Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 2 3 5
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Ivica Dacic i Misa Banana ~ Policija i kriminal  (Pročitano 8441 puta)
Veteran foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 36621
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 40.0
mob
Sony xperia
Nečuven udar funkcionera naprednjaka na MUP

Funkcioner SNS-a Momir Stojanović juče je “optužio” dve službe u okviru MUP-a da godišnje više tajno prikupe podatke nego sve tri obaveštajne službe zajedno.

Želi da kontroliše policiju: Momir Stojanović

On je naveo da zbog toga ove službe treba staviti pod kontrolu skupštinskog Odbora za kontrolu službi bezbednosti, čiji je on predsednik.

- Odboru za kontrolu službi bezbednosti trebalo bi proširiti ovlašćenja kako bi, pored tri službe bezbednosti, mogla da kontroliše i organe MUP-a, Upravu kriminalističke policije (UKP) i Službe za borbu protiv organizovanog kriminala (SBPOK), koji nisu pod kontrolom nijednog skupštinskog odbora. Izveštaja Odbora, na čijem sam čelu, ukazuje da UKP i SBPOK primenjuju metode za tajno prikupljanje podataka više nego tri obaveštajne službe zajedno (BIA i dve vojne VOA i VBA) - izjavio je Stojanović, ne precizirajući na osnovu čega je onda njegov Odbor pravio izveštaj o radu policije za koju nije ovlašćen.

Stojanović je juče bio nedostupan na telefon te nismo uspeli da saznamo zašto je juče progovorio o ovoj temi, da li time napada stranačkog kolegu i da li ga je inspirisalo curenje snimaka o lideru SPS-a.

Nebojša Stefanović: Za sve mere uzimaju se naredbe suda

O čemu se konkretno radi po svemu sudeći ne zna ni sam ministar policije Nebojša Stefanović, ali podseća da je Stojanović nekako prenebregao neke činjenice.

- Skupštinski odbor za unutrašnje poslove i odbranu kontroliše rad celokupnog MUP-a. Prosto, kako bi neko znao koliko mera ima MUP ako ne postoji kontrola? S obzirom na to da se MUP bavi kriminalitetom svake vrste na teritoriji čitave Srbije, logično je da ima najviše zahteva za specijalne istražne metode. Pri tom MUP nije služba bezbednosti. Našim istragama rukovodi Tužilaštvo i za sve mere se uzimaju naredbe suda - kaže Stefanović za “Blic”.

Stojanović: Uređaje za prisluškivanje može svako da uveze

Momir Stojanović naveo je juče i da danas svako na carini može legalno da uveze i koristi uređaje za prisluškivanje i snimanje, te da mnogi biznismeni i kompanije koje primenjuju ekonomsku špijunažu legalno uvoze opremu za tajni nadzor i koriste je.

Preuzeto sa ...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 36621
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 40.0
mob
Sony xperia
Bakić: Dačić bi morao da podnese ostavku

- U normalnoj državi, čim je pukla ta bruka, Ivica Dačić bi morao da da ostavku i da dokazuje da to što mu se stavlja na teret nije istina - rekao je sociolog Jovo Bakić za Mrežu za istraživanje kriminala i korupcije - KRIK, komentarišuči snimak objavljen na ovom portalu na kojem se vidi lider SPS na sastanku sa Rodoljubom Radulovićem.

Vučić mi je pokazao fasciklu sa fotografijama Dačića i Radulovića: Jovo Bakić

Bakić je u razgovoru sa novinarkom Bojanom Jovanović podsetio da je pre više od tri godine video fasciklu sa fotografijama švercera kokaina Rodoljuba Radulovića i tadašnjeg ministra unutrašnjih poslova Ivice Dačića i njegovih bliskih saradnika.

Fasciklu mu je, kako je rekao, pokazao Aleksandar Vučić, u to vreme prvi potpredsednik vlade i koordinator službi bezbednosti.

Bakić nije mogao da potvrdi da se fotografije poklapaju sa snimcima koje je objavila Mreža za istraživanje kriminala i korupcije - KRIK, ali jesu prikazivale sastanke Radulovića i istih čelnih osoba MUP-a sa snimaka.

- Kada smo se videli u njegovoj kancelariji, Vučić mi je pokazao ogromnu fasciklu u kojoj su bili transkripti razgovora i fotografije Dačića, Vanje Vukića, Ivice Tončeva i Branka Lazarevića sa Radulovićem. Ja sam samo nekoliko minuta prelistao sadržinu fascikle. Nisam se udubljivao jer je to zbirka dokumenata. Ono što je sigurno jeste da sam video pomenute ljude i da su razgovarali. Video sam i navodne transkripte tih razgovora”, objašnjava Bakić.

