Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 21 22 24 25 ... 30
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Kada cu se stideti Srebrenice  (Pročitano 22414 puta)
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12728
Zastava germany
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0
mob
SonyEricsson k800i i D820
Neznam ni ja kako je u Katolicanstvu nisam jos pitao svecenika,ali ipak mislim da to nije pravedno, bilo kako to popovi ili svecenici gledali,ali ako ja znam i sigurno je taj pop znao kao sto su svi ljudi u tom djelu znali sto se dogadja pa tako i jedan pop nije mi drago da jedan svecenik/pop bilo koje vjere blagoslovi jednog borca koji drzi pusku uz ruku..nekako mi to nije bas bozanstveno.
IP sačuvana
social share
Diskutiere nicht mit Dummen, sie ziehen dich auf ihr Niveau und schlagen dich dort mit Erfahrung!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 15462
Zastava Zagreb - Republika Hrvatska
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.02
mnogi kažu da nisu bili informirani , da je bila blokada i da se nije znalo šta se dešava van Srbije, da li je to tako ja neam pojma nek nam neko kaže.
IP sačuvana
social share
Duh Sekire: Ја да сам се питао сада би у Загребу биле рекламе на ћирилици, и још бисте се извињавали што нисте имали више да вам узмемо - link
Reply by nikola34: @x#%§!!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12728
Zastava germany
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0
mob
SonyEricsson k800i i D820
Pa sigurno je Nikola da su bili pogresno obavjesteni,kada vidis kako je RTS i jos neki programi o desavanjima u HR i BiH izvjestavali narod u Srbiji sigurno da neki nisu ni znali sta se desavalo,ali velika velika vecina i sada kada znaju sto je se dogodilo nezele da shvate da je stvarno tako bilo...
IP sačuvana
social share
Diskutiere nicht mit Dummen, sie ziehen dich auf ihr Niveau und schlagen dich dort mit Erfahrung!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Ko tebe kamenom, ti njega hlebom... starim 15 dana

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 36573
Zastava Beograd
OS
Windows 2000
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
HTC One
Svi postovi koji za svrhu imaju reklamiranje drugih foruma su zabranjeni Pravilnikom Burek foruma. Imali smo dva takva posta, i oni su cenzurisani i obrisani. Sledeci put sledi opomena.

P.S. Sve sto je u skladu sa temom vam je dozvoljeno da postavljate, ali cete morati da updatujete na rapidshare ili neki drugi host, direktno sa drugih foruma nikako. Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Ekstrem

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 6621
OS
Windows 2000
Browser
Internet Explorer 6.0
Eh pa necemo tako Vlado,i da su zrtve sahranjene sa drugih djelova, u Srebrenicu opet su to zrtve,pa gdje su one sada poginule ti sigurno isto znas koliko i ja ili bilo tko drugi na ovome forumu,jedino ako ih nije sam pokopao..

ma nemoj, kad vas niko ne udari po usima, onda pricate kako je pobijeno 9.000 djecaka u srebrenici. pa kada dodju bilo kakvi argumenti, onda je 6.000 muskaraca i djecaka, pa kad se pronadje samo 2.000, onda pocnete da analizirate licnosti i spamujete, pa kada se postave imena zrtava koje su glasale u zepi i gorazdu 97, onda kazete da su i srbi to radili. na kraju kad se kaze da tu ima i tijela iz citave istocne bosne, onda vam je puno i jedna zrtva. e, jebi ga. nije puno,
malo je jedna...
malo je i 15.000, zavisi od perspektive. recimo, aliji je bilo malo i 15.000.

