Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 01. Okt 2025, 19:17:05
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 147 148 150 151 ... 204
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Kako otići u Ameriku i kako početi  (Pročitano 906741 puta)
Zodijak
Pol
Poruke 2
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 15.0.1
Pozdrav svima,nedavno mi je drugarica nakon 10god zivota u America dobila americko drzavljanstvo i odmah pozvala da se pohvali i kaze da sad moze poslati garantno pismo. . . . jeste nama oduvek zelja bila da pobegnemo preko. . . ali sad smo se tek totalno pogubili pri samoj pomisli da bi mogli to i ostvariti. . . naime suprug ima 36 god ja 27god,imamo dvoje male dece. . . . jedino sto znam je da onaj ko salje garantno pismo mora imati odredjenu sumu na racunu zbog sigurnosti. . . sta ako :))) . . . .  moze li mi neko reci odakle da krenem. . . koja je procedura prikupljanja papira. . . . i kakve su nam sanse da bi uopste dobili iseljenicku vizu jer zelimo tamo da ostanemo da zivimo i radimo i skolujemo decu. . . . havala u napred
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Samo Sapun Srbina Spasava.

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2430
Zastava USA
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 16.0
mob
Samsung Galaxy S5 ACTIVE
Šta podrazumevaš pod time "Garantno pismo"? Nećeš valjda sa tim dobiti zelenu kartu. Da je tako pola Srbije bi se već preselilo u Ameriku. Put do Amerike naćićeš opisan u svim ovim stotinak stranica. Garanto pismo za Ameriku ne važi. Šta je to uopšte? Pismo u kome ti neko garantuje šta? Da ćeš kod njega emigrirati?  Smile
IP sačuvana
social share
Od boljeg uvek ima bolje a od goreg gore.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zodijak
Pol
Poruke 2
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 15.0.1
Iskrena da budem ne znam  Smile
prvi put sam u ovim vodama,rekla mi je samo najzad sam drzavljanin i sada ti mogu poslati garantno pismo,valjda se tako lakse dobija viza. . . . nemam pojma. . . . ali ona ako salje garantno pismo mora imati odredjenu sumu na racunu,verovatno time i garantuje da ako ne uspemo da se snadjemo tamo,imamo bar kes za nazad ili da nam ona pomogne. . . . cudi me da niko nije cuo za garantno pismo. . .

evo ovo sam pronasla u vezi garantnog pisma

Ne postoji nikakvo formalno garantno pismo u SAD, bar ne za B1/B2 (turisticku) vizu. To se svodi na poziv tebi u kome ce tvoj domacin napisati nesto tipa 'pozivam tu-i-tu da me tad-i-tad poseti u Sjedinjenim Drzavama, adresa, telefon itd. Garantujem da cu snositi sve (nepredvidjene) troskove njenog putovanja ukljucujuci, ali ne ogranicavajuci se na, troskove povratne avionske karte'. To treba da se potpise i da se uz to posalje kopija dokumenta koji dokazuje legalan status coveka koji te poziva u USA - americki pasos, green card ili neka radna/boravisna viza, u zavisnosti od toga sta on ima... Takav poziv moze da ti posalje faksom, na mail, postom - ti ga nosis u ambasadu.
« Poslednja izmena: 18. Okt 2012, 20:34:24 od crvenkapa85 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15463
Zastava Dorcol
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.4
mob
Apple iPhone 7
Iskrena da budem ne znam  Smile
prvi put sam u ovim vodama,rekla mi je samo najzad sam drzavljanin i sada ti mogu poslati garantno pismo,valjda se tako lakse dobija viza. . . . nemam pojma. . . . ali ona ako salje garantno pismo mora imati odredjenu sumu na racunu,verovatno time i garantuje da ako ne uspemo da se snadjemo tamo,imamo bar kes za nazad ili da nam ona pomogne. . . . cudi me da niko nije cuo za garantno pismo. . .

evo ovo sam pronasla u vezi garantnog pisma

Ne postoji nikakvo formalno garantno pismo u SAD, bar ne za B1/B2 (turisticku) vizu. To se svodi na poziv tebi u kome ce tvoj domacin napisati nesto tipa 'pozivam tu-i-tu da me tad-i-tad poseti u Sjedinjenim Drzavama, adresa, telefon itd. Garantujem da cu snositi sve (nepredvidjene) troskove njenog putovanja ukljucujuci, ali ne ogranicavajuci se na, troskove povratne avionske karte'. To treba da se potpise i da se uz to posalje kopija dokumenta koji dokazuje legalan status coveka koji te poziva u USA - americki pasos, green card ili neka radna/boravisna viza, u zavisnosti od toga sta on ima... Takav poziv moze da ti posalje faksom, na mail, postom - ti ga nosis u ambasadu.

Procitaj ovu temu od prve do poslednje stranice, bice ti mnogo jasnije...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Samo Sapun Srbina Spasava.

