Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 12. Sep 2025, 21:09:03
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 116 117 119 120 ... 204
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Kako otići u Ameriku i kako početi  (Pročitano 903197 puta)
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 261
OS
Mac OS X v: 10.7.3
Browser
Safari 534.53.10
mob
Nokia E72
Pozdrav! :)

Nisam pravio bas svaku stranu u ovoj temi ali sam dosta procitao.  Pohvala Sashi i Igoru i svim ostalima koji pomazu u ovoj temi.  Zelim da pitam kako se ja mogu zaposliti u nekoj americkoj kompaniji, npr.  vidim oglas neke americke kompanije i ja posedujem te kvalitete koji su neophodni za taj posao, interesuje me da li postoji sansa da budem primljen u toj kompaniji ili ne, i kako bi bilo najbolje da stupim u kontaktu sa njima? (naravno drzavljanin sam Srbije i nemam nikakvu vizu) xD

Internet ti je čudo.

Svakako ima dosta firmi a i pojedinaca koje strane firme, pa i Američke angažuju da rade razne internet poslove, i jednostavno im pošalju ček, kada odrade posao.

Ako je to pitanje, odgovor bi bio da izlistaš internet i sigurno ćeš naći neki priliku za sebe.

Evo ti sajt preko koga vecina trazi posao u US pa možda nadješ ono što tražiš .
http://craigslist.org/

U svakom slučaju nemoj se zanositi da će te neko zvati, poslati ti pare, vizu i ostalo da bi došao da radiš kod njih, jer ima dosta takvih kao ti u celom svetu koji slično razmišljaju, a već su u US. Naravno ako si Nikola Tesla to je druga stvar i onda su ti vrata otvorena svuda. U svakom slučaju najbolje ti je da započneš rad sa nekom kompanijom preko neta da radiš, a ako se pokažeš kao kvalitetan i ako možeš da im napraviš pare (što je njima najvažnije, a totalno ih ne interesuje odakle si, koje si boje kože itd) možda te pozovu i naraviš pravu priču.

Pozzzz

Unapred hvala. . .  :)

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zodijak
Pol
Poruke 3
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 10.0.2
Pozdrav svima,hvala zaista na informacijama, ali me zanima moja situacija.
Naime, prosle godine sam bio u US na J-1 vizu, radio, malo putovao i vratio se uredno na vreme.
Tamo sam upoznao prijatelje koji me sad zovu da dodjem u posetu, poslali su mi pozivno pismo gde su naveli da dolazim kod njih u kucu i da ce oni biti odgovorni za mene, da ce platiti sve sto treba da ne budem na teretu drzave i ujedno da oni garantuju da cu se vratiti.  On je inace advokat, a zena mu je psiholog, dakle ugledni i ozbiljni ljudi.  Sa moje strane ja sam skupio neke papire, student sam jos, nekoliko ispita do kraja osnovnih studija imam master jos ukoliko hocu.  Imam kucu na sebi, na racunu imam oko 3000 E.
Zanima me vase misljenje, dali je moguce da dobijem turisticku vizu, isao bih na par nedelja i u aplikaciji kontam da stavim 3-4 nedelje.
Imam ovde devojku, ali ne znam kako da im to pokazem/dokazem!!???

Cuo sam da nas koji smo bili na J-1 kontaju kao potencionalne imigrante i radnike na crno, kontam da mogu tako da gledaju, ali ipak zasto nebih mogao da posetim US jos nekad u mom zivotu i da nastavim sa kontaktima sa ljudima koji su mi pomogli dok sam bio tamo.
Molim vas za misljenje, neizmerno hvala ljudi.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 8
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Opera 11.61
Citat: igor887 link=topic=376836. msg10290751#msg10290751 date=1329758994
Citat: kingshawn link=topic=376836. msg10290172#msg10290172 date=1329736354

Nisam pravio bas svaku stranu u ovoj temi ali sam dosta procitao.   Pohvala Sashi i Igoru i svim ostalima koji pomazu u ovoj temi.   Zelim da pitam kako se ja mogu zaposliti u nekoj americkoj kompaniji, npr.   vidim oglas neke americke kompanije i ja posedujem te kvalitete koji su neophodni za taj posao, interesuje me da li postoji sansa da budem primljen u toj kompaniji ili ne, i kako bi bilo najbolje da stupim u kontaktu sa njima? (naravno drzavljanin sam Srbije i nemam nikakvu vizu) xD

Internet ti je čudo.