da je ratko pustio u srebrenicu borce iz srebrenice i okoline, plan bi (mozda?) bio ostvaren. nato bi vjerovatno i danas bombardovao.
ali sta ces. izjalovilo se.
mada ne sasvim, jer su mediji odradili posao i bilo je napada, dobila se drzava...itd. ali na kraju ipak jeste, s obzirom na ambicije i ocekivanja od tzv masakra stoljeca.   
...............
ali ako se kozarac otcijepi sa RS, onda je bas dzaba bilo, jel tako savo?
ne dajte nas!
  Smile
IP sačuvana
social share

ma taj eduardo je cigan obicni. bilo bi super da mu je noga ostala u terenu. ili jos bolje, taylor trci, a eduardova noga se zapetljala u pertle u vuce se za njim... ili da je ostala na stadionu, pa da se igra umjesto charity shielda, Kup eduardove noge... da pobjednik u finalu dobija nogu
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 457
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Eh pa necemo tako Vlado,i da su zrtve sahranjene sa drugih djelova, u Srebrenicu opet su to zrtve,pa gdje su one sada poginule ti sigurno isto znas koliko i ja ili bilo tko drugi na ovome forumu,jedino ako ih nije sam pokopao..

ma nemoj, kad vas niko ne udari po usima, onda pricate kako je pobijeno 9.000 djecaka u srebrenici. pa kada dodju bilo kakvi argumenti, onda je 6.000 muskaraca i djecaka, pa kad se pronadje samo 2.000, onda pocnete da analizirate licnosti i spamujete, pa kada se postave imena zrtava koje su glasale u zepi i gorazdu 97, onda kazete da su i srbi to radili. na kraju kad se kaze da tu ima i tijela iz citave istocne bosne, onda vam je puno i jedna zrtva. e, jebi ga. nije puno,
malo je jedna...
malo je i 15.000, zavisi od perspektive. recimo, aliji je bilo malo i 15.000.

da je ratko pustio u srebrenicu borce iz srebrenice i okoline, plan bi (mozda?) bio ostvaren. nato bi vjerovatno i danas bombardovao.
ali sta ces. izjalovilo se.
mada ne sasvim, jer su mediji odradili posao i bilo je napada, dobila se drzava...itd. ali na kraju ipak jeste, s obzirom na ambicije i ocekivanja od tzv masakra stoljeca.
...............
ali ako se kozarac otcijepi sa RS, onda je bas dzaba bilo, jel tako savo?
ne dajte nas!
 Smile

evo od rassse malo se pozabavi citanjem kako su se srbi oko srebrenice naoruzavali jos tu noc kada je zvijezda pobijedila kup sampiona...jako interesantno

http://www.un.org/icty/bhs/cases/milosevic/documents/docpros/witness/mil-wit-deronjic.htm

pogotovu ovaj zadnji dio ubija:

Zvornik i Srebrenica - posljedice

228.Sastao sam se ili razgovarao s Karadžićem par puta u sljedećih par tjedana o pitanjima civila u Srebrenici. Do 20. jula 1995. godine su informacije o događajima u Bratuncu već procurile, kao i informacije da je bilo likvidacija Muslimana u Zvorniku. Nisam znao o kojim se brojkama radi. Pokrenuo sam pitanje kod Karadžića o ljudima koji su bili odvedeni i ubijeni u Zvorniku. Nisam imao tačne informacije tko ih je odveo ni gdje se to sve zapravo odvijalo. Ono što sam sigurno znao je da su Muslimani ubijeni u Bratuncu, te su sahranjeni u jednoj kolektivnoj grobnici u Glogovoj, koja se nalazi na lijevoj strani puta prema Kravici, dok su drugi sahranjeni na drugoj lokaciji, koja se zove Halilovići. Znači, to su bile dvije grobnice za koje sam ja u tom trenutku znao, i to sam prenio Karadžiću. (Kaseta T000-2071, strana A, str. 8-9 engleskog transkripta)

