Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 27. Sep 2025, 17:21:09
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 25 26 28 29 ... 204
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Kako otići u Ameriku i kako početi  (Pročitano 905878 puta)
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Ko tebe kamenom, ti njega hlebom... starim 15 dana

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 36573
Zastava Beograd
OS
Windows 7
Browser
Safari 4.0.249.89
mob
HTC One
Koju ste vi komplikaciju napravili od necega na sta godinama idu i 18-to godisnjaci koji ranije nisu mrdnuli iz svog grada a kamoli dalje.  Smile

Da li je rizik? Rizik je sve u zivotu. Ja sam prosao vrhunski (bukvalno), moja devojka skoro kao i ja, a znam likove koji su dosli sa mnom, u isto mesto da rade u istom hotelu i koji su jedva povratili ulozeno i zaradili jos nesto malo preko, a pri tom su pukli svu kintu koju su zaradili i nisu vratili svojima (posto je vecina ljudi otisla tako sto su im njihovi dali kintu uz obavezu da im vrate).

Nema razlike da li si u Srbiji, USA, Engleskoj ili u Kambodzi, ko je snalazljiv i spreman da radi snaci ce se, ko nije nece ni kod kuce. A ko se ne snadje da zaradi u USA taj definitivno nece dobro proci u zivotu ni u Srbiji gde je sve teze i komplikovanije.

P.S. 2008 kada sam ja isao, ceo program sa avionskom kartom me je izasao nekih nekih 2.400$ (smestaj sam placao posebno)... ulozeno sam povratio posle nekih 15-18 dana.
« Poslednja izmena: 13. Feb 2010, 22:01:07 od Coolrunner »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 40
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.63
mob
Nokia 5800
Pa dobro, tebi je devojka previjala rane posle celodnevnog rintanja  Smile
A ti i devojka ste ulozili 4800 dolara za agenciju i karte, plus ste verovatno preko 1000 dolara poneli zato sto ste dvoje, za trosak. Koji mladi par danas ima 6000 dolara? Zato ja pitam, da bih bio siguran, velike su pare, mozda ne za tebe ali za mene je to dosta.
Tu smo jedni drugima da pomognemo ako mozemo, a ne da kudimo nekoga. Eto ja sam takav da volim sve da proverim uvek do detalja pre nego sto uradim nesto.

A pogotovu sto pare nisu moje, te pare sto kazes 2400 dolara ali izostavio si plus pocetni trosak dok ne dobijes platu a za to ti treba 500 minimum, plus viza 131, znaci 3000 dolara minimum.

Sigurno se moze zaraditi ako pazljivo trosis i ako radis prekovremeno, to sigurno. I ja sigurno idem, nego se raspitujem u detalje. Ne znam sto se zalis da komplikujemo kad je cena koju sam naveo i realna cena?

« Poslednja izmena: 13. Feb 2010, 23:02:48 od Marko006 »
IP sačuvana
social share
Robbie Williams - My way (Frank Sinatra`s song)
http://www.youtube.com/watch?v=_4DJMPGNiD0
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

volim basket i travu

Zodijak Virgo
Pol Muškarac
Poruke 65
OS
Windows XP
Browser
Safari 4.0.249.89
mob
VIP 
bookmarkovao sam wizantianu i jos mnoge stvari vezano za sad a ono sam procitao jos ranije nego sam pitao ako si bio pa da kazes Smiley
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Ko tebe kamenom, ti njega hlebom... starim 15 dana

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 36573
Zastava Beograd
OS
Windows 7
Browser
Safari 4.0.249.89
mob
HTC One
Nisam rekao da se komplikuje cenom vec prica "to je rizik, sta cu ja i kako, ne mogu sudove, mnogo ljudi..." i ne odnosi se moj post na nekoga odredjeno vec grupno na komentare na temi. Nema zamerki  Smile

Inace, 2.400$ mi je ispalo sve - viza, osiguranje, rad agencije i povratna karta. Otisao sam sa 400$ u dzepu a i ove za program sam pozajmio. Nisam rekao da to meni nije mnogo vec u kontekstu da se sve to da lako povratiti ako se snadjes.

Sto se tice trosenja - ja nisam isao u USA da vratim pare vec da zaradim za putovanje po USA. Nisam se stiskao za trosak, kupovao sam kvalitetnu hranu, sokove, pica... kada mi se islo u restoran isao sam, kada mi se kupovala garderoba kupovao sam je.

Komentar o trosku je znacio da dosta ljudi nije imalo osecaj odgovornosti prema roditeljima koji su im pozajmili pare bas zato sto su im roditelji pa su bili u fazonu "lako cemo, oprostice mi". Ja sam prvo poslao pare koje sam pozajmio za Srbiju cim sam toliko zaradio a posle sam trosio koliko sam hteo i mogao.

Citat
Ne znam sto se zalis da komplikujemo kad je cena koju sam naveo i realna cena?

To uopste nije realna cena. Meni ni iz dzepa ni u dzep ali  mislim da je red da kazem da ako vam neko trazi 3.000$ taj pokusava da vas odere. Osim ako se neko ne vodi logikom da je 2.400-2.500$ isto sto i 3.000$... sta je to, 400-500$ gore-dole.  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Gusarska posla...

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 3647
Zastava The Golden Age of Piracy
OS
Windows XP
Browser
Safari 4.0.249.89
mob
Samsung Galaxy S III
Coolrunner, postoje veci i manji rizici u zivotu. Nije sve crno belo. Pa tako i ova odluka, koja nije mala. Mozda tako tebi izgleda jer si vec bio i prosao sve to, ali nekome kao sto sam ja, sto veceg grada od Beograda nisam gledao, niti gde van granice isao, celu stvar logicno posmatram iz druge perspektive i ne zelim da se zajebem.

