Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 27. Sep 2025, 21:10:01
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 27 28 30 31 ... 204
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Kako otići u Ameriku i kako početi  (Pročitano 905909 puta)
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5629
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.7
Da li neko moze da objasni kako izgleda taj famozni interviju u ambasadi za H2B vizu, koja su pitanja i da li je engleski jezik presudan.
Pitaju te zasto ides u usa? Cime se bavis? Da li planiras da se vratis? Koliko ostajes?  Nista specijalno. Naravno na engleskom.
Hvala na odgovoru, ako znas jos nesto u vezi ambasade napisi. Smile
Hoces i kafu mozda?
Pa znam  Smile ulica Kneza Losmija. Nista, prvi put odes, dobijes termin kad da dodjes ili zakazes telefonom, dodjes tad i tad u to i to vreme, prozivaju u grupama od oko 10-ak ljudi, malo sacekas, obavis razgovor i to je to, dobijes vizu ili ne dobijes. Jebote, kao da putujete na Mesec. Nista sam, a?  Smile
« Poslednja izmena: 14. Feb 2010, 16:03:37 od RaznosacPica »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 9
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6
Hvala na odgovoru, ako znas jos nesto u vezi ambasade napisi. Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 40
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.63
mob
Nokia 5800
Sto vise informacija, to bolje po tebe, da ne bi ucio na svojim greskama i da bi sto bolje prosao. Zato se svako raspituje, ne vidim razloga za kritike. Kada bi svi sledili logiku, udri Mile kroz sume i doline, pa gde stignes, stignes, e to ne bi bilo dobro.

Zasto postoje reconnaissance missions, zasto jednostavno marinci ne jurnu na slepo u neko selo u Avganistansu? Nego prvo se vrse detaljne provere, sagledavanje situacije itd. Zasto komanduju misijama ljudi koji su hiljadama kilometara daleko, a ne likovi na bojnom polju? Zato sto likovi koji imaju najvise informacija mogu doneti najbolje odluke. Covek sto vidi je jedno, ali tad je mozda kasno. Bolje sagledati sve informacije pre nego sto se iskrcas na nepoznat teren.
Zasto WallStreet brokeri prate trendove? Informacije. Nista drugo. Informacije su danas jedan od najskupljih ``proizvoda``.

Shvatam tvoju tacku gledista, na svojoj kozi cu ja i osetiti sve. Ali zasto krenuti nepripremljen, neinformisan, zasto zatvoriti oci i usi i nos i ici kao luda manda i da svugde udarati glavom o zid?

Internet je enciklopedija znanja. Svega ovde ima. Eto neko ce nama sto jos nismo otisli pomoci, posle ako Bog da, mi odemo, mi cemo pomoci ljudima koji ce tada biti kao mi sada i kao i vi pre nego sto ste otisli u USA.

Poz
IP sačuvana
social share
Robbie Williams - My way (Frank Sinatra`s song)
http://www.youtube.com/watch?v=_4DJMPGNiD0
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5629
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.7
Kazem zato sto sam i ja pre prvog puta pitao i "istrazivao" u vezi Amerike. Svako kaze svoj deo i kad to sklopis u celinu, nema veze sa onim sto te tamo eventualno ceka. Tamo se sve 100x brze menja nego ovde. Postoji sok, kad ti iz Srbije odes tamo sa nekom predrasudom i saceka te totalno druga prica. To su 2 sveta. Zato je najbolje otici hladne glavudze, dopustiti adrenalinu da odradi svoje  Smile

Nemoj pogresno da me shvatis, skupljaj informacije, samo je pitanje-cemu to?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 40
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.63
mob
Nokia 5800
Naravno RaznosacPica, zato sam pre nekoliko listova, isto na ovoj temi, nazvao ovu temu konstruktivna konsultacija.
Tako da je svaka konsultacija, rasprava, svaki komentar i kritika dobrodosla, ako je dobronamerna i iskrena i ako nije lazna, tipa ``zaradio sam brdo para, nisam radio nista``. To verujem da niko ne veruje i da ne bazira svoja iscekivanja na tim principima.
Svugde je muka i trud i rad, samo razlicito placaju. U Srbiji mozes isti posao raditi ali srpski minimalac je daleko ispod minimalca USA.

Covek ne treba da veruje u sve a isto tako ne treba da ne veruje ni u sta.

Iskustva vas sto ste bili u USA su od velikog znacaja za nas. Ja licno ne verujem u american dream, nego u trud i rad. Znam da me tamo ne cekaju hiljade dolara za izlezavanje na plazi. Znam da je tezak rad. Dosta vas je potvrdilo da se moze vratiti ulozeno i zaraditi prosecna suma dolara ako se dobro radi, a i malo prekovrenemo.
Hvala svima.
Eto i sada dajes novu informaciju da se ljudi ne zalete u ambasadu a da malo ne obrisu prasinu sa engleskog jezika. Male stvari, ali vrede.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Samo Sapun Srbina Spasava.