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2430
Zastava USA
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 16.0
mob
Samsung Galaxy S5 ACTIVE
Zbog garantnog pisma koje ima oblik baš taj koji je opisan u tekstu koji si našla, pre ćeš da ne dobiješ vizu nego da je dobiješ. Naravno da sam (smo) čuli za garantno pismo. Ali taj pojam se vuče još iz vremena kad su naš roditelji radili sedamdesetih godina po inostranstvu pa su slali rođacima garantna pisma u kojima dokazuju baš ono što si i ti ovde postavila (kopirala odnekud). Ali za Ameriku to nikako ne važi.
Garantno pismo je otežavajuća okolnost za dobijanje vize jer te u tom slučaju mnogo više gledaju kao potencijalnog emigranta. Bolje je reći, idem u USA i nemam nikog tamo. Idem turistički i obićiću ta i ta mesta. Spavaću u tom i tom hotelu.

Mada postoje i izuzeci. Možda to "garanto pismo" može i da pripomogne da dobiješ vizu ali ako mene pitaš, to ti nije potrebno za turistiku vizu.

Dakle, ako ideš turistički, nemoj da nosiš takav neki papir sa sobom. Ako ideš na neku radnu vizu onda je to sascvim druga priča. Ali opet ti je tako nešo nepotrebno jer poslodavac po samoj prorodi vize ti šalje garancije da te čeka posao i tako dalje...
« Poslednja izmena: 20. Okt 2012, 20:54:22 od Sasha019 »
IP sačuvana
social share
Od boljeg uvek ima bolje a od goreg gore.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 292
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Chrome 22.0.1229.94
mob
Samsung Galaxy y
Moze li mi neko objasniti sta je to F1 viza sta dobijam sa njom i sta gubim u USA? Pozdrav  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 8
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Opera 12.02
Moze li mi neko objasniti sta je to F1 viza sta dobijam sa njom i sta gubim u USA? Pozdrav  Smile
Koliko ja znam to je studentska viza i dobijas je ukoliko upises neki univerzitet ili ako nedeljno imas preko 20 casova na nekom kursu. Ne mozes sa njom raditi preko 20h nedeljno i ukoliko radis to su poslovi koje mozes dobiti samo na univerzitetu, a na raspustu mozes raditi 40h nedeljno takodje na univerzitetu. Negde sam procitao da se moze zatraziti odobrenje da radis poslove van univerziteta, ali nisam siguran. U svakom slucaju nista ne gubis odnosno zavisi kakve planove imas... Smile
« Poslednja izmena: 23. Okt 2012, 02:46:26 od kingshawn »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 292
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 22.0.1229.94
mob
Samsung Galaxy y
Koliko ja znam to je studentska viza i dobijas je ukoliko upises neki univerzitet ili ako nedeljno imas preko 20 casova na nekom kursu. Ne mozes sa njom raditi preko 20h nedeljno i ukoliko radis to su poslovi koje mozes dobiti samo na univerzitetu, a na raspustu mozes raditi 40h nedeljno takodje na univerzitetu. Negde sam procitao da se moze zatraziti odobrenje da radis poslove van univerziteta, ali nisam siguran. U svakom slucaju nista ne gubis odnosno zavisi kakve planove imas... Smile
Hvala puno na odgovoru ja bih hteo novinarstvo da zavrsim negde u USA nebitno gde.Pozdrav  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zodijak
Pol
Poruke 1
OS
Windows XP
Browser
Chrome 22.0.1229.94
jel imao neko iskustva sa muzickim vizama? sredinom meseca idem na razgovor ali imam neku specificnu situaciju pa bi mi znacilo necije iskustvo. . . pozzz i unapred hvala
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zodijak
Pol
Poruke 4
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 16.0
crvenkapice Smiley za usa vizu, garantno pismo te unazadjuje. za kanadsku ti je prednost.
ono sto ti treba, ili bilo kome ko se prijavljuje za turisticku vizu je sledece:
ja preporucujem licno: 2-3000 eura na deviznom racunu, treba da samo uzmete sertifikat iz banke da ih imate,
i onda mozete da ih podignete. Treba vam obrazak da radite, i prosek plate zadnjih 3 meseca,
sta je dobro da imate, ukoliko imate zenu/muza i djecu, njihove izvode iz maticne knjige rodjenih,
ako imate neka kola na sebe ili nekretninu moze to resenje, preporucujem rezervaciju avio karte,
i rezervaciju hotela gde idete.. na pitanje na koliko vremena idete , na 6-7 dana, ne vise.
na pitanje imate li nekoga tamo: NE. zasto idete.. da vidite nju jork quins, menhetn...
jeste nekad bili : jeste/niste
i to je otprilike sve..
bio 3 puta .. zadnji put dobio turisticku na 10 godina..
ako nekoga nesto interesuje u vezi turistickih i j1 pitajte..
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 147 148 150 151 ... 204
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 01. Okt 2025, 19:17:05
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.074 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.