Svakako ima dosta firmi a i pojedinaca koje strane firme, pa i Američke angažuju da rade razne internet poslove, i jednostavno im pošalju ček, kada odrade posao.  

Ako je to pitanje, odgovor bi bio da izlistaš internet i sigurno ćeš naći neki priliku za sebe.  

hxxp:|| craigslist. org/

U svakom slučaju nemoj se zanositi da će te neko zvati, poslati ti pare, vizu i ostalo da bi došao da radiš kod njih, jer ima dosta takvih kao ti u celom svetu koji slično razmišljaju, a već su u US.  Naravno ako si Nikola Tesla to je druga stvar i onda su ti vrata otvorena svuda.  U svakom slučaju najbolje ti je da započneš rad sa nekom kompanijom preko neta da radiš, a ako se pokažeš kao kvalitetan i ako možeš da im napraviš pare (što je njima najvažnije, a totalno ih ne interesuje odakle si, koje si boje kože itd) možda te pozovu i naraviš pravu priču.

Pozzzz

Unapred hvala.  .  .   :)

Znam da me niko nece zvati, to je suludo. . .  xD Trazio sam posao koji se u Americi prilicno trazi i video sam da su poslovi u IT sektoru dosta trazeni a dosta od njih zahtevaju timski rad sa ostalim kolegama na odredjenim projetima koji se izradjuju za tu kompaniju. . .  Upoznat sam sada sa nekim delom programiranja i planiram po zavrsetku srednje skole da se posvetim maximalno ucenju i zavrsetku kursa, kako bih polagao za Microsoftov sertifikat i stekao odlicno znanje. . .  (a inace imam dosta motivacije u vezi programiranja, to je jedini posao sa kojim bih zeleo da se bavim u zivotu :) ). . .  

Ali ne znam kolike su sanse da dobijem radnu vizu od te kompanije na duzi vremenski period?

I cuo sam da se tamo prvenstveno traze znanje a tek kasnije te diplome i ostalo. . .  (msm nije kao u nekim zemljama gde je znanje na 2.  mestu. . .  :D)
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 261
OS
Mac OS X v: 10.7.3
Browser
Safari 534.53.10
mob
Nokia E72

Nisam pravio bas svaku stranu u ovoj temi ali sam dosta procitao.   Pohvala Sashi i Igoru i svim ostalima koji pomazu u ovoj temi.   Zelim da pitam kako se ja mogu zaposliti u nekoj americkoj kompaniji, npr.   vidim oglas neke americke kompanije i ja posedujem te kvalitete koji su neophodni za taj posao, interesuje me da li postoji sansa da budem primljen u toj kompaniji ili ne, i kako bi bilo najbolje da stupim u kontaktu sa njima? (naravno drzavljanin sam Srbije i nemam nikakvu vizu) xD

Internet ti je čudo.

U svakom slučaju nemoj se zanositi da će te neko zvati, poslati ti pare, vizu i ostalo da bi došao da radiš kod njih, jer ima dosta takvih kao ti u celom svetu koji slično razmišljaju, a već su u US.  Naravno ako si Nikola Tesla to je druga stvar i onda su ti vrata otvorena svuda.  U svakom slučaju najbolje ti je da započneš rad sa nekom kompanijom preko neta da radiš, a ako se pokažeš kao kvalitetan i ako možeš da im napraviš pare (što je njima najvažnije, a totalno ih ne interesuje odakle si, koje si boje kože itd) možda te pozovu i naraviš pravu priču.

