Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 30 31 33 34 ... 48
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Jeste li za to da se u Srbiji uvede smrtna kazna?  (Pročitano 33455 puta)
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Žena
Poruke 17676
Zastava Belgrade
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
 Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

....volim Republiku Srpsku.....

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 3093
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.21
mob
Nokia 
tvoje misljenje za koje mislis da je neprevazidjeno.....

da upravo ta odgovornost koju drzava treba da preuzme za ovakve slucajeve.....i naravno ona odgovornost koja mora da postoji u psihi svakog covjeka!!!normalno da je svaki pojedinac odgovoran za svoje postupke.....sta "sem ovoga sem onoga"???ocigledno ne znas puno o jugi pa inace bi nam rekla sta je to ovo i ono...... Smile
razbolis se u sarajevu i ides da se za dzabaka lijecis u ljubljani ako oni imaju bolje uslove za tvoj oporavak....odes za stipendiju koju dobijes na faksu deset dana na more u hrvatsku.....itd.
spomenula si negdje bukvalizam....sta je ovo "ostavis otkljucana kola"??
IP sačuvana
social share
Edit by chelavi1: Potpis uklonjen zbog duzine!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows XP
Browser
Mozilla ImageShackToolbar
mob
Apple 15

vrlo recito... kao i uvek... Smile

Citat

pa, naravno da je moje misljenje za mene neprevazidjeno, ali ne mora da bude za druge...
mislim... valjda smem da branim svoje misljenje i preispitujem tudje...

Citat
da upravo ta odgovornost koju drzava treba da preuzme za ovakve slucajeve.....i naravno ona odgovornost koja mora da postoji u psihi svakog covjeka!!!normalno da je svaki pojedinac odgovoran za svoje postupke.....s

Krivicno delo moze da se ucini i necinjenje, odnosno propustanjem da se nesto ucini...
Posto vec kazes da postoji odgovornost svake osobe, onda moras da se slozis da i zrtve nose neku odgovornost... nije to nesto za sto ih treba osudjivati, ali ona ipak postoji... zar ne?
Mada, ja tu odgovornos zrtve ne zadrzavam na njoj, vec je prebacujem na porodicu i drustvo koji su propustili da taj tragican dogadjaj sprece.. bilo edukacijom (zrtve), bilo kontrolom (zlocinca)...
Samim tim.. po mom misljenju, porodica je kriva za to necinjenje... Smiley
Mi kao drustvo smo krivi za to necinjenje...

Citat
.sta "sem ovoga sem onoga"???ocigledno ne znas puno o jugi pa inace bi nam rekla sta je to ovo i ono...... Smile
razbolis se u sarajevu i ides da se za dzabaka lijecis u ljubljani ako oni imaju bolje uslove za tvoj oporavak....odes za stipendiju koju dobijes na faksu deset dana na more u hrvatsku.....itd.

dobro dosli u kapitalizam... zeleli ste demokratiju, eto vam..
a, da li si se ikad zapitao ko je placao to besplatno lecenje...
sto se tice otkljucanih kola, to si ti napomenu... ne ja.. Smiley

« Poslednja izmena: 16. Avg 2007, 16:09:32 od Anea »
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32981
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
Citat
Mislim.. razmisli rinaka... ako bi se ti osvetio, otisao bi u zatvor... i tvoja porodica bi bila dvostruko ostecena... izgubila bi jednog clana ili bi taj clan bio do kraja zivota mentalno\fizicki osakacen, a izgubila bi i tebe... zasto?
Zbog ponosa? Strasti? Besa?
Zar ljudima koji zrtve nije potrebna pomoc citaveporodice?!

Može biti da si ti u pravu?Samo ja bih takvog razdužio pa nek idem u zatvor!Razlog tome je to što bih sigurno kada bi sedeo i ništa ucinio,poludio!
« Poslednja izmena: 16. Avg 2007, 16:12:16 od rinaka »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

Zodijak Pisces
Pol Žena
OS
Windows XP
Browser
mob
Apple 15
Citat
Mislim.. razmisli rinaka... ako bi se ti osvetio, otisao bi u zatvor... i tvoja porodica bi bila dvostruko ostecena... izgubila bi jednog clana ili bi taj clan bio do kraja zivota mentalno\fizicki osakacen, a izgubila bi i tebe... zasto?
Zbog ponosa? Strasti? Besa?
Zar ljudima koji zrtve nije potrebna pomoc citaveporodice?!

Može biti da si ti u pravu?Samo ja bih takvog razdužio pa nek idem u zatvor!Razlog tome je to što bih sigurno kada bi sedeo i ništa ucinio,b]poludio![/b]

Pomoc svojoj porodici, clanu svoje porodice zahtava puno strpljenja, hrabrosti i ljubavi, a to sigurno nije sedenje i nedelanje... Smiley
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

....volim Republiku Srpsku.....

