Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 29. Sep 2025, 00:43:55
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 96 97 99 100 ... 204
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Kako otići u Ameriku i kako početi  (Pročitano 906214 puta)
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 7
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 8.0
Sale vezano za mail (vlade donja crta japo) pozdrav
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zodijak
Pol
Poruke 1
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.16
Pozdrav Sasha :) mene interesuje, imam 17 godina, idem u srednju medicinsku skolu u Bosni, ali sam rodjen u Beogradu imam drzavljanstvo republike Srbije ali i bosne jer mi je cale iz Srbije. . .  mene zanima kako bi ja mogao da odem do USA? cuo sam da ima nekih "koledza" po par meseci i posle mozes da radis kao medicinski radnik. . .  jer kada zavrsim medicinsku skolu , dali bi mogao da odem kao medicinsku tehnicar? Engleski znam odlicno i koristim ga svaki dan.  ako mozes da mi objasnis kako idu koraci za sve to i sta je najbolje. . .  unapred hvala  :)
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Samo Sapun Srbina Spasava.

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2430
Zastava USA
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6.16
mob
Samsung Galaxy S5 ACTIVE
Aj molim te pričitaj celu temu i posebno obrati pažnju na ono što je Igor pisao. Sve je lepo objasnio. Znam da se nakupilo 100 strana ali ako zaista imaš želju da odeš, onda prvo pročitaj celu temu pa onda kao smo nešto ispustili i ako znamo, pokužaćemo da ti pomognemo.

Smile
IP sačuvana
social share
Od boljeg uvek ima bolje a od goreg gore.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 29
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.16
mob
Samsung 
Pozdrav,citao sam temu koju si otvorio (ne sve) i jako je zanimljiva.  Interesuje me sledece.  Ja bih otisao u Usa preko agencije ovde u RS nesto tipa kurs engleskog jezika u USA pa me interesuje da li kada udjem u Usa sam obavezan i da ga pohadjam ili ne posto tamo hocu da idem da radim?

Hvala unapred
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 261
OS
MacOS X
Browser
Safari 5.0.4
mob
Nokia E72
Škola Engleskog Jezika u Americi !

Kako često pitate o mogućnosti upisa škole jezika u Americi, evo da malo napišem o tome, jer sam i sam jednom upravo u Americi išao 5 meseci na kurs Engleskog jezika.

Postupak apliciranja je sledeći:

- Pre svega morate naći školu jezika koja ima ugovor sa vladom USA da može sponzorisati strane studente za F1 vizu.

- Kada pronađete takvu školu putem Emaila možete da stupite sa njima u kontakt i oni će vas uputiti na osobu koja je nadležna za F1 studente.

- Posle razmenjenih par mailova, dobijete precizna uputstva o kursevima koje škola pruža i odlučite se za jedan od njih

- Uplaćujete avansno fee - upisninu, od odprilike 300-500 usd i oni vam poslaju I-20 dokument sa kojim idete na razgovor u Ambasadu

- U ambasadi je procedura malo lakša jer za vas garantuje ta škola jezika i sponzoriše vas za F1 vizom, ali svakako morate proći celu proceduru, i niko vam ne garantuje da ćete sigurno dobiti vizu. Morate kao i za sve ostale tipove viza dokazati čvrste veze sa Srbijom i nameru da se vratite. U svakom slučaju ne morate kriti da kad završite kurs jezika, možda ćete aplicirati na neki fakultet na engleskom jeziku u Evropi ili Americi, jer oni verovali ili ne uvek žele mlade pametne ljude.

- Vizu tražite uvek na najmanje godinu dana, jer ne znate kolio će biti potrebno da savladate kurs koji ste odabrali

Veoma je velika verovatnoća da ćete dobiti vizu, ali morate znati da je F1 najrigoroznija viza ako se prekrše pravila.

- Škola jezika će vas i lično tužiti ako pokušate da ih prevarite i okršite se o pravila koje ćete čuti čim se pojaviti u školi. Na granici kada pokažete vizu, tražiće vam i I20 obrazac koji morate da čuvate bolje nego pasoš. Taj I20 je vezan za broj vize koji ste dobili i on vazi samo za tu vizu. Svaka naredna pormena iziskuje novi I20 dokument od škole koja vas sponzoriše.

- Kada se javite u školu, a to mora biti prvi ponedeljak čim sletite u grad u kome se kola nalazi, imaćete informativni razgovor sa nadležnim činovnikom koji vas je i mailom obavestio o uslovima, gde će vam od odmah stviti do znanja par stvari koje su Vam bitne, a to su:

- morate odmah da uplatite ceo kurs. nedeljno se plaća u zavisnosti od kursa od 180-400 dolara, i mora se uzeti najmanje 8 nedelje da bi Vas sponzorisali za vizu 400x8nedelja daje 3200usd !!! koje morate uplatiti odmah, plus 500 na početku plus karta dosta značajan iznos zar ne ?! Bilo koji kurs da uzmete bez 4 nedelje nećete ništa uspeti da naučite, a ako uzmete u obzir da idete da nešto naučite dobićete najbolju moguću uslugu, a za isti broj časova bi kod nas platili ne više od 300 eura. Ako je cilj samo dobijanje vize, malo je skupa kombinacija, a i veoma problematična.