Pozzzz

Unapred hvala.  .  .   :)

Znam da me niko nece zvati, to je suludo. . .  xD Trazio sam posao koji se u Americi prilicno trazi i video sam da su poslovi u IT sektoru dosta trazeni a dosta od njih zahtevaju timski rad sa ostalim kolegama na odredjenim projetima koji se izradjuju za tu kompaniju. . .  Upoznat sam sada sa nekim delom programiranja i planiram po zavrsetku srednje skole da se posvetim maximalno ucenju i zavrsetku kursa, kako bih polagao za Microsoftov sertifikat i stekao odlicno znanje. . .  (a inace imam dosta motivacije u vezi programiranja, to je jedini posao sa kojim bih zeleo da se bavim u zivotu :) ). . . 

Ali ne znam kolike su sanse da dobijem radnu vizu od te kompanije na duzi vremenski period?

I cuo sam da se tamo prvenstveno traze znanje a tek kasnije te diplome i ostalo. . .  (msm nije kao u nekim zemljama gde je znanje na 2.  mestu. . .  :D)

Sa tvojim znanjem i godinama, ja bih ti predložio da apliciraš za stipendiju na nekom od fakulteta u US i onda su ti vrata za sve otvorena. U pravu si IT sektor je tamo deficitaran, jer nemaju baš toliko pametnih ljudi tamo, tako da prolaziš bez problema. Sledeća stanica ti je praksa u firmama koje traže IT usluge, a svaki fakultet ima dosta ugovora o saradnji, i onda bez problema dobijaš stipendiju i od škole i od firme i puniš se lovom lagano.

E, a onda kad uđeš u lovu, nemoj da nas zaboraviš Smiley)))))
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 8
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Opera 11.61
Pozdrav! Smiley

Nisam pravio bas svaku stranu u ovoj temi ali sam dosta procitao.   Pohvala Sashi i Igoru i svim ostalima koji pomazu u ovoj temi.   Zelim da pitam kako se ja mogu zaposliti u nekoj americkoj kompaniji, npr.   vidim oglas neke americke kompanije i ja posedujem te kvalitete koji su neophodni za taj posao, interesuje me da li postoji sansa da budem primljen u toj kompaniji ili ne, i kako bi bilo najbolje da stupim u kontaktu sa njima? (naravno drzavljanin sam Srbije i nemam nikakvu vizu) xD

Internet ti je čudo.

U svakom slučaju nemoj se zanositi da će te neko zvati, poslati ti pare, vizu i ostalo da bi došao da radiš kod njih, jer ima dosta takvih kao ti u celom svetu koji slično razmišljaju, a već su u US.  Naravno ako si Nikola Tesla to je druga stvar i onda su ti vrata otvorena svuda.  U svakom slučaju najbolje ti je da započneš rad sa nekom kompanijom preko neta da radiš, a ako se pokažeš kao kvalitetan i ako možeš da im napraviš pare (što je njima najvažnije, a totalno ih ne interesuje odakle si, koje si boje kože itd) možda te pozovu i naraviš pravu priču.

Pozzzz

Unapred hvala.  .  .   Smiley

Znam da me niko nece zvati, to je suludo. . .  xD Trazio sam posao koji se u Americi prilicno trazi i video sam da su poslovi u IT sektoru dosta trazeni a dosta od njih zahtevaju timski rad sa ostalim kolegama na odredjenim projetima koji se izradjuju za tu kompaniju. . .  Upoznat sam sada sa nekim delom programiranja i planiram po zavrsetku srednje skole da se posvetim maximalno ucenju i zavrsetku kursa, kako bih polagao za Microsoftov sertifikat i stekao odlicno znanje. . .  (a inace imam dosta motivacije u vezi programiranja, to je jedini posao sa kojim bih zeleo da se bavim u zivotu Smiley ). . . 

