Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 4 5 7 8 9
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Izlile se reke Toplica, Banjska, Bjelica ...  (Pročitano 8672 puta)
Veteran foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 36621
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 24.0
mob
Sony xperia
KAKO SAM spasao petogodišnjeg brata iz nabujale Toplice

Kristijan Avramović, petogodišnji dečak iz romskog naselja kod nekadašnje Fabrike stakla u Prokuplju, umalo se nije udavio u nabujaloj Toplici.

Samo zahvaljujući velikoj prisebnosti njegovog brata Turkijana Avramovića (23), koji je bio na nekoliko metara od njega, Kristijan je spasen i bezbedno izvučen iz reke.

Mališan je prethodno sa braćom i rodbinom sišao do reke čim je ona počela da nadolazi i nosi sve pred sobom.

Konopac kojim je hvatao drveće koje je plutalo rekom bio mu je obmotan i vezan za ruku, da bi bio siguran da mu se neće izvući.

Nije ni slutio da će ga jedno stablo koje iznad površine vode i nije izgledalo tako veliko povući sa sobom.

Srećom ovaj incident je prošao bez posledica po malog Kristijana. Jedino se mnogo uplašio.

- Učinilo mi se da drvo koje sam zakačio nije bilo tako veliko i da ću ga izvući. Međutim, kada se konopac koji sam vezao za ruku da mi ne ispadne otegao, nisam mogao da se zadržim i vodena bujica me je povukla - priča mališan.

Na njegovu sreću, odmah pored su bili njegovi rođaci i brat Turkijan, koji su odmah priskočili u pomoć. Pružili su dužu granu koja im je bila pri ruci ka dečaku, a on se uhvatio za nju i tako su ga izvukli.

- Sve se dogodilo neočekivano brzo, ali je sreća da je bio blizu i da smo priskočili u pomoć. Video sam ga kako polako popušta, i kako ga drvo koje je zakačio konopcem povlači za sobom.

Dok sam mu prilazio, Kristijan se već našao u reci. U jednom momentu mu se videla samo glava. Tada sam pomislio dea skočim za njim, ali ni ja ne znam da plivam pa sam odustao. Uzeo sam jednu motku i pružio je ka njemu. Na sreću, on je uhvatio, a u međuvremenu su pristigli i ostali, pa smo ga zajednio sa drevetom za koje je bio zakačen, izvukli – priča Turkijan brat od strica malog Kristijana.

Osim što se uplašio, na sreću ovaj incident je prošao bez težih posledica po ovog dečaka.

Inače, romsko naselje kod Fabrike stakla nalazi se neposredno pored reke Toplice, i nije redak slučaj predhodnih godina da deo naselja budu poplavljene. Ipak, ovakav vodostaj Toplice ne pamte ni najstariji stanovnici.

I ranijih godina kada reka nadođe, Romi sa obale izvlače drveće i grane koje bujica nosi sa sobom i na taj način spremaju drva za zimu.

Ovoga puta, umalo se tragično nije završilo po malog Kristijana. Tokom jučerašnjeg dana, desio se još jedan zanimljiv slučaj, koji je na sreću prošao bez posledica.

Naime, preko mosta na Toplici u selu Podina u žitorađskoj opštini, ostao je zaglavljen putnički automobil u kome su bile tri osobe.

Auto nije mogao da upali, a voda je nadolazila sa svih strana. Srećea u nesreći je da su putnici imali mobilni telefon kojim su pozvali Sektor za vanredne situacije koji je odmah poslao ekipu spasioca.

– Putnici su se snašli do našeg dolaska, tako što su se popeli na krov automobila jer je voda već uveliko prodrla u unutrašnjost. Pristupili smo akciji spašavanja i sve se završilo u najboljem redu – potvrđuju u Sektoru.

Umalo se udavili u automobilu

Tokom jučerašnjeg dana na mostu u selu Podina ostao je zaglavljen putnički automobil u kome su bile tri osobe. Automobil nije mogao da upali, a voda je nadolazila sa svih strana. Sreća u nesreći je da su putnici imali mobilni telefon kojim su pozvali Sektor za vanredne situacije.

Preuzeto sa ...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 36621
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 24.0
mob
Sony xperia
Južna Morava izašla iz korita

Južna Morava izašla je iz svog korita, a vodostaj reke raste oko dva santimetra na sat, rekao je jutros Tanjugu Dušan Todorović iz kruševačkog Štaba za vanredne situacije.

"Oko 25 domaćinstava i magistralni put Đunis - Deligrad za sada nisu ugroženi i ne očekuju se problemi u narednih pet sati", istakao je Todorović.

Prema njegovim rečima, realna je prognoza da poljoprivredno zemljište može apsorbovati podizanje Južne Morave do 20 santimetara posle čega bi navedeni putevi i naselja bili ugroženi.

"Problem će pričinjavati podzemne vode i ušće Ribarske reke u Južnu Moravu", očekuje član Štaba za vanredne situacije.

On je istakao da se zbog toga vrši stalna kontrola, a vrše je 14 vatrogasaca sa četiri mesta. Takođe, na licu mesta se nalaze pripadnici saobraćajne i komunalne policije.

Preuzeto sa ...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 36621
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 24.0
mob
Sony xperia
Saša Mirković odbacuje kritike Dačića za reagovanje tokom poplava

Gradonačelnik Zaječara Saša Mirković odbacio je kritike premijera Srbije i ministra unutrašnjih poslova Ivice Dačića da lokalne samouprave nisu bile ažurne tokom poplavnog talasa.

On je, reagujući na kritike Dačića da lokalne samouprave pogodjene poplavama, moraju biti ažurnije i koordinisati rad sa republičkim organima i da se mora poštovati Zakon o vanrednim situacijama, istakao da je Štab za vanredne situacije grada Zaječara ucinio sve što je mogao da spreči poplavljivanje kuća, preneo je B92.

