Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 16. Sep 2025, 20:44:11
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 38 39 41 42 ... 66
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Како је Богу име?  (Pročitano 87080 puta)
Zvezda u usponu

Ok, sve najbolje.

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1515
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.3
Pozdravljam te Pirox!   Smile

Bibliolozi cene Novi svet prevod jednim od najboljih dela i prevoda Biblije. Naravno da ima i biće protivnika kojima se neće dopasti ovaj prevod. Ali evo šta o tome kaže Wikipedia   klikni ovde slobodno 

Pozdrav i svako dobro!

Smile
Pretpostavljam da je to tekst vaše verske zajednice.
Privukao mi pažnju jedan tekst:
"Nijedan prevod Biblije nikada se ne može smatrati konačnim. Prevodioci uvek moraju ići u korak s novim saznanjima na području izučavanja Biblije, kao i s promenama u jeziku"
Ovde ste sebi dali za pravo da stalno menjate reči Biblije,što se sa razlogom možemo reći da je to falsifikovanje.Jer umesto da vaše ubeđenje prilagodite rečima Biblije,vi Bibliju prilagođavate  prema vašim ubeđenjima koje pretpostavljam smislio osnivač vaše zajednice.
Vrlo dobro se zna da promenom jedne reči u stihu menja se smisao celog stiha,i ako tako pogrešno učite i druge,činite vrlo veliki greh u oči Božjoj.
Ne bi da budem u vašoj koži kada za to budete morali snositi posledice.
IP sačuvana
social share
Skrab.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

"It is better to Burn Out then to Fade Awey "

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5487
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 8.0
mob
Apple 
Cekic 1, ja te razumem ali razumi i ti mene Nije biblija to sto plasi nas Srbe nego ove horor price kad ti kazu
"j'bte jehovini svedoci imaju seks samo jednom nedeljno i to subotom kad su svi glavni sportski prenosi ,
ne piju,ne puse travu i uprkos tome idu u crkvu redovno gde se ispovedaju o svojim licnim problemima javno ispred drugih rodjaka ,prijatelja,kolega i komsija,cak i ne psuju.
Ja znam da je tvoja vrsta biblije preradjena pre 200 godina od coveka koji je bio farmer i vas osnivac,
ali i sve su druge pretrpele promene pogledaj samo koliko se razlikuje crkva u Zenevi od drugih i sta je pretrpela
da postane ono sto jeste.

Tesko ces to ti moci da prodas ovde neke od tih stvari,
ali volim ideju da ce lav  jednog dana ziveti pored srne i jesce samo ribu jer je tako cika boga rekao.
Priznaj zabavno je ,takodje volim vasu ideju Armegedona ali nisam siguran da je svatate,
Jednu stvar bi hteo da kazem  sto se tice lecenja bolesti ,kada pocne umiranje na masovnoj skali virus ne pravi razliku izmedju religioznog i nereligioznog i moralne vrednosti nemaju nikakvog znacaja.

« Poslednja izmena: 04. Dec 2009, 11:57:46 od Alex616 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

ONAJ KOJI JE SPOZNAO SEBE!

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke leet
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.5
Tako i dolazi do nesporazuma,jer svako proizvoljno želi nešto da protumači i da promeni i misli da je njegovo tumačenje ispravno?!
IP sačuvana
social share
Могу и мене да убију као ХРИСТОСА,али слободну мисао никада!
КО ГОД ЈЕ СПОЗНАО ОВАЈ СВЕТ ПРОНАШАО ЈЕ ТЕЛО,А КО ГОД ЈЕ ПРОНАШАО ТЕЛО,ЊЕГА ОВАЈ СВЕТ НИЈЕ ДОСТОЈАН!!!
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Ne ostavljajte nista nedovrse

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 34745
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
mob
Samsung 111111
Pa ti prvi to mislis
IP sačuvana
social share
“Držite se svog osećanja ispravnosti, svoje unutrašnje etike, čak i kada je teško ili opasno, ili kada ljudi smatraju da ste čudni. Ta čudnovatost vas izdvaja!"

„Budite čovek po svaku cenu. Ako treba, platite koliko košta. Neka to bude najskuplja stvar u vašoj kući. Niko nema veće obaveze prema sebi nego da bude i ostane čovek."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 198
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 8.0
Pozdrav Alex! Smile

Citat
Cekic 1, ja te razumem ali razumi i ti mene Nije biblija to sto plasi nas Srbe nego ove horor price kad ti kazu
 "j'bte jehovini svedoci imaju seks samo jednom nedeljno i to subotom kad su svi glavni sportski prenosi ,
ne piju,ne puse travu i uprkos tome idu u crkvu redovno gde se ispovedaju o svojim licnim problemima javno ispred drugih rodjaka ,prijatelja,kolega i komsija,cak i ne psuju.