Bakić kaže da mu je delovalo da su sastanci i razgovori kombinacija privatnog i poslovnog.

- Ključna stvar jeste kakav posao mogu imati mafijaši i visoki zvaničnici države, koji je to njihov zajednički posao? U normalnoj državi, čim je pukla ta bruka, Ivica Dačić bi morao da da ostavku i da dokazuje da to što mu se stavlja na teret nije istina. Jer niko ga nije terao da sedi sa Mišom Bananom (Radulovićem), puši tompuse i priča - kaže Bakić.

Premijer Aleksandar Vučić jučerašnjom reakcijom pokazao je da zna za postojanje snimaka, piše KRIK.

- Problem je što premijer skriva šta se tu zbilo. Dok je bio mandatar nije smeo takvom čoveku da poveri da bude ministar. Onog trenutka kada mu je dao mandat, svaka mogućnost da su jedan i drugi dobronamerni otpada. Mi možemo osnovano da sumnjamo da je sadašnji ministar spoljnih poslova, a nekadašni premijer i ministar unutrašnjih poslova, upleten u saradnju sa mafijom. Da je državu kojoj je trebalo da služi izdao mafiji. Sadašnji premijer saučestvuje u tom zločinu jer izdajnika države štiti da bi mogao da ga ucenjuje. To mu je idealan politički protivnik. Nikada ga ne može ugroziti na vlasti - zaključio je Bakić.

Preuzeto sa ...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

ja ko ja....

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32096
Zastava pandorina kutija
OS
Windows XP
Browser
Opera 12.11
tadiceva posla.... Smile

glupost je i pomisliti da sastanak nije bio namjesten...
dacic da je imao  nekog nezakonitog posla sa krimosima
nikad se to ne bi odigralo na bilo kojem javnom mjestu...

ni dogovori o sporazumnim saradnjama u vezi bilo kojeg slucaja... izmedju ovlastenih lica i saradnika
nikad se ne odigravaju na javnim mjestima...

ako se i odigraju.... teren je dobro pripremljen....

ako uzmemo u obzir dacicevu funkciju u vlasti u to vrijeme...i ta vremena...kad su mnogi biznismeni bili upetljani u vlast...
dacic se  mogao  sastati s bilo kim...u vezi bilo cega...gdje je on trazen kao garant...za bilo kakav dogovor...
i opet se to nikad ne bi odigralo u javnosti....

dacic nije budala naivna...dugo je on u politickim vodama...i traje i opstaje u vrhu godinama...
za razliku od sezonskih politicara....

ljude poput njega uvijek izbacuju iz igre na ovaj nacin...

kod nas nije toliko zastupljen ovakav nacin...
ali i najtupavijim teve idiotima ocigledno je prisustvo i jako ucesce stranih sluzbica...u politici u regiji...

ovo je njihov klasicni instrument ..i njihov nacin uklanjanja smetnji za realizaciju njihovih igrica  Smile

Smile
IP sačuvana
social share
odmorit ces oci od moga pogleda na svijet...od svih stvari s kojim zivis ..koje  ne vidis ...a vidis ih sve....
cmokaaaaaaaaaaaa    Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 36621
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 40.0
mob
Sony xperia
 ALO! SAZNAJE: Dačića prodali njegovi policajci

Kako „Alo!“ saznaje, snimke susreta prvog potpredsednika Vlade Srbije Ivice Dačića i njegovih saradnika sa šarićevcem Rodoljubom Radulovićem u javnost su pustila dvojica bivših visokopozicioniranih pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova i Bezbednosnoinformativne agencije, iz vremena vlasti Demokratske stranke i Borisa Tadića, ali i Dačića, koji je tada bio ministar unutrašnjih poslova.

Snimali ga njegovi: Dačić sa Radulovićem

Osim materijalne koristi, njihov motiv za kompromitaciju Dačića moglo bi biti i to što su pojedinima zasmetale njegove buduće političke ambicije.

- Može se spekulisati o različitim motivima, međutim, vrlo je zanimljiva činjenica da je čovek koji je nekada bio jedan od najbližih saradnika bivšeg direktora BIA Saše Vukadinovića u međuvremenu postao veoma blizak Predsedništvu Srbije. Za njega se i ranije govorilo da je umešan u prodaju diskova na kojima su se nalazili sastanci srpskih bezbednjaka sa pojedinim Šarićevim ljudima, a ovoga puta motiv može biti ili novac ili pokušaj diskreditacije Dačića - tvrdi izvor „Alo!“.

