Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 38 39 41 42 ... 48
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Jeste li za to da se u Srbiji uvede smrtna kazna?  (Pročitano 33688 puta)
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32981
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
3 obroka,tv,biblioteka,teretana su strašna kazna!Za neke,kao što rekoh rez po rez,komad po komad!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

Пустињу краси то што се у њој скрива бунар!!!

Zodijak
Pol Žena
Poruke 12617
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia 
Није то баш тако једноставно. Душевни болесник је, како сама реч каже, болесник. А нема ништа хумано у убиству болесног човека. Далеко од тога да се они смештају у апартмане, колико сам имала прилику да видим, психијатријске болнице су у лошијем стању од београдског зоолошког врта, где се са болесницима опходи са мање достојанства него са мачкама луталицама.

Породица жртве не добија баш ништа његовом смрћу, осим још једног живота на души.
Наравно, ја говорим искључиво о људима поремећене свести.
На жалост,  дешава се да најмонструознији злочини буду почињени од стране потпуно нормалних људи који не болују ни од најмање психозе.Ту се отвара дилема шта чинити, јер болесника можете излечити, а шта са потпуно нормалним и разумним убицом?
IP sačuvana
social share

Ко не  жели да чује плач сиромашних, плакаће и сам, али га нико неће чути.

Ви  сте сви плодови истог стабла. Не поносите се љубављу према својој земљи, радије се поносите  љубављу за цели људски род.

Мудар  човек ништа не сакупља: што више направи  за друге то више има.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

"Nisu loša vremena, nego čovek."

Zodijak Aries
Pol Žena
Poruke 7244
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.23
mob
Samsung Z 240
Није то баш тако једноставно. Душевни болесник је, како сама реч каже, болесник. А нема ништа хумано у убиству болесног човека. Далеко од тога да се они смештају у апартмане, колико сам имала прилику да видим, психијатријске болнице су у лошијем стању од београдског зоолошког врта, где се са болесницима опходи са мање достојанства него са мачкама луталицама.

Породица жртве не добија баш ништа његовом смрћу, осим још једног живота на души.
Наравно, ја говорим искључиво о људима поремећене свести.
На жалост,  дешава се да најмонструознији злочини буду почињени од стране потпуно нормалних људи који не болују ни од најмање психозе.Ту се отвара дилема шта чинити, јер болесника можете излечити, а шта са потпуно нормалним и разумним убицом?
Ovaj, hoćeš da kažeš da čovek koji je po svemu bio psihički zdrav, a usput je silovao i ubio malo dete...zaslužan da živi?
Njena porodica neće nositi njega na duši, zaboravi ono "ko tebe kamenom, ti njega hlebom"...ja sigurno ne bih želela da se zbrine, na ovaj ili onaj način.
Ako je bolestan i usput opasan za okolinu + ako učini zločin...nema tu neke filozofije...izlečiti se neće.
Ako je zdrav i svestan, još jedan razlog više za smrtnu kaznu.
IP sačuvana
social share
Ništa nije samo po sebi dobro, ni loše, zavisi samo šta o njemu mislimo
"Jučer sam bio pametan. Stoga sam želio mijenjati svijet. Danas sam mudar. Stoga mijenjam sebe.

(Sri Chinmoy)
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Žena
Poruke 12617
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia 
Citat
Ako je bolestan i usput opasan za okolinu + ako učini zločin...nema tu neke filozofije...izlečiti se neće.
То ти не можеш да знаш и не можеш да тврдиш. Није он бирао да буде болестан. Исто толико је опасан по околину неко ко је болестан ХИВ-а, а није свестан тога.  Ментална болест је исто што и физичка, када ћете то да схватите? Мени је несхватљиво да неко у 21. веку буде стигматизован у том погледу.

IP sačuvana
social share

Ви  сте сви плодови истог стабла. Не поносите се љубављу према својој земљи, радије се поносите  љубављу за цели људски род.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Aries
Pol Žena
Poruke 7244
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.23
mob
Samsung Z 240
Ja ne kažem da sve mentalne bolesnike treba likvidirati, kako to ne možete da ukapirate???
Znaš o kojem slučaju pričam, i tu nema rasprave barem kod mene.
Možeš me nazvati i fašistom i selekcionistom, ali neću da sutra moje dete bude žrtva nekog monstruma kome je zadovoljstvo maltretiranja deteta od 3 godine.
+ za njega se nije tvrdilo da ima bilo koju mentalnu bolest.
IP sačuvana
social share
"Jučer sam bio pametan. Stoga sam želio mijenjati svijet. Danas sam mudar. Stoga mijenjam sebe.

