Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 42 43 45 46 ... 48
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Jeste li za to da se u Srbiji uvede smrtna kazna?  (Pročitano 33463 puta)
Moderator
Legenda foruma

Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 49983
Zastava Босна
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.10
mob
Samsung Galaxy S24

To je uradio. Zato sam rekla da je nekim i smrtna kazna malo Smile

А шта би им било довољно ?

Treba da bude izolovan maximalno.

ако је изолован, шта још треба да буде да би то било "maximalno" ? 

Samo ce da se pogorsa njegovo psih. stanje, pa ako se ikad desi nesto... jao... kuku-lele...  Smile

психички нестабилни морају да се удаље од психички стабилних; јер једно са другим не може!
« Poslednja izmena: 09. Sep 2007, 02:04:43 od Magic Master »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.6
mob
Apple 15
Pa, kako ti nije jasno... treba mu unajmiti stan u enigminoj zgradi... totalna izolacija + nadzor 24/7... OZNA sve dozna...
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak Libra
Pol Žena
Poruke 967
Zastava Београд
OS
Windows XP
Browser
Mozilla GranParadiso 3.0a
mob
Samsung 
Anea preterujes. Sigurno joj nije prijatno da zivi sa ubicom u zgradi...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil Skype Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

Пустињу краси то што се у њој скрива бунар!!!

Zodijak
Pol Žena
Poruke 12617
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.6
mob
Nokia 
Велика полемика води се у Америци поводом открића да смртоносне инјекције изазивају јаку патњу и бол осуђеника на смрт

Коктел лекова који се употребљава за извршење казне над осуђенима на смрт може да изазове парализу, али не губитак свести, тако да осуђеници веома болно пате пре смрти, показују најновија научна сазнања.
Ово откриће базирано је на објављеној публикацији о дејству три лека која се комбиновано користе у Северној Каролини за извршење смртне казне и у њему се наводи мишљење једног професора медицине с универзитета у Мајамију. Он експлицитно тврди да не би требало ни у једном цивилизованом друштву да се овај вид извршења смртне казне примењује. Он је уверен да протокол по коме се комбинују три препарата не обезбеђује брзу и безболну смрт.

Штавише, ово откриће појачава опасност да осуђеници на смрт пате, али да је то немогуће приметити јер су парализовани.

После овог недавног открића начин извршења смртне пресуде суспендован је у једанаест америчких држава, а наставак истраживања о самој процедури комбиновања и давања смртоносне инјекције потврдио је могућност да осуђеник веома много пати јер је у основи овај метод погрешан.

Пре овога начин извршења смртне казне није био научно истраживан, тако да су најновија открића веома узнемиравајућа, а општи став стручњака који су учествовали у овом истраживању гласи да ово никако није хуман начин за извршење смртне казне.

Истраживање је спроведено у организацији противника смртне казне, али је осим ових изазвало бројне полемике не само међу њеним присталицама.

Мада медицински протокол за смртносне инјекције варира од државе до државе, сви се базирају на три састојка у дозама које су и појединачно довољно снажне да изазову смрт осуђеника, чак и када остала два састојка не би деловала.

Први састојак има улогу да потпуно умртви свест осуђеника на самом почетку процеса, као и да га лиши сваког осећаја бола, други паралише мишиће, а трећи зауставља рад срца.

Очигледно је да није баш све тако безболно и хумано, и мада су осуђеници на смрт по правилу извршиоци најтежих и најкрволочнијих кривичних дела, разумљиво је интересовање јавности да им се живот одузме на хуманији начин него што су то и они сами чинили.

На основу медицинског проучавања извршеног над 33 осуђеника, установљено је да су неки од њих били парализовани, али да су могли да дишу, други су упркос инјекцији која је изазвала парализу мишића плакали од бола.

Све у свему, бројна су етичка и медицинска питања која се постављају после овог, од очију јавности дуго скриваног, открића.
IP sačuvana
social share

Ко не  жели да чује плач сиромашних, плакаће и сам, али га нико неће чути.

Ви  сте сви плодови истог стабла. Не поносите се љубављу према својој земљи, радије се поносите  љубављу за цели људски род.

Мудар  човек ништа не сакупља: што више направи  за друге то више има.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

Zodijak Pisces
Pol Žena
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.6
mob
Apple 15
Anea preterujes. Sigurno joj nije prijatno da zivi sa ubicom u zgradi...

Verovatno nije ni njemu prijatno, cim sme da izlazi samo nocu...

Citat
психички нестабилни морају да се удаље од психички стабилних; јер једно са другим не може!

A, ko je danas u zemlji Srbiji psihicki stabilan?!
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

Пустињу краси то што се у њој скрива бунар!!!