229.Bilo je očigledno da su Muslimani, koji su bili odvedeni u Zvornik, pobijeni. Pošto se sjećam da me je jedan moj prijatelj iz Bratunca zamolio da se raspitam za jednu osobu koju je on znao, a za koju je čuo da je odvedena u Zvornik i ubijena. Nazvao sam u Zvornik jednog od političara, Jovana Mitrovića, da jednostavno pokušam da saznam šta se dogodilo s tim čovjekom. Nisu mi rekli otvoreno da su ti ljudi pobijeni, nego su mi samo rekli da je prekasno, nešto u smislu “nemoj to da nas pitaš, nemoj to da me pitaš, to je gotovo…”. I uglavnom, imao sam mnogo razloga da prenesem Karadžiću što se dogodilo. Ja sam vidio da je i on znao za to, odnosno ta činjenica, da su ti ljudi u Zvorniku pobijeni, mu nije bila nepoznata. Kad je Karadžić u augustu došao u Srebrenicu rekao mi je da ne pričam mnogo o tome naglas, da se to snima, da je to opasna tema, te da ne bi trebao mnogo da o tome pričam. (Kaseta T000-2071, strana A, str. 9-11 engleskog transkripta)

230.Krajem septembra ili oktobra bio sam informisan, čuo sam od Momira Nikolića da je grobnica u Glogovi iskopana, te da su tijela prebačena negdje drugdje, ali ne znam gdje. On je rekao da mu je vojska naredila da to učini, te da je većina tijela iz Glogove premještena na područje Zelenog Jadra i Čizmiča. To je što ja znam. (Kaseta T000-2072, strana A, str. 1 engleskog transkripta)

231.Ostao sam u Srebrenici do kraja 1995. Posjećivao sam Pale i vjerovatno sam viđao predsjednika, ali o toj temi se već toliko znalo da zaista nisam vidio nekog razloga da nešto više o tome pričam. A 1996. godine, ne sjećam se tačno datuma, izabran sam za člana Predsjedništva, zapravo za potpredsjednika SDS-a. Krajem 1995. godine, podnio sam ostavku na mjesto u Srebrenici, a odrekao sam se i svoje dužnosti u Bratuncu. Dakle, jedina moja politička funkcija u to vrijeme je bila unutar Predsjedništva na Palama. (Kaseta T000-2071, strana A, str. 11 engleskog transkripta)

232.Bio sam jako zabrinut za događaje koji su se dogodili u Srebrenici. Sjećam se jednog takvog razgovora poslije sjednice Predsjedništva. Predsjednik me pozvao u svoj kabinet, koji se nalazi pored sale gdje se održavaju sastanci. U kabinetu sam zatekao, ili je ušao, gospodina Momčila Krajišnika, a Nikola Koljević se već nalazio u kabinetu. On nije bio član Predsjedništva, mada je mogao uvijek bez problema prisustvovati sjednicama. Ja sam rekao, pričali smo, sastanak Predsjedništva je bio završio, i ja sam rekao: “Predsjedniče, ja bih želio da znam šta će država uraditi po pitanju Srebrenice.”. To sam želio znati. Sjećam se detalja da mi je gospodin Krajišnik dao signal da stanem sa tom pričom. On to nije, naravno, rekao, nego je napravio neki pokret rukom ili očima, a zatim je prišao gospodinu Koljeviću, koji je već bio popio nekoliko čašica, mislim da je pio viski. Zagrlio ga je i…izgledao je umorno, pa mu je rekao: “Predsjedniče Koljeviću, da li bi željeli da vas otpratim? “. Nakon toga je izašao s Koljevićem i nije se vratio, pa smo Karadžić i ja nastavili taj razgovor o Srebrenici. Ja sam rekao da država mora nešto preduzeti oko Srebrenice i da ćemo zbog Srebrenice izgubiti državu. On je slušao sve šta sam mu ja govorio, i u jednom trenutku mi je kazao: “Vidjećemo, pokušaćemo nešto uraditi”, ali vidio sam da nije bilo nikakve ozbiljne volje da se uradi bilo šta po tom pitanju. (Kaseta T000-2071, strana A, str. 11-12 engleskog transkripta)

sta kazes od rasssse za to? srbin a tako nesto svjedoci.

