Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 22. Sep 2025, 17:11:10
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 22 23 25 26 ... 204
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Kako otići u Ameriku i kako početi  (Pročitano 904837 puta)
Svedok stvaranja istorije

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
@Dominick
Zavisi sta zelis da radis, u vecini slucajeva bolji poslovi su nepostojeci.  Imam prijatelje koji su otisli tamo pa se vratili.  Nasli posao za 8-9 po satu sto nije lose, ali zato je standard zivota mnogo skuplji.  Tako da mozda nadjes posao, ali ako zelis da spavas na ulici.
IP sačuvana
social share
Србочетничко комунистички фашиста.

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Ko ponese kajace se a ko ne ponese kajace se vise!

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 6301
Zastava Nis
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
mob
Nokia E
Ne zelim da spavam na ulici nikako Smile
Elem, imam strica jako je dugo tamo, cujemo se nedeljno najmanje 2-3x i ono otisao bih kod njega ima covek svoju kucu i tako to ne bih mu bio uopste na teretu, mada kaze u zadnjih godinu i po se mnogo toga promenilo da je dosta problematicno za posao, ovo se prvenstveno odnosi na Chicago, mislim nema covek razloga da me laze nije od onih sto preuvelicavaju ili nipodastavaju, dosta je realan i objektivan, ali ja sam takav da volim da cujem svacija misljenja i iskustva!
Sta zelim da radim?, pa znas kako ja sam gradjevisnki inzenjer sad radio bih tamo sta ima sta znam najbolje nesto oko gradjevine mada rece striko tesko za gradjevinu u Chichagu jedino neke popravke ili popravke gradnja novih objekata uzasno slabo ide jer ni ove sada nekretnine ne mogu da otplate. inace ne patim ja od posla mogu da radim bilo sta posteno, nisam od onih sto pate od nekix komplexa vezano za posao!
IP sačuvana
social share
„Tromo se vreme vuče i ničeg novog nema, danas sve ko juče sutra se isto sprema."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
Za tvoje polje uvek ima posla, pogotovo ako uspes da uletis na primer u izgradnju puteva. Ti ljudi mogu da dobiju cak 50 dollara po satu ako uspeju da rade istovremeno za drzavu u kojoj se nalaze i za Federalnu Vladu.
Ovde manuelni radnici zaradjuju mnogo vise love.
Djubretari koji voze kamion su negde oko 16-26 dolara, zavisno od toga gde se nalazis.
IP sačuvana
social share
Србочетничко комунистички фашиста.

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Ko ponese kajace se a ko ne ponese kajace se vise!

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 6301
Zastava Nis
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
mob
Nokia E
Gde me nadje za puteve Smile pa to najvise mrzim, ceo zivot sam ih mrzeo i sad mi to dodje glave  Smile

Vise volim zgrade, ali daj sta das samo da pljusti lova  Smile

Hvala na odgovorima  Smile
IP sačuvana
social share
„Tromo se vreme vuče i ničeg novog nema, danas sve ko juče sutra se isto sprema."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

volim basket i travu

Zodijak Virgo
Pol Muškarac
Poruke 65
OS
Windows XP
Browser
Safari 4.0.249.78
mob
VIP 
i ja volim isto da cujem razna misljenja zato sam i pitao za svacije misljenje ovde  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 40
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.63
mob
Nokia 5800
Pozdrav za sav narod na ovom forumu :wave: :wave:

Zadnjih 2 i po sata sam proveo citajuci sve postove od prve stranice pa na ovamo.  Prvih 10-15 stranica je bilo sa dosta cinjenica, dosta detaljnije i glavni akteri ove teme su slali cesto svoja misljenja.  

Posle brdo procitanih stranica za kratko vreme, osecam se kao da sam Sputnjikom preleteo preko USA-a.  Mnogo cinjenica, mnogo informacija, sve dosta objasnjeno i opsirno, puno truda i rada (HVALA glavnim akterima teme i ostalim ljudima koji su prikazali dobru volju) ali osecaj je bas takav, kao prelet satelitom.  Vracao sam se na stranice koje sadrze najvise cinjenica i informacija, tako da sam ih procesuirao u jednu manje-vise bledu sliku kako to sve izgleda.  