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 3093
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.21
mob
Nokia 

vrlo recito... kao i uvek... Smile

Citat

pa, naravno da je moje misljenje za mene neprevazidjeno, ali ne mora da bude za druge...
mislim... valjda smem da branim svoje misljenje i preispitujem tudje...

Citat
da upravo ta odgovornost koju drzava treba da preuzme za ovakve slucajeve.....i naravno ona odgovornost koja mora da postoji u psihi svakog covjeka!!!normalno da je svaki pojedinac odgovoran za svoje postupke.....s

Krivicno delo moze da se ucini i necinjenje, odnosno propustanjem da se nesto ucini...
Posto vec kazes da postoji odgovornost svake osobe, onda moras da se slozis da i zrtve nose neku odgovornost... nije to nesto za sto ih treba osudjivati, ali ona ipak postoji... zar ne?
Mada, ja tu odgovornos zrtve ne zadrzavam na njoj, vec je prebacujem na porodicu i drustvo koji su propustili da taj tragican dogadjaj sprece.. bilo edukacijom (zrtve), bilo kontrolom (zlocinca)...
Samim tim.. po mom misljenju, porodica je kriva za to necinjenje... Smiley
Mi kao drustvo smo krivi za to necinjenje...

Citat
.sta "sem ovoga sem onoga"???ocigledno ne znas puno o jugi pa inace bi nam rekla sta je to ovo i ono...... Smile

dobro dosli u kapitalizam... zeleli ste demokratiju, eto vam..
a, da li si se ikad zapitao ko je placao to besplatno lecenje...
sto se tice otkljucanih kola, to si ti napomenu... ne ja.. Smiley

kako mislis tvoje misljenje je za tebe neprevazidjeno.....jel ti to ozbiljno? Smile
znaci da ti dodje neki akademik sa misljenjem koje je izgradjivano nekih 40 godina o odredjenoj stvari i ti udjes u polemiku sa njim u vezi toga ti ces smatrati da si ti u pravu i ni jednog trenutka neces pomisliti u neispravnost tvog misljenja!!!

ja se slazem sa tobom da i zrtve snose veliku dozu odgovornosti ,ali mislim da i drzava snosi istu odgovornost   za to......samo mi smeta sto ti potpuno drzavu izbacujes iz svega!!!

placamo i sada isto samo sto taj novac ide u dzepove bogatih kapitalista.....uostalom mislim da je socijalizam poredak buducnosti......ili makar sredina izmedju kapitalizma i socijalizma......

i sto se tice otklucanih kola je samo primjer koji sam naveo za sigurnost u staroj jugi....ti si ga kasnije iskoristila za bukvalan razlog mog simpatisanja sigurnosnog uredjenja u jugi, zar ne?
IP sačuvana
social share
Edit by chelavi1: Potpis uklonjen zbog duzine!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32981
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
Citat
Pomoc svojoj porodici, clanu svoje porodice zahtava puno strpljenja, hrabrosti i ljubavi, a to sigurno nije sedenje i nedelanje... 

Ja sigurno nebih sedeo i ne delao! Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

Zodijak Pisces
Pol Žena
OS
Windows XP
Browser
mob
Apple 15
Citat
kako mislis tvoje misljenje je za tebe neprevazidjeno.....jel ti to ozbiljno? Smile
znaci da ti dodje neki akademik sa misljenjem koje je izgradjivano nekih 40 godina o odredjenoj stvari i ti udjes u polemiku sa njim u vezi toga ti ces smatrati da si ti u pravu i ni jednog trenutka neces pomisliti u neispravnost tvog misljenja!!!

nismo se razumeli... naravno..
ja polazim sa tacke da je moje misljenje za mene tacno.. i ne vidim sta je tu problem..
takodje, kapiram da je za neke druge mozda moje misljenje netacno... i dalje ne vidim sta je tu problem
nadalje... moje misljenje se menja... nekad sam i ja bila osvetnicki raspolozena, ali godine i skolovanje su ucinili da to misljenje preispitam i zakljucim da je ranije misljenje neprihvaljivo... za mene... takodje, ne vidim sta je tu problem..
znaci.. ja imam dobar razlog zasto imam ovakvo misljenje kakvo sad imam i zasto mislim da je za mene ispravno...
tako da je tvoj zakljucak pomalo... hm.. sta ja znam...   Smile
mislim... i akademici ne moraju da donesu ispravne zakljucke... svi smo mi ljudi i svi mi gresimo...

ti i ja imamo razlicita misljenja i to je ok...

mislim da se rasprave na ovim podrucjima shvataju previse licno...  Smile

taj cuveni argument: "kada bi se tebi... bla..bla..bla..."

