Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 19. Avg 2025, 09:43:31
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 13 14 16 17 ... 25
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Ислам  (Pročitano 37441 puta)

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 4
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.9
Људи моји

Тумачења, настајања , Божија промисао у овој дискусији је без основа ..... моје мишљење је да нико од нас не зна довољно о томе..... то кратко проучавање Курана не даје нама никакве одговоре у теолошком смислу....

нпр.... да ли се мозе јести ово или оно .... то је тотално безначајно ...сем са историјског аспекта о коме ми можемо причати....а то је рецимо за исхрану то што су свиње тада а и сада највећи преносиоци болести...што им је рецимо било наложено прање  прије молитве је чисто ради здравља вјерника .... а у том периоду за семитска племена којим је припадала већина арабљана тада представљао велики проблем ....

То су само неки показатељи да је то правни спис за напредак арабљана у то доба у којем је иначе пријетила велика опасност од губљења у другим ..... и то за одсјецање руке и то показује исто... јер је у то доба тамо владао велики хаос у друштву , а као излаз је мухамед ( тај вриједни трговац) је нашао у религији што је историјски показано као најјаче средство за манипулацију масама .... то је један велики чин Мухамедовог родољљубља...............

извините на малом хаосу у излагаљу. Smile
IP sačuvana
social share
ma jedna je mati
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 4
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.9
Људи моји

Тумачења, настајања , Божија промисао у овој дискусији је без основа ..... моје мишљење је да нико од нас не зна довољно о томе..... то кратко проучавање Курана не даје нама никакве одговоре у теолошком смислу....

нпр.... да ли се мозе јести ово или оно .... то је тотално безначајно ...сем са историјског аспекта о коме ми можемо причати....а то је рецимо за исхрану то што су свиње тада а и сада највећи преносиоци болести...што им је рецимо било наложено прање  прије молитве је чисто ради здравља вјерника .... а у том периоду за семитска племена којим је припадала већина арабљана тада представљао велики проблем ....

То су само неки показатељи да је то правни спис за напредак арабљана у то доба у којем је иначе пријетила велика опасност од губљења у другим ..... и то за одсјецање руке и то показује исто... јер је у то доба тамо владао велики хаос у друштву , а као излаз је мухамед ( тај вриједни трговац) је нашао у религији што је историјски показано као најјаче средство за манипулацију масама .... то је један велики чин Мухамедовог родољљубља...............

извините на малом хаосу у излагаљу. Smile
IP sačuvana
social share
ma jedna je mati
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Jet set burekdzija

Just be what you are.....

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 6424
Zastava Belgrade
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.1
mob
Samsung S7
Citat
i meso gmizavaca,vodozemaca

Ha ha ha , jeli a gde pise da ne sme da se jedu gusteri i slicno?

Citat
i jasno se kaze da su oni novonastala nacija

Novonastala nacija?Pa ako pricamo o Arapima oni poticu od fenicana,i mnogo ih duze ima od nas,a ako pricamo o religiji ,e onda jesu poslednja .....tojest "novonastala" vera.
IP sačuvana
social share

This is where we hold them!This is where we fight!! This is where they die !! King Leonidas
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15472
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.10
herrose,kod nas postoje prevodi kurrana (znachi svaki ajet preveden redom) uz koji je dat i originalni arapski text. tu su onda dodata i tumachenja ,ali odvojeno naravno . medjutim ,ovo shto ti tvrdish da lopov treba sam sebi da odseche ruku je prilichno neuverljivo ,narochito ako se uzme u obzir praksa.
medjutim ,u samom kurranu ima josh mesta gde se eksplicitno kaze da musliman ne moze da bude prijatelj sa nevernicima (ukljuchujuci i hriscane i jevreje),zatim mesta gde se propisuje oruzana borba i.t.d. jednostavno ta religija jeste otvoreno nasilna ,kao i judaizam i zato i jeste toliko opasna.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Jet set burekdzija

Just be what you are.....

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 6424
Zastava Belgrade
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.1
mob
Samsung S7
@BF imam to .....ne valja ...trust me...

Rekao sam ti metaforicki,poenta je da se uzdrzis od kradje, a ne da te kazne ...
Sve religije su apsolutne i jedine pravedne ...to ti je poznato(Dobro ogradjujem se od Budizma i slicnih filozofija)

Citat
medjutim ,u samom kurranu ima josh mesta gde se eksplicitno kaze da musliman ne moze da bude prijatelj sa nevernicima

Tacno,u nevernike spadaju ateisti,pagani i slicni ...ne odnosi se na hriscanstvo i Judizam.