Prema izvoru našeg lista, radi se o bivšem načelniku jedne od uprava MUP-a koji je smenjen nakon žestoke afere koja je mesecima potresala srpsku javnost. Što se tiče bivšeg glavešine BIA, za njega je zanimljivo da je prošle godine naglo degradiran u službi i završio je kao operativac u unutrašnjosti Srbije.

Rodoljub Radulović

Posle jučerašnjeg pisanja „Alo!“ da Ivica Dačić sumnja kako mu je celu aferu spakovao Boris Tadić, lider SPS-a je juče je prvi put direktno prozvao bivšeg predsednika Srbije za puštanje u medije snimaka njegovih sastanaka sa Radulovićem.
- Ne mogu da verujem s kim sam bio u koaliciji. Sa onima koji su želeli da unište mene, moju porodicu i stranku. Da sam bio kriv, niko me ne bi odbranio - kazao je Dačić.

On je dodao da je očigledno da su postojale parapolicijske snage koje su radile za Tadića, a da snimci na kojima su on i Rodoljub Radulović služe za ucenjivanje i izazivanje političkih potresa. Tadić je ranije juče izjavio da nema pojma ko je pustio snimke sastanaka vrha MUP-a za vreme mandata Ivice Dačića sa Radulovićem i da to nema veze sa njim, te da je očigledno da se radi o sukobu unutar Vlade.

Stefanović: Nije Vučić sedeo sa kriminalcima

Ministar unutrašnjih poslova i potpredsednik SNS-a Nebojša Stefanović komentarisao je juče događaje nakon objavljivanja snimaka susreta lidera SPS-a sa Rodoljubom Radulovićem rečima da Ivica Dačić i Bojan Pajtić „govore isto“. - Danas i Pajtić i Dačić govore istu stvar, poput koalicionih partnera, i nije im problem što se Dačić sastao i družio sa Mišom Bananom, nego je problem što se to pojavilo u medijima. I Pajtiću nije problem što ti susreti traju godinama, nego je problem da li će biti vanrednih parlamentarnih izbora ili neće, i to priča čovek koji ni danas nije na svom radnom mestu i ne radi ono za šta ga plaćaju građani Vojvodine - rekao je Stefanović, uz opasku da je užasno koliko „duplih aršina svakodnevno gledamo“. - Nije se Vučić viđao sa kriminalcima, i to je ono što je istina. To očigledno neke ljude boli, i neće on da plaća reket „Tabloidu“ i sličnim medijima koji pokušavaju na najgori mogući način da pišu svakog dana, izmišljajući o njegovoj porodici, ocu i majci - rekao je Stefanović.

Tomislav Nikolić

Tomi draži Ivica nego cela Srbija

Posle ćutanja o mnogim važnim temama za narod i državu juče je izjavu dao predsednik Srbije Tomislav Nikolić, koji je pohitao, ni manje ni više, da brani Ivicu Dačića i opravdava sastanke njega i njegovih saradinika sa šarićevcima. Nikolić se, da podsetimo, nije oglasio ni povodom Briselskog sporazuma ni povodom migrantske krize, koja je već veliki izazov za Srbiju, a narednih meseci bi mogla poprimiti mnogo drastičnije razmere. Pravo niotkuda, predsednik je saopštio da bi se pridružio onima koji osuđuju Dačića da je to deo sudskog postupka u kojem bi se dokazala njegova krivica i da je lider SPS-a osuđen, ali da je sve dotle dok ga osuđuje javnost „nekako na njegovoj strani“. - Ne mogu da kažem da volim Ivicu Dačića, ja ga i ne mrzim, nemam razloga, zašto bih ga voleo, ali ne bih voleo da se to bilo kome desi. Ovo nije napad na njega zbog nekog poluživota, nemorala, ovo je nešto što treba da radi ozbiljna država, policijska istraga, to nije za javnost. Kad to procuri u javnost, onda je čovek već osuđen - istakao je Nikolić.

