Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 15. Avg 2025, 05:20:22
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 11 12 14 15
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Inostranstvo..  (Pročitano 23506 puta)
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Why do me ?

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 55904
Zastava novi sad
OS
Linux Ubuntu
Browser
Mozilla Firefox 11.0
mob
Nokia 
Kada izmedju ostalog govorimo i na temu - a koji posao tamo radis/sta ces raditi...

Nekako sticem utisak da ljudi misle da bi zivot mogao da tece bez problema i kada bi svi sedeli samo u fotelji. Ovde ili preko, svejedno, uvek ce neko morati da se bavi kancelarijskim poslom, ekonomijom, akademskim stvarima... ali ce uvek neko morati i da kuva kafe, posluzuje u restoranu, radi sekretarske poslove, vozi kamion, kopa kanal.

Nije ni to problem, vec sto se odmah zauzima neki stav kako su to neki poslovi ispod casti... a opet, vecina i kod nas radi bas te poslove.

Dok god neko svoj posao radi posteno i kako treba, nema nikakve price o poslu ispod casti. Ispod casti je jedino da si sposoban da nesto radis a ne radis jer smatras da si bolji od toga... a kukas kako je sranje.

Realno ...ne pada mi na pamet da radim kao konobbarica. To mi je ispod casti. To bi radila samo u slucaju da nisam jela jedno 10 dana. Mozda. A mozda bi radije kopala po kontejnerima...
Ili da cistima po kucama i stanovima nekih bogatih stranaca...ne pada mi na pamet.
IP sačuvana
social share

Wake Up - 2012 - The Revolution Has Begun
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supermoderator
Legenda foruma

Always outnumbered, never outgunned.

Zodijak
Pol
Poruke 47481
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.28
Ja bih sve to radila da moram.. i mnogo gore od toga  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

You'll never see me fall from grace

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 48490
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 13.0.1
Citat
Na Siciliji sam, kad sam rekla da sam iz Srbije, u jednom navratu dobila besplatnu lepezu, u drugom razglednicu, kažu da je to za njihove prijatelje iz Srbije.

то је захваљујући нашим мафијашима који су добри с талијанским мафијашима ... ето чисто да знаш да си се и ти окористила од српске мафије  Smile

Citat
jer ako se preterano vezes i pridas paznju stvarima, ljudima, trenutnom komforu, moze da se desi da samom sebi solidno zaprzis corbu kad dodje vreme da se snalazis u drugoj sredini, a tebi bas nesto i ne bude islo to prilagodjavanje..

Зе ... пази види гледај ... ја имам доста драгих људи у завичају, и то онако генерацијски повезаних животом једни крај других од пре ДСР ... ближи су ми него што ми је три четврт родбине. Приде још неки. То да бих напустио и отишао негде да останем ... па рецимо кинта која би могла то да ми надокнади требало би да буде прилично урнебесна. Знам да могу без њих, али не желим.

Три четврт фирме ми је арбајтовало негде по иностранствима на по пар па до 10-так година ... и тачно видиш какав тип људи је како поднео промене. И знаш шта је иронично? Иронично је да су се боље снашли и боље поднели у сваком погледу те промене људи који су чврсто на земљи, без превеликих очекивања од било кога ил било чега. Људи којима није крива држава за ово ил оно. Људи који нису размажени и одрасли у заблуди да је неко дужан да им ишта обезбеди. А типичан вонаби емигрант ти је све супротно од наведеног. Капираш иронију?

Један је отишао да шљака у Сочију, гребао је рукама и ногама да оде, дао је отказ овде и отишао у другу фирму специјално због тога. Епилог ... издржао је 4 дана тамо, вратио се и попио отказ и у тој другој фирми. Нико није био изненађен таквим исходом ... јбте друга ил трећа замерка по реду му је била кухиња ... није му свиђала клопа. Па после тога замерке на услове рада ...
IP sačuvana
social share

It's all a fucking joke anyway

Tim: You never say please. You never say thank you.
Frank: Please don't be an idiot. Thank you.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Why do me ?

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 55904
Zastava novi sad
OS
Linux Ubuntu
Browser
Mozilla Firefox 11.0
mob
Nokia 
Da moram? Sta ide pod moranje?
Da ostanes ovde imas svoju firmu, svoj stan i svoju titulu VII stepena obrazovanja ili da odes u inostranstvo i radis 5 godina kao konobarica pa tek onda polazes ono sto vec imas polozeno?
Nekako mi "moram" tu izmaklo...
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Superstar foruma

Nista

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 82508
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 14.0.1
Pa znaci totalno ti je svejedno dal ce doci neki okoreli kriminalac koji ce dovoditi razne kurvestine koje ce svakodnevno razvaljene od kokaina izlaziti i padati ispred tvog praga ili neki doktor nauka koji vodi miran i skladan zivot....
Neke stvari te ne mogu zaobici koliko god ti prema njima bio flegmatican....ja sam takodje ravnodusan prema takvim stvarima ali mi nije svejedno kada znam da me 3m deli od narkomana prve kategorije.
IP sačuvana
social share
"Narod je glup, a sad se buni zato što je glup. Pa ne možeš i biti glup i bunit' se što si glup."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Ko tebe kamenom, ti njega hlebom... starim 15 dana

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 36573
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
MSIE8.0
mob
HTC One
Da moram? Sta ide pod moranje?
Da ostanes ovde imas svoju firmu, svoj stan i svoju titulu VII stepena obrazovanja ili da odes u inostranstvo i radis 5 godina kao konobarica pa tek onda polazes ono sto vec imas polozeno?
Nekako mi "moram" tu izmaklo...

