Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 31. Jul 2025, 22:59:18
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 50 51 53 54 ... 56
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Insajder  (Pročitano 62191 puta)
Svedok stvaranja istorije

Sreća je kada ti smrt zakuca na vrata a ti nisi tu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15304
Zastava Сремска Митровица
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 9.0.1
mob
Alcatel 
Да су могли да докажу ко је и како убио Татона, не би овим несрећницима ни преполовили казне. 
Da li je moguće da policija uvek uhvati pogrešne ljude? Uvek su silni kada čine gluposti, ali pište kada ih uhapse. Ipak je ova država blagonaklona prema kriminalcima, banditima, ubicama i svom ostalom bagrom. Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Superstar foruma

Nista

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 82508
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 9.0.1
Budžetski novac i za privatne firme

Beograd -- Nakon što je poverenik za informacije izrekao novčanu kaznu, Poreska uprava je dostavila ekipi Insajdera spisak dužnika PIO fondu od 2008. godine.

Istraživanje Insajdera pokazuje da je, osim za preduzeća u kojima država ima većinski udeo, novac iz budžeta izdvajan i za dugove koje su napravile pojedine privatne firme.

Za povezivanje staža radnicima kojima godinama nisu uplaćivani doprinosi za penzijsko i invalidsko osiguranje, iz budžeta Srbije u prethodne 2 godine isplaćeno je skoro 35 milijardi dinara.

Za skoro 157 i po hiljada radnika u preduzećima u kojima država ima većinski udeo, a kojima doprinosi nisu plaćani u periodu od 2005. do 2010. godine, odlukama Vlade Srbije u prethodne dve godine povezan je radni staž. Među firmama za čije radnike je izdvojen novac iz budžeta je i Javor iz Ivanjice. Ova fabrika krajem 2005. godine prodata za 250 hiljada evra konzorcijumu u kojem je pojedinačno najveći udeo imala firma Univerzal TPM. Prema podacima koje je dobio Insajder po osnovu Zakona o pristupu informacijama, dugovi za doprinose radnicima Javora su rasli iz godine u godinu i 2010. su dostigli 330 miliona dinara. Sredinom te godine privatizacija je poništena i ova firma ponovo se vratila u vlasništvo države. Nakon toga iz budžeta Srbije izdvojeno je 287 miliona dinara za pokrivanje duga PIO fondu koji je, izme]u ostalog, nastao i tokom godina u kojima je fabrika bila u privatnom vlasništvu. Tako je država praktično platila i njihov dug.

"Mi poštujemo zakon. Skupština je donela takav zakon...", kaže državni sekretar u ministarstvu finansija Miodrag Đidić.

B92: Ne, ja ne kažem da je to nelegalno ili protivzakonito, samo..

Đidić: Da li vi sada očekujete da ja osudim sopstvenu državu?

B92: Pa ako nije u redu, zašto da ne? Ako smo svi mi, građani Srbije, platili povezivanje staža koje nije plaćao privatni vlasnik...

Đidić: Dobro, hajde, možemo da pričamo na drugi način. Znači da tih 300 ili ne znam koliko radnika treba da kaznimo i da oni ne mogu da odu u penziju

B92: Ne, ne treba njih da kaznimo, već da naplatimo od privatnih vlasnika, a ne da povežemo staz na račun budžeta.

Đidić: Naravno, i to se radi. Sada je pitanje da li ima mogućnosti, da li može da se naplati od privatnih vlasnika.

Iako je iz budžeta Srbije za povezivanje staža radnicima Javora za vreme kada je fabrika bila privatna, Vujadin Janković, direktor Univerzala TPM smatra da on ništa ne duguje državi.

Janković: Ostao je neki dug u Javoru prema PIO fondu koji je bio ranije i koji je pravljen, ali Javor takav kakav je prodat, nije ni bio u situaciji ... on je bio za stečaj.

B92: Ali vi ste kupili fabruku, vi ste preuzeli odgovornost.

Nije Univerzal TPM ostao dužan prema Javoru. Naprotiv, Univerzal TPM je ubacio 5 i po miliona evra i kupio opremu u vrednosti od milion evra.