Vukadinović: Bliži smo izborima

Srbija je posle objavljivanja snimaka o sastancima Ivice Dačića i vrha MUP-a za vreme njegovog mandata sa Rodoljubom Radulovićem bliža izborima nego što je bila pre nekoliko dana, tvrdi politički analitičar Đorđe Vukadinović. „Ako smo pre par dana imali dilemu da li smo bliži izborima ili ne, posle ovoga bi me začudilo da izbora ne bude. Ne bih licitirao oko termina, govorio sam ranije da ih ne vidim u ovoj godini i pri tome ostajem, ali mislim da smo sad dosta bliži izborima posle svega ovoga nego pre pet-šest dana“, rekao je Vukadinović, i dodao da tajming i način na koji su objavljeni snimci u velikoj meri asociraju na predizbornu kampanju ili su njen uvod.

Saša Janković

Ombudsman: Snimci za medijsku diskreditaciju

Zaštitnik građana Saša Janković izjavio je juče da korišćenje snimaka službi bezbednosti za medijsku diskreditaciju, a ne procesuiranje, predstavlja tabloidizaciju države. „Odgovornost ministra Dačića je jedno. To što se snimci službi koriste za medijsku diskreditaciju, a ne procesuiranje, jeste tabloidizacija države“, napisao je Janković na svom Tviter profilu povodom objavljivanja snimaka sastanaka vrha MUP-a za vreme mandata Ivice Dačića sa Rodoljubom Radulovićem.

Janjić: Politički biran trenutak

„Slučaj objavljivanja snimaka sastanaka Rodoljuba Radulovića sa vrhom MUP-a i ministrom policije Ivicom Dačićem mora da bude raščišćen na sudu“, smatra politički analitičar Dušan Janjić, koji primećuje da je pažljivo biran trenutak objave tih snimaka nastalih pre sedam godina. Poručuje da ideja onih koji su snimak sad objavili nije da se sve to završi na sudu, već je „očigledno trenutak biran politički, u želji da se napravi afera, da se neko ucenjuje ili da se pošalju indirektne poruke (Aleksandru) Vučiću i ostalima“.

Nestao i disk sa Jelove gore

Jedan bivši visoki funkcioner BIA pominjan je i u slučaju nestanka snimka susreta Dragana Dudića Frica, jednog od bliskih saradnika narko-bosa Darka Šarića, sa visokim funkcionerima MUP-a, BIA i Specijalnog tužilaštva, između ostalih, i načelnikom UKP-a Rodoljubom Milovićem, otkrila je višečlana radna grupa sastavljena od pripadnika BIA, koja je radila na lociranju i hapšenju Darka Šarića. Operativci su se sa Dudićem sastali 18. aprila 2010. godine u objektu za posebne namene na Jelovoj gori, a sastanku su prisustvovali Rodoljub Milović i Saša Ivanić, zamenik specijalnog tužioca koji vodi prices protiv Šarića, još jedan visoki funckioner MUP-a i dvojica funkcionera BIA, od kojih jedan nije živ.

Preuzeto sa ...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 3056
OS
Windows 7
Browser
Chrome 45.0.2454.85
mob
LG G3
Idemo redom:

Neša Slina,afera doktorat

Bata Santos,afera helikopter

Koferče,afera banana

Mihajlovićeva,afera službena kartica

SNS tim odabranih i vernih ljudi i njihovih poštenih koalicionih partnera  Smile

A nadimci im govore više od 1000 reči.

Zamisli diler sarađuje sa murijom,ma neeeee  Smile

« Poslednja izmena: 09. Sep 2015, 11:44:26 od EvilBlood »
IP sačuvana
social share
Edit by chelavi1: Linkovi i bilo kakvi drugi reklamni elementi nisu dozvoljeni u potpisima korisnika!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 36621
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 40.0
mob
Sony xperia
AFERA "BANANA" Haos zbog tajnih snimaka

Procureli snimci Ivice Dačića i Rodoljuba Radulovića pokazatelj su loših odnosa SNS i SPS, sukoba naprednjaka, ali i posledica lošeg rada nadležnih institucija koje za sedam godina nisu rešile slučaj koji je i danas osnova za političke okršaje.

Toimislav Nikolić i Ivica Dačić

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić stao je juče u zaštitu Ivice Dačića koga, kako kaže, niti voli niti mrzi. Ne komentarišući konkretno izjavu Nikolića, bivšeg lidera SNS, odmah posle njega reagovao je ministar Nebojša Stefanović, jedan od najbližih saradnika premijera Aleksandra Vučića, sa potpuno različitim viđenjem događaja, odnosno napadom na Dačića.

Nikolić je poručio da je na Dačićevoj strani i “nije dobro kada takvi materijali procure u javnost, i da time treba da se bavi istraga, ali i da “ne bi voleo da se to bilo kome desi”. Nikolić smatra da je materijal koji je procurio ono čime treba da se bavi ozbiljna država, to nije za javnost. Poručuje da je normalno u svakoj državi “da se istraga vodi i da detalji istrage ne cure”.