« Poslednja izmena: 14. Nov 2006, 12:20:20 od SavoNaSavi »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Ekstrem

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 6621
OS
Windows 2000
Browser
Internet Explorer 6.0
nema veze sa mojim postom, ali eto, neka, potrudio si se.. Smile

zamisli, na istom linku http://www.un.org/icty/bhs/frames/cases.htm pise i ovo

Granata iz 120-milimetarskog minobacača pogodila je prepunu otvorenu pijacu “Markale”, u civilnom delu Starog grada u Sarajevu, usmrtivši 66 ljudi i ranivši više od 140 ljudi, među kojima je bilo 3 dece mlađe od 15 godina. Vatra je otvorena sa  [glow=red,2,300]teritorije koju je držao VRS, otprilike iz pravca severa-severoistoka[/glow].
 5.2.94.

ma nemojte?

IP sačuvana
social share

ma taj eduardo je cigan obicni. bilo bi super da mu je noga ostala u terenu. ili jos bolje, taylor trci, a eduardova noga se zapetljala u pertle u vuce se za njim... ili da je ostala na stadionu, pa da se igra umjesto charity shielda, Kup eduardove noge... da pobjednik u finalu dobija nogu
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 457
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
nema veze sa mojim postom, ali eto, neka, potrudio si se.. Smile

zamisli, na istom linku http://www.un.org/icty/bhs/frames/cases.htm pise i ovo

Granata iz 120-milimetarskog minobacača pogodila je prepunu otvorenu pijacu “Markale”, u civilnom delu Starog grada u Sarajevu, usmrtivši 66 ljudi i ranivši više od 140 ljudi, među kojima je bilo 3 dece mlađe od 15 godina. Vatra je otvorena sa [glow=red,2,300]teritorije koju je držao VRS, otprilike iz pravca severa-severoistoka[/glow].
 5.2.94.

ma nemojte?

cudime raso da nisi studiro za advokata. velika steta, zamisli, umjesto ovde da se samnom bockas mogao bi da branis srbe u hagu sa svojim dokazima i teorijama. posto ovde tema nije zbivanja u sarajevu vec srebrenica bilo bi mi jako zao da dobijamo opomene za off. nebi ja imo onda skim da dangubim vrijeme kad bi te odstranuli sa ovog foruma radi off topic..nego de mi reci sta ti mislis o ovom svjedocenju ovog deronjica?  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Ekstrem

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 6621
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
 Smile
ti se sam bockas, cova, otkud ti znas sta ja studiram? mozda ces opet ispasti glup, samo zato sto pises eto tek tako da se kucka nesto...
hag jednostavno ne priznajem. suvisno je polemisati o legitimnosti, nacinu rada i svemu vezanom za tu ustanovu. suplja prica kako god okrenes. koji jos sud na planeti radi sa dokazima tipa "ja cuo, ja se ne sjecam, ja mislim, otprilike i vjerovatno"... ? zato ne vrijedi polemisati.

prosvijetli me malo, sta si ti zakljucio iz ovog svedocenja, a da nije vec postovano u ovoj temi?

osim "vjerovatno sam vidjao predsjednika" i slicnih izjava.
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 457
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Smile
ti se sam bockas, cova, otkud ti znas sta ja studiram? mozda ces opet ispasti glup, samo zato sto pises eto tek tako da se kucka nesto...
hag jednostavno ne priznajem. suvisno je polemisati o legitimnosti, nacinu rada i svemu vezanom za tu ustanovu. suplja prica kako god okrenes. koji jos sud na planeti radi sa dokazima tipa "ja cuo, ja se ne sjecam, ja mislim, otprilike i vjerovatno"... ? zato ne vrijedi polemisati.

prosvijetli me malo, sta si ti zakljucio iz ovog svedocenja, a da nije vec postovano u ovoj temi?

osim "vjerovatno sam vidjao predsjednika" i slicnih izjava.

moj rasso....svaki sud to upotrebljava. pa na svakom sudu se upotrebljavaju svjedoci koji su culi/vidjeli zlocin....
sa ovim "svedocenjem" sam zakljucio da je srebrenica bila isplanirana i korigovana akcija...bas sam to htjeo da tebi pokazem zato sto ti stalno baratas o broju zrtava..da si procito sve vidijo bi da su masovn grobnice cak i otkopavali i transportirali tijela u druge. proce dugo vremena dok nadju sve ostatke ubijenih civila.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 21 22 24 25 ... 30
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.077 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.