Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 13. Sep 2025, 07:40:05
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 31 32 34 35 ... 66
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Како је Богу име?  (Pročitano 86831 puta)
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.15
mob
Nokia Luvmya 520
Citat: Čekić I
Pozdrav prijatelju!
Ne bi rekao da znas sta je "prijatelj" (imas definiciju u mom potpisu), ja definitivno nisam prijatelj onima koji
pokusavaju da mi kazu da sam ja glup zato sto ne vidim da je neka bajka o nekom "Jehovi" istina. 
Citat
Naravno da mogu da dokažem. Jehovini svedoci znaju šta pričaju i ono što pričaju dokazuju.

Nadam se da imaš Vujakliju, prosvetinu enciklopediju, King James prevod Biblije ili jednostavno na google upiši Jehova i dobićeš nebrojeno mnogo odgovora.

Svako dobro prijatelju!
Dokaz da neko postoji su reci koje neko moze da procita ?
Ima jako puno knjiga i internet stranica koje govore o Deda Mrazu, da li to znaci da Deda Mraz postoji ?
Da bi jehovin svedok postojao, mora da postoji jehova, posto jehova ne postoji, ne postoje ni jehovini svedoci,
postoji samo grupa ljudi koja sebe tako naziva.
"Jehovini svedoci" su sekta judaizma bez kojeg ta sekta ne bi postojala.
Citat: Alex616
Hvala na tvojim postovima, kazes da ne verujes i ne pripadas ni jednoj religioznoj grupi tako da ne mogu da ti kazem "U redu je sto u to verujes" ,ali licno ne volim tehniku tvog pisanja i iritira me tvoja samouverenost
bas zbog toga sto kazes i branis stav u koji sam ne verujes,nema veze vazno je da smo zivi i zdravi.
Zeleo bih samo da ti ponovo napomenem ukoliko si propustio sto se izvora tice da je Stari zavet sa jevrejskog preveden na grcki 200 godina pre nove ere i pri tom je prilikom prosao kroz veliku modifikaciju za one koje ti zoves "sav normalni svet" .Molim te nemoj da uzimas moju rec za to vec istrazi malo, puno je pisano o tome.

Ja sam Srpski Liberalni Pravoslavac sa Telemitskim tendencijama.
Hteo bi da kazem da sam prvi ,ali verujem da ima mnogo njih koji neznaju da su to tako da izbegavam klasifikaciju
Slavim zivot i istrazivanje svih cula i testiranje svih stvari kroz licno iskustvo a jos vise slavim smrt koja je poput unapredjenja i prelaska u drugi relam.
Jednog dana bi hteo da objasnim vise ovaj termin ali je za sada i previse opsirna tema za ovaj post.

Voleo bih da razumem tvoje duhovne prakse posto iz citiranja samih stihova se tvoj rad ne vidi jasno.
Sto se tice novog vremena
Ja smatram Isusa obicnim covekom koji je kroz odredjeno znanje i prakse doziveo prosvecenje,
Kada je rekao Put je kroz mene ,ja sam shvatio da je put kroz prosvecenje u tehnikama koje je On upraznjavao
a ne u molitvama njemu.
Studirajuci njegov zivot Ja ga svrstavam u trijadu;
1.Sa ljudima,
Porodica ,skolovanje,okolina,Citanje knjiga i sticanje znanja,komunikacija sa ljudima,
2.Od ljudi
Putovanje,hodocasce,post,samoca,redovna molitva,meditacija,prizivanje Arhiandjela ,odricanje,prosvecenje,
3.Ka Ljudima
Sirenje i prenosenje stecenog znanja i samo-zrtvovanje za plemeniti cilj,

Za sve sto sam naveo mogli bi imati poseban post ali ukratko,

Posto je Isus jevrej iz Novog zaveta se vidi da je upraznjavao tehnike njihovog posta ovo se vidi u opisu pre njegovog raspeca,i takodje verujem da stari zavet nije bila jedina dostupna knjiga koju je imao kao mlad covek to jest bilo bi najociglednije da se bavio ili je studirao i upraznjavao bavljenje Kabalom koja ima cetri pravca .Jedan od tih pravaca je komunikacija sa elementalimaAndjelima i Demonima i kao sto znas iz price pre nego sto mu se Gabrijel prikazao bio je iskusan od Djavola.
Svaki elemental koga pobedis u toj konverzaciji i nadigravanju mora da ti da svoje pravo ime sa kojim mozes da ga pozoves po zelji da ti sluzi.Kralj Solomon mudri je imao 72 pod svojom komandom .
Takodje verovatno znas da su mnogo vekova kasnije  od trenutka kad su se naselili u rusevinama Solomonovog hrama Templari poceli naglo da sticu moc i uticaj,ali to je sad druga tema.