I kao sto rece Marko, tu ti je bila devojka i mozda nisi ni svestan koliko ti je to znacilo. Da ova moja hoce da ide, ja bih se sutra dan prijavio za to. Te jebene pare se daju nekako skrpiti...

Znaci 2500 $ zadnja cifra ?  Smile
« Poslednja izmena: 13. Feb 2010, 23:26:24 od Black_Pirate »
IP sačuvana
social share
Above _ Beyond - Sun In Your Eyes (chillout video) .mp3
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 40
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.63
mob
Nokia 5800
Sto se tice cene, tu je bio mali nesporazum, znaci nisam rekao da neko trazi 3000 dolara kes da mi sredi.

Agencija trazi oko 1600 dolara, plus za avio kartu povratnu nekih 800 dolara. To je nekih 2400 kao sto je i za tebe bilo. Tako da je verovatno bio mali nesporazum. A to sto sam napisao 3000 to je djuture, sa sve dzeparcem, znaci sve sto ti treba da krenes, a ne samo za agenciju.

Nego da preskocimo nesporazum, pa da, ako mozes, da nam predlozis neke stvari. Barem nesto da znamo, sta je dobro, sta nije.

Npr, citao sam na nekom drugom forumu da ako hoces da budes spasioc, para ces zaradjivati tek u julu i avgustu, a ranije nesto manje, skoro i da nece biti potrebe za prekovremeni jer nije sezona.

Ja bih te licno pitao, koji posao izabrati da se moze uvek, naravno po volji svojoj, ostati prekovremeno i time zaraditi vise para? Molim te, ako mozes dati neke smernice. Hvala unapred
Black pirate, imam i ja moju ovde, stalno me koci. Da mi nje dve ostavimo ovde, a da mi lepo odemo malo u zivot? Ima da se nauzivamo po Las Vegasu kao samci, za brdo riba, a ako su i one pametne, pa nek i one uzivaju dok mi nismo tu. Posteno, necemo da budemo egoisti.  Smile  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

volim basket i travu

Zodijak Virgo
Pol Muškarac
Poruke 65
OS
Windows XP
Browser
Safari 4.0.249.89
mob
VIP 
taj rad marko Smile ja zelim u californiu Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 40
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.63
mob
Nokia 5800
Iskreno kazem. Eto, zamislite da imamo po 86 godina. Ne moze puska pravilno ni da istace, a kamoli da umace, izvin`te na recniku.
I sta cemo tada pomisliti? Eh, godine lude, sta smo radili, gde smo bili, jesmo li sta zaradili, jesmo li proziveli zivot? U Srbiji ko ostane ceo zivot, a nije mafijas i politicar, taj je neki prosek ispod proseka. Ja toj grupi pripadam.

Zeleo bih da malo zaradim koji dinar, evro, dolar preko grane, pa ako to funkcionise ok, mogao bih samo leti da idem na te fore, preko vize, a zimi bih odmarao kuci. Imam kucu na selu, imanje 4 hektara, leti se radi, ja tad u USA, zimi se odmara, ja tad bas i dodjem, cepam drva i to je to, celi posao.
Ja sam ozbiljan za H2B, ali smo sad za mart zakasnili, za maj isto, jer treba minimum 4-6 meseci pre prijaviti se agenciji. A za septembar, to ne znam, verovatno je zimi slab posao u USA, tako da nisam siguran, mozda iduci mart, ali to je daleeeeko.

Predlog neki je dobrodosao.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Gusarska posla...

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 3647
Zastava The Golden Age of Piracy
OS
Windows XP
Browser
Safari 4.0.249.89
mob
Samsung Galaxy S III
E jbg ja se za moju bas vezao   Smile

Ne znam, to mi je isto dilema... Pun sam dilema  Smile ... Imam tu vezu od godinu i po, sa curom koja mi lezi samo tako. Da sam pametan zenio bih to  Smile

Sa druge strane, mlad sam jos, najbolje godine i ta sranja...

Iz moralnog ugla, skroz je nekorektno izaci tek tako iz jedne ljubavi koja se gradi toliko dugo. Sa druge strane, nista manje korektno nije prema samom sebi, ako se odreknem svih tih mogucnosti zbog ljubavi.. a jebena buducnost prokleto nepredvidiva...

aukrc...  Smile

Imam osecja da cu se kajati sta god da odaberem.

Nego covek kad ovako pocne da razmislja, onda ga nije volja ni iz kreveta da ustane, a ne u Vankuver da pere sudje  Smile

Ma idemo Maka, ko nas jebe!  Smile
« Poslednja izmena: 13. Feb 2010, 23:51:06 od Black_Pirate »
IP sačuvana
social share
Above _ Beyond - Sun In Your Eyes (chillout video) .mp3
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

volim basket i travu

Zodijak Virgo
Pol Muškarac
Poruke 65
OS
Windows XP
Browser
Safari 4.0.249.89
mob
VIP 
i ja sam ozbiljan za H2B,jos samo da upisem fakultet posto zavrsavam srednju sad...ja nameravam da se prijavim sl marta za H2B tako da bi i tebi preporucio.....inace imam mnoge dileme gde da odem Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 25 26 28 29 ... 204
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 27. Sep 2025, 17:21:09
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.062 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.