Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 23. Sep 2025, 08:47:47
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 91 92 94 95 ... 204
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Kako otići u Ameriku i kako početi  (Pročitano 904983 puta)
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 320
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.8
mob
Samsung Galaxy 3
evo da i ja malo pomognem, ovo su dve agencije koje obezbedjuju sportske stipendije u americi pa ih pogledajte:

www.college-star.com/

www.lzsport.com

ako neko još zna neku neka napiše, hteo bih i ostale da proverim....
IP sačuvana
social share
Edit by Belgrade: Maksimalna dozvoljena velicina slika u potpisu je visina: 60pix, sirina: 468pix i velicina 20KB
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 29
Zastava Beograd
OS
Windows Vista
Browser
Chrome 9.0.597.98
mob
Nokia N82
i najbolje je da se ozenis iz ljubavi, inace te kosta 10-15.000usd, zavisi na koju budalu naletis, i sve vreme ti je frka, jer one znaju da te drze u saci i mogu da te ucenjuju i rade ti sta god hoce.
Zato doooooooobro vodi racuna koga nalazis za zenu, da te posle ne boli glava kao da si u pravom braku Smiley

pozzzzzz

Igore, slazem se sa tobom da treba dobro otvoriti oci ukoliko se upustis u ovu pricu, ali svi oni koji se upustaju u to treba da znaju jos jednu stvar.

Ako se otkrije da je to brak iz neke koristi, papira recimo, NEamerikanac dobija deportaciju, a Americki drzavljanin koji je umesan u to 5 godina zatvora i kaznu od 250.000$. E sada ukoliko ta osoba tebi pravi problem, a najvise problema moze da ti pravi u trazenju para, kupovini poklona, izmirivanju njenih/njegovih racuna, a sve zbog pretnje da ce da se razvede, da te prijavi imigracionom itd, u tom slucaju (kada si sateran u cosak i ako ocenis da neko bas preteruje) samo mu stavi pod nos tu cinjenicu koje su konsekvence ako se otkrije da je brak fake.

Pa da vidimo kako ce da se ponasa posle toga, mislim da nijednom Amerikancu nije milo kada cuje da ce imati bilo kakve veze sa policijom, a posebno kada cuje koliko mora da plati za to sto je uradio. Kada shvati da ce drzava da ga natera da proda i mamu i tatu i brata i sve sto on i njegovi imaju, mislim da ce se prica promeniti.

Prosto, budi fer jer tebi taj neko vise treba, ali ako se taj neko ponasa kretenski i koristi situaciju ne bi li imao koristi vise od one koja je unapred dogovorena, onda se i ti sluzi prljavim potezima. U najboljem slucaju ako vec dodje do takve price, usledice razvod, ali ne i tvoja deportacija. Za dalji ostanak u USA se sam snalazi.

Naravno ima jos par resenja takvog problema, ali to je vec stvar individue i pitanje do koje granice si spreman da ides ne bi li ostao u USA.

Toliko od mene...
IP sačuvana
social share
Eto, desilo se...
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 16
OS
Windows XP
Browser
Chrome 9.0.597.98
mob
Nokia 
boris_bgd da li bi mogao, ukoliko si u mogucnosti da mi posaljes na mail spisak dokumenata koje si dostavio ambasadi za h2b vizu, trenutno sam u fazi prikupljanja dokumenata, pa mi je pomoc dobrodosla. Hvala unapred

mail: petronijevicm@aol.com
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zodijak
Pol
Poruke 3
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.12
Citat: boris_bgd link=topic=376836. msg9402930#msg9402930 date=1299120315

Naravno ima jos par resenja takvog problema, ali to je vec stvar individue i pitanje do koje granice si spreman da ides ne bi li ostao u USA.

na koja reshenja mislis? O. o
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zodijak
Pol
Poruke 4
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.14
Pozdrav svima koji ste doprineli spasonosnim rešenjima Smile 

Mozda se nađe odgovor i za moj problem.  

I ja sam zainteresovan za h2b varijantu.  Posao sam dogovorio sa gazdom kod koga sam već radio preko W&T.  Situacija je takva da sam faks zavrsio prošle god i još nisam uspeo da se zaposlim.   Kako mogu da ubedim konzule da ću se vratiti?
Ostalo što mogu da priložim je dokaz o imovini ali na očevo ime.  
Nekih ideja??? 