Sve sto Ja zelim tebi da prenesem je da je u u novom zavetu ovo sve opisano ali vrlo vrlo povrsno i da postoje knjige stare poput starog zaveta koje su Isusu bile dostupne i koje su skoro pale u zaborav ali koje su danas dostupne i koje se ozbiljno bave ovim praksama.

Na primer kada se krstis trebalo bi da vizuelno privlacis energije iz kosmosa a ne samo fizicki da se dotaknes od cela do pupka to je za malu decu,kada kazes Za tvoje kraljevstvo na nebu i na zemlji i kada povlacis tvoju ruku na dole moras da vizuiliziras boje u odredjenom tonu,a posle toga prizoves arhi-andjele pre nego sto pocnes tvoju molitvu.Priziv se radi pomocu vibracija tvoga glasa iz pleksusa ,To se vezba godinama.YVHV ili Jahve je samo jedna od tih reci kao i Adonai a i sam znas ,sve je pocelo od reci ili prvo je bila rec pa sve ostalo.
sto se tice same reci kao vibracije ili energije pretvorene u materiju  ili sam proces stvaranja po starom zavetu verovatno vidis odakle je dosla inspiracija Ajnstajnu za njegovu cuvenu formulu,naravno i ako mu je ponudjeno da bude predsednik Izraela
on je to odbio jer njegovo spiritualno razumevanje nije moglo da se nosi sa politikom svakodnevice jer je odavno prevazislo .
Opet molim te ne uzimaj moju rec nego proveri i istrazi sam. Pogledaj tehnike kaludjera samotnjaka u svetoj gori.

Najvaznije od svega je komunikacija i razgovor sa elementalima jer sve sto se vise trudis i molis vise imas prepreka i coveciji um je lako obmanuti , misli zalutaju i caskom te odvedu tamo gde ne zelis da budes.
Na kraju krajeva samo snaga tvog duha ili bolje receno tvoje jake volje da ostanes na pravom putu moze da te dovede do prosvetljenja.
Isus je lepo rekao crkva je u vama ,sto znaci da ti nista drugo ne treba osim onoga sa cim si rodjen,
Naravno ljudi koji se bave ozbiljno ovim vrlo dobro razumeju tematiku i potrebu za neophodnim znanjem prethodnih iskustava.
ali za"obican narod "poput moje bake na primer Isus je pokusao da nadje prostiji put kroz veru,ljubav ,nadu,oprostaj i mir.
koliko je bio uspesan u svojim namerama to je pitanje ,
ali da je to bilo dovoljno nekim ljudima jer ne zele da idu dublje od toga to je istina.

So se tice termina unije Oca Sina i svetoga duha  cudi me da nigde nisi mogao da nadjes informaciju.

Drago mi je da si srecan covek, zelim ti sve najlepse na tvom putu ka prosvetljenju,