Zodijak
Pol Žena
Poruke 12617
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.6
mob
Nokia 
"Ja sam pre par godina izgubila brata u saob. nesreci. Imao je tek 18 god. Dok je prelazio ulicu, jedan momak pod uticajem alkohola , pokupio ga je autom. Brat mi je lezao 10 dana u komi, i naposletku je umro.
U onom momentu , kad sam cula za tu nesrecu, osjecala sam toliku bol, toliku mrznju prema tome momku sto je vozio... Mislim da sam ga htjela zadaviti svojim rukama. Tad sam pozeljela da i kod nas ima smrtna kazna.
Ali... kako su dani prolazili i ta mrznja je prolazila. Pocela sam JA NJega gledati kao jadnika. Zato sto sam znala da mu nijedna kazna nece biti gora, od ove, da ce citav svoj zivot, nositi zivot mog brata na dusi! Da ce ga sanjati nocima, i buditi se znojav i da ce sam sebi pozeljeti da je mrtav!
" Leona

Ja sam ima prijatelja koji je pregazio malog Roma .
Roditelji od Roma trazili su materijalnu naknadu. On je platio koliko su trazili, na sudu je priznao djelo, izrzo istinsko kajanje, ostecena poriodica nije ga teretirala, jer je on platio koliko su trazili.

Sta se desilo sa mojim prijateljem. Poceo je da pije. Savaki dan vise i vise.Kada smo se susreli poslije 10 godina od ucinjenog djela, vec je bio alkoholicar, izbrazdanog lica, specijalinih usporenih pokreta koji karakterisu alkoholicare. Otisli smo u hotel. Pitao sam sta cemo popiti, a on kaze "...sto i ti, u tvom prisustvu ja necu da pijem". On je znao da ja ne pijem. Iako se dugo nismo vidjeli, odmah je nametnuo picu o malom pregazenom Romu. Vidjeo sam da ga to pritisce kao mora. Neki dan sam saznao da je umro kao notorni alkoholicar. Eto tako je strado moj prijatelj, jer je imao svijest i savjest. Na njegovu a i moju zalost, nije uspio naci izlaz iz nastale situacije.
Zah
« Poslednja izmena: 09. Sep 2007, 12:10:13 od Livingston »
IP sačuvana
social share

Ко не  жели да чује плач сиромашних, плакаће и сам, али га нико неће чути.

Ви  сте сви плодови истог стабла. Не поносите се љубављу према својој земљи, радије се поносите  љубављу за цели људски род.

Мудар  човек ништа не сакупља: што више направи  за друге то више има.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

I observe people.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 1236
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.12;
 Apsolutno se protivim smrtnoj kazni. To mi je nekako slika formiranja posebne vlasti u nekom drustvu koja namece neke norme ponasanja. Odrzavanje tzv. ciste socijalne strukture je moguce i bez smrtne kazne.
Ne vidim nikakvo opravdanje za egzikuciju nad nekim koja se naziva pravna sankcija.
Oduzeti nekom zivot, i pritom to opravdati zakonom je nepravedno nehumano i nepotrebno. Drzava, pa ni zakon ne smeju imati slobodu da raspolazu zivotima svojih gradjana. Polazeci od toga da je pravo na zivot - osnovno, i neotudjivo pravo jednog zivog bica, da je zivot Boziji dar, ne mogu da nadjem opravdanje za izvrsenje te kazne.
Gradimo ogromne skole, obnavljamo bolnice, a zatvori su nam mali. Zatvori, zatvori, zatvori!Kad bi se neko opametio, obratio paznju, i poceo da gradi jos zatvora bilo bi odlicno.
Iskljuciti nekoga iz drustva, zatvoriti ga na 40 godina zbog masakra, ubistva, silovanja i tezih krivicnih dela je moralno, svirsishodno, eticki i sa humanistickog aspekta opravdano, jer egzistira sansa da ce se persona popraviti, promeniti stavove i misljenja, pokazati znake kajanja..
Lisiti nekog zivota, pa ma koliki monstrum bio je preterano, necovecno, nehumano, necivilizovano i drago mi je sto se taj nacin kaznjavanja kod nas vise ne praktikuje.
IP sačuvana
social share
Doctor, doctor, People keep ignoring me!
-Next please!

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 4306
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.6
Cinjenica da neciji zivot nosi na dusi je dovoljna kazna...

Као и примери које је навела Ливингстон а ничему не служе. Како за кога. Више пута је дискутовано на исту тему. И ниси одговорила ниједном на онај пример са психопатом.
IP sačuvana
social share
"A great many people think that they are thinking when they are merely rearranging their prejudices."  William James
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

Zodijak Pisces
Pol Žena
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.6
mob
Apple 15
Cinjenica da neciji zivot nosi na dusi je dovoljna kazna...

Као и примери које је навела Ливингстон а ничему не служе. Како за кога. Више пута је дискутовано на исту тему. И ниси одговорила ниједном на онај пример са психопатом.

Pa, mozda tvojoj sujeti to ne sluzi, ali nisu svi ljudi kao ti...  Smile

Koji primer sa psihopatom?
« Poslednja izmena: 09. Sep 2007, 14:35:27 od Anea »
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Leo
Pol
Poruke 7732
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.6
Livingston, poučni citati, ali..... To su dve saobraćajne nesreće, slučajne, što se posebno vidi u drugom slučaju, jer se čovek odao alkoholu.

A mi ovde pričamo o ubicama , koji sračunato i planski ubijaju žrtve, neretko i jako surovo i svirepo.

Ima razlike.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 42 43 45 46 ... 48
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.056 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.