Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 28. Sep 2025, 00:52:38
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 93 94 96 97 ... 204
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Kako otići u Ameriku i kako početi  (Pročitano 905940 puta)
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 261
OS
MacOS X
Browser
Safari 5.0.3
mob
Nokia E72
Medjunarodne dozvole su se i do sada naplacivale i do sada nikakva novina za te takse bile su i do sada od 2000 dinara.Imam ih dosada 3 ili 4 dozvole medjunarodne koje su izStekle jer traju po 3 godine.
Uz nove vozacke dozvole ne izdaju medjunarodne dozvole jer upustvo o zakonu o saobracaju jos nije stiglo po AMSS .
Inace ce se od juna ove godine 2011 izdavati nove medjunarodne dozvole i stare se moraju zameniti,do tada ko putuje u inostranstvo je u bezvazdusnom prostoru.Tako mi je receno na vise AMSS.
 Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile
Inace mene je interesovalo nesto drugo i to sam i pitala,da li je neko bio u Americi sa novom vozackom dozvolom i medjunarodnaom ako je vec imao srecu da je dobije i koliko je mogao tamo voziti sa istom.
Hvala puno

Draga Bjanka,

Bio sam u us i vozio sa nasom dozvolom, znam momke koje je policija zaustavila sa nasom novom dozvolom i naplatila im kaznu za prekoracenje brzine, vozacku su samo pogledali i nisu im pravili probleme jer je i vozilo bilo na rent a car, i videli su u pasosu da su turisti. U Americi ako ne napravis prekrsaj nece te niko dirati, a onda zavisi kao i kod nas na kakvog policajca naidjes, i u zavisnosti koji prekrsaj uradis.
Ako ostajes duze i imas prijavu iznajmljenog stana mozes da apliciras za polaganje voznje u drzavi u kojoj si. Mozas da dobijes ID i njihovu vozacku ali samo na 6 meseci, jer ti toliko traje npr turisticka viza. Ako imas neku drugu vizu vozacka ti traje do trenutka dok i viza. ID i vozacka su na istoj plastici tako da ti ne trebaju dva dokumenta. Polaganje voznje ti je oko 80-100 dolara i id oko 50 usd, pa vidi koliko ti se isplati.
Ono sto treba da znas da bi u us polagala voznju, moras da imas svoj ili iznajmljen auto na kome polazes. isto je kao kod nas prvo testovi koje moras da naucis i jako se razlikuju od nasih, mada nisu teski, i posle voznja i to je to. ID i Vozacku ako polozis mozes da dobijes za jedan dan.
pozzzz
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 261
OS
MacOS X
Browser
Safari 5.0.3
mob
Nokia E72
Pozdrav svima, posebno Saši i Igoru koji su stvarno dali odgovor na sva vaša pitanja koja ste postavili.   Pročitao sam sve detaljno od korica do korica i za svakog tko se sprema za odlazak prema Americi najmanja stvar bi vam bila za početak da sve pročitate. .  Pošto sam novi na forumu još mi nije dopušteno slati PP, tako da ako SAŠA i IGOR nađete malo vremena, molim vas da mi se javite na PP.   Uglavnom trenutno sam u USA i trebam nekoliko dobrih savjeta.  .   

Caos Drugar

evo da te pozdravim, ja sam trenutno u Beogradu i vracam se u junu u US tako da ako sta mogu da ti pomognem slobodno pisi, ako odgovora nema u predhodnoj prepisologiji, rado ce ti svako od nas sa foruma pomoci, pa i ja naravno.

srdacno
Igor
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zodijak
Pol
Poruke 4
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.15
U ovih skoro sto strana nema leka za moj slucaj. . .
Ima li neko ideju kako odlaze ljudi koji nemaju stalni posao,koji nisu prijavljeni ili koji ne rade uopste?
Znam da ima neka fora ali nisam sigurna kako se odradjuje. . . Posaljite mi na pp posto ja jos ne mogu nikome da pisem. . .

Ja imam tamo obezvbedjen posao,gazda ce poslati papire aaaaliiii sta me vezuje za zemlju? aj da nagovorim caleta da mi prepise kucu. . al sta za posao?   

