Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 23. Sep 2025, 10:31:38
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 24 25 27 28 ... 204
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Kako otići u Ameriku i kako početi  (Pročitano 905028 puta)
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Ko tebe kamenom, ti njega hlebom... starim 15 dana

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 36573
Zastava Beograd
OS
Windows 7
Browser
Safari 4.0.4
mob
HTC One
hteo sam da pitam da li za work and travel ja placam stan ili dobijem???i da li moze srednjoskolac na work and travel???

Samo studenti, srednjoskolci jok.

Stan iako dobijes u okviru posla, opet placas samo manju svotu nego sto bi privatno placao. Ja sam placao 80$ nedeljno, odnosno 320$ mesecno.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

volim basket i travu

Zodijak Virgo
Pol Muškarac
Poruke 65
OS
Windows XP
Browser
Safari 4.0.249.89
mob
VIP 
aha ok tnx ionako cu da upisem geografski fakultet samo sam hteo da se informisem pozzz
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Ajmo, droga, petarde, ulosci na komad!!!

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 3545
Zastava Dry Valley Nis Srbija
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.63
mob
SonyEricsson K510i
LOT (poljaci) lete iz Budima, a Indjijci iz Frankfurta, mada da repetiram jos jednom, meni je to mnogo jeftino
IP sačuvana
social share
Najzad sam pobedio u fantaziji!!!

Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
Ako mozete, zaobidjite Londonski aerodrom kada presedate, jer tamo je ludnica, lako mozete da se pogubite.
IP sačuvana
social share
Србочетничко комунистички фашиста.

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Gusarska posla...

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 3647
Zastava The Golden Age of Piracy
OS
Windows 7
Browser
Safari 4.0.249.89
mob
Samsung Galaxy S III
Marko 006,

Primecujem da smo u bazicno istoj situaciji, tako da delim tvoje zelje, pitanja i probleme.

Konretno taj novcani. Malo je "neozbiljna" cifra tih 3000 $ za sami start. Mislim da to u ludilu ne bih dao. Za te pare mogu da se isetam i nauzivam po celoj Evropi za sedmicu dana.

Cela ta prica za mene je jedan veliki jbni rizik. U glavi mi je sve veca dilema. Plasim se da cu se kad tad kajati sto nisam iskoristio ovakvu mogucnost u zivotu i video tu jbnu Ameriku. Sa druge strane, poznavajuci sebe, vrlo lako mi se moze desiti da prelomim u glavi i zaletim se ka USA, bacim tolike pare, odreknem se mnogih stvari, dodjem tamo i razocaram se ! 

Nisam neko ko ce da pere sudje 9h dnevno u nekoj smrdljivoj kuhinji, a kasnije, umoran da se vraca u taj dvosoban stan, sa sestoro ljudi u njemu. Zvuci gore od vojske. Jos ako se namesti da to budu neke kretencine, koje ce da me smaraju i da mi smrde i od kojih nece moci ni da se spava. Zajebi ti to  Smile

Najradije bih se zaleteo sa nekim drugom ili devojkom, ali krc niko nece da ide. Pitao sam sigurno jedno desetak bliskih ljudi i nikome se ne ide van Balkana... da ih jebe Balkan!

Tako da sam u velikoj dilemi, na bazi nove zivotne odluke. Planirao sam i na brod da se ukrcam i otplovim negde u pm, sa nadom da cu ipak videti koliko toliko od ove planete. Takva mogucnost mi vremnom postaje sve izvesnija.

Nego, imam jedno pitanje....

Postoji li slicna mogucnost posla preko slicnih agencija za Evropske drzave ? Npr, koji cu krc u Denver, kada mogu fino da perem sudje i u Mančesteru ? Jeftinija avio karta, ako nista drugo..

Mozda ovo pitanje ipak nije u skladu sa temom, ali eto ga...