Citat
jednostavno ta religija jeste otvoreno nasilna ,kao i judaizam i zato i jeste toliko opasna

Sve religije su opasne ako ih propagiraju pogresni ljudi(pogledaj Hriscanstvo i crni vek) ,mada nije poenta u tome,vec u uzajamnoj toleranciji.Prosto zapadni sistem se nakacio na Arape dole i ne moze da se otkaci.Pocevsi od 10 Veka pa sve do danas,cas neki ratovi,pa kolonije itd.Dok ih ne budu ostavili na miru ,njega nece ni biti.
IP sačuvana
social share

This is where we hold them!This is where we fight!! This is where they die !! King Leonidas
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 335
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.9
Citat
i meso gmizavaca,vodozemaca

Ha ha ha , jeli a gde pise da ne sme da se jedu gusteri i slicno?

Citat
i jasno se kaze da su oni novonastala nacija

Novonastala nacija?Pa ako pricamo o Arapima oni poticu od fenicana,i mnogo ih duze ima od nas,a ako pricamo o religiji ,e onda jesu poslednja .....tojest "novonastala" vera.

musliman sam
procitaj Kurran i videces da je zabranjeno a i imao sam Veronauku u srednjoj Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol
Poruke 662
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.1
Jako dobro poznajem Islam...ako nekoga nesto zanima i nije mu jasno, siguran sam da mu mogu to pojasniti...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 2178
Zastava Srbija, Sjenica
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.10
mob
Apple iPhone 5
Jako dobro poznajem Islam...ako nekoga nesto zanima i nije mu jasno, siguran sam da mu mogu to pojasniti...
pa vidis da je ovde velika rasparava o raznim stvarima Smile
sto se ne ubacis?
Na nevernike se misli na one koji svom suparniku zele lose,ne veruju u jednog Boga itd...
Ona je namladja vera,ali isto kao sto se mi molimo tako je i Isus propovedao da se samo moli jednom Bogu,Jevrejima Mojsije(Mussa)itd..
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil Skype Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Jet set burekdzija

Nisam zgodan,al sam zato nezgodan!

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 6249
Zastava Konoba kod Goce i Renata
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.00
mob
Samsung Note 10+
Deco idite prostom logikom,biblijski spisi su nastali mnogo pre islama,pocevsi od starog zaveta pa do novog.
I sta je kur'an nego obicna kopija,kao kada bi za 100,200 ili 300 godina ja uzeo spise iz kur'ana i obradio ih,izmislio nova imena i postao propovednik kao sto je to radio Muhamed Plagijator
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol
Poruke 662
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.1
E, ja sada idem u jednom drugom pravcu nego sto je tema do sada isla Smiley
Po meni, Biblija, najavljuje Muhammed-a kao slijedeceg poslanika. Znam, kao i svaki Krscanin i svaki pojedinac na ovom forumu ce reci da Biblija ne najavljuje Muhammeda a.s.
Zar nema na stotine prorocanstava u starom Zavjetu koje se odnose na dolazak Isa-a (Isusa)? Vi nemate drugi odgovor nego : da...ne stotine, nego hiljade.
A moze li mi iko od vas citirati gdje se Isa (Isus) spominje imenom? (Termin "Mesija" preveden kao "Isus", nije ime vec naslov).Ima li ijedno prorocanstvo gdje se kaze da ce ime Mesije biti Isus,ime njegove majke Marija?Apsolutno nijedno! A Ako ima...ja bih volio, iako se ovo sto ja pisem, oslanja na jedan moj dijalog sa jednim svecenikom...ipak bih volio da cujem jos misljenja...
Ono sto mi je bilo veoma zanimljivo jeste slijedece:

Podignut cu im proroka
izmedu njihove brace,
kao sto si ti.
Stavit cu svoje rijeci u njegova usta
da im kaze sto mu zapovijedim.
Ponovljeni zakon, Biblija 18:18

I ono sto je meni zapelo za oko je dio: "kao sto si ti." Sto je uglavnom i svecenik meni pomenuo tokom naseg dijaloga...otprilike je ovako tekao razgovor:
-Na koga se odnosi ovo prorocanstvo 18. stiha 18. poglavlja?
-Na Isusa!
-Zasto bas na Isusa?Njegovo ime uopste se ne pominje ovdje?
-Otkad su prorocanstva opisi necega sto ce se dogoditi u buducnosti, mi smatramo da ovaj stih adekvatno opisuje njega. Vidis, najvaznije rijeci ovog prorocanstva su "kao sto si ti"- Kao ti, kao Mojsije, i Isus je kao Mojsije.
-U kojem smislu je Isus kao Mojsije?
-Mojsije je bio jevrej,a i Isus je bio takode jevrej, kao drugo, Mojsije je bio prorok bas kao i Isus stoga je Isus kao Mojsije i to je tacno ono sto je Bog predskazao Mojsiji.
-Ok, mozete se sjetiti jos neke slicnosti izmedu Mojsija i Isusa?
-Ne mogu.