Ministar Nebojša Stefanović, međutim, ne samo što ne brani Dačića već ima sasvim drugačiji pristup od Nikolića.

- I Pajtić i Dačić govore isto, poput koalicionih partnera, i nije im problem što se Dačić sastao i družio sa Mišom Bananom, nego je problem što se to pojavilo u medijima - kaže Stefanović. On je na ovaj način odgovorio i Nikoliću, mada ga nije pomenuo.

Stefanović dodaje da se “nije Vučić viđao sa kriminalcima i to je ono što je istina i to očigledno neke ljude boli”. Ministar smatra i da određene “interesne grupe pokušavaju da stvore veoma lošu i tešku atmosferu u Srbiji i to u trenutku kada zemlja beleži konstantno bolje ekonomske rezultate”.

Nebojša Stefanović

- Na Predsedništvu SNS zatražiću da se o svemu tome ozbiljno razgovara, jer je vreme da SNS pošalje jasan signal šta želi u Srbiji i kako želi da nastavimo da Srbija zaista ide napred. Da li će biti vanrednih parlamentarnih izbora, o tome će odlučiti Vučić - zaključuje Stefanović.

Za razliku od političara, analitičari ocenjuju da je procureli snimak nekoliko puta obnavljane afere u javnosti, ovog puta ne disciplinovanje SPS unutar Vlade, već najava sve izglednijih izbora i početak kampanje

Kako Nikolić brani Dačića

- Ne bih voleo da se to bilo kome desi. U slučaju kad Ivicu Dačića osuđuje samo javnost, a dobro znam kako to izgleda, ja sam na njegovoj strani.
- Volim SNS i sa te strane bih mogao da kažem: E, dobro je, propašće jedna stranka! Ali ne mogu tako zato što je u pitanju čovek, porodica, pa i drugi ljudi koji su oko njega u toj stranci.

- Ne mogu da kažem da volim Dačića, ja ga i ne mrzim, nemam razloga, zašto bih ga voleo, ali ne bih voleo da se to bilo kome desi.

- Ovo nije napad na njega zbog nekog poluživota, nemorala, ovo je nešto što treba da radi ozbiljna država, policijska istraga, to nije za javnost. Kad procuri u javnost, onda je čovek već osuđen.

-  Normalno bi bilo u svakoj državi da se istraga vodi i da detalji istrage ne cure, a da tužilaštvo odluči je li to delo za sankciju ili nije.

- Često sam bio meta najodvratnijih napada usmerenih na moju porodicu ili na funkciju, ali mi se još nije desilo da me neko nekakvim snimkom ili na bilo koji drugi način poveže sa organizovanim i sa teškim kriminalom.

- Nikad nisam učestvovao u takvim stvarima i ne volim da se tako nešto dešava bilo kome. Šta ako Dačić nije znao sa kime razgovara?

Stefanović: Ne slažem se sa Nikolićem

Na pitanje kako komentariše stav predsednika Nikolića koji je rekao da je na Dačićevoj strani, Stefanović je rekao da predsednik Republike ima pravo na svoje mišljenje na bilo koju temu da ga iznese, ali se on "iskreno i duboko ne slaže sa mišljenjem To,mislava Nikolića".

"Ministar unutrašnjih polsova, i sam sam na toj funkciji, dužan je da povede više nego drugi građani, računa s kim se sreće i komunicira i šta radi, a pogotovo kad su to kontakti koji traju godinama i tu se sa Nikolićem ne slažem", dodao je Stefanović.

Potpredsednica vlade Zorana Mihajlović izjavila je da podržava Stefanovića i da Dačić neće uspeti da "pobegne od odgovornosti".

Reagovanja

Dačić: Nisam od Nikolića tražio da me brani

Ivica Dačić upitan kako komentariše s jedne strane napade i s druge zaštitu Nikolića, kaže da ni od koga nije tražio pomoć.
- Svako ima pravo na svoj stav - od sadašnjeg predsednika do Borisa Tadića ili raznih analitičara. Ukazao sam na potrebu sprečavanja zloupotrebe i korišćenja policijskih saznanja u političke svrhe, kao što je oko istog događaja bilo pre nekoliko godina - kaže Dačić za “Blic”.

