Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 13. Sep 2025, 09:44:56
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 32 33 35 36 ... 66
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Како је Богу име?  (Pročitano 86843 puta)
Jet set burekdzija

"It is better to Burn Out then to Fade Awey "

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5487
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 8.0
mob
Apple 
Korekcija:"Post za Predraga je bio namenjen kao zadnji post od mene za eyepheelyu",njegovi postevi ce biti ignorisani od ovog trenutka od mene i hvala vam puno na podrsci i porukama od svih koji se osecate i cinite isto ,slazem se to je najbolji nacin.

Pozdrav

Ниси ни први ни задњи који ће га игнорисати, али јеси ли потпуно сигуран да је то ОК ?

Da,
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 198
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 8.0
Pozdrav svima!  Smile

Obzirom da je tema "Božje ime" evo nekoliko detalja o tome:

Božje lično ime Jehova (hebrejski JHVH) - prvi put se spominje u Pst. 2:4. Božje ime je na hebrejskom zapravo glagol, i to uzročni nesavršeni vid hebrejskog glagola (hava - postati). Stoga, Božje ime znači "On prouzrokuje da postane". Ono prikazuje Jehovu kao onoga ko neprestano radi na ispunjavanju svojih obećanja i ko uvek ostvaruje svoje namere.

Skraćeni oblik imena "Jehova" glasi "Jah" i javlja se 54 puta u Bibliji kao zasebna reč ili u sklopu neke složenice. Jedna od tih složenica jeste i izraz "Hvalite Jah!" koji je na našem jeziku poznatiji kao "Aliluja!", što je zapravo srpski oblik hebrejskog izraza Halelujah odnosno grčkog Aliluja.

Pozdrav i svako dobro! Smile

Citat
Ne bi rekao da znas sta je "prijatelj" (imas definiciju u mom potpisu), ja definitivno nisam prijatelj onima koji
pokusavaju da mi kazu da sam ja glup zato sto ne vidim da je neka bajka o nekom "Jehovi" istina.
]

Nisam ni u jednom momentu imao nameru da te povredim. Jehova nije bajka, Jehova je jedini i istiniti živi Bog, Stvoritelj svega vidljivog i nevidljivog i Suveren svega što je stvorio. Njegova Reč - Biblija to dokazuje. Na nama je da istražimo i proverimo.

Citat
Dokaz da neko postoji su reci koje neko moze da procita ?
Ima jako puno knjiga i internet stranica koje govore o Deda Mrazu, da li to znaci da Deda Mraz postoji ?
Da bi jehovin svedok postojao, mora da postoji jehova, posto jehova ne postoji, ne postoje ni jehovini svedoci,
postoji samo grupa ljudi koja sebe tako naziva.
"Jehovini svedoci" su sekta judaizma bez kojeg ta sekta ne bi postojala.

Prvi Jehovin Svedok je njegov Sin - Isus Hrist. Jehova ga sam naziva svojim svedokom i kaže da je on istiniti i verni Svedok. Otkrivenje 1:5 "I od Isusa Hrista, koji je Svedok verni"

U Jevrejima 11. poglavlje apostol Pavle imenuje "oblak svedoka" (Jevrejima 12:1) među kojima su Avelj, Enoh, Noje, Avraham i drugi.

Svi anđeli su Jehovini svedoci jer anđeo u prevodu znači "nosioc poruke". U Isaiji 43:10 Jehova celu naciju Izrael naziva svojim svedocima i ovako kaže:" Vi ste moji svedoci, veli Gospod, i sluga moj koga izabrah, da biste znali i verovali mi i razumeli da sam ja; pre mene nije bilo Boga niti će posle mene biti."

Naveo sam stavke iz Biblije, potrebno je samo otvoriti, pronaći stavke i uveriti se da je Jehova oduvek imao i ima svedoke!

Pozdrav i svako dobro!

Smile Smile

[Edit by Silvanus: Писање порука заредом је против правила Бурек форума, јер се на тај начин нарушава ток дискусије, а прегледност и квалитет теме значајно смањују. Користите опцију измени - !]
« Poslednja izmena: 30. Nov 2009, 07:21:44 od Silvanus »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Ok, sve najbolje.

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1515
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.3
Božje lično ime Jehova (hebrejski JHVH) - prvi put se spominje u Pst. 2:4. Božje ime je na hebrejskom zapravo glagol, i to uzročni nesavršeni vid hebrejskog glagola (hava - postati).
Ako je Bog jedan i jedini,zašto mu uopšte treba ime?
Zašto ljudi imali potrebe da Bogu daju ime?
Ljudima ime potrebno za ličnu identifikaciju među mnoštvo ljudi.A zašto Bogu treba ime?
IP sačuvana
social share
Skrab.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 6227
OS
Nepoznat
Browser
Nokia6070 2.0
mob
Samsung 
Dobra pitanja Pirox. Lepo je videti te ponovo na Bureku.
IP sačuvana
social share
"Na putu ka istini čovjek može da
napravi samo dvije greške. Da ne
prodje cijelim putem, ili - da ni ne
krene."  Buda
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 13400
Zastava Zemun
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.5
mob
Nokia 
Citat
Ako je Bog jedan i jedini,zašto mu uopšte treba ime?
Zašto ljudi imali potrebe da Bogu daju ime?
Ljudima ime potrebno za ličnu identifikaciju među mnoštvo ljudi.A zašto Bogu treba ime?
Ovo prvo nije dokazano...kao ni da postoji ,a Bogu daju razna imena,da bi se razlikovali od religije do religije....pa je negde Bog,Alah,Buda i slicno...znaci isto je identifikacija u pitanju Smile
IP sačuvana
social share
Onaj ko nadzire prošlost, nadzire i budućnost. Onaj ko nadzire sadašnjost, nadzire i prošlost.
George Orwell

Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

"It is better to Burn Out then to Fade Awey "

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5487
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
mob
Apple 
U nekim slucajevima ime ima i znak,Na primer Vulkanski pozdrav kreiran od Leonarda Nimoja u Star Traku  je nastao bas iz jevrejske reci ili bolje receno prvog slova iste reci koje ima isto znacenje.

