Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 23. Sep 2025, 18:29:19
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 64 65 67 68 ... 204
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Kako otići u Ameriku i kako početi  (Pročitano 905103 puta)
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Samo Sapun Srbina Spasava.

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2430
Zastava USA
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6.10
mob
Samsung Galaxy S5 ACTIVE
Ja koliko znam a pisao sam o tome u prvom svom postu na ovoj temi, spasioci su plaćeno $7,25 po satu. Ako imaju prekovremeno a to je ako imaš preko 80 sati za 14 dana, onda se plaća svaki taj prekovremeni sat 7,25 * 1.5 = 10,87. Prekevremeno nećete imati puno jer oni paze da im ljudi ne rade prekovremeno osim ako baš nemaju dovoljan broj ljudi.
E sad zavisi od kompanije do kompanije. Neka kompanija možda plaća i $8 po satu. Da vam neko plaća $10 malo sam skeptičan.

S druge strane to nije keš. Od toga se odbija oko 20% za takse i onda od tog keša za stan. Ako si čitala temu onda si našla negde računicu koliko se zarađuje, pisao sam. Ali opet ponavljam, J1 i H2B viza je jedini našin da u USA dođete i radite. Izvadite socijalni broj, polažete za dozvolu. A onda sve je na vama.

Pitaš me koji je grad bolji. Pa zavisi kakve su vam namere. Jer u ma koji grad došli moraćete da radite kako bi povratili uloženi novac tako da za razgledanje grada neće vam puno ostati. Kako god bilo ja vam preporučujem neku veću sredinu. Vašington, Njujork, Boston, Majami. Nemoj da zaglavite u nekoj maloj sredini gde nema veliki izbor poslova, gde nema ljudi. Nemoj da zaglavite u nekoj varošici.
IP sačuvana
social share
Od boljeg uvek ima bolje a od goreg gore.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 261
OS
MacOS X
Browser
Safari 5.0.2
mob
Nokia E72
Ne slušajte ga vidite da se amerikanizovao za samo 4 meseca... Ha ha... Smile

Pa što da ne probate sa J1? Lično mislim da smetnje ne postoje. Možete da probate sa pomenutim agencijama i recite im koliko godina imate. Ali ja mislim da to neće predstavljati problem. Jedini je problem, imate li volju da radite slabo plaćen posao spasioca.
pa jeste, najbolje da slusate pametnog saleta pa da umesto majamija zavrsite na bazenu kao spasioc Smiley)))
Vidis da ljudi hoce da dodju na medeni mesec, a ti im odmah uvaljujes da rade, ccc

salim se, Sale je moj pravi drug i svima nama je on puno pomogao, i to ne samo savetima na ovom forumu.

evo samo kao jos jedan predlog koji me je sale naucio, je da prvo dobro osmislite celu pricu, sta kad, kako, koliko, naprvite dobar portfolio i onda ambasada, jer se do sad pokazalo kao pravilo da kad se ode neorganizovano i neisplanirano do tancina, moze d bude problem oko dobijanja vize.

pozzz za mog druga Saleta i za Vas naravno

pozzzzz
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 261
OS
MacOS X
Browser
Safari 5.0.2
mob
Nokia E72
Ja koliko znam a pisao sam o tome u prvom svom postu na ovoj temi, spasioci su plaćeno $7,25 po satu. Ako imaju prekovremeno a to je ako imaš preko 80 sati za 14 dana, onda se plaća svaki taj prekovremeni sat 7,25 * 1.5 = 10,87. Prekevremeno nećete imati puno jer oni paze da im ljudi ne rade prekovremeno osim ako baš nemaju dovoljan broj ljudi.
E sad zavisi od kompanije do kompanije. Neka kompanija možda plaća i $8 po satu. Da vam neko plaća $10 malo sam skeptičan.

S druge strane to nije keš. Od toga se odbija oko 20% za takse i onda od tog keša za stan. Ako si čitala temu onda si našla negde računicu koliko se zarađuje, pisao sam. Ali opet ponavljam, J1 i H2B viza je jedini našin da u USA dođete i radite. Izvadite socijalni broj, polažete za dozvolu. A onda sve je na vama.

