Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Glasanje
Pitanje: Kog kablovskog operatera koristite?
SBB
Ikom
Radijus Vektor
PTT
Drugi, lokalni provider
Idi dole
Stranice:
1 ... 17 18 20 21 ... 143
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Kablovski internet u Srbiji - Pitanja, problemi, saveti  (Pročitano 428929 puta)
Ucesnik diskusija

...

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 93
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.8;M
mob
Nokia 3100
Izgleda su lopovi (SBB) sredili "problem sa Telekomom" Smile
512/64

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Superstar foruma

Nista

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 82508
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.9
SBB leglo piraterije
T. S., 4. novembar 2007

"TELEKOM Srbija" i kompanija "Majkrosoft" podneli su prijave Republičkoj agenciji za telekomunikacije (RATEL) protiv kompanije SBB.
Naime, kako tvrde, unutar mreže ovog internet provajdera, koji je poznatiji kao kablovski operater, postoji server za nelegalnu razmenu sadržaja, za koje je neophodna autorizacija vlasnika autorskih prava. Tako, na IP adresi na kojoj je lociran "Elitehub" mogu da se nađu piratska izdanja najnovijih svetskih filmskih hitova, ali i softveri "Majkrosofta". Pristup ovoj IP adresi imaju samo korisnici SBB.
Od RATEL se traži da preispita ove navode i, ukoliko su tačni, hitno dostavi zahtev SBB da ukine hostovanje "Elitehub". Takođe, "Telekom" traži da se preispita da li postoji komercijalna veza, odnosno, da li je SBB indirektno sticao korist, imajući u vidu da je navedenom uslugom "vezao" korisnike za svoju mrežu.
- U ovom slučaju je neko mogao da od SBB traži IP broj i instalira ovakvu aplikaciju - navode u "Telekomu". - Ali, kada vam neko ukaže da na mreži imate pirate, moraju da se preduzmu mere i to suzbije. SBB, međutim, još ne reaguje.
I obaveza RATEL je, takođe, da reaguje. Kako navode u "Telekomu", agencija mora, prvo, da se uveri da li SBB poštuje pravilnik o poslovanju ili ne. Drugo, po službenoj dužnosti, ako se radi o pirateriji, treba da obavesti nadležne organe. Činjenica je i tragedija, smatraju u "Telekomu", što niko ne želi time da se bavi.
Vrlo često se velike kuće u svetu, koje su nosioci autorskih prava, obraćaju internet provajderima kada otkriju da se na nekom serveru skidaju, primera radi, njihovi filmovi. Tada, traže da se takav server isključi i da se ti sadržaji neutrališu. To je, kažu u "Telekomu", normalna procedura. Srbija je potpisnik VIPO ugovora o autorskim pravima i dužna je da na osnovu tog međunarodnog sporazuma preduzime sve mere u borbi protiv piraterije.
- SBB se obavezao da će poštovati dozvole i licence, odnosno pravilnik o korišćenju interneta, koji je izdao RATEL - kažu u "Telekomu". - Prema tom pravilniku, nije dozvoljena nelojalna konkurencija, što znači da mi tražimo od RATEL da preispita ponašanje SBB: da li je činjenica da ništa ne preduzima po pitanju piraterije unutar svoje mreže i da li je to nelojalna konkurencija, jer stimilišu njihove korisnike da ostaju na mreži, pošto su im dostupna piratska izdanja.
To je siva zona, ali to se dešava i u Evropi. Takvi serveri mogu da se nađu, ali nisu ekskluziva jednog provajdera. RATEL ima obavezu da zvanično odgovori "Telekomu" i "Majkrosoftu" u roku od 30 do 60 dana.     

BEZ KOMENTARA
UPRKOS mnogobrojnim pokušajima, prethodnih dana nismo uspeli da dobijemo komentar SBB, niti Republičke agencije za telekomunikacije.
U ranijim obraćanjima povodom ovog slučaja, nadleženi
u SBB tvrdili su da nije reč o distribuciji nelegalnih sadržaja.
- Nismo odgovorni za sadržaje koje posetioci razmenjuju - uveravali su. - Internet je slobodan medij, gde svaki pojedinac odgovara za svoje postupke. Mi smo jedan od lidera borbe protiv piraterije u Srbiji, jer smo prvi počeli da plaćamo prava na prenos komercijalnih TV kanala u našem kablovskom sistemu.
Na optužbe da privlače korisnike piratskim sadržajima, odgovarili su da njihove pretplatnike privlači kvalitet kablovskog interneta.
Ranije su iz RATEL stizala objašnjenja da oni nisu nadležni za, navodnu, internet pirateriju. U njihovoj moći je samo izdavanje dozvola za rad i tehničko regulisanje tržišta. Za slučajeve kod kojih postoji osnovana sumnja da je reč o sajber kriminalu, nadležan je, isključivo, sud.     