Štab je inače, kako podseća B92, ukinuo vanredne mere odbrane od poplava u Zaječaru pošto su i Beli i Crni Timok počeli da opadaju.

Dačić je ranije danas izrazio nezadovoljstvo time što se ponavljaju situacije o ugroženim područjima od poplave iz 2011. godine, jer su sada opet poptuno ista područja ponovo ugrožena, što, kako je naveo, govori o nebrizi lokalne samouprave o stanju zaštite vodotokova na svojoj teritoriji.

Preuzeto sa ...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Blejac u kraju!

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 26936
Zastava Vozdovac
OS
Windows 7
Browser
Chrome 34.0.1847.116
mob
Samsung SGH-E590
Упомоч,
упомоч,
Не знам да се купам!!!

Smile
IP sačuvana
social share

Realnost je iluzija koja nastaje usled nedostatka alkohola.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 28.0
Opao nivo reke Toplice, voda neispravna za piće

Prokuplje - Nivo reke Toplice opao je za metar i po i voda se povlači sa poplavljenih područje na teritoriji opština Prokuplje, Žitorađa i Kuršumlija, izjavio je načelnik Sektora za vanredne situacije u Prokuplju Srđan Mitrović.

Mitrović je rekao da je i dalje poplavljeno oko 600 hektara obradivih površina, kao i da se voda još uvek nije povukla sa gradskog groblja u Prokuplju, kao i nekoliko kuća u selu Draganja i romskom naselju u tom mestu.
-Najveći problem sada nam predstavlja nestašica i neispravnost vode za piće u Prokuplju i Kuršumliji, pa smo zbog toga dobili i hitnu pomoć, dodatne tri cisterne za snabdevanje građana Prokuplja - kazao je Mitrović.

Prema njegovim rečima, stambenim i drugim objektima u ovom mestupričinjena  je velika materijalna šteta pa će specijalna Komisija utvrditi visinu štete i način pomoći.
- Oštećeni su društven i sportski objekti, teniski tereni, gradski bazen i hala za male sportove podno Hisara, tako da će i ovi objekti morati da budu sanirani uz pomoć Rrepublike, pošto siromašna Opština Prokuplje ne raspolaže tolikim sredstvima - rekao je on.

Sednici Štaba za vanredne situacije u Prokuplju danas su prisustvovali i upoznali se sa veličinom problema i načinom pomoći stanovništvu, ministri u tehničkoj Vladi Srbije Slavica Đukić Dejanović i Dragan Glamočić.

Oni su nakon upoznavanja sa razmerama štete izjavila da je sada najneophodnije pomoći ugroženom stanovništvu i obezbediti im pijaću vodu, hranu i dezinfekcijona sredstva.

Mitrović je kazao da iako ima indicija da će se voda povući, i dalje ostaje na snazi opasnost od poplave, jer se narednih dana očekuju obimnije padavine i otapanje snega na Kopaoniku.

On je naglasio da će Sektor za vanredne situacije biti u pripravnosti i apelovao na stanovništvo u ugroženim područjima da im se pridruži u akciji sprečavanja daljeg izlivanja reke.

Sutra se očekuju rezultati analiza ispravnosti vode, nakon čega se bi trebalo da se normalizuje snabdevanje vodom.

Blic
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Superstar foruma

Nista

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 82508
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 34.0.1847.116
Danas ubih 150 km zaobilazeci kroz razne selendre da bi stigao da zeninog sela.
Juzna Morava danas oko 12-13h, inace ovo je mali delic ugasio mi se fon pa nisam imao cime da slikam  Smile

Fajlovi prikačeni uz poruku (kliknite na slike za punu veličinu)

IMAG0051.jpg
(1785.41 KB, 3264x1952)
IMG_20140421_114812.jpg
(1918.94 KB, 3264x2448)
IMG_20140421_114801.jpg
(1997.51 KB, 3264x2448)
IP sačuvana
social share
"Narod je glup, a sad se buni zato što je glup. Pa ne možeš i biti glup i bunit' se što si glup."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 37017
Zastava Antofagasta
OS
Windows 7
Browser
Chrome 34.0.1847.116
kristijan i turkijan Smile
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

ja ko ja....

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32096
Zastava pandorina kutija
OS
Windows XP
Browser
Opera 12.11
i kod nas u republici  je picvajz..isto je svake godine..ali niko nista ne poduzima...godinama... Smile
to je ozbiljan problem...
IP sačuvana
social share
odmorit ces oci od moga pogleda na svijet...od svih stvari s kojim zivis ..koje  ne vidis ...a vidis ih sve....
cmokaaaaaaaaaaaa    Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 37017
Zastava Antofagasta
OS
Windows 7
Browser
Chrome 34.0.1847.116
pa naravno da se ne preduzima kad te pare proguta magla.inace cujem da su za poplave krivi stari frizideri i kreveti Smile i to od vise ovdasnjih idiota nacelnika raznih kuraca palaca,kako ih nije sramota da tako nesto izjvaljuju,na stranu to sto se baca po rekama nije ali da je to glavni krivac poplava ](*,)i gde je organizovanje javnih preduzeca da se taj otpad odvozi organizovano jednom u par meseci bar
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Blejac u kraju!

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 26936
Zastava Vozdovac
OS
Windows 7
Browser
Chrome 34.0.1847.116
mob
Samsung SGH-E590
Pa nije da nema istine u tome da razno djubre igra ulogu u poplavama...
IP sačuvana
social share

Realnost je iluzija koja nastaje usled nedostatka alkohola.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 4 5 7 8 9
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.196 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.