Janković: Tabloidizacija države

Zaštitnik građana Saša Janković kaže da korišćenje snimaka službi bezbednosti za medijsku diskreditaciju, a ne procesuiranje, predstavlja tabloidizaciju države.
- Odgovornost ministra Dačića je jedno. To što se snimci službi koriste za medijsku diskreditaciju, a ne procesuiranje je tabloidizacija države - napisao je Janković na svom Tviter profilu.

Stanković: Alibi za vanredne parlamentarne izbore

Analitičar Dejan Vuk Stanković smatra da je snimak vrsta alibija za vanredne parlamentarne izbore.
On kaže da političke implikacije nisu dobre za SPS jer mogu da dovedu u pitanje kredibilitet te stranke i dodaje da je Dačić Vučiću više odgovarao kao partner u koaliciji nego kao opozicioni lider koji bi mogao da bude tačka okupljanja opozicije.

Vukadinović: Reč je o providnoj diverziji

Đorđe Vukadinović kaže za “Blic” da je “reč o dosta providnoj političkoj diverziji”, ali koja ima veze sa odnosima u vrhu SNS.
- Međutim, iako mogu da kažem da je Nikolić u pravu, naknadna pamet ne vredi mnogo jer ni on ni Dačić nisu na vreme sprečili ovakve tendencije u društvu i način razračunavanja - kazao je Đorđe Vukadinović.

Preuzeto sa ...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 36621
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 40.0
mob
Sony xperia
PROCURIO Nasmejani obaveštajac na snimku s Bananom

Lice agenta Službe otkriveno je na snimku praćenja Rodoljuba Radulovića i Branka Lazarevića, bivšeg šefa kabineta Ivice Dačića.

U trenutku kad se nasmejao agent je otrkio da mu nedostaju neki zubi

Operativac se pojavio na poslednjem video-snimku, koji je juče objavljen na sajtu KRIK, a napravljen je 7. aprila 2009. godine u hotelu „Hajat“.

Tog dana dogodila su se tri sastanka u pomenutom hotelu, a na drugom - na kojem su se nalazili Branko Lazarević, Rodoljub Radulović i njegov sin Đorđe, te italijanski savetnik za energetiku Andre Bartolači - otkriveni su brojni lični detalji u vezi sa ovim agentom koji je pratio Mišu Bananu.

Ovaj obaveštajac, koji sedi za susednim stolom tokom snimanja razgovora, prvo na snimku otkriva levu ruku na kojoj se nalazi sat. Zatim, nameštajući se kako bi oku kamere dao bolji pregled susreta, otkriva i burmu na desnoj ruci.

Na dva-tri metra udaljenosti mini-oprema za snimanje je sasvim dovoljna

On zatim premešta privezak sa ključevima u ruku koju drži na kolenu: izgleda kao da se na privesku nalazi i neka sprava za snimanje uperena ka stolu gde sedi Radulović.

Položaj tela agenta je takav da je on gotovo u potpunosti okrenut prema susednom stolu - razdaljina između njega i Miše Banane nije veća od jednog metra (pogledajte na fotografijama).

Glavni akteri: Ivica Dačić i Rodoljub Radulović

Ovaj agent svakako je čuo šta se priča za susednim stolom za kojim je sedeo Radulović. U trenutku kada Radulović ustaje od stola, agent je morao da se izmakne da bi ga pustio da prođe između stolica.

Istovremeno, upućuje pogled ka grupi za drugim stolom, čini se, i prijateljski smešak. Koliko se opušteno ponaša, što i treba, u ovoj „prismotri“ pokazuje u jednom trenutku više od polovine lica!

I devojka je snimala

U restoranu "Gušti mora" stolovi su dovoljno blizu za snimanje

„Blic“ je došao i do informacija u vezi sa sastankom u restoranu „Zodijak“ iz novembra 2008. Naime, tada je Branko Lazarević „bio na merama“ i jedne pripadnice BIA koja je njegovo druženje sa Radulovićem snimala sa susednog stola, kamerom koja je bila skrivena u njenoj tašni.

Lazarević je u „Zodijak“ došao sa šurakom Nikolom Dimitrijevićem na ranije ugovoreni sastanak sa Zoranom Ćopićem i advokatom Andrijom Krlovićem.

U jednom momentu, Lazarević je primetio da za jednim od stolova u „Zodijaku“ sedi Radulović, ustao je i otišao do njega. Tu su sedeli dvadesetak minuta, nakon čega se Lazarević vratio za svoj sto.

