Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 18 19 21 22 ... 26
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: ...Кад у Војску пођеш...  (Pročitano 7553 puta)
Supermoderator
Legenda foruma

Always outnumbered, never outgunned.

Zodijak
Pol
Poruke 47481
Zastava
OS
Linux
Browser
Chrome 34.0.1847.114
Zene ce to reci zbog toga sto znaju da prvo zele da budu majke, zene. Prvo to. Onda zbog predrasuda. A trece zbog toga sto mnogim zenama odgovara da ih posmatraju kao slabije kao one koje nesto ne mogu, i zene to koriste samo tako, u svim sferama zivota.

ne slazem se, prvo ne zele sve zene da budu majke, drugo materinski instinkt po mom misljenju nemaju sve zene ili se on pojavljuje periodicno, trece predrasude su u odnosu zena-muskarac -fizicka sprema samo cinjenica u korist muskarca, krvolocnost koju poseduju mnoge zene i ubitacnost/surovost su zapravo osobine zastupljene kod oba pola podjednako jedinu razliku cine hormonalni disbalansi u zena sto samo doprinosi psiholoskoj neuravnotezenosti, tako kaze i medicina/psihologija.. zena je u odnosu na muskarca fizicki inferiorna, tacka. Mozemo do sutra da govorimo o tome kako su mnoge zene spremnije od mnogih muskaraca, ali to je samo zamena teze. Uzorak se gleda iskljucivo u podjednakim uslovima, i zato bi morali uzeti i zenu i muskarca koji su prosli istu obuku izdrzljivosti i recimo borbene taktike. U takvim jecinim ispravnim uslovima za uporedbu, muskarac je superioran u gotovo 100% slucajeva.
Dalje, to sto mnogim zenama odgovara da ih posmatraju kao slabije, zapravo je desavanje u svakom slucaju. Svi muskarci (koji sebe smatraju muskarcima) posmatraju zene kao slabije, fizicki slabije i manje izdrzljive. To je i potpuno ispravno jer je i tacno da su zene u tom smislu inferiorne, i opet necemo uzimati za reper zenu koja trenira svaki dan dzudo i muskarca koji sedi u fotelji 20 godina i ne moze da podigne 6-pack kokakole.
Ja znam da je vecna teznja zene da se u svim segmentima izjednaci sa muskarcem, ali to je nemoguce jer priroda to nije tako uredila. Zato su zene na mnooooogim poljima superiornije, to nije ovde ni tema, ali to je opstepoznato.

timski rad je jako pozeljan i upravo zato treba podjednako da budu zastupljena oba pola, ali u nekim segmentima kao sto je borba, taktika, uslovi haosa i destrukcije, logicko razmisljanje u kratkom vremenskom roku o konkretnim potezima itd.. zene tu ne treba ni da ucestvuju jer u startu predstavljaju smetnju i odugovlacenje.
volela bih da mi neko pokaze kako izgleda organizovana akcija, dakle oruzana borba, neka borbena operacija u kojoj su ucestvovale zene.. i nemojte da mi izvlacite izraelke koje drze uperenu pusku u granicu dan i noc i amerikanke sa nasminkanim puskama cije fotke sa fronta sluze za sirenje polne jednakosti aktuelnim vlastima u US..

licno mislim da su zene odlicne masine za ubijanje sa dobre distance, kada im se pruzi koncentracija i da dovoljno vremena za mrznju.. i dobre su u cekanju.. da nekoga povrede.. zato smatram da su zene dobri snajperisti i mozda dobri takticari, sa puno vise strpljenja od muskaraca, zato ih treba koristiti u te svrhe ako vec pricamo o borbi, o ratnim dejstvima.

ali fizika.. tu puse za deset metara.. sorry feministkinjama.. neka probaju da se malo za pravo porvaju sa svojim muskarcima.. pa kad im se uvrne rukica do suzica, onda "ti ne postujes moja prava da budemo jednaki"  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Kad si u Rimu ponašaj se kao Rimljanin

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 20540
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 28.0
Citat
volela bih da mi neko pokaze kako izgleda organizovana akcija, dakle oruzana borba, neka borbena operacija u kojoj su ucestvovale zene.. i nemojte da mi izvlacite izraelke koje drze uperenu pusku u granicu dan i noc
Pa one su jedini primer u regularnim borbenim jedinicima,mislim da nema drugih primera sve ostalo su izuzeci...
IP sačuvana
social share
Da li i u političkoj sferi postoji kolonijalno potčinjavanje? Nekome se može i to pričiniti. Ali, kada Šreder ili Bler savetuju vladu, to nikako nije čin najcrnjeg ponižavanja nacije i ruganje žrtvama iz 1999. To nije ni tragična slika države koja je izgubila svako samopoštovanje. Ne, to je manifestacija mudrosti, dubokog političkog uvida i afirmacija realpolitike kakva nije viđena još od vremena kneza Miloša. Srbija je, nema sumnje, na pravom putu.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 41361
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 28.0
Citat
Zato su zene na mnooooogim poljima superiornije, to nije ovde ni tema, ali to je opstepoznato.

Now u can kill me  Smile
IP sačuvana
social share
Ako te uhvati bes ako stojis ti sedi,ako sedis ti lezi,ako lezis ti se polij vodom,voda ce da odnese tvoj bes...

