Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 22. Sep 2025, 23:55:47
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 132 133 135 136 ... 204
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Kako otići u Ameriku i kako početi  (Pročitano 904901 puta)

Zodijak
Pol
Poruke 1
Zastava brooklyn new
OS
Windows XP
Browser
Chrome 18.0.1025.168
Vidim da je tema još od 2009.  god ali nadam se da ce mi netko odg!

Otkad znam za sebe, želja mi je živiti u Americi. .  trenutno sam srednja škola i zanima me koliko bi otprilike koštalo studiranje u Americi? Bez stipendije? Imam super ocjene ali se ne bavim profesionalnim sportom (not any more :cry: )  pa mi to smanjuje šanse za nekakvu stipendijicu. .  Engleski pričam od svoje 5.  godine i ide mi savršeno! Našla sam neki college u New York-u koji mi se cini baš ono taman. .  CUNY John Jay College of Criminal Justice i pokusala sam ih kontaktirati u vezi svega toga ali nitko mi  ništa konkretno nije odg. . razmišljala sam cak i o Au Pair programu ali se dvoumim  jer se ne želim supuštati na nivo da budem samo obična baby sitterica :-k . .  a ta opcija W&T je samo za studente? Nekako mi se to cini prihvatljivije s obzirom da bih imala svoj stan dok boravim tamo. .  Na mijenjanje ucenika i Au Pair ne zelim. .  tako da studiranje i  W&T su mi jedina opcija ako ne postoji nesto jos drugo? Imam cak i bliske obiteljske prijatelje u Americi ali ne znam koliko bi oni mogli ista napraviti u vezi sa mojim imigriranjem haha  Smile  :nervious: . .  pa ako bi netko sa iskustvom bio toliko dobar pa mi objasnio sve to? I ako moze netko dati stranicu od toga W&T jer ne vjerujem baš svim web str. .  I sav taj proces upisivanja faxa tamo mi se cini prekompliciran. .   :cry: but. .  if there is a will, there is a way !  :D Nadam se da ce mi netko sa iskustvom odgovoriti, jer to mi je jedina nada. . .   :( :nervious:
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zodijak
Pol
Poruke 1
OS
Windows XP
Browser
Chrome 19.0.1084.46
Javi mi sena zicalukic@gmail. com
u usa sam,studiram.
pozz
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 6
OS
Windows XP
Browser
Opera 11.64
Pozdrav svima!  Smile
Pre neki dan sam imao razgovor u USA ambasadi i odbijen sam za J1 vizu. Razlog odbijanja je taj sto u indexu nisam imao upisane ispite od pocetka II godine a imam ih polozena 4 . Zbog nekih komplikovanih stvari predao sam index tako i desilo se to sto se desilo.
Ja sam inace na W&T programu i dobio sam ugovor o zaposlenju u Americi kao i pismo poslodavca. Zakazao sam novi razgovor i ispravio gresku koju sam nacinio (upisani su mi svi ispiti u index)...
Interesuje me vase misljenje kakve su mi sanse za dobijanje? Hvala !
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Samo Sapun Srbina Spasava.

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2430
Zastava USA
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 12.0
mob
Samsung Galaxy S5 ACTIVE
Morao si da imaš bar 4 ispita upisana u index. Da si se javio ovde na vreme za savet sada bi imao vizu. Ili da si pročitao 10-ak strana unazad neko je već bio pitao isto pitanje pa smo odgovorili.
Ako kažeš da su ti upisani ti ispiti sada, onda šansa naravno postoji. Objasni im lepo zašto je došlo do te greške i ako je objašnjenje prihvatljivo moguće da ćeš dobiti vizu. Mada si to odmah trebao da ih pitaš, šta ako vam za neki dan donesem upisane ispite, hoću li dobiti vizu? Jer znam slučaj kao tvoj pa je osoba dobila vizu.
Ali svaki slučaj je sam za sebe.
IP sačuvana
social share
Od boljeg uvek ima bolje a od goreg gore.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 261
OS
Mac OS X v: 10.7.4
Browser
Safari 534.57.2
mob
Nokia E72
Vidim da je tema još od 2009.  god ali nadam se da ce mi netko odg!

