Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 22. Sep 2025, 05:36:15
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 130 131 133 134 ... 204
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Kako otići u Ameriku i kako početi  (Pročitano 904701 puta)
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 13
OS
Windows 7
Browser
Chrome 18.0.1025.168
Igore,ja sam procitao svih 131 stranica i otprilike imam neku generalnu sliku o cijeloj toj situaciji. S obzirom da si ti upisao i zavrsio,reci mi da li si tesko postizao i rad i knjigu? Jesi li zavrsio neki koledz ili visu srednju?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 8
OS
Windows 7
Browser
MSIE9.0
Procitao sam 70% foruma,al me zanima konkretno moj posao jel mogu da radim. I da jel istina da u Cikagu ima nasih ljudi koji su spremni da pomognu ovakvima kao ja?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Samo Sapun Srbina Spasava.

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2430
Zastava USA
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 12.0
mob
Samsung Galaxy S5 ACTIVE
Čikago jeste naj nastanjeniji našim ljudima ali to ne znači da će ti i pomoći. To što najbolje znaš da radiš, u toj branši traži posao. A pre svega, odi u Ameriku. Kako početi, sve sam napisao a i drugi su. Kako nastaviti, samo će ti se kasti nakon 3-4 meseca ovde.

Ako imaš zanat to je onda veoma dobra stvar. Siguran sam da ćeš uspeti. A opet, kako početi, to smo detaljno objasnili.
IP sačuvana
social share
Od boljeg uvek ima bolje a od goreg gore.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 8
OS
Windows 7
Browser
MSIE9.0
jel zna neko koliku bih satnicu mogao imati u USA kao univerzalan stolar sa diplomom i 12 godina iskustva?Hvala unapred
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2430
Zastava USA
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 12.0
mob
Samsung Galaxy S5 ACTIVE
Kad tako postaviš pitanje onda nisi ti za Ameriku.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 8
OS
Windows 7
Browser
MSIE9.0
Izvini,al stvarno te ne razumem.Po cemu si ti to zakljucio da ja nisam za Ameriku bas me interesuje.Mnogi ovde lupetaju razne gluposti pa dobiju odgovor.I na kraju krajeva,ako neces da mi odgovoris ili ne znas,nemoj ni da pises nesto sto nisam pitao.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2430
Zastava USA
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 12.0
mob
Samsung Galaxy S5 ACTIVE
Prvo je pitanje i ono i najteže u isto vreme, kako ćeš otići tamo sa kojom vizom. Ti to još nisi rešio a pitaš o satnici. U mnogome zavisi kakav ti je status u USA. Drugo, apsolutno je nebitno koju diplomu imaš jer je verovatno nepriznata ovde u USA. Treće, ne gleda se ovde diploma baš svuda nego se gleda umeš li da radiš to što radiš ili ne. Četvrto, nećeš moći da radiš baš svuda ako ti status nije dobar. Samim tim se i podrazumeva da satnica može da varira. Peto, satnica zavisi i od toga u kom gradu živiš. Nije isto plaćen posao u Njujorku DC-u, Čikagu ili negde po zapadau Amerike.

Kada saberemo sve ove činjenice shvatiš i sam da je teško reći koliko bi zarađivao. A odgovor na ovo pitanje bi i sam znao da si pažljivije pročitao temu ako si se već rešio da brišeš iz propale zemlje.

S tim u vezi  sam zato i napisao "nisi za Ameriku". Naravno ne mislim to bukvalno ali tako ispada. Postavio si pitanje na koje ti se ne može odgovoriti sa preciznošću. Sve to drugare moj zavisi sa kojim statusom boraviš u USA i radiš. To ti je osnova. Drugo, u kom si gradu stacioniran.
Ali ajde... Ako će ti nešto značiti odgovoriću ti okvirno. Možeš da zarađuješ od $8 do $15 na sat.

I da podvućem crtu... U zavisnosti kako živiš, moraćeš da zarađuješ najmanje $1500 mesečno da bi imao za osnovni život. Sve preko toga je zarada.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 8
OS
Windows 7
Browser
MSIE9.0
Sale hvala u svakom slucaju.Da pojasnim malo moju situaciju,pa ko moze neka mi da savet.
Imam 35 god.,zenu i dvoje dece(cerka 2,5 god i sin 15 dana).U Beogradu imam privatni biznis(stolarija) vec 5 godina i imam posla,lepo zivimo od toga(placam lep stan,2 automobila,kompletno opremljena radnja...)

e sad,verovatno svi mislite,kao i svi moji prijatelji,ovaj je lud jer hoce da ide u neizvesnost,a ima sve ovde.Glavni razlog su deca,da odem sto pre i da i njih sve povucem tamo kad se stvore uslovi,jer u Srbiji je sve ovo od danas do sutra i zelim da im omogucim mogucnost izbora u zivotu,ono sto mnogi od nas nikad nisu ovde imali.Samo Bog i ja znamo kako sam do sada uspevao  sa "plivam" ovde a da se ne "udavim".

Planiram da idem na turisticku vizu,mislim da cu je dobiti,imam stabilnu firmu,ostaju mi zena i deca ovde,imam lovu da ponesem...Na NU "Bozidar Adzija" sa mojim iskustvom dobijam diplomu o strucnoj osposobljenosti za posao,raspitao sam se,priznaju u USA.Sto se tice znanja obavljanja posla,ako kazem da me cekaju po 6 meseci klijenti samo da bih im ja radio i da nikad nisam imao reklamaciju,mislim da zakljucak moze da se izvede.Imam i zavrsen kurs za rad sa Autocad-om i znam da radim i to.

Treba mi savet od svih vas u koji grad,drzavu da odem,jel ima neko kome mogu da se obratim za neku neobavezujucu pomoc,za sta bih se oduzio naravno i sve ostalo sto nekom pada na pamet a misli da mi moze pomoci.

Svestan sam da cu morati dugo da budem bez porodice i da ne moze niko da mi ponudi sigurnu varijantu,ali barem neke smernice da imam tamo,jer kad dodjem,bukvalno sam pao sa neba:-),osim sto se sa engleskim dobro snalazim(razumem i pricam,al mi pisanje slabo ide).

Eto,to je to,pa ako neko ima nesto da kaze,svaki savet je dobro dosao.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2430
Zastava USA
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 12.0
mob
Samsung Galaxy S5 ACTIVE
Možeš da uspeš. Probaj na građevini. Traži neku kompaniju koja pravi kuće. Kad budu videli da znaš da radiš, lako ćeš napredovati. Ali opet, ideš sa turističkom vizom tako da put će ti biti veoma trnovit.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 8
OS
Windows 7
Browser
MSIE9.0
Koji grad mi preporucujes da odaberem za pocetnu stanicu?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 130 131 133 134 ... 204
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 22. Sep 2025, 05:36:15
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.058 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.