Kada završite razgovor sa činovnikom koji vas je isped škole sonzorisao za vizu, morate mu ostaviti kontakt telefon i adresu gde se nalazite, koju će proveravati kao da vam je momak. Svaki put kad izostanete iz skole oni vas zovu i traze i morate pisati izvrstaj zasto ste izostali. Ako se razbolite morate da donesete opravdanje od doktora.
Neopravdanih izostanaka nema, a tri neopravdana deportuju vas odmah nazad.
Sa upisanom skolim jezika, možete da dobijete ID i vozacku dozvolu, ali ne smete da radite i to vam odmah kazu na prvom razgovoru.

Americkim zakonom je regulisano da možete da radite sa F1 vizom, ali samo 20 sati nedeljno, ali se to uglavnom odnosi na studente fakulteta koji su ga upisali u US, a takodje imaju istu F1 vizu. U slučaju da škola ima potrebe za čuvarskom službom možete da aplicirate za poziciju i onda možete raditi i dobiti SSN broj. Kako je to privilegija studenata koji su uplatili 12 nedelja (pa puta 400 usd) teško da vam se isplati da se oslonite na tu opciju. Kada završite 8 nedelja možete da aplicirate za internship u trajanju od još 12 nedelja, gde radite u kompaniji koju vam oni odrede ali bez love, a uz placanje skolarine 12x400usd pa vidite do koje ste cifre dosli.

kada završite 8 nedeljni kurs imate pravo na dva meseca da putujete po us, ali tog 60 dana morate napistiti tlo us, a proveru takodje radi cinovnik koji vas je sponozrisao ispred skole za F1 vizu. U slučaju da to ne uradite skola domah prijavljuje policiji slučaj da bi se ono oprala i kad vas uhvate imate problem kao kuca.

Kada se ovo sagledate, upis skole jezika u us je za bumbare koji imaju lovu da plate i stvarno idu da upisu skolu jezika. Sve mahinacije koje su posredno moguće vam nisu bas neko sjajno resenje.

Kada već pucate toliku lovu moj predlog je da upisete neku skolu jezika kod nas za mnogostuko jeftinije pare. plozite kod nas Toefl, GRE ili GMAT kurs i onda aplicitate na koledz u us ili ako ste stariji po godnama aplicirate za MBA studije.

Sanse da upisete su velike ako imate lovu, i veoma velika verovatnoca da ćete ako ne odmah, onda u drugoj godini lako naci stipendiju, pa uradite mozda i nesto korisno. U svim fakultetima, ima dosta pozicija za rad za studente na fakultetu i onda cete moci i nesto da zaradite, a kada dobijete ssn broj, lako možete da nadjete i dodatni posao uvece.

Opet ste ograniceni za regularnih 20 sati nedeljno ali mozete i da uvece radite na crno jer za to vam treba samo SSN social security number.

Ako imate još neko pitanje, slobodno pitajte.

Pozdrav
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 29
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.16
mob
Samsung 
Uhhhh. . . . . . hvala za ovako isrpan i detaljan odgovor  Smile   Sve u svemu posto mi nije cilj kurs nego da udjem u Ameriku ni ne isplati se upisivati uopste kurs
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zodijak
Pol
Poruke 3
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.16
pozdrav svima. . . !!!
procitao sam sve sta ste pisali za USA i o uslovima odlaska ali nisam mogao da nadjem odgovor na moj problem, a on je:
ja sam bio u USA na h2b vizu, ali nisam radio kod poslodavca koji je bio moj sponzor, nisam se cak ni pojavio na posao, vec sam otisao kod druga koji mi je nasao drugi posao u NY i tamo sam radio dok mi je trajala viza, niko me nije trazio iz imigracionog niti sam imao nekakve probleme na poslu, platu sam dobijao na pay check-u, imao sam racun u banci i sve je bilo regularno.  Sada bi opet da idem ali turisticki, pa se plasim da mi u ambasadi ne prave probleme zbog toga, a moje pitanje je da li mogu da mi prave probleme?
P. S.  napominjem da neznam kakav mi je bio status vize jer nisam radio za svog sponzora, neznam ni da li je ponistena, a neznam ni kako to da proverim?????!!!!
Zamoli bih sve koji nesto znaju o tome da me upute sta da radim, a pre svega sashu, igora. . . . i ostale naravno
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Samo Sapun Srbina Spasava.

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2430
Zastava USA
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6.16
mob
Samsung Galaxy S5 ACTIVE
Imaš li ssn?
IP sačuvana
social share
Od boljeg uvek ima bolje a od goreg gore.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 261
OS
MacOS X
Browser
Safari 5.0.2
mob
Nokia E72
da li su te nesto pitali na granici  kada si se vracao? ako te nisu zezali velika je verovatnoca da te niko nije ni prijavio i da je sve ok. U svakom slucaju probaj, mogu samo da te odbiju u najgoroj varijanti. Ako te na izlasku iz us nisu zezali verovatnommisle da sinradio kod svog poslodavca i da jemsve bilo ok.
ako sad apliciras za turisticku i dokazes cvrste veze sa Srbijom nemaju razloga da te odbiju jer si vec jednom bio i dokazao da si se vratio. Akomsi tamo dobio ssn, onda ukucaju tvoj ssn i tamo sve pise ali probaj da rizikujes ako ti je talo da ides.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zodijak
Pol
Poruke 3
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.16
sa imam ssn
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 96 97 99 100 ... 204
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 29. Sep 2025, 00:43:55
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.065 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.