Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 22. Sep 2025, 01:21:48
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 114 115 117 118 ... 204
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Kako otići u Ameriku i kako početi  (Pročitano 904634 puta)

svet pripada onima koji pokusavaju

Zodijak
Pol Žena
Poruke 2
Zastava Београд
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 10.0
Igore, stvarno si divan! Hvala puno!!! :flower:
Sad cu da istrazujem. . . Interesuje me samo da li znas za neki konkretan fakultet koji nudi i opciju da platis skolarinu tako sto ces raditi nesto za fakultet i da li bi mi bilo bolje da mozda upisem doktorske najpre kod nas (bila bih na budzetu, ako ne promene uslove).
Kolega po muci i nauci :) Nadam se da si ti svoje znanje bolje iskoristio!

IP sačuvana
social share
svet pripada onima koji pokusavaju
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 261
OS
Mac OS X v: 10.6.8
Browser
Safari 534.52.7
mob
Nokia E72
Igore, stvarno si divan! Hvala puno!!! :flower:
 Sad cu da istrazujem. . . Interesuje me samo da li znas za neki konkretan fakultet koji nudi i opciju da platis skolarinu tako sto ces raditi nesto za fakultet i da li bi mi bilo bolje da mozda upisem doktorske najpre kod nas (bila bih na budzetu, ako ne promene uslove).
Kolega po muci i nauci :) Nadam se da si ti svoje znanje bolje iskoristio!

tamo doktorat traje 5 godina verovali ili ne, a ovde kod nas se možeš provući za 3 i nešto.
ja sam ovde upisao doktorat i otišao tamo i priznali su mi dva ispita samo i i dalje sam morao da 5 godina drvim. Tako da bi ove godine trebao da doktoriram, i planiram da tamo upisem postdoktorske studije koje traju godinu dana.

Nijedan fakultet ne nudi da radis kod njih i tako da se skoluješ, još gore nije ni malo lako naći i najgori posao na samom fakultetu, jer svi studenti traže baš te poslove, posebno zbog ssn, tako da ti ta ideja odpada.
Ono što možeš pogledati da pored stipendije koju daje skola istražiš i firme koje stipendiraju studente i od njih mozeš lako dobiti stipendiju i tako pokriti 100% skolarine.

Ono što će ti tražiti na fakultetu je evoulacija ocena i to u US radi WES njihov sajt ti je www.wes.org pa pogledaj malo sajt i pripremi dokumentaciju da im posaljes, onda ti oni tu preračunaju u njihove GPA poene i to je ono što će ti svi fakulteti traziti.

Meni je puno pomoglo vreme provedeno u Us, i dobio sam vizu na 10 godina multy tako da svake godine odem na par meseci da malo obnovim jezik i nešto pametno odradim.

eto nadam se da sam ti bar malo pomogao
pozzz
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

jer tako samo mi odrasli vaspitani spartanski

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 53
Zastava Chicago
OS
Windows 7
Browser
Chrome 16.0.912.77
mob
Motorola Droid Razr
Evo za one koji planiraju da dodju u illinois da polazu tesk za auto, cisto da se malo upoznate nije nikakav bauk
http://www.cyberdriveillinois.com/publications/pdf_publications/dsd_a112.pdf

Ovo sam nashao sa jednog drugog sajta i mogu vam reci da je bash ovako kako je decko naveo samo sto je sad vozacka 30 dolara a ID 20.