Moram razumem kao - nekim neverovatnim sticajem okolnosti (to je zivot) ostanes i bez te firme i bez bilo kakvih prihoda... siguran sam da ti tada ne bi bilo ispod casti, vec bi jurila da nadjes makar i takav posao i pevala bi od srece. Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Why do me ?

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 55904
Zastava novi sad
OS
Linux Ubuntu
Browser
Mozilla Firefox 11.0
mob
Nokia 
Da, to jeste.
Ali kazem da se ne bbih menjala za konobarisanje u Kanadi, recemo, i za moj status u Srbiji.

Moj muz bi recimo, koji ima samo srednnju skolu isao na ggradjevinu da radi, jer mu tamo 2 brata rade na ggradjevini isto.
A ja bi mogla kod moje tetke u restoran da radim kao konobarica ili kao Pjevacica  Smile

I to sa skoro 40 godina.....ma sve mi nesto tu....

Inace mi smo kao poridca bili pre 5 godina otprilike u Kanadi na 6 meseci...i smesno je stvarno tvrditi nesto...ne znate ljudi , jednostavno...tamo portorikanci, dominikanci i meksikanci imaju bolji status od nas balkanaca...govana zaludjenih...

svi ti se nesto smeskaju a gledaju ispod oka kad ces da izvadis noz i pokoljes sve na igralistu...
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supermoderator
Legenda foruma

Always outnumbered, never outgunned.

Zodijak
Pol
Poruke 47481
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.28
@ zmi
pa dobro, svako je drugaciji sklop, ja sam cudna ptica jer sam previse samostalnau smislu da sam samoj sebi dovoljna za gotovo svaku stvar u zivotu.. to za ogromnu kintu, pa ne znam.. meni recimo to ne bi bio prvi prioritet, meni bi bio prioritet da obezbedim sebi jedan prizemni komfor da se osecam dobro, da mi ne fali nista kao ni u Srbiji, e sa te tacke mogu da zivim jos 100 godina.. ako me razumes. Da mogu da dodjem dva tri puta godisnje da obidjem mamu i tatu i oni mene i eventualno dovucem koju drugaricu kod mene na par nedelja godisnje..

meni se nekako cini, da ljudi i pricaju o toj nekoj velikoj svoti ili nekom boljem komforu ili ne znam kakvim boljim uslovima, upravo zato sto nisu spremni da prihvate jednu zivotnu cinjenicu a to je da je u zivotu sve prolazno, da sve traje do jednog momenta kad se osipa i prestaje, pa tako i medjuljudski odnosi, navise sa rodbinom i prijateljima  Smile u smislu da se uvek u nekoj meri nastavlja.. ali da to nije ni priblizno onako kako je bilo ranije.. i da se sve zaista i svede na tri puta godisnje.. osim ako ne zivite dve zgrade jedni od drugih i deca vam se igraju na igralistu zajedno  Smile
« Poslednja izmena: 30. Jul 2012, 15:48:48 od MunkaZe »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Ko tebe kamenom, ti njega hlebom... starim 15 dana

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 36573
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
MSIE8.0
mob
HTC One
Ne znam kako je u Kanadi, ali u Americi i dalje svako ko je belog tena ima bolji tretman od ovih sa tamnijim. A sto se tice posla i na poslu nikada nisam imao problema.

Opsti utisak o Srbima je da su najbolji radnici ali im idemo na zivce jer uvek mora da postoji ono "zasto?".  Smile Ovo treba da se uradi, radi se tako i tako... i usledi "zasto bas tako?". Nasi ljudi nemaju problem da urade sta treba, ali nas po pravilu uvek zanima zasto se to bas tako radi. Ne zato sto mislimo da je pogresno ili besmisleno, vec nas jednostavno zanima da ako nesto radimo, znamo zasto radimo to na odredjeni nacin.

Sa druge stranem, Bugari, Rumuni, Rusi, Ukrajinci, Makedonci... ne pitaju nista, samo slucaju i klimaju glavom... ali uvek izfusere (cast izuzecima), i imaju obicaj da uvek kukaju, zale se kako im je tesko, mole za vise radnih sati itd.

Po pravilu uvek biraju nas, nose se sa tim pitanjima ali znaju da nema foliranja i da ce posao biti obavljen. Stoga nas i postuju. Uopste nisam doziveo niti osetio da me neko gleda sa visini ili kao da sam pripadnik nekog africkog plemena koji je prvi put krocio u civilizaciju.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Why do me ?

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 55904
Zastava novi sad
OS
Linux Ubuntu
Browser
Mozilla Firefox 11.0
mob
Nokia 
Nema tu neke filozofije.
Tamo preko,gde god, moras da radis i da zapsnes i po 12 sati,onda imas sve.

Ovde se pomalo radi, vise zajebava, imas rodbinu koja ti gura pare, sedis kuliras, deca se igraju.

Izvucite zakljucke.
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 11 12 14 15
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 15. Avg 2025, 05:20:22
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.06 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.