Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 7 8 10 11 ... 26
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: ...Кад у Војску пођеш...  (Pročitano 7644 puta)
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 28.0
Na osnovu čega tvrdiš da naša vojska može da parira svima na Balkanu,a posebno me zanima na osnovu čega tvrdiš da je sposobna koliko i Italijanska, Španska ili Švedska?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Superstar foruma

Nista

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 82508
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 34.0.1847.116
Sposobna jeste mozda ali je tehnicko/tehnoloski totalno nesposobna  Smile
IP sačuvana
social share
"Narod je glup, a sad se buni zato što je glup. Pa ne možeš i biti glup i bunit' se što si glup."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 28.0
Pa u tome je stvar,nije samo nesposobna po pitanju tehnike,nego i po pitanju obuke i spremnosti. Ovi što idu u mirovne misije su izuzetak. Oni ne predstavljaju prosek VS,već elitu. Oni prolaze kroz posebnu obuku i dobijaju najbolju opremu, isto kao i Specijalna brigada. O takvoj opremi i obuci kakvu oni imaju obični vojnici mogu samo da sanjaju. S druge strane,taj njihov nivo je danas standard u svetu. Dakle, ono što je kod nas elita, best of the best, nešto o čemu svi vojnici sanjaju... u svetu je već standard,nešto sasvim uobičajeno. Pa vi vidite kako se kotiramo.

A regruti i dobrovoljcisu tek posebna priča. Jedan čovek, tri uniforme (pantalone M-03, buza M-93, jakna M-89), jedna beretka koja ničemu ne služi osim da izgleda lepo, čizme od pre 30 godina, neizostavni opasač koji takođe ničemu ne služi, i kožne torbice i futrole iz Rankovićevog doba.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Superstar foruma

Nista

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 82508
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 34.0.1847.116
Ah ta muka sa uniformama je zato sto mi ne mozemo da zadrzimo jednoobrazne vec godinama...
Ove M-10 kako li im je vec oznaka sa onom digitalnim zajebancijama sve vise ulaze u upotrebu.
A i iskreno zar treba regrutima davati neku bolju uniformu  Smile

I da zaboravih ABHO centar je veoma cenjen u svetu....par puta su isli na neke misije u Afganistanu i jos neku zemlju zaboravio sam.
Nece komsija da okriva sve detalje...tezak je ko crna zemlja.
« Poslednja izmena: 14. Apr 2014, 14:39:13 od cg_ac »
IP sačuvana
social share
"Narod je glup, a sad se buni zato što je glup. Pa ne možeš i biti glup i bunit' se što si glup."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

ja ko ja....

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32096
Zastava pandorina kutija
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.53
Citat
Na osnovu čega tvrdiš da naša vojska može da parira svima na Balkanu,a posebno me zanima na osnovu čega tvrdiš da je sposobna koliko i Italijanska, Španska ili Švedska?

kao sto sam i rekao..mozes to da vidis po raznim un misijama...
najcesce nasi dijele dobro i zlo sa spancima i italijanima...

i bez obzira na stepen obucenosti...i jednih i drugih..
zajedno moraju da prodju odredjene obuke...
kao i svi mirovnjaci..
a nas kadar to radi ko iz picke...ravnopravno rame uz rame...sa navodno spremnijim kadrom...iz spanije... Smile

mislio sam na sam nivo obucenosti profesionalnih vojnika...
 kao i na sam stepen i kvalitet strucnosti oficira...
i jedni i drugi pomenuti su obuceni i strucni za izvrsenje zadataka u svim uslovima...
i u mirnodobskim kao i ratnim ili kriticnim...uslovima...

mnogi ljudi nisu ni svjesni pojma vojska...i uopste vojnik...
kada neko kaze srpski vojnik..odma vide nekog guravog solunca u sinjelu... Smile

a to nije tako...srpski vojnik je ratovao sa najvecom svjetskom silom...u to vrijeme... Smile
i znatnu stetu je nanijeo neprijatelju... Smile
posebno na tlu... Smile

i nije se toj sili   nikako  svidjalo na zemlji... Smile

Smile

IP sačuvana
social share
odmorit ces oci od moga pogleda na svijet...od svih stvari s kojim zivis ..koje  ne vidis ...a vidis ih sve....
cmokaaaaaaaaaaaa    Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 28.0
Rešenje za taj večiti problem sa standardizacijom uniforme i opreme je postojalo pre nekih 10ak godina u vidu tadašnjeg koncepta koji je ponudilo nekoliko firmi, najvećim delom Mile Dragić. Evo kako je to izgledalo :