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2430
Zastava USA
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6
mob
Samsung Galaxy S5 ACTIVE
Ljudi, mnogo je skretanja sa teme na zadnjih par strana. Rasteže se tema na bezbroj strana a onda neko kad dođe nov, njega mrzi da čita pa nanovo pita sve ono što je već pisano. Nisam vlasnik ove teme i svako može da piše šta želi dok moderatori ne reaguju. Ali kao začetnik ove teme, zamolio bih da ne spamujete temu onim što nema veze sa naslovom iste. Hvala.

Na pitanje šta se dešava u ambasadi kada rade intervju sa tobom, mogu samo da potvrdim ono što je RaznosačPica već napisao.
Koliko god se spremali psihički za taj intervju ipak će noge da vam klecnu kada stanete uz šalter. Zato vam savetujem, nemojte da se nešto mnogo opterećujete time. Opustite se jer i on je čovek iako je amerikanac. Pitaće vas baš ono što je Raznosač Pica i napisao. Gde idete? Zašto idete? Čime se bavite u Srbiji? Opišite vaš posao kojim se bavite u Srbiji. Koji je razlog zašto će te se vratiti U Srbiju? Šta će te raditi u Americi? Za koju kompaniju će te raditi? Kada će te se vratiti u Srbiju? Budućeg spasioca mogu da pitaju i: Šta ćeš da radiš ako imaš davljenika u bazenu?
Ovo su osnovna pitanja i retko se dešava da pitaju nešto što nisam naveo. Konverzacija je na engleskom jeziku.

Ja verujem da je o vašoj vizi već odlučeno pre nego što ste i ušli u ambasadu. Ali ako nije, ono čime će te ubediti šalterskog službenika da vam da vizu jeste: Osmeh, opuštenost, zainteresovanost, komunikativnost. Nemojte da stanete ko kip i gledate ko tele u šarena vrata. Ja sam u ambasadu ušao bez znanja engleskog jezika. Unapred sam napamet naučio na engleskom odgovore na moguća pitanja a za toliko nisam bio glup da prepoznam šta me pita na engleskom. I onda odgovaram. Pitaju te dva ili tri pitanja i sve traje dva do tri minuta. Retko kada se interesiju za nešto dodatno. Ako je sve uobičajno, ako ste im dostavili sve papire o kojima sam pisao, koje vam je agencija rekla i tražila, onda sve teče protokolarno i ne bi trebaloda bude drugačije. Vizu će te naj verovatnije dobiti.

« Poslednja izmena: 14. Feb 2010, 17:28:08 od Sasha019 »
IP sačuvana
social share
Od boljeg uvek ima bolje a od goreg gore.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

volim basket i travu

Zodijak Virgo
Pol Muškarac
Poruke 65
OS
Windows XP
Browser
Safari 4.0.249.89
mob
VIP 
slazem se marko sa tobom zato i trazimo da bi se informisali Smiley
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Ko tebe kamenom, ti njega hlebom... starim 15 dana

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 36573
Zastava Beograd
OS
Windows 7
Browser
Safari 4.0.249.89
mob
HTC One
Citat
Ja verujem da je o vašoj vizi već odlučeno pre nego što ste i ušli u ambasadu. 

Verujem da je tacno tako... mislim da razgovor vise ima funkciju da se ukine necija ako se vidi da je sumnjiv/budala a ne za dobijanje.

Mene su jos pitali sta znam o drzavi/gradu u koji idem, vise je bio  neobavezni chat nego strogo informativni.

I da se ne istripujete, evo malog olaksanja (bar meni) - u ambasadi ne ulazite u kancelarije na te razgovore i niste klasicno 1 na 1... salteri su kao npr. u posti, jedan pored drugog.. pridjes salteru, porazgovarate kroz isti i to je to... i svuda oko tebe ljudi koji to isto rade.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 40
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.63
mob
Nokia 5800
Sutra cu vam baciti jedan opsirniji post o mom iskustvu, sad samo navrnuh na par minuta.

Ja cu najverovatnije sacekati iduci mart, jebes ga, dosta vremena. Ali sta da se radi. Do tad, sakupljam pare i stekam, pa polako. Od tamo decembra se prijavljujem u agenciju i lagano. Eh, cela godina ima da se obrne cekajuci. Ali dobro, nesto mozda pocnem i ovde da radim, cisto da bih nakupio para.

Ima li mozda koji su dobri a koji losi poslovi u USA provereno, znaci koji su vam se svideli a koje ste videli da su losi. Samo ukratko preporuka i to je to. Fala
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Gusarska posla...

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 3647
Zastava The Golden Age of Piracy
OS
Windows 7
Browser
Safari 4.0.249.89
mob
Samsung Galaxy S III
I meni se taj mart nudi kao nova mogucnost, pa je mozda iskoristim. U medjuvremenu cu probati da nagovorim kakovg prijatelja da podje na put sa mnom.. Pa sta Bog da 

U svakom slucaju, Brod mi ne gine..
IP sačuvana
social share
Above _ Beyond - Sun In Your Eyes (chillout video) .mp3
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 27 28 30 31 ... 204
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 27. Sep 2025, 21:10:01
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.08 sec za 12 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.