I cuo sam da se tamo prvenstveno traze znanje a tek kasnije te diplome i ostalo. . .  (msm nije kao u nekim zemljama gde je znanje na 2.  mestu. . .  Smile)

Sa tvojim znanjem i godinama, ja bih ti predložio da apliciraš za stipendiju na nekom od fakulteta u US i onda su ti vrata za sve otvorena. U pravu si IT sektor je tamo deficitaran, jer nemaju baš toliko pametnih ljudi tamo, tako da prolaziš bez problema. Sledeća stanica ti je praksa u firmama koje traže IT usluge, a svaki fakultet ima dosta ugovora o saradnji, i onda bez problema dobijaš stipendiju i od škole i od firme i puniš se lovom lagano.

E, a onda kad uđeš u lovu, nemoj da nas zaboraviš Smiley)))))

Haha naravno da necu... Smiley
Do sada nisam razmisljao o tome da apliciram za stipendiju na nekom USA fakultetu, vec da steknem sto bolje znanje i da polozim za Microsoft sertifikat i pokusam nekako da se zaposlim tamo preko ovih oglasa na netu. A to oko potrebnog iskustva koji je neophodan hteo sam napisati u sledecem postu, ali sam dobio odgovor... Smile Primetio sam da na skoro svakom oglasu postoji zahtev da je kandidatu potrebno iskustvo od nekoliko godina...
Nisam trazio po netu oko stipendije pa ako znate nesto vise o tome molio bih Vas da napisite ukoliko imate vremena, a ja cu do tada pokusati da saznam sto vise o tome...

Hvala na svim savetima i informacijama... Smile
« Poslednja izmena: 21. Feb 2012, 22:45:21 od kingshawn »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 7
OS
Windows XP
Browser
Chrome 17.0.963.56
Pozdrav narode!!
Danima citam forume i teme o putu u Ameriku ali konacno evo jedne od velike pomoci.   Hvala Sasi i Igoru :)
elem, planiram put u Ameriku, sa drugom, naime, apsolvent sam,i imam firmu (2god) i kredit na sebe, a drug je student(mislim da je dao 1 ili 2 ispita) oboje zelimo da idemo, pa nas interesuje vase iskustvo, a iz prilozenog mozemo imati koristi.   Razmisljamo da li da idemo preko agencije work and trevel, ja sam se i kod njih raspitivala, za m ene su rekli da mi jedini problem mogu biti polozeni svi ispiti.   Sta vi mislite o tome, kolike su mi sanse i sta da radim, jer je moja zelja ogromna.   

Pozdrav i unapred Vam hvala napomoci i strpljenju za mene!!!  
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Samo Sapun Srbina Spasava.

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2430
Zastava USA
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 10.0.2
mob
Samsung Galaxy S5 ACTIVE
@svetski putnik
Bilo bi dobro da imaš bar 4'5 ispita jer u protivnom velike su šanse da budeš odbivena.

@kingshawn
Nisam ja najpametniji ali ako me pitaš odgovoriću ti šta mislim. Ono što Igor kaže to i ja mislim. Probaj da sarađuješ sa nekom firmom i radiš za njih od kuće pa kasnije kad vide da si ozbiljan nekako ih pretupaš da te prevuku tamo. Druga opcija malo jednostavnija i brža jeste da upišeš neki koledž i da u isto vreme kada počneš studiranje, ako si dobar u svom poslu, počneš i da radiš za nekoga.

@wolf987
Sve znaš a opet praviš grešku. Na svim ovim stranicama na kojima su ljudi pisali, ustanovilo se da ti garantno pismo više odmaže nego pomaže.
Na predhodnoj strani Igor je upravo po ko zna koji put objasnio kako najlakše do turističke vize. KAd čujem to "garantno pismo" nekako se naježim. Možda i zbog svih onih koji su mi ostali u Srbiji pa se sad nadaju da im pošaljem "garantno pismo" kako bi došli u ameriku. Eh kad bi to tako bilo ne bi srbi više živeli u Srbiji nego u americi.
Ta fraza "garantno pismo" verovatno potiče iz vremena 70-tih prošlog veka kada  se na takav način odlazilo u Nemačku ili Francusku na rad. Što se tiče Amerike (ovo je moje mišljenje) s poznajući je koliko jesam, "garantno pismo" nikada nije ni bilo potrebno da bi se otišlo u ovu zemlju.
IP sačuvana
social share
Od boljeg uvek ima bolje a od goreg gore.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 7
OS
Windows XP
Browser
Chrome 17.0.963.56
Znaci tvoj savet je da u sustini ponistim ispite, i ja sam o tome razmisljala ali sta cu ako me odbiju a ja ponistila :( kontala sam da im je mozda veca sigurnost da cu se vratiti moja firma.  
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