Moje stanje je sledece: Imam 23 godine, neozenjen Smile, zavrsio sam fakultet elektronsko poslovanje - bachelor diploma 180 poena.  I nije neka diploma.  Sve sto sam naucio o IT-u i software-u je samoinicijativno, preko neta i raznih tutoriala, preko mnogo truda i pokusavanja i na svoju ruku.  

Citao sam i gledao dosta o ``americkom snu``, o krahu americkog sna u doba recesije, o jeftinoj radnoj snazi iz meksika, latinske amerike, kine i rusije (sve malim slovima, al` ajde) i dolazim do zakljucka da sve manje ljudi moze da uspe u USA.  

Zavrsio sam fakultet i u potrazi sam za poslom preko neta i oglasa.  Zainteresovao me je ovaj forum- tacnije ova tema.  
Neki moj plan za narednih 5 godina mi je da ne ostanem u Srbiji, da i ne pokusavam da nadjem neko zaposlenje u ovom brodu koji tone jos od ``91.  

Srbija svima nama nije pruzila apsolutno nista.  
`91. -rat za ocuvanje Jugoslavije, genocid nad nama, razaranje, nemastina, onda nadalje sankcije i beda i inflacija druga u svetu, skoro da smo rekorderi.  Onda bombardovanje, onda ova ``trick-freak demokratija`` koja nas izludjuje, ali eto, u 20 godina, presla je majka Srbija dva-tri koraka na putu ka civilizovanom svetu.  

Nije dovoljno, jednostavno ako covek odluci da ga nosi reka sudbine, onda je propao.  Tako da vecina nas trazi nesto bolje.

I najzad, pitanje iz ove teme.  

Pitao bih vas iskusne sto ste bili u USA, da li se moze H2B ili J1 viza produziti posle njenog isteka i da covek znaci nema obavezu da se vraca u Srbiju, nego da produzava nekoliko puta vizu, da se prijavi za zeleni karton(list, dozvolu za trajno prebivaliste) i da tamo i ostane? Ili mozda ne gore navedene vize, nego neki drugi nacin, da li moze covek doci, videti, raditi, raditi, malo uzivati i na kraju i ostati u USA? Koliko mi se cini, to su neki uspeli da urade, a posto su odobrili H2B vize, a i vojsku sam odradio u fullu, moji su izasli iz kredita, mogu da uzmu novi :mrgreen: znaci slobodan sam da polecem.

Hvala vam svima unapred, ova tema je jedna velika i konstruktivna konsultacija i bas mi je dosta pomogla, a verujem i mnogim drugima.  Prosto sam bio srecan da je neko nas uspeo u tom belom svetu, pogotovu americi i da sada deli pozitivna misljenja sa nama.  Muka mi je od ljudi koji kazu da je najbolje u Srbiji.  Razumem, socijalni zivot je bolji, ali ako je coveku cilj da zaradi, da njegovi naslednici zive bolji zivot a ne da lupaju u serpe za promenu vlasti po stoti put, onda je tom coveku prioritet da zaradi, pa makar i 20% vise nego sto bi ovde zaradio i da zivi u drzavi koja je ekonomski normalnija od nas.  

I hvala jos jednom na citanju ovog mog romana

Pozdrav svima :wave: :wave:
IP sačuvana
social share
Robbie Williams - My way (Frank Sinatra`s song)
http://www.youtube.com/watch?v=_4DJMPGNiD0
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 37017
Zastava Antofagasta
OS
Windows 7
Browser
Safari 4.0.249.78
neki teoreticari predvidjaju krah amerike,tako da neznam sta da ti recem
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Samo Sapun Srbina Spasava.

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2430
Zastava USA
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6
mob
Samsung Galaxy S5 ACTIVE
I ja predviđam krah Amerike kad tad. A do tada sam u nioj pokušavajućii da je još više ekonomski uništim. Ameri nemaju alternativu, kad budu pukli, pućiće mnogo. Ja uvek mogu da se vratim u SR.

