Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Glasanje
Pitanje: Kog kablovskog operatera koristite?
SBB
Ikom
Radijus Vektor
PTT
Drugi, lokalni provider
Idi dole
Stranice:
1 ... 19 20 22 23 ... 143
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Kablovski internet u Srbiji - Pitanja, problemi, saveti  (Pročitano 428784 puta)
Veteran foruma
Svedok stvaranja istorije

Sea shepherd

Zodijak
Pol
Poruke 23472
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.9
« Poslednja izmena: 20. Nov 2007, 19:20:05 od okno »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 11509
Zastava Buenos Aires
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.24
mob
Samsung Galaxy
zvao sam ih, i rekose da je napravljen radni nalog, pa ce danas ili sutra doci da mi srede situaciju...inace nisam jedini kome se to desilo.

aj pa cu ti javiti... jos jednom hvala Smile
IP sačuvana
social share
Marco Materazzi World Champion

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 105
Zastava Philippines
OS
Windows 2000
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.9
mob
Tel.Me 
A zan li neko kako se izvodi cable modem provisioning?
Trebam namjestit kao docsis.server ali nisam to nikada radio pa sam malo zbunjen
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil GTalk Skype Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 132
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.23
mob
Nokia 
Sta mu dodje bolje sbb 256/128 ili isti 512/64?
IP sačuvana
social share
"Premature optimization is the root of all evil"-Donald Knuth
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Violence solves everything

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 33826
Zastava Srbija
OS
Linux
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.10
mob
LG Nexus 5
A zan li neko kako se izvodi cable modem provisioning?
Trebam namjestit kao docsis.server ali nisam to nikada radio pa sam malo zbunjen

Decko, meni nije jasno sta ti to hoces? Ovo sto ti trazis to je problem malo sire prirode, a ne nesto sto moze da se objasni u 2 recenice. Ovde niko nece raditi posao za koji si ti placen. Pitaj google ili radi, pa reci dokle si stigao i sta ti je konkretni problem. Burek se ne bavi besplatnim odrzavanjem sistema druge firme ili drugih mreza.

Ako hoces samo da surfujes, bolji je drugi paket.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma

Sea shepherd

Zodijak
Pol
Poruke 23472
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.10
Pero   pero   ........
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Monstrum

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 8918
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11

Zavisi za sta ti treba.
Probao sam i jedno i drugo.
256/128 imas lokal za skidanje filmova, muzike itd....ako otvaras sajtove samo i ne koristis kamericu na mesingeru bolji je 512/64 (otvaranje sajtova, forum, skidanje sa sajtova itd).
512/64 koci za torrente i DC++ programe...izlaz je jako slab iz kompa, svega 64.
Tuzno je sto SBB dere svoje pretplatnike na lokal i ne prate dizanje protoka u okviru kablovskih (dosadasnjih) standarda.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Citat

Rezultat sam skinuo sa jednog foruma.
Hocu i ja ovakav protok. Smile

Hocu da Srbija bude Svet i u internet saobracaju.
« Poslednja izmena: 08. Dec 2007, 11:31:52 od Promaseni »
IP sačuvana
social share
Sta da radim sutra?
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 1826
Zastava srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11
mob
Apple k750i

Zavisi za sta ti treba.
256/128 imas lokal za skidanje filmova, muzike itd....ako otvaras sajtove samo i ne koristis kamericu na mesingeru bolji je 512/64 (otvaranje sajtova, forum, skidanje sa sajtova itd).
512/64 koci za torrente i DC++ programe...izlaz je jako slab iz kompa, svega 64.
Tuzno je sto SBB dere svoje pretplatnike na lokal i ne prate dizanje protoka u okviru kablovskih (dosadasnjih) standarda.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Citat

Smile Smile

Zavisi za sta ti treba.

Citat

Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma

Sea shepherd

Zodijak
Pol
Poruke 23472
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.10
Webstar EPR2325 cable modem & Lan Wireless ruter.