Danas sam išao sa bratom u DMV da polažem za vozačku dozvolu, da bih imao validnu ličnu kartu, ili kratko ID.
Probudimo se burazer i ja, pogledamo na internetu adresu najbližeg ofisa DMV-a i zaputimo se tamo. Stigli smo tamo, ja opet sa punim rancem papira, za zlu-ne-trebalo. Stignemo mi na onaj šalter za dobrodošlicu, gde kažeš šta hoćeš, a oni tebi broj. Rekoh im da hoću 2 stvari: da polažem za vozačku dozvolu i da izvadim State ID, tj. to je kao lična karta za one koji ne voze.
State ID sam hteo da izvadim za svaki slučaj, iz jednog jedinog razloga: ako te iz bilo kog razloga zaustavi policija da si napravio saobraćajni prekršaj, daju ti ticket, a uzmu ti dozvolu! Možeš, naravno, i dalje da voziš, a taj ti je tiket validan dokument umesto vozačke. Problem je što na tiketu nema tvoje slike, pa nemaš onda ID, nego imaš samo zamenu za vozačku dozvolu. Pošto policija ovde ne prima keš, moraš da pošalješ ček poštom, pa ti oni (opet poštom) vrate vozačku. Dakle, procedura… To znači da ne možeš za to vreme da pišeš čekove u prodavnici, plaćaš karticom, ništa, jer za sve treba dokument sa slikom.
No, da se vratimo na taj prijemni šalter. Kažem ja njima šta hoću, oni mi odmah provere da li sam poneo sve što treba (tj. ni ne puštaju te na pravi šalter ako nemaš sve papire), daju mi broj i upute me da sednem. Čekao sam nepunih 10 minuta, kad me prozvao neki deblji gospodin za njegov šalter. Priđem ja, on meni “haj Majlos”, ja njemu “gud dej”.  Pitao me odakle sam gledajući moj pasoš (kao da ne piše :-|), a zatim i otkud to da imam Čehoslovačko ime (verovatno po režiseru Formanu).  Pitao me čovek koliko sam visok i težak, ja mu rekoh da ne znam, on odmah shvatio i izvukao papir za konverziju: sa leve strane centimetri i kilogrami, a sa desne feets, inches i pounds. Ispade da sam visok 5′09″ i da imam 145lbs, šta god to bilo.  Pored mene, na šalteru (kao što mi u SUP-u imamo one posude sa mastilom za davanje otiska) stoji aparat za proveru vida, veličine pisaće mašine. Popunio mi sve podatke i rekao mi da stavim glavu na to i da stavim oči na otvore. Stavim ja, kad ono u aparatu isti onaj papir, sa slovima raznih veličina, samo digitalni. Ja mu izdiktirao samo peti red (to je čovek tražio, 10 slova ukupno), čovek kaže da je sve OK i pre nego što me je poslao me na idući šalter (blagajnu), postavio mi je pitanje koje me je vidno pogubilo: “Do you want to be an organ donor?”. 2 sekunde pauze, pa kao iz topa: NO.
Stižem ja na blagajnu, prvi sam na redu, nema čekanja. Kaže mi žena, $10 je vađenje vozačke (sa sve polaganjem), a $20 ta StateID za koju ništa ne treba da se radi. Ajde, dobro…  Ja joj platim $30, a ona meni papir sa pitanjima za polaganje. Kaže mi da sednem tamo na neku (školsku) klupu i da se vratim kod nje kad završim.
Dobiješ veliki papir, kao kod nas onaj za glasanje.  Treba da odgovoriš na 20 tekstualnih pitanja i da upariš 15 oblika saobraćajnih znakova sa 17 ponuđenih odgovora. Od 35 pitanja, smeš da promašiš 7. Naravno, ja ne bih bio ja kad se ne bih provukao kroz iglene uši. Promašio sam ni manje ni više nego 7: 3 teorijska pitanja, uglavnom vezana za zakone države Illinois i 4 oblika znaka. Promašio sam znak u obliku petougla koji nisam znao šta je, a ovi ostali oblici su onda bili lančana reakcija, tj. kolateralna… Rekla mi žena da sam se provukao i da sednem na drugi kraj sale, najbliže izlazu, da će me prozvati za nekih 40tak minuta instruktor da idem da ga provezem.
Za divno čudo, desila se u međuvremenu promena smene, pa je ona žena koja mi je dala testove, prešla u instruktore.  Ona me prozvala, i izađemo ona i ja napolje. Pošto je napolju bilo ekstremno toplo, preko 100 stepeni (farenhajta, naravno), požurili smo oboje do kola (uprkos pravilima, jer ja treba da dovezem auto ispred zgrade i da ona tu uđe), a ona mi je naložila da čim uđem u kola upalim A/C (klimu, po naški) dok ona zapiše broj tablice i proveri svetla, žmigavce i sl.
Sedne ona u auto, i prvo što je rekla, bilo je: “O, pa ovo je auto sa menjačem!” Odmah mi je priznala da ne zna da vozi auto sa menjačem i da je do sada imala svega 4-5 kandidata sa takvim kolima.  Napomenuo sam joj odmah da imam dozvolu već dugo, da je ovo pro-forme, na šta se ona opustila i prestala da se muči da mi objašnjava razne sitnice, pa smo ostatak vremena ćaskali o tome odakle sam došao i slično. Obrnuli smo jedan (malo veći) krug oko bloka, stali jednom da se parkiram u napred na običan parking (okret 90 stepeni u desno), pitala me jesam li ostavio menjač u pravoj brzini jer ona ne zna kako treba, i to je to.
Vratimo se brže-bolje nazad opet u zgradu i pod klimu, ona mi reče da je sve bilo bez zamerki i kaže mi da sednem da čekam pred šalter sa kamerom. Kako sam stigao do šaltera i seo ispred, tako me matori (izgleda Jamajčanin) prozove. Stalno je ubacivao uzrečicu “my man” sa čudnim akcentom, slatko sam se nasmejao. Slikao me 2 puta (za svaki dokument po jednom) i rekao mi da opet sednem dok odštampaju kartice. 5 minuta kasnije, dobio sam vozačku, a još 5 minuta kasnije i drugu.
Sve u svemu, maksimalno 1h vremena, a moglo je i brže, nego smo mi došli kasno.
IP sačuvana
social share
Jos od starih vremena i zapisa o njima,
stoji jasno kao dan: Iskustvo je sustina,
poenta, vrlina, brzina, ostrina,
kojom vladas da bi bio bolji medju drugima.
Poznavanje stvari, ulice, zivota,
niceg sto sam radio stvarno nije me sramota.
Zivot u kraju, odrastanje, golgota,
prevara je slasna, masna kao fota.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 261
OS
Browser
Safari 534.52.7
mob
Nokia E72
SVe je tako kako si rekao, E sad ako dozovoliš mogao bi nešto napisati od papira šta ti treba da bi polagao vozački i/ili izvadio ID i takođe bitna je informacija da ti na ispit moraš doći svojim (ili pozajmljenim, rentacar...) vozilom, što je jako korisna informacija jer kod nas je totalno sve drugačije.