Ljudi su oduvek bili svesni elemenata koji ih okruzuju i direktno imaju uticaja na njihov zivot

Voda ,Vazduh, Vatra,Zemlja ,  pa su to povezali sa godisnjim dobima Sever ,Jug,Istok ,Zapad pa su tome

zavisno od kulture prepisali druge Atribute poput Arhi-Andjela  Gabriela, Michaela,Rafaela, Ariela .

Peti elemenat je oduvek bio Duh.

Najstariji Duhovni obred ili ostatci ritualne sahrane su hiljadama godina stari ,ovi linkovi ispod to dokazuju
da je bilo vere u zagroban zivot mnogo pre i starije od korena svih glavnih religija.

Unapred izvinjenje,Nisam stigao da filtriram sajtove

2 Nov 2009 ... The experts discovered traces of three large “ring ditches”, ... in Ireland, which is evidence of what could be the oldest habitation site in the region. ... Tagged as: burial ritual, central oxford, london archaeology, ...
trak.in/news/prehistoric-bronze-age-burial-site...in.../19415/ -

News in Science - World's oldest burial redated to 40000 years ...For the first time scientists have reached a broad agreement that Australias oldest human remains - Mungo Man - is 40 000 years old about 22 000 years ...
www.abc.net.au/science/news/stories/s788032.htm - Cached - Similar
Stone Pages Archaeo News: The oldest burial object?But the palaeontologists who found this axe-head buried in a deep cavern on a Spanish hilltop, it is the world's oldest burial artefact. ...
www.stonepages.com › Archaeo News - Cached

Oldest Discovered Burial SiteThe earliest discovered burial sites are those of Neanderthal man, though according to researcher George Constable, they "were not credited with deliberate ...
www.unexplainedstuff.com/.../Oldest-Discovered-Burial-Site.html - Cached - Similar

Show more results from www.primaryresearch.org
Oldest Known Pet Cat? 9500-Year-Old Burial Found on Cyprus8 Apr 2004 ... Archaeologists in Cyprus have excavated the 9500-year-old remains of a cat found buried with a human and decorative artifacts.
news.nationalgeographic.com/.../0408_040408_oldestpetcat.html - Cached - Similar

Gray Burial SiteThe Gray Burial Site, which is about 5000 years old, was declared a National HISTORIC SITE in 1973 because it is one of the oldest burial sites in the ...
www.thecanadianencyclopedia.com/index.cfm?PgNm... - Cached - Similar
« Poslednja izmena: 30. Nov 2009, 10:50:50 od Alex616 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Odustao

Zodijak
Pol
Poruke 5342
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.5
ja sam odavno pisao da ime služi za identifikaciju unutar grupe. Zašto bi Bog imao ime osim ako ne postoji više Bogova ? Ali pošto ja verujem u jednog, stoga ne verujem da On ima ime. A svedok bi mogao da prihvati činjenicu da ovo nije podoban način za širenje svoje vere, bolje je otići na aerodrom npr.  Smile
IP sačuvana
social share
Odustao
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Ok, sve najbolje.

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1515
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.3
Dobra pitanja Pirox. Lepo je videti te ponovo na Bureku.
Hvala na dobrodošlici Makros_Crni. Smile

Ovo prvo nije dokazano...kao ni da postoji ,a Bogu daju razna imena,da bi se razlikovali od religije do religije....pa je negde Bog,Alah,Buda i slicno...znaci isto je identifikacija u pitanju Smile
Sa jedne strane si u pravu,a sa druge strane dokaz postojanja Boga za svakog pojedinca služe različite stvari. Smile
« Poslednja izmena: 30. Nov 2009, 12:36:34 od Pirox »
IP sačuvana
social share
Skrab.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Ne ostavljajte nista nedovrse

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 34745
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
mob
Samsung 111111
Bogu je ime Bog .
IP sačuvana
social share
“Držite se svog osećanja ispravnosti, svoje unutrašnje etike, čak i kada je teško ili opasno, ili kada ljudi smatraju da ste čudni. Ta čudnovatost vas izdvaja!"

„Budite čovek po svaku cenu. Ako treba, platite koliko košta. Neka to bude najskuplja stvar u vašoj kući. Niko nema veće obaveze prema sebi nego da bude i ostane čovek."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Odustao

Zodijak
Pol
Poruke 5342
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.5
ja sam video dokaz koji je meni apsolutno dovoljan. Kao što kaže Pirox, to je individualna stvar. Ali pitati "kako je Bogu ime" bi imalo smisla samo ako bi svi verovali u Boga, i to u istog Boga. Onda bi eventualno mogli da se sporimo oko imena. Ovako, nema svrhe...
IP sačuvana
social share
Odustao
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 32 33 35 36 ... 66
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 13. Sep 2025, 09:44:56
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.056 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.