Svest nije samo materijalna manifestacija, potrazi na interenetu

Dzoni, ne budi Kristal.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

...члан секције младих трезвењака...

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 37274
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 28.0
Citat
licno mislim da su zene odlicne masine za ubijanje sa dobre distance, kada im se pruzi koncentracija i da dovoljno vremena za mrznju.. i dobre su u cekanju.. da nekoga povrede.. zato smatram da su zene dobri snajperisti i mozda dobri takticari, sa puno vise strpljenja od muskaraca, zato ih treba koristiti u te svrhe ako vec pricamo o borbi, o ratnim dejstvima.
Ено Руси су имали стотине пилоткиња, тенкисткиња, снајперкиња...  Smile
IP sačuvana
social share
Prefer a feast of friends to the giant family
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supermoderator
Legenda foruma

Zodijak
Pol
Poruke 47481
Zastava
OS
Linux
Browser
Chrome 34.0.1847.114
mislim da su muskarci generalno bolji kuvari, ali to zapravo nije ni bitno  Smile zene su bolje organizovane recimo a njihov mozak (fiziologija) omogucava da vise stvari u isto vreme dobija isti nivo koncentracije, dok kod muskaraca jedna stvar zahteva najveci deo koncentracije i zato su cesto rezultati kvalitetniji
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 41361
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 28.0
mislim da su muskarci generalno bolji kuvari, ali to zapravo nije ni bitno  Smile

Ustvari, jednostavno verovanje, zadrzano jos do danasnjih dana, u svakom hotelu, restoranu je sef kuhinje muskarac, a sto se tice kuvanja, ako nije sad da mora i da vuce polutke junetine ih hladnjace i dotuce ajkulu, nema razlike izmedju zene i muskarca u kuvanju...  Smile

Citat
dok kod muskaraca jedna stvar zahteva najveci deo koncentracije

Tako nekako  Smile Smile
IP sačuvana
social share
Ako te uhvati bes ako stojis ti sedi,ako sedis ti lezi,ako lezis ti se polij vodom,voda ce da odnese tvoj bes...

Dzoni, ne budi Kristal.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 28.0
mislim da su muskarci generalno bolji kuvari, ali to zapravo nije ni bitno  Smile zene su bolje organizovane recimo a njihov mozak (fiziologija) omogucava da vise stvari u isto vreme dobija isti nivo koncentracije, dok kod muskaraca jedna stvar zahteva najveci deo koncentracije i zato su cesto rezultati kvalitetniji

Tako je.
Munka zna o čemu priča. Ovo sam hteo da prenesem juče sa jednog sajta, gde je lepo objašnjeno zašto su za aktivnosti kao što su borba (direktna) muškarci bolji i sposobniji. Al nisam hteo da ne bi nastala nova debata bez kraja.

Sve u svemu, ne radi se o tome da je sad svaki muškarac na svetu rekao ''eto,neću da pustim žene u vojsku'' nego se radi o objašnjivim razlozima, o biologiji i genetici. Jednostavno, muškarci su milenijumima godina navikli i evoluirali tako da budu lovci i borci,i to se ne može promeniti ni za 5 generacija,a kamoli preko noći odlukom neke žene da eto,ode u vojsku i dokaže sebi da je ratnik ko muškarac. To prosto ne ide tako.
Uostalom, ja da sam žena, ne da ne bih imao problem s time što je od 235205023502 ostalo još 3 profesije gde bih bio retkost i noobina... nego bi me baš bolelo dupe. Kao što me sada boli dupe kad pomislim da nikad ne bih uspeo kao frizer ili modni dizajner.  Smile  Smile 
« Poslednja izmena: 17. Apr 2014, 23:23:00 od hkj »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supermoderator
Legenda foruma

Zodijak
Pol
Poruke 47481
Zastava
OS
Linux
Browser
Chrome 34.0.1847.114
i zene su itekako dobri lovci i borci, samo se razlikuje dakle u kojim uslovima i prema kome su te osobine uperene
ako su u pitanju muskarci, a borba i lov nije seksualna igra ili zavodjenje, vec fizicka borba, onda u startu greju klupu   Smile  Smile

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 41361
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 28.0
Sta ja znam, ja recimo bas sebe ne bih mogao da zamislim da radim u obdanistu sa klincima ili sta je vec tipicno zensko zanimanje  Smile
A sto se tice "tipicnih" zenskih zanimanja, barem ranije, gomila zena je bilo koje su radile kao filmski montazeri, i to godinama unazad, vazilo je to za "zenski posao", valjda su im to uvaljali kad je bilo u pitanju rad sa makazicama i to... Ujedno, mislim da su radile i gomilu poslova u animiranim filmovima  Smile
IP sačuvana
social share

Dzoni, ne budi Kristal.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 12623
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 33.0.1750.154
Нико овде није ни говорио да су жене потпуно једнаке као мушкарци...и људи генерално мешају термине равноправност и то да сви буду исти...ал ајде...

Ако је неко физички, психички или било шта то је потребно спреман односно спремна да буде у војсци зашто им рећи не само зато што је жена...

Ако ти можеш да урадиш 50 згибова хиљаду склекова и да савладаш противника то да ли имаш пичку или курац међу ногама баш и није важно.
« Poslednja izmena: 17. Apr 2014, 23:27:41 od YuWarez »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 18 19 21 22 ... 26
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.096 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.