« Poslednja izmena: 04. Mar 2011, 15:15:36 od itsmebre »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 10
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
Borise,ako mozes da mi odgovoris na koju varijantu si otisao,da li na self aranged ili na pravi posao i ako si otisao na self koliki je rizik da ce te cimati i da li ima cimanja uopste i gde su ti objasnili da podnosis prijavu za ssn....
hvala
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 29
Zastava Beograd
OS
Windows Vista
Browser
Chrome 9.0.597.107
mob
Nokia N82
Borise,ako mozes da mi odgovoris na koju varijantu si otisao,da li na self aranged ili na pravi posao i ako si otisao na self koliki je rizik da ce te cimati i da li ima cimanja uopste i gde su ti objasnili da podnosis prijavu za ssn....
hvala

Vidi, da li ce neko da ti pravi problem to ne znam. Sve zavisi na koje poslove konkurises. One placenije poslove u ozbiljnim firmama verujem da ne mozes dobiti, a sve one ostale koji se nude i studentima verujem da mozes.

Za ssn konkurises u drzavi u kojoj ti je posao. Najbolje bi bilo u istom gradu gde si dobio posao, ali ti niko nece praviti problem i da odes do nekog drugog grada. Bitno je da je grad u istoj drzavi gde i grad gde si dobio posao.

Mislim da je Sasa kompetentniji da da odgovor na ovo pitanje da li ima cimanja ukoliko hoces da radis kod nekog drugog poslodavca, jer je on dugo u USA i verujem da je naisao na takav slucaj.

Pozdrav
« Poslednja izmena: 04. Mar 2011, 15:52:28 od boris_bgd »
IP sačuvana
social share
Eto, desilo se...
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 29
Zastava Beograd
OS
Windows Vista
Browser
Chrome 9.0.597.107
mob
Nokia N82
boris_bgd da li bi mogao, ukoliko si u mogucnosti da mi posaljes na mail spisak dokumenata koje si dostavio ambasadi za h2b vizu, trenutno sam u fazi prikupljanja dokumenata, pa mi je pomoc dobrodosla. Hvala unapred

mail: petronijevicm@aol.com

Vidi, imas par osnovnih papira i gomiliu drugih koji su i/ili potrebni. A neki od tih dodatnih su veoma bitni.

Ovako bi tekao neki spisak:

- Vazeci pasos
- Slika 5x5
- Ponuda za rad od USA firme (dobijas je od agencije)
- Par formulara koje opet dobijas od agencije
- Radna knjizica sa upisanim tekucim zaposlenjem (kopija, a mozes i original na uvid) ili indeks ukoliko si student
- Potvrda od tekuceg poslodavca da te pusta na odsustvo od-do i da te ceka posao kada se vratis
- Preporuka sadasnjeg poslodavca
- Preporuka bar jednog bivseg poslodavca (ne mora biti upisan u radnu knjizicu, jer je dosta nas radilo honorarno u toku studija recimo)
- Dokaz o imovinskom stanju (prepisana kuca, stan, zemlja, pravo na nasledstvo, automobil...)
- Potvrda iz banke gde dokazujes da imas xxxx para na racunu
- CV
- Pismo ambasadi (gde opisujes zasto hoces da ides, sta ocekujes od tog puta, i zasto bi trebali bas tebi da daju vizu)

Otpilike to je to. Moj savet ti je da sve ove papire sredis do perfekcije, da svaki papir od poslodavca bude na njihovom memorandumu sa kontakt podacima osobe koja moze da potvrdi to sto pise na papiru, da papire o imoviskom stanju obavezno overis u sudu i da ti formu napravi neko ko to zna (neki pravnik recimo), da CV bude pregledan i lepo uradjen, da pismo ambasadi bude realno i bez preterivanja u zavisnosti od tvog trenutnog statusa u drzavi (ovde mislim na to da ne mozes da radis u nekoj mnogo dobroj firmi sa ekstra platom u Srbiji, a trazis H2B vizu za USA gde ces da radis kao pomocnik u kuhinji u nekom restoranu ili kao spasilac u bazenu..) Nadam se da me razumes..

Ako imas jos neko pitanje, tu sam da ti pomognem koliko mogu.

Vidi, razumem da si sada u postupku prikupljanja informacija, ali kad god si planirao da krenes za USA, nikada nije rano da odes do agencije preko koje planiras da ides. Njima ces na kraju dati pare za to sto su se cimali oko tebe, a to znaci da moraju da ti pomognu jer je to njima u interesu. Oni treba da ti daju spisak potrebne dokumentacije, oni moraju da ti daju primere tih dokumenata na osnovu kojih ces ti uraditi svoje, oni moraju da te savetuju sta je pametno, a sta nije pametno uraditi itd.. Znaci ne libi se da od njih trazis sve moguce informacije.

Toliko od mene.

