A nekad su proizvodili čelik, je li ? Iz dimnjaka se dimi, ali unutra. . . Spiros 'Vondas' Vondopoulos
»Bogu hvala, vek i po poživeh, u zdravlju i radu. Slutim da mi je vreme umirati, te ove reči u pero govorim advokatu Nikoli Novakoviću, jer u vas, deco moja, sve zajedno, nemam ni malo poverenja ...« Dalje: »Žao mi je što ste moji, a ne deca nekog mog neprijatelja. Ko je vas poznavao, ne mora se bojati pakla; sa đavolima će mu biti lepše i prijatnije. Sto se tiče moje imovine, a to vas jedino zanima, mogu vam saopštiti sledeće: sve što imam OSTAVLJAM SAMOM SEBI, jer verujem u drugi život. Znači, neka sve ostane kako je bilo za moga života, dok se ne vratim. Vaš otac — Pantelija Topalović.«
"Imamo li dovoljno municije???"-Imamo,zasto pitas?
Zodijak
Pol
Windows 7
Mozilla Firefox 3.6.12
Nokia C5
Evo neko vreme me nije bilo,pa rekoh da se opustim u omiljenom mi podforumu.Kad ono-ne verujem svojim ocima,iznad avatara bf_109_g_6 stoji izbacen sa foruma. Eto,potkrepio je svoju teoriju.Zene piloti su unistili profil na forumu jednom coveku,pa se samo nazire sta ce te iste zene uciniti sa nasom vojskom...
Dok banovan i nemocan lista stranice dragog nam podforuma,evo teksta sa omiljene mu Wikipedije,o jednoj divnoj zeni,doista nesposobnoj http://en.wikipedia.org/wiki/Amelia_Earhart Pozdrav druzini
Fajlovi prikačeni uz poruku(kliknite na slike za punu veličinu)
(19.96 KB, 340x299)
(1055.97 KB, 1689x2217)
« Poslednja izmena: 28. Nov 2010, 17:36:12 od ikarus214 »
ja sam kopao kada je trebalo,za tebe sam siguran da nisi
Ako si ga kopao druze, onda ti je jasno da devojka sa borbenim prslukom, punim okvirima, punim rancem i slemom na glavi, dok pici 40stepeni u 'ladu, ne moze da iskopa rov, ni za lezeci stav, pa da jebe rak raka
Licno sam prolazio kroz taj pakao (doduse za stojeci stav) i sa svojih 90kg i 188cm sam to jedva izveo, tako da me bas zanima kako ce to ove cure da izvedu?
Jel ti mozes da zamislis njih da ponesu makar i 20kg na svojim ledjima i prepesace par kilometara?
Da bi neka vojna jedinica (odeljenje, vod, ceta..nebitno) iz svoje brojnosti izvukla maksimum, postoji (naucno utvrdjena ) kolicina opreme, naoruzanja i municije koje treba da ponese sa sobom da bi imala maksimalnu operativnost, mobilnost, vatrenu moc (ili sta im je vec potrebno za odredjeni zadatak)...E sad, ako jedan od clanova te jedinice, nije u stanju da ponese dovoljno kg-a, ili se ne krece dovoljno brzo ili mu je izdrzljivost ogranicena, jasno je da jedinica gubi svoju borbenu gotovost, samo i iskljucivo zbog politicke korektnosti!
I nemojte samo sa tim nekim primerima, zene koje su u nekim ratovima imale neku ulogu...jer je to taako mali procenat, da zaista nema smisla navoditi ih kao znacajne primere....to je kao kad bi ja okacio sliku Tesle i link ka vikipediji i optuzio vas da ste glupi, jer ne umete da pronadjete alternativni izvor energioje...jer, eto, on je umeo Par uspesnih zena u ratovima, ne znaci da su zene rodjene za to, nego da je bilo par izuzetaka koje su se dobro snasle u ratu.
Ovo sve ne znaci da nema mesta za zene u vojsci! Naprotiv, postoji gomila duznosti koje bi one mogle da obavljaju i da zaista doprinose vojsci na kvalitetan nacin...ali ta mesta nisu u borbenim redovima Tako da cak i nemam nista protiv da zene budu piloti...u transportnoj avijaciji
druze vidim da si shvatio o cemu u stvari i govorim kada su zene u vojsci u pitanju i slazem se sa tobom 99% za razliku od momka iz pescanog bazenceta.a kada sam govorio o devojkama koje znaju kako se tuce u ratu nisam pricao bez veze jedna se u bosni tukla sa nama muskima kao zmaj.nazalost nije docekala kraj rata poginula je u vogosci od snajpera...
Slažem se da vojnik jeste i treba da bude muško zanimanje, jer muškarci jesu ratnici. Ipak, ako se neka žena opredeli za taj poziv, sigurna sam da će ga dobro obavljati. Verujem da u pešadiji ne može da parira muškarcima, ali ne vidim zašto ne bi mogle biti piloti, navigatori, vezisti, padobranci, ronioci, snajperisti i još mnogo toga.
« Poslednja izmena: 28. Nov 2010, 21:46:51 od Brana.M »