Ako su ovo ti kriteriji po kojima se tvrdi da se u prorocanstvu "Ponovljeni zakon 18:18" pominje Isus , onda se to moze odnositi na bilo kojeg proroka iz Biblije koji je bio jevrej i prorok...

Zasto ne bismo ovo prorocanstvo mogli primjeniti na bilo kome od njih i zasto je samo jedina opcija Isus? (svecenik nije imao odgovor, nadam se da neko drugi ima...ide nastavak dijaloga...)
-Cak, moj zakljucak je da je Isus najmanje slican Mojsije-u. Kao prvo: Isus, nije kao Mojsije zato sto je Isus Bog po vasem misljenju!Je li to tacno?
-Da
-Dakle Isus nije kao Mojsije!Drugo: Isus je umro zbog ljudskih grijeha ali Mojsije nije umro iz istog razloga, je li i to tacno?
-Da
-Po vasem misljenju, Isus je sisao u pakao i bio tamo tri dana, a Mojsije nije isao tamo niti je morao, je li i to istina?
-Da
-Dakle do sada imamo 3 stavke gdje Isus i Mojsije nisu isti?
-Da
...
Da ne idem dalje u dijalogu, koji cu samo povremeno ubacivati, jer to je misljenje jednog covjeka(koji ipak dobro poznaje svoju oblast), tu sam da cujem i ostala misljenja svakako jer nikada sebe, svoje misli i osjecaje nisam zatvarao novim mogucnostima...evo 8 stvari u vezi kojih se slozio u veoma skracenom obliku.Oni koji ne shvate...potrudit cu se da pojasnim.
1. Mojsije je imao oca i majku kao i Muhammed, ali Isus je imao samo majku.Dakle, Muhammed je slican Mojsije-u, ali Isus nije.

2.Mojsije i Muhammed su rodeni normalnim,prirodnim putem a Isus nije!

3.Mojsije i Muhammed su se zenili i imali djecu,no Isus nije nikada!

4.Mojsije i Muhammed su od svojih naroda prihvaceni kao poslanici, no Isus ni dan danas nije prihvacen od svog naroda(jevreja,Izraelaca) kao poslanik!

5.Mojsije i Muhammed su bili i poslanici Boziji i vladari (ne mislim bukvalno na krunu, nego vladar kao vladar koji imasnagu zivota i smrti nad svojim narodom,jer ako covjek ima prerogativ da zada smrtnu kaznu-onda je on VLADAR).
Sjecate se kada mojsije do smrti kamenuje Izraelca koji na dan pocinka kupi drva? (15:36). Takode postoje i druga djela gdje Mojsije nareduje smrtne kazne nad jevrejima.Muhammed je takode imao vlast nad zivotom svog naroda.Dalje imamo gomilu proroka koji su mogli samo da prenesu poruku Boziju, ali nisu mogli da primjenjuju zakon, medu njima je i Isus... Sto potvrduje sama njegova izjava: Kraljevstvo moje nije od ovog svijeta.Kad bi kraljevstvo moje bilo od ovoga svijeta, moje bi se sluge borile da ne budem predan Zidovima!Ali kraljevstvo moje nije odavde! (Jovan 18:36). Ovo je ubijedilo Pilate-a (rimski guverner Pontius Pilate je optuzio Isusa za nagovaranje na pobunu) da Isus nije napadao kako bi postao opasan po njegovu vladavinu.

6.Mojsije i Muhammed su donijeli nove zakone svojim narodima (novu religiju) a Isus nije!
7.Mojsije i Muhammed su presli na onaj svijet prirodnom smrcu...no Isus nije
8.Muhammed i Mojsije su pod zemljom, a Isus je vec u raju!

6.

Da li znate sta je Isus (Isa a.s.) prije nego sto je otisao sa ovog svijeta rekao svojim pristalicama? :

No, kazem vam istinu:
bolje je za vas da ja odem:
jer ako ne odem, branitelj nece doci k vama;
ako pak odem poslat cu ga k vama.
Ivan 16:7,Biblija

Spomenuta rijec "branitelj" na arapskom glasi el-Mu'azzi, Mu'azzi na arapskom jeziku ima isto znacenje sto i Muhammed, a Ahmed je drugo ime za Muhammed!

...I da vam donesem radosnu vijest
O poslaniku cije je ime Ahmed,
Koji ce poslije mene doci...
Sura Saff, 61:6, Kur'an

To be continued...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 13 14 16 17 ... 25
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 19. Avg 2025, 09:43:31
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.074 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.