Preduzeće Univerzal TPM u vlasništvu je Univerzal Holdinga, a istraživanje Insajdera pokazuje da ovo nije jedini put da svi građani Srbije plaćaju doprinose umesto ove firme. Naime, Univerzal Holding je bio jedan vlasnika HIP Azotare iz Pančeva. Nakon raskida i ove privatizacije radnicima je povezan staž i za period kada je fabrika bila privatna. Privatizacijom Azotare i detaljima o poslovanju ove strateški važne firme kojom sada upravlja Srbijagas, Insajder će se opširnije baviti u jednom od narednih serijala.

Izvor: B92
IP sačuvana
social share
"Narod je glup, a sad se buni zato što je glup. Pa ne možeš i biti glup i bunit' se što si glup."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Superstar foruma

Nista

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 82508
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 15.0.1
http://blip.tv/b92/insajder-patriotska-plja%C4%8Dka-1-deo-6368275

Serijal patriotska plajcka krenuo danas.
Iscekivao sam ovaj serijal jer ce napokon neke stvari doci na videlo. Iako ima stvari sa kojima se ne slazem u principu jer sam svedok mnogih ali totalno nebitna stvar, sustinski se slazem sa mnogim stvarima koje su iznete.
I neka ljudi vide pravu istinu i ko stoji iza svega ovoga i ko sve obrce ogromne pare.
Neke stvari o kojima sam odavno pricao napokon su dosle i u javnosti  Smile
IP sačuvana
social share
"Narod je glup, a sad se buni zato što je glup. Pa ne možeš i biti glup i bunit' se što si glup."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15304
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 15.0.1
mob
Alcatel 
Gledao sam ovu emisiju i ništa me nije iznenadilo. Meni se generalno ne sviđa način na koji se eve to iznosi. Naime po dvadeste puta se ponavlja jedna te ista priča, tako da je sve moglo stati u emisiju od 20 minuta. S obzirom na sve prevare i pljačke iznenadilo bi me da se ne zloupotrebljava zakon, jer svi zakoni se zloupotrebljavaju, prvo od vlasti, a onda i od narod, po potrebi i stepenu bezobtazluka. Ne verujem da ću dalje gledati jer ništa mi ne znači da znam da sam sistematski podkradan.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
OS
Mac OS X v: 10.8.2
Browser
Safari 536.26.14
mob
I-mate 30 Pro
Mi smo generalno zesce naivan narod... Smile

I nismo dovoljno podmukli... Smile
IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

celavi oces cokoladicu...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Superstar foruma

Nista

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 82508
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 15.0.1
Zasto smo naivni?  Smile

Inace ne bi moglo da stane u 20 minuta je su strukture preduzeca koje su sistematski pljackale drzavu ogromne.
A drugo zbog pojedinaca koji su se bogatili zbog sistema kakav jeste generalno su u Srbiji pljuvali po svim Srbima sa KiM...ovako ce im se bar malo iskrisalisati ko sta, kako i zasto. A ne da mene svi pljuju jer mi je mesto rodjenja Pec  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15304
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 15.0.1
mob
Alcatel 
Mi smo generalno zesce naivan narod... Smile

I nismo dovoljno podmukli... Smile
Ne bih rekao da smo naivni, već da smo pokorni. Trpeli smo Turke, Austijance, Mađare, komuniste, kapitaliste i sve ostale, koji su nas tlačili , koristili, lagali. ....
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
OS
Browser
Safari 536.26.14
mob
I-mate 30 Pro
Cas posla poverujemo...i ostajemo zaslepljeni tim verovanjem... Smile

Mi smo nevidjeno naivan i dobrodusan narod... Smile

To je prosto neverovatno.... Smile
« Poslednja izmena: 24. Sep 2012, 22:47:10 od inicio »
IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15304
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 15.0.1
mob
Alcatel 
Cas posla poverujemo...i ostajemo zaslepljeni tim verovanjem... Smile
Ja ne poznajem nikoga ko veruje današnjim vlastima i opoziciji, jedino njihovi aktivisti. Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
OS
Browser
Safari 536.26.14
mob
I-mate 30 Pro
To je zato sto si i ti naivan...
IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 50 51 53 54 ... 56
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 31. Jul 2025, 22:59:18
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.063 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.