Da li si ti oženjen? Ako jesi, imaš li decu? Ako nisi oženjen, svakako imaš roditelje, brata sestru? Da li bi prisustvovao sa svojom ženom i decom ili sa svojim roditeljima ili rođacima jednom takvom događaju koji opisuješ u gore navedenom paragrafu?

Citat
Ja znam da je tvoja vrsta biblije preradjena pre 200 godina od coveka koji je bio farmer i vas osnivac,
ali i sve su druge pretrpele promene pogledaj samo koliko se razlikuje crkva u Zenevi od drugih i sta je pretrpela
da postane ono sto jeste.

Misliš li na Bibliju Novi Svet prevod? Da li imaš tu Bibliju? Da li si imao prilike da je čitaš?

Citat
Tesko ces to ti moci da prodas ovde neke od tih stvari,

Alex, prijatelju, ne prodajem ja ništa, samo pokušavam da objavljujem dobru vest o Božjem Kraljevstvu, o večnom životu u savršenim uslovima u raju na zemlji kada će ljudi biti savršeni i večno mladi i kada će vladati potpuni mir i večna radost, kada neće biti bolesti i niko neće reći :"Bolestan sam"!

Citat
ali volim ideju da ce lav  jednog dana ziveti pored srne i jesce samo ribu jer je tako cika boga rekao.
Priznaj zabavno je ,takodje volim vasu ideju Armegedona ali nisam siguran da je svatate,
Jednu stvar bi hteo da kazem sto se tice lecenja bolesti ,kada pocne umiranje na masovnoj skali virus ne pravi razliku izmedju religioznog i nereligioznog i moralne vrednosti nemaju nikakvog znacaja.

Drago mi je da ti se sviđa ideja o raju i večnom životu, imaj na umu da je to obećanje našeg Stvoritelja Jehove koji je dao savog Sina "da niko ko veruje u njega ne umre nego da ima život večni!" (Jovan 3:16) a ne običnog smrtnika, nekog vladara ili političara!

Pozdrav i svako dobro Alex!

P.S. Ne slušaj rekla-kazala priče, nego budi zreo i mudar pa proveri sam ili pitaj i informiši se iz prve ruke!

Smile
Smile
« Poslednja izmena: 04. Dec 2009, 21:03:33 od Čekić I »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

"It is better to Burn Out then to Fade Awey "

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5487
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 8.0
mob
Apple 

"A"
« Poslednja izmena: 05. Dec 2009, 12:37:48 od Alex616 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Superstar foruma

Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 50075
Zastava Босна
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.0.15
mob
Samsung Galaxy S24
Hvala na pitanju ,Imam vise zena i ljubavnica troje dece i solidno podmazanu jaku  porodicu,
Sta da ti kazem Iz stare Biblije mi je najdrtaza stvar da svaki covek ima sedam zena,
Kuce sa bastama ovde u Engleskoj a i nekoliko  u Srbiji,jezero,sumu,izvor mineralne vode,kafanu,prodavnicu,tri automobila i drzavni posao.
Svoju decu ucim da su dobri i nezavisni ljudi ali u isto vreme ako se ukaze potreba i predatori ,obavezno im je jahanje,voznja sa kajakom i gadjanje lukom i strelom jednom nedeljno kao i strani jezici,

Шта све написа.  Smile

Па кад је све то тако имаш ли какву идеју да помогнеш Србији, да је погураш напријед ?
« Poslednja izmena: 05. Dec 2009, 12:41:33 od Magic Master »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Ok, sve najbolje.

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1515
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.3
samo pokušavam da objavljujem dobru vest o Božjem Kraljevstvu, o večnom životu u savršenim uslovima u raju na zemlji kada će ljudi biti savršeni i večno mladi i kada će vladati potpuni mir i večna radost, kada neće biti bolesti i niko neće reći :"Bolestan sam"!
A šta ako ste pogrešili u tumačenju Biblije,pa neće biti savršenih uslova,već će zima biti i ostati hladna,a leto toplo,a ako pokisneš bićeš i ostaćeš mokar? Šta ako ljudi budu nastavili da stare?Pa ni životinje nisu grešne,pa opet stare.
I šta ako će ipak biti bolesti,recimo kada se neko razboli slučajno od trovanje hranom i  slično?
I šta ako vi koji niste ispravno verovali u Boga ostajete u nesavršenstvu materije,a oni koji koji su verovali ispravno, budu odneseni u pravi  i savršeni raj koje Isus obećao.
Jovan 14,2 "Mnogi su stanovi u kući Oca mog.I da nije tako,kazao bi vam,idem da vam pripravim mesto."
Jovan 14,3 "I kad otidem i pripravim vam mesto,opet ću doći,i uzeću vas k sebi da i vi budete gde sam ja."
Niti Isus niti Bog nije na zemlji,niti je rekao da pripravlja mesto na zemlji.Mesto koje Isus pripravlja nama nije na zemlji.Isus jasno rekao da će doći po nas,i odneće nas.Nije rekao da ćemo ostati na zemlji.Ja ću ipak više verovati Isusovim rečima nego ubeđenjima verskih zajednica koje budu uglavnom u suprotnosti sa rečima Isusovim.