Pozdrav i srecno
« Poslednja izmena: 04. Mar 2011, 15:50:30 od boris_bgd »
IP sačuvana
social share
Eto, desilo se...
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

jer tako samo mi odrasli vaspitani spartanski

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 53
Zastava Chicago
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.5.17
mob
Motorola Droid Razr
Dobio sam ovu radnu ponudu, jel ima neko neki savet da li ovo da prihvatim?

Job Title: Where needed.
Work Description: Gift Shop Attendant - Responsible for extensive guest contact and the following: retail sales, cash
handling, department maintenance, ability to acquire and use product information, receiving, marking, packing and
distributing merchandise. Heavy lifting and long periods of standing required
Remarks: You must maintain a neat and clean appearance at all time. Your employer will provide your uniform upon your
arrival.
Salary Per Hour: $7.65
Overtime:
Bonuses:
Work Hours: 35 to 40 hours per week.
Accommodation Cost:  84.00 per week
Accommodation Description: Housing at Mount Rushmore is one of the best employee accommodations in the National
Parks. The dormitory style residence, Kay Riordan-Steuerwald Hall, offers housing for more than 120 employees.
Completely carpeted, furnished with a desk secretary and bed, each room has a private bath/shower and secure closets.  A
family-style common room contains a TV and cooking facilities for those who may wish to prepare a snack or beverage.
Laundry facilities are also located on site.  In addition to these amenities, a shuttle operates during peak season to transport
employees to work or meals.  Employees are responsible for personal conduct and cleanliness in assigned residences. The
dormitory is a SMOKE FREE building.  Lodging and meals are provided at a cost of $84.00 per week (plus applicable sales
tax) which is deducted from each paycheck. Dormitory housing for couples is available only when the Company employs
both.
Travel Time From NYC to Job Site:5 hours
Approximate Travel Cost:    $250
Travel Mode: Plane
Employer Description:  The Mount Rushmore National Memorial represents a national treasure.  Symbolizing the ideals of
freedom and democracy, it is a tribute to four presidents: George Washington, Thomas Jefferson, Theodore Roosevelt and
Abraham Lincoln and their invaluable contributions to the United States. Mount Rushmore National Memorial represents not
only the past, but also a promise for the future. It is a place surrounded by American history, where the names of Gutzon
Borglum and Crazy Horse are still heard; where the buffalo once again run free in Custer State Park and the vision of the
Keystone miners still cast a dim shadow on long deserted claims.
Description of Area: These are the legendary Black Hills of South Dakota, an oasis of pine-clad mountains on the Great
Plains.  The mountains and forests of the Black Hills include a treasury of six national parks.  101 miles of National Scenic
Byways.  Waterfalls.  Watchable wildlife. Acclaimed recreational trails.  Trout fishing, Old West landmarks like Deadwood
and Wounded Knee
IP sačuvana
social share
Jos od starih vremena i zapisa o njima,
stoji jasno kao dan: Iskustvo je sustina,
poenta, vrlina, brzina, ostrina,
kojom vladas da bi bio bolji medju drugima.
Poznavanje stvari, ulice, zivota,
niceg sto sam radio stvarno nije me sramota.
Zivot u kraju, odrastanje, golgota,
prevara je slasna, masna kao fota.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 16
OS
Windows XP
Browser
Chrome 9.0.597.107
mob
Nokia 
Borise, hvala na informacijama. U kontaktu sam i sa agencijom non-stop, ali voleo sam da cujem tvoj primer, posto si vec aplicirao i prosao i u ovom trenutku znas najbolje kako i sta.
S obzirom na to da nemam u ovom trenutku neku znacajnu cifru u banci, interesuje me koliko bi to trebalo da bude, nije mi problem da uplatim na racun, da li je dovoljno nekih 150000-200000 dinara (ako nije problem da napises koliko si ti prijavio) i sta si sve prilozio da se vodi na tebe, posto trenutno nemam nista da se vodi na moje ime, ali nije mi problem da prepisem na sebe sa roditelja?
Da li si upoznat da li se imovina mora voditi na tebe, ili su dovoljni neki ugovori, recimo o poklonu za stan i recimo kupoprodajni ugovor za auto (da saobracajna dozvola nije na moje ime)?
Da li bi mi mogao poslati primer te potvrde poslodavca da te pusta i da te ocekuje posao, i primer pisma za ambasadu? Znacilo bi mi mnogo.
Hvala unapred.
Pozdrav
« Poslednja izmena: 05. Mar 2011, 07:36:43 od hewlett »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 91 92 94 95 ... 204
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 23. Sep 2025, 08:47:47
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.066 sec za 12 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.