Jako koristan post u svakom slučaju !
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Samo Sapun Srbina Spasava.

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2430
Zastava USA
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 9.0.1
mob
Samsung Galaxy S5 ACTIVE
Možeš rentanim kolima, a od papira ti treba važeća viza koja ne ističe u narednih mesec dana, SSN i dva dokaza u vidu pisma koja dokazuju da živiš u državi u kojoj polažeš. Onu knjigu koja se nalazi u preprošlom postu u vidu PDF fajla naučite napamet jer sva pitanja iz testa se nalaze baš u njoj. I nema trikova i smicalica ko u našim testovima.
U svakoj državi postoje neka dodatna ili malo drugačija pravila. Ali suptina je ista. Sva pitanaj se nalaze u onom priručniku.

Uostalom šta se to tebe tiče ti imaš svog vozača kada dođeš.  Smile
« Poslednja izmena: 11. Feb 2012, 02:33:16 od Sasha019 »
IP sačuvana
social share
Od boljeg uvek ima bolje a od goreg gore.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 261
OS
Browser
Safari 534.52.7
mob
Nokia E72
Možeš rentanim kolima, a od papira ti treba važeća viza koja ne ističe u narednih mesec dana, SSN i dva dokaza u vidu pisma koja dokazuju da živiš u državi u kojoj polažeš. Onu knjigu koja se nalazi u preprošlom postu u vidu PDF fajla naučite napamet jer sva pitanja iz testa se nalaze baš u njoj. I nema trikova i smicalica ko u našim testovima.
U svakoj državi postoje neka dodatna ili malo drugačija pravila. Ali suptina je ista. Sva pitanaj se nalaze u onom priručniku.

Uostalom šta se to tebe tiče ti imaš svog vozača kada dođeš.  Smile

Hvala Bata Sale !!!

Na maju ću možda doci na mesec dana, pa idemo kako smo planirali do Miami-ja sa ljutim mašinom !

pozzzzz
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 53
Zastava Chicago
OS
Windows 7
Browser
Chrome 16.0.912.77
mob
Motorola Droid Razr
SVe je tako kako si rekao, E sad ako dozovoliš mogao bi nešto napisati od papira šta ti treba da bi polagao vozački i/ili izvadio ID i takođe bitna je informacija da ti na ispit moraš doći svojim (ili pozajmljenim, rentacar...) vozilom, što je jako korisna informacija jer kod nas je totalno sve drugačije.

Jako koristan post u svakom slučaju !

