu?

Opcija 5:

1. Tvoji roditelji imaju pare
2. Ti si kreten: narkoman, alkoholicar, nasilnik...
3. Da li i tada imas pravo da ocekujes nasljedstvo?
   Ili je mozda drustveno odgovornije da oni sve pare ostave drustvu za posmatranje ptica?

itd

Zato je potpuno ok razmisljati "ono sto ja zaradim - to je moje - i to samo danas, a sutra je novi dan i sve karte su otvorene" - narocito na Balkanu
IP sačuvana
social share
'If you wish to make an apple pie from scratch, you must first invent the universe." - Carl Sagan

I may be lazy, unmotivated and arrogant, but at least I'm good at it.
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 3 5 6 ... 13
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 22. Jun 2025, 19:25:04
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.065 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.