Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 27. Avg 2025, 23:52:46
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 12 13 15 16 ... 25
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Ислам  (Pročitano 37658 puta)
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15472
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.10
ne znam herrose,zashto insistirash da su to tumachenja a ne prevodi ,jer nijedan prevod bilo kog texta nije savrshen,medjutim kurran je pisan dosta jednostavno tako da je samo znachenje sachuvano. uostalom,voleo bih da vidim gde to pishe da lopov sam sebi treba da iseche ruku (tehnichki skoro neizvodljivo) Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 974
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Malo sam citao kuran ima i strasnih stvari sta se radi nevjernicima to za odsjecanje ruke, i jasno se kaze da su oni novonastala nacija , i da im je zabranjeno meso svinjsko   cinimi se samo kozije da je bilo dozvoljeno...itd
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Jet set burekdzija

Just be what you are.....

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 6424
Zastava Belgrade
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.1
mob
Samsung S7
ne znam herrose,zashto insistirash da su to tumachenja a ne prevodi ,jer nijedan prevod bilo kog texta nije savrshen,medjutim kurran je pisan dosta jednostavno tako da je samo znachenje sachuvano. uostalom,voleo bih da vidim gde to pishe da lopov sam sebi treba da iseche ruku (tehnichki skoro neizvodljivo) Smile Smile

Metaforicki to ima znacenje ....sad ne mogu da ga nadjem ,ali naci cu ga.U sustini u tom delu kaze ti bog"Ako pomislis ,a ne mozes da se suzdrzis od kradje ,iseci sebi ruku,jer ako uradis iseciceti neko drugi bez oprosta".Znaci sta je pisac hteo da kaze,u slucaju da pozelis da ukrades bolje sam sebi presudi i spreci nego da ukrades.U samom stihu te odvaja od te radnje......sad jebiga ne mogu bas da ti objasnim.

Kod nas postoji da se nabavi Kuran sa prevodom.E sad to nije preveden Kuran ,vec delovi sura ili cele koje mogu da se prevedu uz malo korigovanja za ne arape . Stvarno je jako tesko naci odredjene reci iz Kurana i prebaciti ih u neki strani jezik.Gore sam bas postavio sliku jednog od mnogih delova ,gde se cak i znacenje prevedenog(ili iz tumacenog spisa) ne poklapa.
IP sačuvana
social share

This is where we hold them!This is where we fight!! This is where they die !! King Leonidas
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Bez prava na potpis
Poznata licnost

Zodijak Taurus
Pol
Poruke 2641
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.10
Kao treće svode se na isti princip koji je praktikovao i Hitler sa svojim glupim Arijevskim teorijama  . Ako ne vjeruješ , on ti otkine glavu .

Дечко, ајде мало образуј се...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 2178
Zastava Srbija, Sjenica
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.10
mob
Apple iPhone 5
Sva čuda koja je Krist radio imaju dublje značenje . Značenje je ovo : Evo gledajte šta ja sad radim . Kad budem od Boga postavljeni kralj radiću sve to isto ali u puno većoj mjeri.

Sva čuda koja je Muhamed radio su kao prvo i osnovno prepisana iz Biblije . Nisu originalna . Kao drugo nemaju takvo značenje . Kao treće svode se na isti princip koji je praktikovao i Hitler sa svojim glupim Arijevskim teorijama  . Ako ne vjeruješ , on ti otkine glavu . Za razliku od Hitlera koji te pošalje u konc. logor . Isti kurac.

Muhamed je bio ratnik . Ko je mogo da zucne ?

Fascinantno je da ima likova koji dobrovoljno vjeruju u te pizdarije . I spremni su da ginu za njih. Da ih nameću po cijenu života . Prvenstveno tuđeg života .
eeeej jesi li ti normalan!!!! Smile
nemoj tako da pricas,a da ja tebe pitam nesto necu da vredjam ,ko ti slusaj,a ko je dao toliku moc issau a.s. odnosto Isusu,on je isto poslanik kao i Muhammed(nije ratnik,vidjet ces kad umres Smile ),Lose tumacenje,nesto pricas a nisi ni procito bibliju niti Kur'an(predpostavljam)posto nenormalno lupetas!
Biblija je takodje poslana kao Kur'an ali je izgubila trag zbog toga sto se nije ucila napamet,nije imala dosta kopija,nego su neki svestenici koji su to proucavali napisali onako kako se oni secaju iz biblije!!1 Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil Skype Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Bez prava na potpis
Poznata licnost

Zodijak Taurus
Pol
Poruke 2641
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.10
Biblija je takodje poslana kao Kur'an ali je izgubila trag zbog toga sto se nije ucila napamet,nije imala dosta kopija,nego su neki svestenici koji su to proucavali napisali onako kako se oni secaju iz biblije!!1 Smile Smile Smile

Ајде повежи се мало не би ли те ико разумео о чему причаш...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 2178
Zastava Srbija, Sjenica
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.10
mob
Apple iPhone 5
U Jerusalimu za vreme velikog rata izgubljeni su svi spisi Biblije...
Ostalo mislim da si razumeo?
da? Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil Skype Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Bez prava na potpis
Poznata licnost

Zodijak Taurus
Pol
Poruke 2641
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.10
Па? Нису само у Јерусалиму постојали примерци Библије...  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Jet set burekdzija

Just be what you are.....

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 6424
Zastava Belgrade
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.1
mob
Samsung S7
Citat
Sva čuda koja je Muhamed radio su kao prvo i osnovno prepisana iz Biblije . Nisu originalna . Kao drugo nemaju takvo značenje . Kao treće svode se na isti princip koji je praktikovao i Hitler sa svojim glupim Arijevskim teorijama  . Ako ne vjeruješ , on ti otkine glavu . Za razliku od Hitlera koji te pošalje u konc. logor . Isti kurac.

Aj ne lupetaj.

IP sačuvana
social share

This is where we hold them!This is where we fight!! This is where they die !! King Leonidas
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 335
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.9
Malo sam citao kuran ima i strasnih stvari sta se radi nevjernicima to za odsjecanje ruke, i jasno se kaze da su oni novonastala nacija , i da im je zabranjeno meso svinjsko   cinimi se samo kozije da je bilo dozvoljeno...itd

sto kazes da je samo kozije nije tačno zabranjeno je svinjsko i meso gmizavaca,vodozemaca itd ostalo je sve dozvoljeno,zabranjeno u islamu se zove haram a dozvoljeno Halal
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 12 13 15 16 ... 25
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 27. Avg 2025, 23:52:46
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.052 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.