Marko006, na H2B vizu ti jedino i možeš da dođeš a to ti je moj savet i da uradiš. H2B viza može da se produži ovde. Na primer ako si dobio vizu na 5 meseci i onda hoćeš da je produžiš ovde na još 8 meseci ti to možeš. Stvar je u tome da te ta kompanija isto uslovljava da radiš za njih za neku siću. Da bi produžio H2B vizu ne smeš da napuštaš kompaniju koja ti je bila sponzor i koja te je dovela u USA. Emigraciono traži dokaz da si u potpunosti ispoštovao prvu vizu, pa ako jesi i odradio si sezonu za tog poslodavca onda hoće da ti produže vizu jer te sada želi neka druga kompanija. Što se tiče J1 vize, ja koliko znam ona ne može da se produžava. Da se vratimo na H2B. Ispoštovao si prvu kompaniju i sada si našao drugu koja ima mogućnost da ti produži H2B vizu. Oni će to i uraditi i usloviće te da radiš za njih. Tu istu vizu nećeš dobiti džabe. Naplatiće ti je $800 do $1000. Tako da treba se preračunati šta je nabolje činiti. Sve te kompanije za koje mi radima preko H2B ili J1 vize ne plaćaju puno. Radi se za minimalac. Sa tim minimalcem bićete uvek na pozitivnoj nuli. Delatnost kojom se bave kompanije koje na H2B ili J1 vizu dovode ljude, jesu uglavnom poslovi spasioca, zabavni parkovi (šta tačno rade nemam pojma), rad u restoranima. Ali, uvek će te raditi za minimalac!

Amerika nije više ono što je bila ali još uvek je 28 puta bolja od SR u smislu da može da se uspe. I dalje može da se pameću, radom i sposobnošću uspe. A to u Srbiji može samo ako se bavite kriminalom.
Marko006, ako si ti rešio da ostaneš i naseliš se u USA onda za početak dođi na H2B vizu da vidiš i osetiš kakva je atmosfera ovde a onda donesi definitivnu odluku. Imaš alternativu, možeš da se vratiš ili najbrži i naj prostiji način za sticanje zelene karte ti je ženidba. Ako rešiš da se zauvek naseliš U USA onda nađi sebi neku sa kojom ćeš stvarno započeti život. Ako rešiš da se ženiš samo iz interesa to uvek snosi određeni rizik. Ta koja se bude udavala za tebe zbog tvojih $10 000, ta možda i nije baš čiste pameti i nikada se ne zna da li će ti u budućnosti naparaviti neki dodatni problem i trošak. Osim ako ne nađeš neku koja hoće da ti učini, koju zna neki tvoj prijatelj, za koju ste sigurni da je normalna osoba.

Ma gde god otišli, ma šta god radili, svaki početak je težak. Prvih godinu ipo dana se ne nadajte da će te uspeti previše. Nemate prijatelje, niko vam ništa neće pomoći, sve će te na svojoj koži osetiti i od svojih para platiti. Sami ste. Ako imate već nekog ovde ko je spreman da vam zaista pomogne, samo budite sigurni da on to stvarno želi i može. Uvideće te da ima mnogo lažnih prijatelja koji će vas samo zamajavati.
« Poslednja izmena: 11. Feb 2010, 19:44:57 od Sasha019 »
IP sačuvana
social share
Od boljeg uvek ima bolje a od goreg gore.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 40
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.63
mob
Nokia 5800
Hvala ti na ekspeditivnosti Sasha019

Tezak je pocetak svugde, veoma tezak, pogotovu ako si sam, samcat.  Ja sam u srednjoj skoli bio u drugom gradu, krenuo sam, bez drustva.  Svo drustvo je ostalo u gimnaziji u rodnom gradu, ja otisao dalje.  Fakultet isto, u treci grad.  Tri grada, tri pocetka, tri muke, bez igde ikoga, ali me je to naucilo da se dobro adaptiram.