E sto se papira tice to sam zaboravio.... Oni koji nemaju ID, ovako mozete da ga izvadite (mislim na ID   Smile)..... Znaci vecina ljudi sa kojima sam pricao vecina njih je 20ak dana pre isteka vize dolazila u Chicago da vade ID (ovo govorim za studente). Ono shto vam je potrebno je da rentate stan (uvek se moze naci kod nashih ljudi koji su menadzeri zgrada da vam daju stan bez bilo kakave kreditne istorije, samo potpishete ugovor na godinu dana platite depozit i prvu ratu,ali i ako raskinete ugovor u dogovoru sa tim menadzerom nije neki problem) od menadzera dobijete ugovor da vi zivite sada na toj adresi. Onda odete u bilo koju banku sa tim papirom i kazete da hocete da otvorite bankovni racun kod njih, mi smo npr. isli u Chase sa pricom da hocemo da nastavimo skolovanje na univerzitetu Layola i da nam ako mogu daju bilo kakav papir koji ce potvrditi ovu adresu (moracete staviti neshto para na racun tipa minimali depozit koliko se secam u Chasu je bilo 50 dolara). Obicno oni posalju svaki mesec statement ili ti mesecni izveshtaj na vasu adresu ali posto vi nemate vremena da cekate taj statement obavezno im recite da vam daju bilo koji papir sa vasom adresom jer morate ici da vadite ID. Sa ta dva papira (ugovor od stana i taj papir iz banke) i pasosh obavezno, idete http://www.cyberdriveillinois.com/departments/drivers/facilities/chicago/home.html ovde vidite gde vam je najblize da odete obavezno kada izaberete gde vam je najblize proverite da li nude vadjenje ID prvi put, jer na nekim mestima nema. Kada dodjete kazete da hocete da izvadite ID platite im 20 dolara, pitace vas da li zelite da budete donator organa i da li imate pravo glasa na izborima, koliko ste teshko i visoki, slikate se i eto ga ID.

Sto se tice vozacke, potrebno vam je ID, ugovor da ste i dalje na toj adresi, statement od banke i negde ssn (meni licno je trebao samo ID, ja sam isao u Waukegain, mojim drugarima koji su isli u Naperville isto je trebao samo ID, tako da nemojte da panicite ako nemate neki od navedenih dokumenata  Smile). Sledece ako imate nekoga prijatelja, neka vam pozajmi auto OBAVEZNO auto mora da ima osiguranje, jer bez toga nema shanse da ovaj iz komisije ide sa vama, mislim to ce te morati pokazati kada budete polagali test sa pitanjima. Ako nemate prijatelja onda rentajte auto (nisam bash u to upucen kako ide, ali zato imate ove Bogove Saleta, Igora i Coolrunnera koji ce vam reci kako to ide..... ima tu josh ljudi koji su upuceni ali nisu neshto aktivni na forumu Smiley))) Kada polozite testove onda picite na voznju to je 10-20 minuta nishta specijalno i slikanje i caooooo. Eto braco moja tako to ide, ovo je sve iz mog licnog iskustva, za one kojima je engleski slabo, kao shto je meni bio prije nego sto sam doshao, pomocicu vam tako shto cu postaviti orginalne testove sa ispita,uskoro. Ali generalno ljudi proucite sve sa onoga pdf  sto je okacen u mom proshlom postu, jer ovo radite radi sebe i bitno je da se upoznate sa njihovim zakonima, bice i pitanja dok budete polagali sa likom iz komisije, postavljace vam par pitanja tako OBAVEZNO procitajte, jbg znam da ima ljudi koji ma je eng slab ali ako nishta imate google translate pa polako Smiley))

....ako josh neshto nije jasno, tu smo da pomognemo  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zodijak
Pol
Poruke 1
OS
Windows XP
Browser
Chrome 17.0.963.46
Sale hvala ti punoo. . ti si kralj puno pozdrava i dolara!!!:)))
« Poslednja izmena: 14. Feb 2012, 13:37:02 od neske.alex »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Samo Sapun Srbina Spasava.

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2430
Zastava USA
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 10.0.1
mob
Samsung Galaxy S5 ACTIVE
@SkyFire24
Šta bi, nikada me nisi pozvao?  Smile
IP sačuvana
social share
Od boljeg uvek ima bolje a od goreg gore.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 53
Zastava Chicago
OS
Windows 7
Browser
Chrome 16.0.912.77
mob
Motorola Droid Razr
@SkyFire24
Šta bi, nikada me nisi pozvao?  Smile

Brate zvao sam te 2-3 puta, ali mi se nisi javljao, pa sam reko u tripu da neodgovarash na nepoznate brojeve. Ajde zovem te sutra oko 10 am ili kad ti vec odgovara Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 114 115 117 118 ... 204
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 22. Sep 2025, 01:21:48
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.112 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.