(Sri Chinmoy)
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Žena
Poruke 12617
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia 
Значи, само оне менталне болеснике који су опасни по околину треба ликвидирати, јер су неизлечиви...а остале ипак закључати негде и бацити кључ.

Чувај дете, нека је живо и здраво, ово је опасан свет.
Много су опаснији они нормални.
Нпр. педофили су углавном потпуно нормалне особе, чак 1/5 популације ове планете има педофилске склоности.
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Aries
Pol Žena
Poruke 7244
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.23
mob
Samsung Z 240
Nisi me utešila, niti promenila moje mišljenje, ali valjda svi imamo pravo makar na to.
Što se ove teme tiče, sad zaista...idem Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share

(Sri Chinmoy)
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.6
mob
Apple 15
3 obroka,tv,biblioteka,teretana su strašna kazna!Za neke,kao što rekoh rez po rez,komad po komad!

I zato je u Svedskoj stopa kriminaliteta tako mala, a zemlja se nalazi sa ocenom preko 9.8 od 10 kao prva na listi po stepenu demokratije...

Ali, ne... mi moramo da ucimo od Turske i Iraka gde zarobljenike siluju i teraju na sodomiju...  Smile

A, one koji se zalazu za takve kazne...
Znaci... silovanje, mucenje, ubijanje, kasapljenje zarad kazne?

Ne, nego ćemo da ih smestimo doživotno u neki apartman u duševnoj bolnici, na teret budžeta....
Pokušaj ožalošćenoj porodici žrtve da izneseš to svoje "humanističko" mišljenje, pa vidi šta će ti oni reći.
Postoje vrste zločina koje su jednostavno prevazilaze visinu svake vremenske kazne. Postoje veoma civilizovane metode za takve (ne)ljude.
Ipak, svaki njihov dalji dan života je ubod u ranu onih koje je unesrećio.

Ovih dana sam se cula sa kolegama sa pravnog... nekako smo se dotakli i te teme...
Koliko ih je bilo za smrtnu kaznu? 0
Koliko za postavljanje boljih okvira za izricanje kazni? Svi

Reformama zakona, kao i donosenjem Zakonika, pocelo je uskladjivanje i naseg krivicnog zakonodavstva sa modernim svetskim i evropskim standardima.
Bice potrebno jos puno rada na reformi zakonodavstva, ali bar su reforme pocele.

Na moju veliku srecu, krivicne zakone pisu samo strucnjaci. Da pozivi Zoran Stojanovic!
« Poslednja izmena: 07. Sep 2007, 23:13:14 od Anea »
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 44343
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.0

I zato je u Svedskoj stopa kriminaliteta tako mala, a zemlja se nalazi sa ocenom preko 9.8 od 10 kao prva na listi po stepenu demokratije...

Ali, ne... mi moramo da ucimo od Turske i Iraka gde zarobljenike siluju i teraju na sodomiju...  Smile

A, one koji se zalazu za takve kazne...
Znaci... silovanje, mucenje, ubijanje, kasapljenje zarad kazne?

Ne, nego ćemo da ih smestimo doživotno u neki apartman u duševnoj bolnici, na teret budžeta....
Pokušaj ožalošćenoj porodici žrtve da izneseš to svoje "humanističko" mišljenje, pa vidi šta će ti oni reći.
Postoje vrste zločina koje su jednostavno prevazilaze visinu svake vremenske kazne. Postoje veoma civilizovane metode za takve (ne)ljude.
Ipak, svaki njihov dalji dan života je ubod u ranu onih koje je unesrećio.

Ovih dana sam se cula sa kolegama sa pravnog... nekako smo se dotakli i te teme...
Koliko ih je bilo za smrtnu kaznu? 0
Koliko za postavljanje boljih okvira za izricanje kazni? Svi

Reformama zakona, kao i donosenjem Zakonika, pocelo je uskladjivanje i naseg krivicnog zakonodavstva sa modernim svetskim i evropskim standardima.
Bice potrebno jos puno rada na reformi zakonodavstva, ali bar su reforme pocele.

Na moju veliku srecu, krivicne zakone pisu samo strucnjaci. Da pozivi Zoran Stojanovic!
kao sto rece tarantulica,udji u kucu porodice zrtava pa ti njima to lepo moderno i civilizovano objasni Smile
IP sačuvana
social share
"Бицикл је за људе који не могу да приуште ауто."
                                               Џереми Кларксон

Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.6
mob
Apple 15
Pa, to je ono najzanimljivije...
Porodice zrtava misle samo na sebe...
Nema tu: "Jadan taj i taj... ubio ga je taj i taj...", vec "Jadan ja... mog tog i tog ubio je taj i taj"...
Isti je slucaj i sa porodicama pocinilaca...

Ljudi su egoisti...
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 38 39 41 42 ... 48
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 3.345 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.