Pitaš me koji je grad bolji. Pa zavisi kakve su vam namere. Jer u ma koji grad došli moraćete da radite kako bi povratili uloženi novac tako da za razgledanje grada neće vam puno ostati. Kako god bilo ja vam preporučujem neku veću sredinu. Vašington, Njujork, Boston, Majami. Nemoj da zaglavite u nekoj maloj sredini gde nema veliki izbor poslova, gde nema ljudi. Nemoj da zaglavite u nekoj varošici.

eto draga Natasha, sad vidis da se sale najbolje razume u poslove spasioca, tako da je predlazem da osnujemo novi forum koji bi se zvao:
Sale019- Srpski Mich Bjukenen, cuvar plaze Smiley)))))

Sale izvini, ali moram malo da se salim, kisa pa dosadno. Cekam da se javi M. i idemo svi zajedno na burek u sred Amerike, i da nostalgicno kupimo plazma keks i eurokrem.

da da da
ako niste znali i ovde ima burek i nase radnje sa nasim proizvodima koji su vecinom jeftiniji nego kod nas u radnjama, za ne poverovati.

pozzzzzzzz
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2430
Zastava USA
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6.10
mob
Samsung Galaxy S5 ACTIVE
Pa mogu oni da dođu i preko J1 vize na medeni mesec. Nije loše da se zaradi neki dolar dok si na odmoru.  Smile Mnogo ljudi pokuša sa tom turističkom i bez nekog posebnog razloga bivaju odbijeni. J1 im je mnogo sigurnija.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Virgo
Pol Žena
Poruke 4
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.10
mob
Nokia 
E pa mi bismo preko J1, te studentske, i radili bi naravno, nikakav medeni mesec Wink . Ma ja sam na sajtu agencije videla da toliko placaju a znam sta si napisao jos na pocetku pa sam mislila da se to promenilo... Svakako smo za neki veci grad, mi smo za Majami i NY kad bismo mogli, jer u Majamiju su i neki ljudi koje znamo.A u kojim ste vi gradovima, ako nije tajna? Smiley E sad, procitala sam i da jedna od one 4 agencije za koje si ostavio linkove, je otkazala put 5 dana pre polaska pa je terala studente da predju na opciju Self ili da odustanu. Tu agenciju necu ni razmatrati. Jedna mi je agencija privukla paznju pa sam mislila da pitam preko koje ste vi isli, Sasha019 i igor887? Da idem na sigurno. Smile

I jos nesto me zanima, ako nas ceka tamo smestaj organizovan, kako da ga napustimo i odemo npr. u drugi, ako naletimo na povoljniji ili u drugi grad, ako nam odbijaju stalno za stanarinu tog apartmana? Da li je to problem? 
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Gusarska posla...

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 3647
Zastava The Golden Age of Piracy
OS
Windows 7
Browser
Chrome 6.0.472.63
mob
Samsung Galaxy S III
nattalija.....  Smile
IP sačuvana
social share
Above _ Beyond - Sun In Your Eyes (chillout video) .mp3
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 261
OS
MacOS X
Browser
Safari 5.0.2
mob
Nokia E72
E pa mi bismo preko J1, te studentske, i radili bi naravno, nikakav medeni mesec Wink . Ma ja sam na sajtu agencije videla da toliko placaju a znam sta si napisao jos na pocetku pa sam mislila da se to promenilo... Svakako smo za neki veci grad, mi smo za Majami i NY kad bismo mogli, jer u Majamiju su i neki ljudi koje znamo.A u kojim ste vi gradovima, ako nije tajna? Smiley E sad, procitala sam i da jedna od one 4 agencije za koje si ostavio linkove, je otkazala put 5 dana pre polaska pa je terala studente da predju na opciju Self ili da odustanu. Tu agenciju necu ni razmatrati. Jedna mi je agencija privukla paznju pa sam mislila da pitam preko koje ste vi isli, Sasha019 i igor887? Da idem na sigurno. Smile

I jos nesto me zanima, ako nas ceka tamo smestaj organizovan, kako da ga napustimo i odemo npr. u drugi, ako naletimo na povoljniji ili u drugi grad, ako nam odbijaju stalno za stanarinu tog apartmana? Da li je to problem? 