*Kulturoloski pritisak je samo volja coveka i mentalitet.  Mora se biti tolerantan, to cu i podneti.  
*Socijalni zivot se svodi na neki minimum, ali vec sam tri puta bio na nuli i u novom gradu pa cu uspeti da se probijem jer mi je engleski jaca strana.  Ucio sam u osnovnoj, srednjoj i na fakultetu engleski, usavrsavam vec zadnjih 8-9 meseci engleski preko gledanja filmova bez prevoda i skoro sve razumem, samo mi tesko ide da razumem crnacki geto speed govor, tipa ``ho da do``, sto bi trebalo biti ``hold the door`` da lift ne pobegne, ali ide i to nekako.  
*Finansijski pritisak ce verovatno biti najjaci.  Uzecu neke okvirne brojeve, odstupanja sigurno ima, zavisno od mesta, ali neka bazicna racunica se moze izvuci iz prethodnih stranica.  Minimalac je neto 5 dolara, znaci kad se oduzme porez.  Ako radim 10 sati na dan, 22-23 radna dana u mesecu, imacu cisto 1100 dolara budzeta gore - dole.  Od toga za sobu ide 500 dolara, kako si pre naveo.  Onda za hranu si naveo nekih 180-250 dolara, ali radi racunice uzecemo 250.  Ne pusim, ne pijem, nisam motivisan dozivljajima iz filma Hangover, tako da verovatno ostali troskovi nece biti nesto veliki.  Internet cu videti da nadjem WI-FI mesto u blizini, ponecu laptop od kuce, a i mob skoro svaki sada ima wi-fi pa se moze na hot spotu koristiti i samo to.
Znaci nekih 750 dolara je za sobu i hranu.  Osnovne potrebe zveri zvane covek su uslisene.  Ostaje mesecno nekih 350 dolara za mali soping ili za stek.  Kroz 4 meseca i maksimalnog steka se moze ustedeti za produzetak vize.  Vidi se odmah da je jedino resenje ili 2.  posao ili napredovanje u ``karijeri``.  

Ali ipak, ovo je mnogo bolji zivot nego imati u Srbiji pocetnu platu od 300 dolara, placati rentu za sobu 150-200 dolara i sa ostatkom nemati dovoljno da kupis ni burek i jogurt a kamoli pljesku.  A najgori bi mi bio horor da zavisim od mojih, koji i onako nemaju para.
Izvini za mucenje sa ovim silnim brojevima.  

E sad, malo lepe teme.  Kakve su devojke tamo? Ima l` neka za mene? Hehe
O zenidbi ne razmisljam jer to ne ukljucujem kao primarnu opciju, ako bude, bude, ali sam ceo zivot poturao ledja da uspem, tako da ce verovatno biti i sad isto.  Retko ko bude te srece da zbari neku strankinju.  
Nego da olaksam svima, da sumiram sva pitanja iz ove moje poruke:
*Jel treba 12 meseci radnog staza za prijavljivanje za H2B vizu?
*Koliko se prosecno ceka za odobrenje za navedeni tip vize?
*Da li ima predrasuda o nama, kao neki lud, zloban, mali narod? Jel znaju da smo im oborili F 117 ``99.  godine?

Sve najbolje i ovih dana cu se detaljnije raspitati i pojuriti za ovu soluciju.  Svaka pomoc je dragocena a ova tema je neprocenjiva, hvala jos jednom
IP sačuvana
social share
Robbie Williams - My way (Frank Sinatra`s song)
http://www.youtube.com/watch?v=_4DJMPGNiD0
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Samo Sapun Srbina Spasava.

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2430
Zastava USA
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6
mob
Samsung Galaxy S5 ACTIVE
-To što si sranac a ne amer to ti je kod devojaka veliku plus a nikako minus.