A.
Ne znam kakva je to moja tehnika pisanja, posto je ja nisam izmislio, kao sto ti to "vidis", pisem kao sto govorim, a govorim kao sto svi vide. Isto tako ne bi rekao da je moj stav da je najvaznije da smo zivi i zdravi. To vidimo u svoj prirodi kojoj je najvaznije da bude ziva i zdrava.
I novi Zavet je preveden na grcki, posto njegovi pisci nisu bili grci, niti je Isus pricao grcki. Nisam cuo da je neki jevrejin rekao da je Tanakh koji mi zovemo Stari Zevat pogresno preveden, a ti ?
Niko ne moze da bude nikakav pravoslavac ako tvrdi da Isus nije bio Sin Boziji, mesija koji je ispunio sva Mesijanska prorocanstva, posto je to osnovni uslov da neko bude pravoslavan.
Ljudi koji nisu ateisti slave Boga, ti ga ne slavis. Po jevandjelju, Isus je bio sve samo ne "obican" covek, on je bio
otelotvorenje duha Bozijeg koji je morao da bude zrtvovan. Duh Boziji je put, istina i zivot, a ne fizicki Isus Hrist.
 Reci koje je on rekao su njegoh Duh, a ne njegovo telo, i reci koje je on rekao nisu njegove nego pripadaju njegovom Ocu. 
" Isus mu reče: Ja sam put i istina i život; niko neće doći k Ocu do kroza me. "
" Duh je ono što oživljava; telo ne pomaže ništa. Reči koje vam ja rekoh duh su i život su. "
" Osveti ih istinom svojom: reč je Tvoja istina. " ( Isus u molitvi svom Ocu )
Posto je Hrist reci koje je on rekao, on fizicki ne postoji.
Tvoji postovi za koje zelis da zvuce objektivno su puni "Ja ovo, ja ono", sto ocigledno ne primecujes.
Gde se u mojim postovima vidi "Ja ovo, Ja ono" ?
I da jos jednom naglasim, ako ti kazes da Isus nije Mesija koji je ispunio Mesijanska prorocanstva, i da je bio obican covek, zasto je uopste potrebno o njemu govoriti ?
Sta meni vredi da tebi objasnjavam da je Isusova smrt na krstu za koju su krivi jevreji bila kraj bilo kakve veze izmadju Boga i jevreja ? , njegova smrt na krstu objasnjava kraj svih ceremonija, rituala i obicaja koje su predstavljale "konekciju" izmedju nekog naroda i Boga. Bog je kroz jevrejskog proroka veoma jasno objasnio da
se njegovo Carstvo uzima od jevreja i daje se narodu koji nije prizivao njega. Isaija 65:1
" Potražiše me koji ne pitahu za me; nađoše me koji me ne tražahu; rekoh narodu koji se ne zove mojim imenom: Evo me, evo me. " Da li ti je ova recenica jasna ?
Mudrost Solomona je predstavljena u knjizi koja se zove Ecclesiastes ( Propovednik ) i u njoj je recena istina da je samo zivot bitan i da je onaj zivot koji ima kraj - nebitan. Ti se sa tim ne slazes, posto su za tebe bitne mnoge druge stvari sem zivota, tako da ne bi trebalo da se pozivas na Solomonovu mudrost.
Ja sam jedini na ovom forumu i sire koji govori da je jedino zivot bitan.
Isus je u Novom Zavetu ponavljao ono sto je receno u Starom Zavetu i nije spominjao nikakve druge knjige, niti
je rekao nesto sto nije napisano u Starom Zavetu.
Postoji samo Bozija Volja i Boziji Duh, Bog je jedini kreator svega, posto samo jedan moze da bude Bog.
Duh Boziji i Sveti Duh imaju pocetak i kraj za razliku od Svetog Oca, tako da ne postoji nikakvo "Sveto trojstvo".
Sve sto ima kraj je samo necija imaginacija a ne nesto sto je stvarno, oni ljudi koji su se rodili pa umrli su samo imaginacija, isto vazi za Duh Boziji i Boziju Volju, koji su samo alat Kreacije, koja ima pocetak i kraj.
IP sačuvana
social share
Covecanstvo se deli na inteligentne bez laznog boga, i one sa laznim Bogom bez inteligencije.
Jewpiter
Prijatelj je covek koji tebe voli, a ne covek kojeg ti volis.
Jewpiter

How much cocaine did Charlie Sheen take ?         Enough to kill two and a half men.
Makros_Crni : " Dozvolio sam sebi da budem obmanjen. "
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

"It is better to Burn Out then to Fade Awey "

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5487
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 8.0
mob
Apple 
Predraze ,
Iz tvojih pazljivo pregledanih postova u zadnjih sest meseci i konstantnom protivrecenju samom sebi u njima, zakljucio sam i sada Smatraram da nije u pitanju ******** vec te smatram ********** koja ima nisko obrazovanje i koja je ********* i drukcije niije sposobna da funkcionise u ovom svetu osim kroz propovedanje koga se drzis poput davljenik slamke
Razumem da ti je potrebno mnogo ljubavi i razumevanja al ovde ga neces naci jer ti si po svim standardima ******* .
Ne zvucis kao covek koji ima pristojan posao ili svoju kucu i porodicu ,vec zvucis kao ljuti tinejdzer koji zivi sa mamom i tatom,
Ucini mi uslugu pa se ne javlja i obracaj mojim postovima a ni ja necu tvojim.
Ne vidim nikakvu progresivnu misao u tebi niti me vise tvoje misljenje zanima,
Zvucis *******.
Nadam se da moderatori nece ocistiti ovaj post pre nego sto ga procitas

Smile

CЦензура! Вређање учесника форума је строго забрањено!

« Poslednja izmena: 29. Nov 2009, 07:43:10 od Silvanus »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

ONAJ KOJI JE SPOZNAO SEBE!