amo ergo sum (volim dakle postojim)

Zodijak Leo
Pol Žena
Poruke 710
Zastava USA
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 10.0.2
Imam jedno pitanje i svaka informacija mi je dobrodosla.

Ovako, prvo da ispricam situaciju pa ko moze da pomogne nek se javi. Ja sam u Americi, imam zelenu kartu, trudna sam i svakog trenutka cekam da se porodim. Problem je sto je otac mog deteta (moj decko, sa kojim sam zivela u vanbracnoj zajednici) u Srbiji, a volela bih da dodje ovamo da bismo ovde mogli da budemo porodica. Nije mi bitno da l' ce moci da radi ili ne, samo mi je bitno da bude ovde sa mnom. Glavni je problem sto on niti je student, niti ima neku nekretninu koju moze da prepise na sebe, a nije u prijavljenom radnom odnosu. Cula sam da je dosta ljudi otislo na foru spasilac na bazenu, ali vecinu informacija sto sam ja nasla na internetu vezano za to, uglavnom se odnosilo na studente, kao deo Work and Travel programa, koji nama ne odgovara jer nije student.

Ako neko moze da mi pomogne stvarno bih bila jako zahvalna i svaka informacija mi je znacajna... hvala u napred!!!
IP sačuvana
social share
carpe diem (iskoristi dan)

the sun is always brighter on the other side
but heart and soul i left at home comitted suicide
far away, far away, you're so far away from me
but i'll be back one day
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 8
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Opera 11.61
@svetski putnik
Bilo bi dobro da imaš bar 4'5 ispita jer u protivnom velike su šanse da budeš odbivena.

@kingshawn
Nisam ja najpametniji ali ako me pitaš odgovoriću ti šta mislim. Ono što Igor kaže to i ja mislim. Probaj da sarađuješ sa nekom firmom i radiš za njih od kuće pa kasnije kad vide da si ozbiljan nekako ih pretupaš da te prevuku tamo. Druga opcija malo jednostavnija i brža jeste da upišeš neki koledž i da u isto vreme kada počneš studiranje, ako si dobar u svom poslu, počneš i da radiš za nekoga.

@wolf987
Sve znaš a opet praviš grešku. Na svim ovim stranicama na kojima su ljudi pisali, ustanovilo se da ti garantno pismo više odmaže nego pomaže.
Na predhodnoj strani Igor je upravo po ko zna koji put objasnio kako najlakše do turističke vize. KAd čujem to "garantno pismo" nekako se naježim. Možda i zbog svih onih koji su mi ostali u Srbiji pa se sad nadaju da im pošaljem "garantno pismo" kako bi došli u ameriku. Eh kad bi to tako bilo ne bi srbi više živeli u Srbiji nego u americi.
Ta fraza "garantno pismo" verovatno potiče iz vremena 70-tih prošlog veka kada  se na takav način odlazilo u Nemačku ili Francusku na rad. Što se tiče Amerike (ovo je moje mišljenje) s poznajući je koliko jesam, "garantno pismo" nikada nije ni bilo potrebno da bi se otišlo u ovu zemlju.
Ali meni je cilj da odem u USA a ne da radim za njih iz Srbije, a kao najbolji nacin video sam zaposljenje u Americi u IT sektoru jer su programeri dosta trazeni i njihova traznja se nece smanjivati vec ce se povecavati... Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 116 117 119 120 ... 204
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 12. Sep 2025, 21:09:03
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.107 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.