-Ti bi već bio na H2B vizi a ona je u prvom mahu validna  4 meseca recimo, i onda dolazi septembar kada moraš nazad za SR. Već u toku leta  nalaziš neku kompaniju koja ima mogućnosti da ti produži vizu i blagovremeno slažeš kockice. Oni početkom avgusta šalju tvoje papire emigracionom sa zahtevom da ti produže vizu. Pa ako ti produže dobro je ako ti ne produže opet je dobro jer ćeš uštedeti $1000. Dakle nije potrebnio da budeš 12 meseci ovde kako bi produžio vizu, naprotiv, i nemoguće je da ti ambasada u SR da vizu na 12 meseci. Ja koliko znam maksimum je 6 meseci. S tim da ti ta viza traje od marta do septembra ili od maja do septembra,

-Na ovo treće pitanje već sam delimično odgovorio. Na odobrenje se čeka nekih mesec dana. Ali ti sam ne možeš da produžiš vizu. To mora da uradi neka kompanija koja ima odobrenje od emigracionog da uvozi ili da stranoj radnoj snazi produžava (H2B) vize. Oni to naplate dobro i plus te uslove da radiš kod njih za minimalac.

-Na istoku Amerike oni su čuli za nas tako da fora kada te pitaju "odakle si", ne prolazi ako im kažeš iz evrope jer će te u 80% slučajeva pitati odmah -pa dobro iz evrope ali iz koje zemlje? Dok recimo zapadni deo Amerike, na primer Arizona, oni su čuli da postoje sledeće zemlje, Nemačka, Italija, Francuska i Evropa  Smile Oni nisu ni čuli da u evropi ima oko 50 država  Smile Nemaju oni nikakvo mišljenje o nama zato što nisu ni čuli za nas. A oni koji su čuli znaju za Jugoslaviju i Tita. Retko ko zna ko smo, i kroz šta smo prošli sve, zaista retko ko.

- Što se cena tiče, kada dođete preko neke agencije oni će vam mesečno od plate odbijati $320 za stanarinu. A živećete u dvosobnom stanu vas 6. Mesečno keš koji će te zarađivati biće $1000 do $1300. Kada kažem keš zaista mislim na čisti keš koji će vam mesečno biti isplaćen. Plata je naravno veća ali oni kada odbiju porez i stanarinu onda vam ostaje ona pomenuta cifra. Od ovog keša vi sebi kupujete hranu i plaćate prevoz ako za to ima potrebe. Da pojasnim. Uglavnom vas poslodavac smešta u delu gde će vam i biti posao tako da na putovanje ne trošite mnogo vremena. U većem broju slučajeva oni će vam obezbediti biciklu s kojom ćete ići na posao. I onda ne plaćate ništa  nego samo vrtite pedale. U slučaju ako treba da idete autobusom ili metroom vi plaćate iz svog džepa a tročkove dostavljate gazdi i on treba (mora) da vam nadoknadi te troškove u potpunosti.

-A jednog dana kada rešite da se otisnete... Minimum za sobu će te plaćati $500 jer u DC okolini ne može da se nađe ništa jeftinije. Auto mora da imate jer bez auta je skoro pa nemoguće živeti. Telefon mesečno izađe $50.

Telefon..................... 50
Osiguranje za auto...... 80 (recimo, mada je to promenjiva srtvar)
Za gorivo................... 40 (Na primer. Cena goriva je trenutno $2.75 za 3,9 litra)
Soba..........................500
Hrana.........................280

I da se ponovim još jednom. Nemaju ama baš nikakve predrasude o nama. Već sam negde na ovoj temi napisao, to što ste iz Evrope može da bude samo vaš plus a ne minus. Ako kažete da ste srbin to vam neće biti nikakav minus. Nisu ni čuli niti imali iskustava sa srbima. Još kada se pokažete kao radnik... To je razlog zašto mnogo ljudi kaže da je brzo napredovalo.
« Poslednja izmena: 11. Feb 2010, 23:05:04 od Sasha019 »
IP sačuvana
social share
Od boljeg uvek ima bolje a od goreg gore.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 22 23 25 26 ... 204
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 22. Sep 2025, 17:11:10
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.07 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.