Otkad znam za sebe, želja mi je živiti u Americi. .  trenutno sam srednja škola i zanima me koliko bi otprilike koštalo studiranje u Americi? Bez stipendije? Imam super ocjene ali se ne bavim profesionalnim sportom (not any more :cry: )  pa mi to smanjuje šanse za nekakvu stipendijicu. .  Engleski pričam od svoje 5.  godine i ide mi savršeno! Našla sam neki college u New York-u koji mi se cini baš ono taman. .  CUNY John Jay College of Criminal Justice i pokusala sam ih kontaktirati u vezi svega toga ali nitko mi  ništa konkretno nije odg. . razmišljala sam cak i o Au Pair programu ali se dvoumim  jer se ne želim supuštati na nivo da budem samo obična baby sitterica :-k . .  a ta opcija W&T je samo za studente? Nekako mi se to cini prihvatljivije s obzirom da bih imala svoj stan dok boravim tamo. .  Na mijenjanje ucenika i Au Pair ne zelim. .  tako da studiranje i  W&T su mi jedina opcija ako ne postoji nesto jos drugo? Imam cak i bliske obiteljske prijatelje u Americi ali ne znam koliko bi oni mogli ista napraviti u vezi sa mojim imigriranjem haha  Smile  :nervious: . .  pa ako bi netko sa iskustvom bio toliko dobar pa mi objasnio sve to? I ako moze netko dati stranicu od toga W&T jer ne vjerujem baš svim web str. .  I sav taj proces upisivanja faxa tamo mi se cini prekompliciran. .   :cry: but. .  if there is a will, there is a way !  :D Nadam se da ce mi netko sa iskustvom odgovoriti, jer to mi je jedina nada. . .   :( :nervious:

Ciao,

Pa dosta je toga već napisano i kada budeš imala vremena pročitaj ceo forum i sigurno će ti biti od koristi ne samo informacije koje su ti sada zanimljive, već i one koje će ti koristiti kad odeš u US Smiley
Odgovor na pitanje koliko bi te koštalo studiranje u US je široko i zavisi od puno faktora.
Imaš top 100 fakulteta tamo i naravno prvih 5-10 su ti najskuplji. Onda se cena smanjuje ali i onaj na mestu 100 nije ni malo jeftin. Ostali fakulteti od 100-... su low cost i ne bi ti trebali biti interesantni, jer su nisko kotirani i ne garantuju ti baš ništa, za razliku od ovih prvonavedenih gde ti je posao više nego izvrstan kada ih završiš, a pogotovu ako si dobar đak, u šta ne sumljam. Dobre ocene, preporuke i izbor fakulteta ti posle naravno garantuje veliku verovatnoću da dobiješ stipendiju, kako od fakulteta, tako i od firmi koje stipendiraju dobre studente.

Troškovi života ti zavise od grada u kojem si i od načina ponašanja prema shopingu, ukusima i uživanjima u raznim stvarima, od hrane do provoda Smiley

Engleski se podrazumeva da dobro govoriš, a osnovni test koji svakako moraš položiti je TOEFL, dok neki fakulteti dodatno traže i SAT, GRE, GMAT.

Od rezultata na navedenim testovima zavisi i mogućnost upisivanja željene škole. (npr. Da bi upisala Harvard pored ostalih uslova, rezultat na TOEFL-u mora ti biti najmanje 100 poena)
Uglavnom sve škole traža da imaš preporuke pored svih ostalih ispunjenih testova i uslova.

Da potpuno si u pravu. Veoma je teško i komlikovano upisati fax u US (pod uslovom da je u pitanju jedan od boljih, dok neke low cost uopšte nije teško upisati, čak i bez testova, samo im daš lovu i to je to)

Ono što treba da te vodi, ako stvarno imaš veliku želju da tamo upišeš fax je da ako završiš jedan od ovih vodećih fakulteta, završla su puno stvari u životu !

Ako još šta treba piši ...
pozzzz
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 6
OS
Windows XP
Browser
Opera 11.64
Hvala na odgovoru, nadam se da ce sve proci ok. Javicu vam kako sam prosao! Pozz  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 6
OS
Windows XP
Browser
Opera 11.62
Pozdrav svima!

Dobio sam vizu pre par dana a dans mi je i stigla na kucnu adresu. Hvala vam na savetima stvarno su mi pomogli...
Ako nekome mogu kako da pomgnem tu sam!

Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Samo Sapun Srbina Spasava.

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2430
Zastava USA
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 12.0
mob
Samsung Galaxy S5 ACTIVE
Pa ništa onda, dođeš mi $100. Welcome to America.
IP sačuvana
social share
Od boljeg uvek ima bolje a od goreg gore.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 261
OS
Mac OS X v: 10.7.4
Browser
Safari 534.57.2
mob
Nokia E72
Meni možeš i u dinarima ovde u Srbiji Smiley)))
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 6
OS
Windows XP
Browser
Opera 11.62
Znate da novac nikada nije bio problem...   Smile
(ostavite mi brojeve tekucih racuna)  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 132 133 135 136 ... 204
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 22. Sep 2025, 23:55:47
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.064 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.