Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 21. Sep 2025, 17:17:45
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 55 56 58 59 ... 204
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Kako otići u Ameriku i kako početi  (Pročitano 904547 puta)
Ucesnik diskusija

volim basket i travu

Zodijak Virgo
Pol Muškarac
Poruke 65
OS
Windows XP
Browser
Chrome 5.0.375.126
mob
VIP 
hvala brate Wink
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 9
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.8
Ej ljudi da li neko zna kako treba da se napise pismo o namerama (letter of intent) upuceno ambasadi za h2b vizu Smile.

Pozzz
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 261
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6.8
mob
Nokia E72
Ej ljudi da li neko zna kako treba da se napise pismo o namerama (letter of intent) upuceno ambasadi za h2b vizu Smile.

Pozzz

http://www.biztree.com/?cm_adgroup=D184&utm_kw=letter%20of%20intent%20how%20to&utm_source=bing&utm_medium=cpc&utm_term={KeyWord%3ALetter+of+Intent}&utm_content=!acq!creative-264682995&utm_campaign=SEARCH_Top+Docs
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Samo Sapun Srbina Spasava.

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2430
Zastava USA
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6.8
mob
Samsung Galaxy S5 ACTIVE

Pozzz
To da pitaš u agenciji koju plaćaš da bi ti pomogla da lakše dođeš do vize. Zato ih plaćaš.
IP sačuvana
social share
Od boljeg uvek ima bolje a od goreg gore.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 17
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.8
mob
Nokia N73

Pozzz

Evo ti neki primer za slucaj da ti ne daju u agenciji.

Pozdrav.

Fajlovi prikačeni uz poruku (kliknite na slike za punu veličinu)

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 9
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.8
Hvala ljudi na odgovorima. Pozdrav svima i srecno. Smile

Pozz
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows 7
Browser
Chrome 5.0.375.127
mob
Apple 15
PREVARENO NEKOLIKO DESETINA MLADIH
[b]Agenciji dali pare, a nisu dobili posao u Americi
[/b]
J. Ilić    | 24. 08. 2010. - 00:02h | Foto: Beta    | Komentara: 45
Umesto na radu u inostranstvu, pedesetak mladića i devojaka stiglo je do suda tužeći direktorku aupair agencije “Duga” Dušicu Gaćešu zbog prevare. Obećavajući im posao u Evropi i SAD, Dušica je od klijenata uzimala od 500 do 4.100 dolara, posle čega ih je po nekoliko meseci “zavlačila” odlažući odlazak. Iako su prve prevare prijavljene policiji još 2006. godine, njena agencija, tvrde oštećeni, i dalje radi.

Prevareni su aupair agenciji „Duga” plaćali od 500 do 4.100 dolara
Agencija “Duga” iz Beograda reklamirala se kao prva registrovana aupair agencija u Srbiji i članica Svetske aupair asocijacije, koja se, između ostalog, bavi slanjem mladih na rad u inostranstvo. Uglavnom su to poslovi čuvanja dece, sa jasno utvrđenim pravilima i novčanom nadoknadom. Ipak, veliki broj mladih koji su pokušali da preko ove agencije odu na rad u inostranstvo tvrde da su prevareni.

- U oktobru 2008. godine sam preko sajta agencije “Duga” saznao da rade i radne vize za SAD. Vlasnica Dragica Gaćeša je tražila da uplatim 2.750 dolara na račun, što sam i učinio. Međutim, ubrzo je zatražila da uplatim još 1.350 dolara kako bih dobio posao u Los Anđelesu sa mesečnom platom od 5.000 dolara. Kad sam i to platio, više se nije javljala. Nekoliko puta sam odlazio u Beograd, ali je promenila adresu, pa sam imao problema da je nađem. Kad sam konačno došao do nje, počela je da smišlja izgovore - te da je neko umro pa nas nema dovoljno, pa je neko u štrajku, pa svetska kriza itd. Tražio sam da mi vrati novac, ali sam dobio samo 300 evra. Prijavio sam je policiji, ali sam tu saznao da nisam jedini i da je protiv nje podnet veliki broj prijava - priča Jovan iz Kruševca, koji do danas nije uspeo da vrati novac.

Slično iskustvo imali su i drugi mladići i devojke iz cele Srbije, koji su u poslednje četiri godine pokušali da putem ove agencije nešto zarade. Oni su formirali grupu na “Fejsbuku” kako bi svi znali da posao ne traže preko ove agencije.

- Htela sam da čuvam decu negde u Evropi. Kontaktirala sam sa “Dugom” i uplatila 500 evra, koliko su mi tražili. Međutim, ona mi je poslala samo slike nekih porodica i kontakte. To mi je bilo jako čudno, jer sam pre toga preko druge agencije bila u SAD i znala sam da treba oni sa mnom da kontaktiraju, a ne ja s njima. Kada sam tražila objašnjenje, počeli su izgovori, a kad sam tražila pare nazad, nastali su problemi - priča Snežana iz Kragujevca, koja je kontaktirala s agencijom “Duga” u novembru prošle godine.