Ovaj kablovski modem je ujedno i lan i wireless ruter.
On na sebi ima 4 lan porta i jedan usb. WAN port na ovom uredjaju je coax !
Njega mozezemo spojiti sa racunarom preko lan ili usb kabla, a mozemo i bezicno.
Mrezna karta ili wireless karta se podesavaju na automatik IP.
Da bi pristupili modemu, pogledali setovanja... mi u nekom brouzeru cemo ukucati adresu modema koja je 192.168.0.1  .
Nakon toga, otvara nam se statusna strana modema.

Na njoj vidimo model uredjaja, sofware, jacinu signala...
Na ovoj stranici u System, Signal, status i log vidimo trenutna podesenja i rezultate signala koje modem prima.

Da bi pristupili opciji setup moramo znati password koji je po difoltu admin  -  W2402.

Ovaj kablovski modem nam nudi sledeca podesavanja >

Basic Setting
       Password Seting                -menjanje lozinke za pristup kablovskom modemu
       Set Time                                 -podesavanje vremenske zone i NTP servera
       Network Configuration                    -kogucnost promjene lokalne ip adrese i setovanje staticke
       LAN IP adrress management                -ograniciti broj lokalnih ip adresa, aktivirati, deaktivirati DHCP
       Fixed CPE IP assignment                  -mapiranje (NAT) statickih IP adresa na MAC adresu uredjaja
       Restart modema                           -softwerski restart modema
       Save configuration to your PC            -sacuvati setovanje modema u racunaru

Advanced settings
       Options                                  -menjanje naprednih opcijana mrezi
       IP address filtering                     -setovanje ip adresa za zabranu pristupa internetu
       MAC filtering                            -setovanje MAC adresa za zabranu pristupa internetu
       Port filtering                           -filtriranje pojedinih TCP i UDP portova
       Port forwarding                          -omogucavanje pristupa pojedinim TCP iUDP portovima u LAN-u
       Port triggers                            -otvaranje pojedinih TCP ili UDP portova na odredjeno vreme
       DMZ host                                 -setovanje PC u de-militarizovanoj zoni kao server za razne internet servise

Firewall
       Options                                  -dodatne mogucnosti filtriranja na firewallu
       Event logging                            -logovi firewalla i mogucnost slanja na email aresu

Parental Control
       User setup                               -mogucnost setovanje korisnika kontrolisani pristup konekcije na internet
       basic Rules                              -kontrola pristupa na odredjene internet sevise
       Advanced Rules                           -trenutno nedostupni internet servisi
       Time of day rules                        -vremensko ogranicavanje pristupa internetu
       Local log                                -log kontrole pristupa

Virus Protection
       Antivirus setup                          -pristup download-u norton security 2004 trail antivirus pragrama

Wireless
       Basic                                    -osnovnea setovanja za bezicne mreze
       Security                                 -postavljanje sigurnosnih mera za bezicnu mrezu
       Advanced                                 -napredna setovanja za bezicnu mrezu
       Access Control                           -dozvola pristupa WAP-om na sa MAC adrese.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Korisno za korisnike kablovskog interneta.  Sta mozemo uciniti za svoj kablovski modem.
« Poslednja izmena: 09. Dec 2007, 10:24:23 od okno »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 132
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.23
mob
Nokia 
Imam jedno debilsko pitanje-ip ti bude npr 116.111.111.150(i to dugo vremena)a onda bude 116.111.111.120.Znaci samo su se poslednja 2 broja ip adrese promenila...e sad jel to ima neke veze sa dinamickom ip,il sa cim vec?  Smile    Smile    Smile Objasnjenje!!

Naso sam ovo-dinamicka ip-menja se ip(znaci to ja imam)  i staticka ip - uvek ista ip...........?!!!!!!!!!!!
E sad jel utice na dc++ to sto se menja ip ?  :help:Znam da ovo nije tema o dcu...
« Poslednja izmena: 12. Dec 2007, 20:04:41 od Pera_89 »
IP sačuvana
social share
"Premature optimization is the root of all evil"-Donald Knuth
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 19 20 22 23 ... 143
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.071 sec za 17 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.