« Poslednja izmena: 05. Dec 2009, 15:07:22 od Pirox »
IP sačuvana
social share
Skrab.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 198
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 8.0
samo pokušavam da objavljujem dobru vest o Božjem Kraljevstvu, o večnom životu u savršenim uslovima u raju na zemlji kada će ljudi biti savršeni i večno mladi i kada će vladati potpuni mir i večna radost, kada neće biti bolesti i niko neće reći :"Bolestan sam"!
A šta ako ste pogrešili u tumačenju Biblije,pa neće biti savršenih uslova,već će zima biti i ostati hladna,a leto toplo,a ako pokisneš bićeš i ostaćeš mokar? Šta ako ljudi budu nastavili da stare?Pa ni životinje nisu grešne,pa opet stare.
I šta ako će ipak biti bolesti,recimo kada se neko razboli slučajno od trovanje hranom i  slično?
I šta ako vi koji niste ispravno verovali u Boga ostajete u nesavršenstvu materije,a oni koji koji su verovali ispravno, budu odneseni u pravi  i savršeni raj koje Isus obećao.
Jovan 14,2 "Mnogi su stanovi u kući Oca mog.I da nije tako,kazao bi vam,idem da vam pripravim mesto."
Jovan 14,3 "I kad otidem i pripravim vam mesto,opet ću doći,i uzeću vas k sebi da i vi budete gde sam ja."
Niti Isus niti Bog nije na zemlji,niti je rekao da pripravlja mesto na zemlji.Mesto koje Isus pripravlja nama nije na zemlji.Isus jasno rekao da će doći po nas,i odneće nas.Nije rekao da ćemo ostati na zemlji.Ja ću ipak više verovati Isusovim rečima nego ubeđenjima verskih zajednica koje budu uglavnom u suprotnosti sa rečima Isusovim.

Pirox prijatelju, pozdravljam te! Smile

Mnogo si pitanja postavio, no nema veze!

Zapazi kako je Avraham postao Jehovin prijatelj:"I izvrši se pismo koje govori: Avraam verova Bogu, i primi mu se u pravdu, i prijatelj Božji nazva se." (Jakov 2:23) Dakle Avraham je postao Jehovin prijatelj na osnovu vere. Da bismo stekli takvu veru potrebno je da revno proučavamo i ispitujemo Bibliju i da veru gradimo na realnim i čvrstim temeljima.

Pitanja  :
Citat

Odgovor: Savršeni uslovi ne podrazumevaju prestanak godišnjih doba ili prestanak padavina. Jehova nije rekao da će bilo šta promeniti po pitanju oblika ili položaja zemlje. Godišnja doba su posledica nagnutosti zemljine ose od 23 stepena i 27 minuta i to će tako i ostati za navek. Postanak 8:22 nam to i potvrđuje:"Od sada dokle bude zemlje, neće nestajati setve ni žetve, studeni ni vrućine, leta ni zime, dana ni noći."

Životinje su stvorene da bi čovek vladao nad njima i brinuo se o njima na način pun ljubavi i pažnje. Jedino je čovek kao inteligentno biće stvoren savršen i na "sliku Božju", znači sa Božjim osobinama, ne likom, sa mogućnošću da savršeno imitira Stvoritelja i izgledom na večni život. Životinje nisu stvorene da žive večno, nisu svesne svog postojanja, nemaju mogućnost da imitiraju Jehovu već imaju ugrađen program-instinkt po kome se ponašaju i nemaju predstavu o životu i smrti.

Što se tiče starenja i večnog života u Otkrivenju 21:3,4 čitamo sledeće:"
I čuh glas veliki s neba gde govori: Evo skinije Božije među ljudima, i živeće s njima, i oni će biti narod Njegov, i sam Bog biće s njima Bog njihov.
4 I Bog će otrti svaku suzu od očiju njihovih, i smrti neće biti više, ni plača, ni vike, ni bolesti neće biti više; jer prvo prođe.