N. N. OSOBE

Na snimku napravljenom 29. novembra 2008, Lazarević se, nakon sastanka sa Radulovićem u restoranu „Zodijak“, sastaje sa misterioznim ćelavim muškarcem u neimenovanom restoranu. Ovaj muškarac je jedan od nekoliko ljudi prisutnih na snimcima, a čiji identitet i uloga u operaciji zasad nisu poznati.

PARLA ITALIANO

U prvoj polovini sedamdesetih godina, Miša Banana bio je šef odeljenja za spoljnu trgovinu kotorske „Jugooceanije“, pomorske kompanije u bivšoj SFR Jugoslaviji.

U tom periodu je naučio da govori italijanski jezik, na kojem, čini se, komunicira na snimku sa italijanskim biznismenom Bartolačijem.

Preuzeto sa ...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 36621
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 40.0
mob
Sony xperia
RAT VUČIĆEVIH MINISTARA Zorana i Ivica - Ko će u zatvor?

Ivica Dačić, šef srpske diplomatije i lider SPS-a, mogao bi da završi iza rešetaka posle objavljivanja snimaka susreta sa narko-bosom Rodoljubom Radulovićem, poznatijim kao Miša Banana.

Ima neka tajna veza: Mihajlovićeva i Dačić

Tužilaštvo je krenulo da istražuje njegove veze sa Bananom, a Dačićeva koleginica iz Vlade Zorana Mihajlović poručila je da on ne može izbeći odgovornost „zbog veza s mafijašima“.

Sam Dačić oštro je uzvratio na izjavu ministarke Zorane Mihajlović.
- Izjava ministarke Mihajlović nije namenjena meni, ona ima dovoljno svojih problema da pokušava svoj položaj da popravi time što će reći nešto loše o meni - ocenio je Dačić i primetio da to nije prvi put da od Mihajlovićeve stižu takve izjave, te da se on na to već navikao.

Podsetimo, Mihajlovićeva je ovih dana u centru skandala zbog trošenja miliona dinara sa službene Vladine kartice na kupovinu parfema i brendiranog veša, zbog čega ima veoma negativan imidž i unutar SNS-a, čiji je potpredsednik. Pojedini poslanici SNS-a, poput Vladimira Đukanovića, već su javno najavili da će tražiti ispitivanje njene odgovornosti.

Inače, Zorana Mihajlović je izjavila da Dačić neće uspeti da pobegne od odgovornosti.
- Insistiranje na pitanju zašto i kako su snimci susreta Dačića sa Radulovićem dospeli u javnost služi da se skrene pažnja sa glavnog problema - šta je Dačić, kao ministar unutrašnjih poslova, radio sastajući se sa kriminalcima i saradnicima narko-mafije - rekla je ona, i navela da ko to ne vidi, izbegava da se suoči sa glavnim problemom, a to su „veze Dačića sa mafijašima“.

Istraga o susretima u rukama tužilaštva

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je juče da je istraga o susretima Ivice Dačića i Rodoljuba Radulovića u rukama tužilaštva i da je sledeći potez na njima, ističući da je to stvar koja treba da se rasvetli. „Što se mene tiče, ne bih ništa više dodavao, osim onoga što sam rekao juče, a sve drugo što budemo imali da kažemo reći ću na sednici Predsedništva SNS-a“, rekao je Stefanović. On je dodao da će sednici Predsedništva zatražiti da se stranka opredeli kojim putem će Srbija ići i ukazao da će premijer Vučić doneti odluku o eventualnim prevremenim parlamentarnim izborima. „Tražiću jasnu poruku koja će opredeliti da li će Srbija ići putem koji verujem da podržava većina građana Srbije, a koji predstavlja premijer Vučić ili možda građani imaju neki drugi put. Koji će biti modeli, da li će biti novih izbora, to je na premijeru da odluči“, rekao je Stefanović.

Ceo region ovih dana bruji o skandalu oko pojavljivanja snimaka šefa srpske diplomatije sa Rodoljubom Radulovićem (Miša Banana), a vesti o spornim snimcima objavljivane su i na portalima medija pojedinih evropskih zemalja.
Politički analitičar Dragomir Anđelković kaže za „Alo!“ da pojavljivanje ovih snimaka može negativno uticati na imidž Srbije.

- Što se tiče regiona, svakako da to negativno utiče na naš imidž, ali šire ne verujem da će se tome pridavati značaj. Da se ovako nešto dogodilo u Finskoj ili Norveškoj, to bi bila globalna vest - tvrdi on, i dodaje da smo mi imali tu nesreću da su nas zadnjih 20 godina potresali razni sukobi, ratovi i afere.