Stvarno mi je potreban savet ili jos bolje da cujem necije iskustvo. . . molim vas help me
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 18
OS
Windows XP
Browser
Chrome 10.0.648.127
Hvala Igore,inace imas ime kao moj sin,ako ti je to pravo ime
Ovih dana odlazim u Ameriku i od jutros su mi stigle i ostale informacije ,konkretno za drzavu Arizonu kako doci do americke vozacke dozvole.
Na osnovu pasosa sa turistickom vizom i srpskom vozackom dozvolom,polaze se normalnii vozacki ispit.
60 stranica teksta sa pitanjima  vrlo jednostavnih,i prakticna voznja,parkiranje i krug vozna na svom ili vec ko ima kakvom autu.
30 pitanja je na testu posle 80 posto uradjenih pitanja kompjuter sam izbaciuje da ste  polozil i neradi se vise.Posle prakticna voznja.
Slikanje na licu mesta i odmah je gotova vozacka dozvola sa rokom vazeneja koliko i turisticka viza.
Pri sledecem ulasku samo se obnavlja ,plati se 10 dolara i produzuje vreme vozacke dozvole.
Inace ceo vozacki ispit kosta celih 25 dolara.
Sve ukupno smesna cifra u odnosu na nase uslove.
Veliki pozdrav ,naddam se d ace ovo nekom posluziti
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 261
OS
MacOS X
Browser
Safari 5.0.3
mob
Nokia E72
Ima li neko ideju kako odlaze ljudi koji nemaju stalni posao,koji nisu prijavljeni ili koji ne rade uopste?
Znam da ima neka fora ali nisam sigurna kako se odradjuje. . . Posaljite mi na pp posto ja jos ne mogu nikome da pisem. . .

Ja imam tamo obezvbedjen posao,gazda ce poslati papire aaaaliiii sta me vezuje za zemlju? aj da nagovorim caleta da mi prepise kucu. . al sta za posao?   

Stvarno mi je potreban savet ili jos bolje da cujem necije iskustvo. . . molim vas help me

koliko imas godina ?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 261
OS
MacOS X
Browser
Safari 5.0.3
mob
Nokia E72
Hvala Igore,inace imas ime kao moj sin,ako ti je to pravo ime
Ovih dana odlazim u Ameriku i od jutros su mi stigle i ostale informacije ,konkretno za drzavu Arizonu kako doci do americke vozacke dozvole.
Na osnovu pasosa sa turistickom vizom i srpskom vozackom dozvolom,polaze se normalnii vozacki ispit.
60 stranica teksta sa pitanjima  vrlo jednostavnih,i prakticna voznja,parkiranje i krug vozna na svom ili vec ko ima kakvom autu.
30 pitanja je na testu posle 80 posto uradjenih pitanja kompjuter sam izbaciuje da ste  polozil i neradi se vise.Posle prakticna voznja.
Slikanje na licu mesta i odmah je gotova vozacka dozvola sa rokom vazeneja koliko i turisticka viza.
Pri sledecem ulasku samo se obnavlja ,plati se 10 dolara i produzuje vreme vozacke dozvole.
Inace ceo vozacki ispit kosta celih 25 dolara.
Sve ukupno smesna cifra u odnosu na nase uslove.
Veliki pozdrav ,naddam se d ace ovo nekom posluziti

Hvala tebi i sve najbolje u US,

Konkretno ja sam bio u DC i tamo su ti uslovi, ali je super da imas vozacku.

Ono sto su meni trazili tamo je potvrda i SSN ali mozda u Arizoni to u ne traze, ali u svakom slucaju nije ni to problem da dobijes.

uzivaj u prelepoj Arizoni !

ps
da Igor mi je pravo ime Smiley
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zodijak
Pol
Poruke 4
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.15

koliko imas godina ?