Pitanja: 
Citat

Odgovor:  Jehova je obećao večni život na zemlji velikom mnoštvu (Otkrivenje 7:9,13 i 14) :"Po tom videh, i gle, narod mnogi, kog ne može niko izbrojati, od svakog jezika i kolena i naroda i plemena, stajaše pred prestolom i pred Jagnjetom, obučen u haljine bele, i palme u rukama njihovim.
10 I povikaše glasom velikim govoreći: Spasenje Bogu našem, koji sedi na prestolu, i Jagnjetu13 I odgovori jedan od starešina govoreći mi: Ovi obučeni u bele haljine ko su, i otkuda dođoše?
14 I rekoh mu: Gospodaru! Ti znaš. I reče mi: Ovo su koji dođoše od nevolje velike, i opraše haljine svoje i ubeliše haljine svoje u krvi Jagnjetovoj
.

Zapazi kako nam Psalam 37:29 objašnjava ko će naslediti zemlju i koliko dugo:"Pravednici će naslediti zemlju, i živeće na njoj doveka". Dakle pravedan narod ce ziveti na zemlji i to vecno!

Zemlja se nikad pomestiti nece, obecava Jehova u Psalmu 104:5 "Utvrdio si zemlju na temeljima njenim, da se ne pomesti na vek veka".

Biće i onih koji će živeti na nebu kao duhovna stvorenja, oni koji imaju nebesku nadu i mnogi su već "na nebu". To su 144.000 pomazanih hrišćana, usvojenih i otkupljenih sa zemlje, sukraljevi koji će vladati 1000 godina sa Kraljem Isusom Hristom posle armagedona, koje Biblija još identifikuje kao "novo nebo"! Ali ovo je već druga tema o kojoj ćemo govoriti drugi put!

Slažem se s tobom u potpunosti Pirox, trebaš verovati isključivo Bibliji! Ja takođe verujem isključivo Jehovi, njegovom Sinu i, naravno, Bibliji!

Pozdrav i svako dobro prijatelju! Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Ok, sve najbolje.

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1515
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.3
Odgovor: Savršeni uslovi ne podrazumevaju prestanak godišnjih doba ili prestanak padavina.
Ja sam mislio na ljudski osećaj,da će i dalje biti osetljivi na zimu,vrućinu itd,što i nije neka osobina savršenstva.Teško mogu poverovati da materijalno telo smatraš mnogo savršenijim od tela duhovnih bića kao što su anđeli koji nisu podložni reagovanju na takve uticaje.

Citat
Životinje nisu stvorene da žive večno, nisu svesne svog postojanja,
Mislim da tu grešiš.Životinje i te kako su svesni svog postojanja na sopstveni način.A takođe imaju dosta zajedničko sa ljudima,osećaju ljubav,tugu,sreću,postoji vernost kod njih,a mnoge vrste ispoljavaju i organizovanost u grupi kao što je pristuno i kod ljudi.

Citat
Što se tiče starenja i večnog života u Otkrivenju 21:3,4 čitamo sledeće:"
I čuh glas veliki s neba gde govori: Evo skinije Božije među ljudima, i živeće s njima, i oni će biti narod Njegov, i sam Bog biće s njima Bog njihov.
4 I Bog će otrti svaku suzu od očiju njihovih, i smrti neće biti više, ni plača, ni vike, ni bolesti neće biti više; jer prvo prođe.
Ali ne piše da je to na zemlji.Zar zaista veruješ da će Bog od krvi i mesa biti među ljudima? Šta ako je i ova pretpostavka pogrešna kao i tumačenje Božjeg imena.

Citat
Odgovor:  Jehova je obećao večni život na zemlji velikom mnoštvu (Otkrivenje 7:9,13 i 14) :"Po tom videh, i gle, narod mnogi, kog ne može niko izbrojati, od svakog jezika i kolena i naroda i plemena, stajaše pred prestolom i pred Jagnjetom, obučen u haljine bele, i palme u rukama njihovim.
Hoćeš da kažeš kako je presto jagnjeta na zemlji? Dali ondak smatraš da je Isus lagao kada je rekao da je njegov presto sa desne strane Boga,koji takođe nije na zemlji? Vidiš koliko može sa pogrešnim tumačenjem imati pogrešnu sliku.Zato ne verujem ni tumačenju da Bog ima ime.
Citat
Biće i onih koji će živeti na nebu kao duhovna stvorenja, oni koji imaju nebesku nadu i mnogi su već "na nebu". To su 144.000 pomazanih hrišćana, usvojenih i otkupljenih sa zemlje,
Gde piše u Bibliji da će samo nekolicina postati duhovna bića?

Pazi,pa i kroz ovih nekoliko primera dolazimo do zaključka da mi možemo tumačiti reči Biblije kako hoćemo i po sopstvenoj želji i ubeđenju.Šta ako i ime Božje kreacija čiste ljudske želje,da se tumači nešto tako,iako možda to i nije tako?
« Poslednja izmena: 05. Dec 2009, 17:22:20 od Pirox »
IP sačuvana
social share
Skrab.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 38 39 41 42 ... 66
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 16. Sep 2025, 20:44:11
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.07 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.