Sličan stav ima i njegov kolega analitičar Đorđe Vukadinović, koji ističe da ovo jeste izvestan blam.
- Ovo nije ništa novo, dok ne vidimo transkripte tih razgovora ili ne čujemo ton - zaključuje Vukadinović.

Radulović četiri puta posetio sedište MUP

Rodoljub Radulović, poznatiji kao Miša Banana, bliski saradnik narko-bosa Darka Šarića, posetio je zgradu MUP-a četiri puta tokom 2008. i 2009. - u periodu kada se nalazio pod istragom zbog šverca kokaina, objavio je juče KRIK. Dve posete su se dogodile nakon 15. oktobra 2009. kada je u operaciji „Balkanski ratnik“ zaplenjeno blizu dve tone kokaina u Urugvaju i počelo hapšenje članova narko-kartela širom sveta. Osim Radulovića, prema podacima KRIK-a, sedište policije je tri puta posetio i Radovan Štrbac, advokat optužen da je prao novac za narko-grupu. Spisak poseta pokazuje da su Radulović i Štrbac posetili zgradu u Bulevaru Mihaila Pupina sedam puta. Radulović je u MUP ulazio 21. i 28. jula, a zatim 16. i 18. decembra 2009. Na spisku piše da ga je svaki put primila sekretarica načelnika Uprave za upravne poslove. Radovan Štrbac je 11. novembra 2008. posetio zamenika direktora policije, a 22. decembra iste godine i 29. maja 2009. posetio je kabinet ministra policije. Prema podacima iz policijskog informatora, načelnica Uprave za upravne poslove tada je bila Zorica Lončar Kasalica, zamenik direktora Branislav Mitrović, a kabinet ministra je vodio Branko Lazarević. Novinari KRIK-a nisu uspeli juče da dobiju komentar od Kasalice i Mitrovića, a Lazarevićev advokat je odbio da komentariše. Dačić je samo poručio da Štrbac nije dolazio kod njega i da ga ne poznaje. Sadašnji ministar Nebojša Stefanović je KRIK-u rekao da nema informacija o tome.

Preuzeto sa ...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 36621
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 40.0
mob
Sony xperia
Šutanovac: Niko nije pominjao bilo kakav snimak pred Savetom

Funkcioner DS Dragan Šutanovac izjavio je da se ne seća da je, dok je bio ministar odbrane, na sednicama Saveta za nacionalnu bezbednost ikad pominjano postojanje kompromitujućih snimaka bilo kog od visokih državnih funkcionera, uključujući i lidera SPS Ivicu Dačića.

"Podsećam da se svi članovi Saveta za nacionalnu bezbednost kontraobaveštajno štite i prosto je van svake procedure da neka od agencija tajno snima ministre, a da ministri ne dobiju informaciju da su u 'nedozvoljenom' kontaktu sa bezbednosno 'interesantnim licima'", kaže u intervjuu za "Danas" Šutanovac, koji je dok je bio ministar odbrane po funkciji bio i član Saveta.

On je istakao da veruje da, imajući u vidu da su snimci izašli, nadležne službe, kao i pravosudni organi moraju da pokrenu postupak utvrđivanja zakonskog osnova za primenu tajne mere, i otkriju onog koji je te snimke dostavio mimo zakona javnosti.

Šutanovac je rekao i da ne strahujem da postoje kompromitujući snimci protiv njega.

"Verujem da je VBA koja je vršila kontraobaveštajnu zaštitu taj posao radila u skladu sa zakonom. Naravno da je skroz neprihvatljivo da se tajno snima ministar, a ukoliko se bilo ko od visokih funkcionera i našao u društvu kompromitujućih ljudi, logično je da ga nadležni organi upozore na opasnost, kako njega tako i njegovo obezbeđenje. Ovim ni na kakav način ne oslobađam krivice ministra Dačića, ukoliko je ima", kaže Šutanovac.

On je još istakao da je njegov utisak da su odnosi između bivšeg predsednika Srbije Borisa Tadića i Dačića bili više nego potrebno dobri za funkcionisanje koalicije i "da je Dačić neretko bio pod većom Tadićevom zaštitom nego ministri iz redova Demokratske stranke".

Preuzeto sa ...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Mudrijas Burek Foruma
Legenda foruma

"I'm not always right, but I'm never wrong"

Zodijak
Pol
Poruke 49711
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 40.0
Sve je bilo jasno i predvidljivo kada sam videla nedelju, dve pre otvaranja ove teme postove pojedinih sagovornika ovde.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 3 5
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.064 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.