Dakle, uniforma i šara M-03,koja se pokazala izuzetnom i po pitanju kamuflaže i po pitanju izdržljivosti a i novih rešenja na njoj. Na glavama svetski poznat boonie šešir,koji se lako pravi i malo košta,a pruža veću zaštitu i kamuflažu od blesave beretke. Na telu prsluci M-99 i derivati,koji su se takođe dokazali u ratnim uslovima i kojih je već bilo u izobilju,doduše u M-93 šari,ali bez problema su se uklapali i na M-03. Uostalom,uvek je bilo moguće napraviti još,jer nisu skupi niti komplikovani,a domaće su proizvodnje. Čizme ili Mile Dragić ili Gepard ili Sandra Korpiko. Sve tri firme su domaće i sve tri su u to vreme pravile kvalitetnu obuću. Ostaju još futrole za pištolje, štitnici za kolena i slični dodaci,koji bi naravno bili za specijalne jedinice,ali takođe dostupni i proverenog kvaliteta.

Dakle, sve provereno dobro, jednostavno, funkcionalno, dostupno i povrh svega napravljeno u Srbiji. Da je ovaj koncept usvojen i sproveden sredinom prošle decenije,Srbija bi bila mirna što se kompleta za vojnika tiče minimum do 2020. godine.

Međutim,kao i uvek kod nas, umesto da razum i logika imaju glavnu reč, muljaža i pljačka su bili važniji pa danas sve to izgleda ovako. Kapa koja ne služi ničemu osim da se ruga sprskoj šajkači, uniforma s debilnim krojem i još gorim materijalom, opasač s funkcijom da se urezuje u meso i ističe stomake oficira, čizme kako kome zapadnu i prsluk not included.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol
Poruke 29182
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Opera 10.62
kurac nesluzi opasac nicemu da nece mozda za kitu da te izvlace iz bitke kad si onesposobljen
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Superstar foruma

Nista

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 82508
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 34.0.1847.116
Te stare opasace ne moz nac nidje...
Ovi konkretno opasaci sa slike su sjebani jer imaju bzvz kopce...mi nismo radili izvlacenje bas zbog njih, kidaju se kao ludi, a tesko da ce ti dati nov opasac tek tako.
Anyway standardizacija uniformi mora doci to sto smo mi takvi kakvi smo pa su dali posao Jumku i sta ti ja znam da bi vestacki podigli neku proizvodnju jbg.
Slemovi su tu npr. posebna prica.. Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol
Poruke 29182
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Opera 10.62
nemam ti ja pojma mi smo se vucarali po livadi i jarcima kao pobenavili
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 28.0
Naravno da služi opasač. Služi da ističe atletsku figuru vojnika (ovo su reči jednog tipa sa neta koji veruje u odvale generala) i da efektivno blokira džepove i opremu na novoj avangardnoj uniformi M-10. Kao što se može videti ovde

http://www.mycity-military.com/imgs2/139784_118702681_BAN_5628.jpg

Ovde se lepo vidi i avangardno kapče-šajkača čija je jedina svrha da vojnik izgleda ko klovn,a Yumco da zaradi pare.

Elem,što se izvlačenja tiče, za to se koriste drške ugrađene u taktičke prsluke na leđima. Al naravno pošto su taktički prsluci za naše podneblje i u 21. veku jeres i nepoznanica, mi moramo da koristimo opasače za izvlačenje vojnika. Pa ga vuci po zemlji ko stari tepih...

Inače,ti stari kožni opasači su barem bili kvalitetni i neuništivi pa je i bilo neke vajde od njih. Od platnenih nema ni tolike vajde.

Bobak,

Ja ti lepo kažem da se u mirovne misije uvek šalju odabrani s posebnom obukom i opremom. Prosečni vojnici su daleko ispod tog ili nivoa Specijalne brigade.
To što naši generali posle svake vežbe ili manifestacije kažu da je sve na vrhunskom i zavidnom nivou nema veze sa istinom,već samo pokazuje da vrh VS i dalje vode politički roboti,a ne sposobni ljudi kojima je stalo.
« Poslednja izmena: 14. Apr 2014, 15:30:02 od hkj »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 7 8 10 11 ... 26
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.044 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.