IP sačuvana
social share
Above _ Beyond - Sun In Your Eyes (chillout video) .mp3
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 40
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.63
mob
Nokia 5800
Nase agencije sigurno uzimaju puno para, ali verovatno je to i u drugim zemljama, ne bas toliko, zbog vece konkurencije, ali priblizan iznos sigurno. Sinoc sam do kasno u noc gledao razne sajtove  na ovu temu i video sam da kvota ``cap`` za prvi deo fiskalne godine nije popunjena, jedno 20% ljudi kojih su oni hteli da puste u USA nije se prijavilo. A od dela koji se prijavio, na ``pending``, na cekanju je jedno petina tih sreckovica. Potrudicu se da nadjem taj sajt i da stavim link sto pre, da pogledate. Izgleda da vise nije popularno raditi kao crnac u usa. Ima neki lep izraz za nas belce kad radimo kao crnci i kad smo placeni kao crnci.....a da white trash!

Evo ga:
http://www.expressh2b.com/News/

E sad, postoje iskusni ljudi koji su vec prosli sve to i koji bi mogli da te cifre protumace bolje. Ali meni izgleda da se mnogo naroda plasi krise u USA ili je neki drugi motiv.

Naravno, pri cvrstoj sam odluci da odem preko H2B i probam. Ako mi se bas ne svidi puno, radicu samo 40h nedeljno da bih vratio novac mojima. A ako mi se svidi, nije problem i subotom i nedeljom raditi, ako je ok mesto. Ne verujem da za svakog od nas postoji dream job koji nas ceka. Svakome manje-vise leze neki poslovi, tako da ako ti se svidi, mozes i over time. Ako ne, pa valjda te ne mogu naterati da radis preko 8h ako ti imas druge planove?

Trenutno sam u pregovorima sa mojima da oni u vreme kada se treba prijaviti drmnu kredit na 2000 evra pa da idem, ali opet, pored svog entuzijazma koji me prati i svih snova koje imam za USA, opet sam u jednoj zdravoj i normalnoj dozi skeptican. Po svim preracunima bih kuci i da radim samo 40h nedeljno i na najgorem minimalcu od 5.75 dolara dosao kuci u na pozivitnoj nuli makar, s tim sto 3000 dolara sto su moji ulozili ne bih vratio. Sto znaci, ne bih otplatio ulozeno, samo bih protutnjao tih meseci i to je to.
5 dolara neto na sat, 40 dolara na dan, 800 dolara za 20 radnih dana u mesecu. 350-400 dolara minus za stan. 250 minus za hranu. jos neke sitne potrebstine i to je to. Pozitivna nula u najgorem slucaju i ako si najveci neradnik i najveca nesreca da padnes na neko najgore mesto.  Ali ipak pozitivna nula za tebe, za tvoje - 3000 dojce maraka  Smile

A evo i drugog primera. Ako vam se svidi posao, ja sam gledao ima cleaning tehnician za jednu firmu. Radi se ciscenje stambenih objekata, farbanje, ciscenje prozora, prebacivanje namestaja, selidbe itd, itd. Nije lose, mnogo bolje nego biti u kuhinji nekog shit restorana, bljak.  Smile  Meni se vise svidjaju poslovi gde je malo fizicki teze ali da se stalno negde muvas, tamo-vamo sad ovde, sad onde, a ne u istoj kuhinji 10 h.
Kod njih je 8 dolara sat. 6.40 dolara bez poreza
64 dolara za 10 h rada na dan. Znaci svideo se posao, radis duzu satnicu. I ako hoces i subotom i nedeljom. 22 radna dana, 1408 dolara. A ako radis i subotom i nedeljom, znaci ako ti se bas bas svidi posao i ludi nocni zivot, koji zahteva money money, onda 30 dana po 64 dolara = 1920 dolara.