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke leet
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.5
"Ja sam put i istina i život; niko neće doći k Ocu do kroza me."To će isto da kaže i njegov rođeni brat - Toma Blizanac.
IP sačuvana
social share
Могу и мене да убију као ХРИСТОСА,али слободну мисао никада!
КО ГОД ЈЕ СПОЗНАО ОВАЈ СВЕТ ПРОНАШАО ЈЕ ТЕЛО,А КО ГОД ЈЕ ПРОНАШАО ТЕЛО,ЊЕГА ОВАЈ СВЕТ НИЈЕ ДОСТОЈАН!!!
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.15
mob
Nokia Luvmya 520
Predraze ,
Iz tvojih pazljivo pregledanih postova u zadnjih sest meseci i konstantnom protivrecenju samom sebi u njima, zakljucio sam i sada Smatraram da nije u pitanju ******** vec te smatram ********** koja ima nisko obrazovanje i koja je ********* i drukcije niije sposobna da funkcionise u ovom svetu osim kroz propovedanje koga se drzis poput davljenik slamke
Razumem da ti je potrebno mnogo ljubavi i razumevanja al ovde ga neces naci jer ti si po svim standardima ******* .
Ne zvucis kao covek koji ima pristojan posao ili svoju kucu i porodicu ,vec zvucis kao ljuti tinejdzer koji zivi sa mamom i tatom,
Ucini mi uslugu pa se ne javlja i obracaj mojim postovima a ni ja necu tvojim.
Ne vidim nikakvu progresivnu misao u tebi niti me vise tvoje misljenje zanima,
Zvucis *******.
Nadam se da moderatori nece ocistiti ovaj post pre nego sto ga procitas

Smile

CЦензура! Вређање учесника форума је строго забрањено!

Ko je Predrag ?
i zasto se ovakvi clanovi foruma kao sto je ovaj "Alex616" tolerisu na forumu ?
"Ja sam put i istina i život; niko neće doći k Ocu do kroza me."To će isto da kaže i njegov rođeni brat - Toma Blizanac.
Znaci ima dva rodjena brata - Boga, jednom je ime Neverni Toma a drugom Verni Sloba, ili sta si vec hteo da kazes na temi " Kako je Bogu ime ? "
« Poslednja izmena: 29. Nov 2009, 10:30:53 od eyepheelYU »
IP sačuvana
social share
Covecanstvo se deli na inteligentne bez laznog boga, i one sa laznim Bogom bez inteligencije.
Jewpiter
Jewpiter

How much cocaine did Charlie Sheen take ?         Enough to kill two and a half men.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

"It is better to Burn Out then to Fade Awey "

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5487
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 8.0
mob
Apple 
Korekcija:"Post za Predraga je bio namenjen kao zadnji post od mene za eyepheelyu",njegovi postevi ce biti ignorisani od ovog trenutka od mene i hvala vam puno na podrsci i porukama od svih koji se osecate i cinite isto ,slazem se to je najbolji nacin.

Pozdrav

« Poslednja izmena: 29. Nov 2009, 13:55:44 od Alex616 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Superstar foruma

Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 50016
Zastava Босна
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.0.15
mob
Samsung Galaxy S24
Korekcija:"Post za Predraga je bio namenjen kao zadnji post od mene za eyepheelyu",njegovi postevi ce biti ignorisani od ovog trenutka od mene i hvala vam puno na podrsci i porukama od svih koji se osecate i cinite isto ,slazem se to je najbolji nacin.

Pozdrav

Ниси ни први ни задњи који ће га игнорисати, али јеси ли потпуно сигуран да је то ОК ?
« Poslednja izmena: 29. Nov 2009, 15:01:36 od Magic Master »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.15
mob
Nokia Luvmya 520
Citat: Magic Master

Ниси ни први ни задњи који ће га игнорисати, али јеси ли потпуно сигуран да је то ОК ?
Naravno da je OK, za komunikaciju je ******************************************************

Edit by Lightsoft:  Smile
Citat
i zasto se ovakvi clanovi foruma kao sto je ovaj "Alex616" tolerisu na forumu ?
Postavio si pitanje za drugog, a za sebe ?
« Poslednja izmena: 29. Nov 2009, 15:47:31 od lightsoft »
IP sačuvana
social share
Jewpiter
Jewpiter

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 36621
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.5.5
mob
Sony xperia
Drzite se teme. Ako nemate sta vise reci na tu temu, vec bi presli na ocenjivanje i kategorizaciju jedni drugih ... da zakljucam onda temu ?

Tema je:
"Како је Богу име?"
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.15
mob
Nokia Luvmya 520
Drzite se teme. Ako nemate sta vise reci na tu temu, vec bi presli na ocenjivanje i kategorizaciju jedni drugih ... da zakljucam onda temu ?

Tema je:
"Како је Богу име?"

Ti si gazda, ako mislis da ces na ovoj temi saznati ime Bozije, onda nemoj.
IP sačuvana
social share
Jewpiter
Jewpiter

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Odustao

Zodijak
Pol
Poruke 5342
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.5

axaxaxaxxa, Slobo, ti si suvi genije !
ova dvojica se raspisali, namučili, posvađali.... ti baneš ovde, izvališ nešto i ostaviš ih bez teksta !  Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
Odustao
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 31 32 34 35 ... 66
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 13. Sep 2025, 07:40:05
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.063 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.