Prema njenim rečima, zahvaljujući raznim forumima i “Fejsbuku” povezala se sa ostalim oštećenima, tako da su zajedno podneli prijavu u OUP Novi Beograd. Policiji se do sada javilo 48 oštećenih klijenata, ali se pretpostavlja da ih ima još. Predmet je prosleđen tužilaštvu.

Direktorka agencije “Duga” Dušica Gaćeša kaže da problem postojao samo u sprovođenju H2B programa, odnosno obezbeđivanja radne vize jer je i sama prevarena. Svi ostali aranžmani, prema njenim rečima, realizovali su se bez problema.

- Problem je bilo sa H2B programom, jer partnerska agencija ACE iz Londona, sa kojom imam potpisan ugovor, nije ispoštovala svoje obaveze prema kandidatima iz Srbije. Trenutno je u toku refundacija novca po tom osnovu. Naravno zbog pomenutih problema u radu, agencija je prestala sa radom i prijemom novih stranaka. Inače, “Duga” je od 2005. godine uspešno zastupala program međunarodne kulturne razmene i poseduje sertifikat o članstvu u IAPA - objašnjava Dušica Gaćeša.

Agencije koje se bave zapošljavanjem bilo u zemlji ili inostranstvu, registruju se pri Ministarstvu ekonomije i regionalnog razvoja koje je kasnije zaduženo i za kontrolu njihovog rada. Trenutno je registrovano gotovo 60 takvih agencija, a 39 njih imaju potpisan kodeks ponašanja i saradnje sa Nacionalnom službom za zapošljavanje.

- Ministarstvo nadzire rad svih agencija za zapošljavanje kojima je izdata dozvola. Ukoliko dođemo do saznanja da određene agencije rade bez dozvole, o tome obaveštavamo Tržišnu inspekciju. U toku ove godine u sedam slučajeva je obaveštena Tržišna inspekcija, a u jednom slučaju, gde je postojala i sumnja o krivičnom delu, obavešten je i MUP - rekli su za “Blic” u Ministarstvu ekonomije i regionalnog razvoja.

Šta je aupair program
Aupair program postoji u svetu preko 40 godina i podrazumeva međunarodnu kulturnu razmenu. Zapravo on se na istovetan način sprovodi u svim zemljama i pruža mogućnost mladima iz celog sveta da odu u izabranu zemlju, u kojoj im je unapred obezbeđen posao i smeštaj u porodici za koju će raditi. U slobodnom vremenu mladi su uključeni u program doobrazovanja, bilo da se radi o kursu jezika, pohađanju nastave na koledžu ili nekom specijalističkom kursu. Mladići i devojke ne mogu ostati duže od 12 meseci u toj zemlji, a pravo učešća imaju mladi od 18 do 27 godina.

Izvor: Blic
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Ko tebe kamenom, ti njega hlebom... starim 15 dana

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 36573
Zastava Beograd
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.8
mob
HTC One
Citat

Prevareni su aupair agenciji „Duga”

Da prostite, ko ih 'be  Smile

Zato i sluzi raspitivanje. Za ovu agenciju nisam nikad cuo a izrovario sam sve zive kada sam ja trebao da idem za USA.  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Samo Sapun Srbina Spasava.

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2430
Zastava USA
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6.8
mob
Samsung Galaxy S5 ACTIVE
Ni ja nikad nisam čuo za ove. A izgovor da je i ona prevarena je smešan. Kako to da ostale (ozbiljne) agencije nisu prevarene od strane inostranih partnera? Dakle radi se o čistoj prevari sa njene strane.
USA je jasno definisala uslove za izdavanje H2B viza i o tome sam pisao na forumu. Kao prvo, H2B viza je potpuno besplatna. Čak i agencija ne može da naplaćuje usluge. Ali ja kažem, u redu je ako agencija uzme nešto para a za uzvrat pomogne oko papirologije koja ume da bude komplikovana. Ko se prvi put sreće sa tako nečim, napraviće grešku i neće dobiti vizu. Ali u osnovi, H2B viza je besplatna. Odnosno plaća je za vas kompanija iz USA kod koje ćete da radite.
« Poslednja izmena: 24. Avg 2010, 22:15:28 od Sasha019 »
IP sačuvana
social share
Od boljeg uvek ima bolje a od goreg gore.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 328
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.8
mob
Nokia e51
Постоје ли "породични" програми
жена доктор, деца  мала  Smile
IP sačuvana
social share
Super IDEJA
Pogledaj profil WWW Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 55 56 58 59 ... 204
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 21. Sep 2025, 17:17:45
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.109 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.