Eto, treba srece, treba kod dobre kompanije pasti, ne po plati dobra, nego da se svidi posao.
A sto se tice ostale petorice u stanu, ako lumpuju i blesave se, onda svi jednu noc necemo spavati, prikljucicu im se. Iduci dan ima da spavaju cim dodju s posla, nece ni vecerati, ma nece se ni izuvati, odma` leganje. Tako sam resavao ja taj problem u BG-u i u vojsci.  Smile 

Sve u svemu, ko se snadje, snadje i kome kako zapadne, zapadne, izvuces pare ulozene uz muku i rad, ili jos i zaradis uz volju i zez. Ali sve je pitanje srece.
Mislim da cemo moci da biramo poslove barem delatnost posla u agenciju kad odemo, tako da to povecava sanse za bolje budzetsko stanje i bicemo malo  Smile  Smile  Smile

POZ
« Poslednja izmena: 13. Feb 2010, 11:56:15 od Marko006 »
IP sačuvana
social share
Robbie Williams - My way (Frank Sinatra`s song)
http://www.youtube.com/watch?v=_4DJMPGNiD0
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5629
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.7
Ako mozete, zaobidjite Londonski aerodrom kada presedate, jer tamo je ludnica, lako mozete da se pogubite.
Sa Londonskim sam imao sasvim korektno iskustvo. Cikaski OHer je bio nocna mora za mene 2 puta, treci put sam ga obisao u sirokom luku Smile Ja razumem da je taj aerodrom nevidjeno ogroman na Severnoj Americi, ali kad ti avion kasni po 5 sati, e to vec ne kapiram ... pa nismo u Srbiji  Smile

Ko moze da zaobidje Cikago i aerodrom, neka  to i uradi. Ako si u tranzitu, ne pustaju napolje, van aerodroma, pa se snadji. Postoje tamo bioskopi i molovi, pa prekratis vreme. Inace sve je cisto i uredno, samo taj problem sa letovima. Mnogo i debelo kasne!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

volim basket i travu

Zodijak Virgo
Pol Muškarac
Poruke 65
OS
Windows XP
Browser
Safari 4.0.249.89
mob
VIP 
e marko kolko bi me otprilike sve iznelo za put u ameriku jer mislim da nije bas sve 3000 $???
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 40
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.63
mob
Nokia 5800
Vidi procitaj prethodne stranice, imas na 1. stranici Sasha019 sto je napisao iz licnog iskustva i imas na 25. strani moje neko vidjenje posle pregledanih brdo sajtova i dosta raspitivanja.

A evo i najlakse resenje za sve nas:

http://www.wizantiana.co.rs/h2busa.html

Tu su ti sve informacije sto treba da znas.

1600   dolara agenciji za lepe oci i malo njihovog truda sto mi je najvise krivo, ali *ebi ga
   800   dolara za pocetni trosak jer kreces samostalno da zivis
   800   dolara karta najjeftinija povratna koju sam ja nasao mada imas tvrdnju Steels-a da ima za 450 dolara
           ali nisam nasao sajt sa tom ponudom. Ili mozda putuju iz njihovih maticnih gradova a ne iz Beograda.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 3200   dolara je njihov preporuceni pocetni kapital koji trebas da imas. Plus, 131 dolar za ambasadu, da to sam zaboravio. 3300 dolara.

Naravno, ako bi gledali najmanju svotu onda bi trebao poneti ne manje od 500 dolara umesto 800. I naci avio prevoznika jeftinijeg, mada tesko. Agencije su sve isto para, verovatno. Inace bi jedna drugu izbacila iz konkurencije.

Toliko. POZ
IP sačuvana
social share
Robbie Williams - My way (Frank Sinatra`s song)
http://www.youtube.com/watch?v=_4DJMPGNiD0
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Gusarska posla...

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 3647
Zastava The Golden Age of Piracy
OS
Windows XP
Browser
Safari 4.0.249.89
mob
Samsung Galaxy S III
Zavrzlama je to velika, pogotovo ako odes sam.... Mada, kao sto kazes, sreca je mnogo bitna. Moze sve da ti se namesti kako treba, a moze da te sjebe.

Ja eto glavu oko toga lomim vec niz godina... i trenutno sam u fazi nagovaranja jednog prijatelja da zapalimo za USA. Ne znam. Treba otici, pa sta bude.

IP sačuvana
social share
Above _ Beyond - Sun In Your Eyes (chillout video) .mp3
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 24 25 27 28 ... 204
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 23. Sep 2025, 10:31:38
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.059 sec za 12 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.