27 god,   zavrsen faks,  W&T 2009...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 261
OS
MacOS X
Browser
Safari 5.0.3
mob
Nokia E72
Probaj da apliciras za master u us. kontakitras vise koledza koji imaju mba studije i svim obecas da si pun para i da ces da upises master kod njih. Razmenis desetak mailova i onda im kazes da hoces da dodjes da se raspitas malo vise oko svega i da li imaju neki open house, u skorijem vremenu i da bi voleo da dodjes do njih i dogovorite se oko detalja. evo ti jedan link pa mozes poceti od njega,

http://www.cgu.edu/pages/4775.asp?item=4811

a onda na interent i samo apliciraj dok se neka od njih ne uveri da stvano hoces da studiras MBA i posalje ti garanciju za F1 vizu.
Verovatno ces morati da platis neki fee od oko 300 dolara ali ako ti je cilj da dobijes vizu to je uslov.

predpostalvjam da znas engleski dovoljno dobro da te shvate ozbiljno, a ako ne upisi neki ubrzani kurs i kada dovedes nivo engleskog dovoljno dobro da mozes da pricas o svemu i polozis TOEFL test, apliciraj i lagano.

Obzirom na godine mislim da je to resenje, a mozda neko moze i da ti pomogne sa jos nekim savetom.

Mozes da im kazes da si vec bio u us i da si tamo radio i da su ti se svidele njihove skole, ali da si cekao da zavrsis skolu kod nas pa da tamo upises MBA i sad si resen da to i ostvaris i imas velike sanse da dobijes vizu.

nadam se da sam ti malo pomogao

pozzzzzzz

pozzzzz
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zodijak
Pol
Poruke 4
OS
Windows 7
Browser
Opera 9.80
Probaj da apliciras za master u us. kontakitras vise koledza koji imaju mba studije i svim obecas da si pun para i da ces da upises master kod njih. Razmenis desetak mailova i onda im kazes da hoces da dodjes da se raspitas malo vise oko svega i da li imaju neki open house, u skorijem vremenu i da bi voleo da dodjes do njih i dogovorite se oko detalja. evo ti jedan link pa mozes poceti od njega,

a onda na interent i samo apliciraj dok se neka od njih ne uveri da stvano hoces da studiras MBA i posalje ti garanciju za F1 vizu.
Verovatno ces morati da platis neki fee od oko 300 dolara ali ako ti je cilj da dobijes vizu to je uslov.

predpostalvjam da znas engleski dovoljno dobro da te shvate ozbiljno, a ako ne upisi neki ubrzani kurs i kada dovedes nivo engleskog dovoljno dobro da mozes da pricas o svemu i polozis TOEFL test, apliciraj i lagano.

Obzirom na godine mislim da je to resenje, a mozda neko moze i da ti pomogne sa jos nekim savetom.

Mozes da im kazes da si vec bio u us i da si tamo radio i da su ti se svidele njihove skole, ali da si cekao da zavrsis skolu kod nas pa da tamo upises MBA i sad si resen da to i ostvaris i imas velike sanse da dobijes vizu.

pozzzzzzz

pozzzzz

Hvala ti na savetu i brzom odgovoru. Za tu opciju bi mi trebao neki sponzor...Ali imam u vidu,ako nista ne uspem drugo da sredim.   
pozdrav!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 261
OS
MacOS X
Browser
Safari 5.0.3
mob
Nokia E72

pozzzzzzz

pozzzzz

Hvala ti na savetu i brzom odgovoru. Za tu opciju bi mi trebao neki sponzor...Ali imam u vidu,ako nista ne uspem drugo da sredim.   
pozdrav!

Ako si bio dobar student i ako imas dobar score na toefl i jos ako uradis dobro gre ili gmat test, postoje velike verovatnoce da dobijes stipendiju.
MBA su akademske studije koje podrazumevaju da ces se baviti time profesionalno i ima dosta firmi u us koje daju stipendije ili delimicne stipendije, i deo te finansira fakultet i ne placas nista, samo moras da ucis i to je to.
Ujedno to ti je i put da regulatno zaradis lepu lovu, za razliku od ostalih poslova koje se nude za poslove bez papira.
Imas kalkulaciju koju je sale napravio, e sad to isto pomnozi sa najmanje 30 usd po satu i videces prenosti. NAsi ljudi su prepametni za amere tako da veoma brzo ides sa 30 po satu na vise i jos vise i onda lagano. U americi se isplati uciti ali kosta, ali sve je to samo ulaganje, jer kroz dobar posao skolarinu nadokandis za godinu dana a nekada i ranije.

pozzz
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 93 94 96 97 ... 204
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 28. Sep 2025, 00:52:38
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.046 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.