Izvor: Novosti
IP sačuvana
social share
"Narod je glup, a sad se buni zato što je glup. Pa ne možeš i biti glup i bunit' se što si glup."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 29
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
Telekom uopste nebi dirao SBB zbog piraterije da SBB nije zatrazio licencu za fiksnu telefoniju.To je teritorija koju Telekom ljubomorno cuva!  Smile Ne pije vodu ona prica da su cene fiksne telefonije najnize u regionu.Konkurencija bi i takve cene oborila,u to sam siguran.Ipak Srbija ima oko 2 miliona fiksnih prikljucaka,ako se ne varam.A i mora da se rascisti teren,odnosno oslabiti konkurenciju tj. SBB pred pustanje nove usluge Telekoma- IPTV u martu sledece godine.IPTV je daleko bolja usluga od sadasnje analogne kablovske.Ali i SBB planira za koji mesec a mozda i manje da pusti digitalni signal,odnosno D3 Digitalna televizija,kako ga oni vec najavljuju.Rat tek predstoji izmedju Telekoma i SBB-a!Ovo je tek zagrevanje!A da ne zaboravim i famozni link prema Rumunima,cini mi se, cime bi SBB prestao da bude toliko zavistan od Telekoma po pitanju interneta.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Monstrum

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 8918
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.9
Servera za razmenu podataka ima koliko hocete na netu, tog tipa sto ima sbb.

Sto neko nije digao frku protiv svih tih servera. Nego je u pitanju zavist naseg glavnog provajdera "TELEKOM Srbija", jer se ne koristi internet vec lokal. Znaci manje para u kasi.
Nije SBB jedini koji ima lokal u Srbiji, da se samo njima obracaju.

Nemam neko pozitivno misljenje o Sbb-u, ali ovo je cisto napad radi napada.
Sbb nema valjane racune pri uplati (ne zna se sta se uplacuje za koji mesec, pise samo datum i vreme uplate sa ciftom), za to ih niko nije dirao....od toga neko ima izgleda koristi....ja sam imao stestu, platio sam jednom u roku od mesec dana tri puta TV pretplatu...posle su mi rekli da sam bio duzan i nisu u izvodu (koji sam cekao mesec dana) naveli za koji sam mesec bio duzan. Zbrka je nastala pri odlasku na odmor, kada sam ranije uplatio TV pretplatu...kada sam se vratio da uplatim internet ponovo su trazili da uplatim TV pretplatu....

Bolje da "TELEKOM Srbija" obezbedi nama u Srbiji svetski nivo interneta ili bar priblizno tome i lokali ce nestati.

Moja sestra u Americi placa 6Meg za 40$ mesecno.
« Poslednja izmena: 06. Nov 2007, 09:48:48 od Promaseni »
IP sačuvana
social share
Sta da radim sutra?
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 513
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.9
mob
Nokia N73
preporucujem ikom kablovski, na pocetku jesu imali malo problema, ali u peslednje vreme je sve u najboljem redu, vise ih ne zovem kao ranije, stabilan je protok, bar kod mene... ko ima mogucnost neka proba
IP sačuvana
social share
zasuci rukave, dobro zagrizi
vidis li da je ljubav u krizi
ne racunaj na ljubav vise nego na snove
gledaj kako cakle se cipele nove
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

OPCS

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 4430
Zastava Beograd-Vozdovac
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.24
mob
Nokia X6 16gb
pajovac dali nam mozes reci paket koji imas,protok koji ti postize i koja je cena?Bas me interesuje.I dali se i dalje duplira konekcija od 8do15h???
IP sačuvana
social share

...prosto kratko jasno to je German style...
Pogledaj profil WWW Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 513
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.9
mob
Nokia N73
na duplira se, prvi put to cujem

brzina mi je 512, download ide oko 62, a upload oko 32, znaci odnos 1 prema 2

rekoh vam, na pocetku sam imao problema, konekcija je pucala... poslednjih 4-5 meseci radi besprekorno

jedino je bezveze sto u taj paket ulazi pretplata za kablovsku i pay tv, dodatni kanali, i sve ukupno je 2200, znaci internet izlazi oko 1200-1300 din, otprilike, to je to, treba li jos nesto
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

OPCS

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 4430
Zastava Beograd-Vozdovac
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.24
mob
Nokia X6 16gb
Pa ako je tako onda je ok...Ja sam imao 128 paket a posle 17h se duplirao na 256 i to me nerviralo,inace sap placao 1800din...Znam ja za ikom od kad je krenuo,iz moje zgrade(ali bas licno iz moje) je poceo da emituje signal..Izgleda da su se popravili...
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 513
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.9
mob
Nokia N73
Pa ako je tako onda je ok...Ja sam imao 128 paket a posle 17h se duplirao na 256 i to me nerviralo,inace sap placao 1800din...Znam ja za ikom od kad je krenuo,iz moje zgrade(ali bas licno iz moje) je poceo da emituje signal..Izgleda da su se popravili...
e dobri su, slobodno uzmi nece biti problema
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

OPCS

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 4430
Zastava Beograd-Vozdovac
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.24
mob
Nokia X6 16gb
Nepada mi napamet opet da uzimam .Kao sto rekoh vec sam jednom imao ikom,i neverujem da cu se ikada vratiti na njega,jer i dalje mislim da neispunjavaju sve uslove.Sada koristim adsl telekom 1024 i jos mi je paket za radnike telekoma(cale mi radi tamo) tako da 300h neplacam,a ako predjem to onda placam nekih 800-900din  Smile
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 17 18 20 21 ... 143
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.061 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.