Citat
ja se slazem sa tobom da i zrtve snose veliku dozu odgovornosti ,ali mislim da i drzava snosi istu odgovornost   za to......samo mi smeta sto ti potpuno drzavu izbacujes iz svega!!!

eto, vidis... trebalo je da citas od pocetka... Smiley
odgovornost drzave smo elaborirali na ranijim stranicama, sad sam potegla odgovornost zrtve\zlocinca i porodice\okoline

Citat
placamo i sada isto samo sto taj novac ide u dzepove bogatih kapitalista.....uostalom mislim da je socijalizam poredak buducnosti......ili makar sredina izmedju kapitalizma i socijalizma......

danas bogatih kapitalista, nekad bogatih komunista... nesto se ne secam da je visokim clanovima KPJ smetalo sto zive na Dedinju... sta vise.. izbacivali su vlasnike i sami se useljavali... Smiley
socijalizam i kapitalizam u teoriji i praksi su se znacajno razlikovali... mislim da je socijalizam jos uvek utopija, iako su neke kapitalisticke zemlje odavno utkale neke socijalno odgovorne stavove u svoju socijalnu politiku...hm.. malo rogobatno zvuci.. but... sustina je da npr. skandinavske zemlje vode racuna o svojim gradjanima...

Citat
i sto se tice otklucanih kola je samo primjer koji sam naveo za sigurnost u staroj jugi....ti si ga kasnije iskoristila za bukvalan razlog mog simpatisanja sigurnosnog uredjenja u jugi, zar ne?

da si naveo nesto drugo, navela bih to... Smiley

Citat
Pomoc svojoj porodici, clanu svoje porodice zahtava puno strpljenja, hrabrosti i ljubavi, a to sigurno nije sedenje i nedelanje... 

Ja sigurno nebih sedeo i ne delao! Smile Smile Smile

Rinaka, porodica je ipak na prvom mestu... bar su mene tako ucili... hvala im na tome...

Moj primer... mama i ja smo ziveli u Hrvatskoj, cale je ziveo ovde... zbog bolesti je oslobodjen vojske 90-te godine... znaci, nije vise bio vojni obveznik...
Kada se zaratilo, nismo bili u kontaktu dva-tri meseca... culi smo se preko kuma koji je bio na poslovnom putu u Nemackoj... sta ja znam...
Kada smo se izvukli... keva je bila polu-luda od stresa i straha, ja takodje, cale je propao za ta dva meseca... totalno...
Moja majka je mogla totalno da poludi, moj otac da ode na ratiste i da se sveti Hrvatima, ali ostali smo zajedno... pomagali smo jedni drugima... zalecili smo se... oziljci su ostali.. ali i to je za ljude...
Da mi nismo bili tu, zajedno, okrenuti jedni prema drugima, ja bih sigurno zavrsila sa iglom u veni u nekom javnom WC-u...moja majka u ludnici ili bolnici... cale u neobelezenom grobu negde u Hrvatskoj\Bosni\Kosmetu...
Moji su roditelji stavili porodicu ispred sebe i svog ega i hvala im na tome...
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32981
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
Citat
Da mi nismo bili tu, zajedno, okrenuti jedni prema drugima, ja bih sigurno zavrsila sa iglom u veni u nekom javnom WC-u...moja majka u ludnici ili bolnici... cale u neobelezenom grobu negde u Hrvatskoj\Bosni\Kosmetu...
Moji su roditelji stavili porodicu ispred sebe i svog ega i hvala im na tome...
Da...To je nešto sasvim drugo,drago mi je da ste se izvukli i nadam se da ste svi zdravi i sretni!Tako se ponaša jedna normalna porodica!
Ja ne govorim o ratu i toj vrsti stradanja,ja govorim o nicim izazvanim ubistvom hira radi ne govorim ni o umno poremecenim,koje ne smatram u potpunosti odgovornim(e tu dolazi ono o društvu i slicno)...A i više puta sam napomenuo da i sam ne znam smrtna ili ne kazna!
A da bi razdužio nekog ko mi onako cefa radi ubije nedao bog najmilijeg veruj da bih!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

Zodijak Pisces
Pol Žena
OS
Windows XP
Browser
mob
Apple 15
Ma, rat.. mir... svejedno...
To je samo jedan od primera... zasto je porodica vazna... 

Na kraju krajeva... taj sto je umobolan, zavrsice u mentalnoj bolnici u kojoj bas uslovi i nisu najbajniji, a onaj ko je razuman, zivece sa cinjenicom da je ubica do kraja zivota...
A, krivica je najgora kazna...
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 30 31 33 34 ... 48
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.053 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.