Draga Natalija Sale ti je onda pravi covek za odovor na sva pitanja koja si postavila, ja sam vec ranije dolazio ovamo u USA i vrcam se brzo za Srbiju, tako da nisam ni planirao da ostajem ovde, inace sam na studentskoj vizi, ali i Miami i NY su ti super tako da ne mozete pogresiti za koji god se odlucite grad.

pozzzz
« Poslednja izmena: 15. Okt 2010, 21:14:22 od igor887 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2430
Zastava USA
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6.10
mob
Samsung Galaxy S5 ACTIVE
- U DC
- Jeftiniji smeštaj od $360 mesečno ponaosob nećeš naći. Ali spavaćete po troje u sobi. Dve sobe ukupno 6 ljudi.
- Neću da favorizujem ni jednu agenciju.
- Ja sam došao preko UWT to sam i napisao u svom prvom postu ove teme.

Ma preko koje agencije došli, ovde u USA biće vam manje više isto kada vas preuzme kompanija. Agencija je bitna da vas oprave sa papirima u Srbiji. Kada sednete u avion prestajete da budete njjihova briga.
Što se tiče avantura i menjanja poslova, traženja drugog smeštaja, menjanje gradova... Obrati pažnju na ono što je ovde pisao Coolruner. Mada u svom pisajnju nije mnogo išao u detalje ali nema tu ni šta mnogo da se detaljiše. Napisao je sasvim dovoljno jer kad bi pisao više samo biste se zbunili još više. Sve će vam se samo kasti kada dođete ovde. S obzirim da ste dvoje ponesite $1000 džeparac za svaki slučaj. I naravno, nema luksuziranja i trošenje. Moraćete baš da stegnete kaiš. Jer UWT program jasno kaže, dođite da putujete radite i zaradite uloženo. Nigde ne kažu i ne obećavaju da će te zaraditi puno para.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Virgo
Pol Žena
Poruke 4
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.10
mob
Nokia 
Citala sam uglavnom sve sto ste ti i Coolruner pisali i zaista mi je dosta pomoglo da shvatim kako tu funkcionisu stvari. Smile  E a sta mislis o INDEPENDENT - PLACEMENT:

(Opcija namenjena studentima koji imaju dosta prijatelja poznanika u Americi i ne žele da ceo program provedu kod istog poslodavca)

CENA UKLJUČUJE:
• obezbedjivanje liste poslodavaca koji su fleksibilni oko menjanja posla
• obezbedjivanje dokumenta DS-2019 za J-1 vizu i sve informacije u vezi iste,
• zdravstveno osiguranje(4 meseca),
• Informacije i formulari za dobijanje SSN (Social Security Number).
• Rezervacija smeštaja,
• pomoć tokom trajanja programa, besplatni servis telefon otvoren 24 sata dnevno, studentski informator, materijal za orijentaciju, informacije o porezima, pravima i obavezama studenata.

To mi nekako ne zvuci lose... pogotovo zbog te liste poslodavaca i mogucnosti menjanja posla. Ili je ipak najbolje ici na FULL... Smile  i (mnogo sam dosadna, znam Smiley ) kada je najbolje da odem u agenciju i da se prijavim? Posto sada ne verujem da imaju neke ponude za posao,koliko sam gledala na sajtu i nemaju bas neke,, jos uvek. A, s druge strane, ne bih da zakasnim pa da ne ostane nista od posla...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2430
Zastava USA
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6.10
mob
Samsung Galaxy S5 ACTIVE
Menjanje lokacije, prilagođavanje = trošenje vremena. A vreme je novac.

Tamo gde zarađujete (dobro), ne mrdajte odatle.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 64 65 67 68 ... 204
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 23. Sep 2025, 18:29:19
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.068 sec za 12 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.