Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 29. Avg 2025, 15:24:00
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 10 11 13 14 ... 25
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Indijanac objasnio ko je pravi domorodac  (Pročitano 37236 puta)
Udaljen sa foruma
Svedok stvaranja istorije

AriA

Zodijak
Pol Žena
Poruke 22537
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 19.0
mob
Samsung Galaxy S4 mini
Verujem da si ti vrhunski poznavalac funkcionisanja stvarnosti.
To nije stvarnost, posto u njoj covek samo moze da zna ili ne da li neko poznaje funkcionisanje iste ili ne, a ne
da u to veruje ili ne. A to se jednostavno odredjuje na osnovu govora istine/neistine, istina je poznavanje funkcionisanja stvarnosti a neistina - nepoznavanje.

Isto vazi i za indijanca koji ne shvata da rec " domorodac " ne znaci da je taj narod iznikao iz teritorije o kojoj se govori, nego da se tamo nasao pre drugih. Tako bi svako ko se rodi na nekoj teritoriji bio njen " domorodac ".
Citat: Arijada
O ti, vrhunski poznavaoče funkcionisanja stvarnosti, objasni nam kako objasniti Indijancu neobjašnjivo, da "sadašnji" beli čovek nije kriv za njihovo uništenje. I da ne treba da ga mrzi, taj zao, o tako zao i primitivni Indijanac.

A za mene ima nade, ne brini, slušam (čitam) te ja pažljivo i na dobrom sam putu da počnem da shvatam istinito funkcionisanje stvarnosti, gde su racio i emocije u dobokoj svadji, tačnije zavisni od uzročno posledičnih reakcija, i da smo svi "dast in d vind".....

Nego...posluša li ti onaj moj dobronamerni savet?
Tako sto im treba objasniti da danasnji beli covek nije odgovoran za ono sto se desavalo izmedju pocetka sedamnaestog i pocetka dvadesetog veka. A da li ce taj i takav indijanac da mrzi belce ili nece je irelevantno dokle god je u skladu sa krivicnim zakonom.
Ne brinem se za tebe i znam da tvoje shvatanje stvarnosti ne zavisi od bilo cijeg nadanja, a na osnovu ovakvih komentara znam da to shvatanje i dalje nije slucaj.
A sto se tice tvojih " dobronamernih " saveta, nisu mi potrebni posto se osecam savrseno dobro i nikakva pomoc mi nije potrebna.

Ti ozbiljno potireš ozbiljne činjenice i nikako da ukapiram gde je tvoj problem. Oni za razliku od nekih potlačenih naroda imaju svest i nisu pali na zadovoljenje socijalnom pomoći i ostalim bulšit šatro povlasticama koje imaju. Nad njima je učinjen najveći pomor u istoriji čovečanstva koji nisu zaboravili. A i zašto bi. Sve i da dobiju veća prava (mada teško) njima niko ne može više da nadonadi ono što su imali, brojnost, slobodu itd.

Ja jesam dobronamerna ali isto tako ne prihvatam tvoje konstatacije koje su smešne. Ako ti živiš u raciu, onda sam ja već na visokim frekventnim sferama te mi tvoje poimanje stvarnosti dodje kao kada sediš na klupi i posmatraš mrava kako nosi teret 5x veći od sebe. A za to si sam kriv. Tu ti niko ne može pomoći. Aj em sori bat jebiga.....

@Raven - poredjenje sa Turcima je daleko od realnog poredjenja. Koliko god da su bili "nad nama", mi i dalje imamo svoju državu, što se za Indijance ni u kom slučaju ne može reći.  Smile

Problem koji se ovde ne shvata je da je po dolasku Evropljana na tlo Amerike, nisu samo fizicki unisteni Starosedeoci, vec je unisten njihov nacin zivota! Naravno, dzukacki kapitalizam ne shavata da novac ne moze da povrati nacin zivljenja, i da to sto vecina starosedelaca ima sve privilegije malo toga njima znaci, jer  su oni u svojim zajednicama negovali cvrste medjuljudkse odnose. Naravno, sada je to skoro skroz druga prica.

Za Starosedeoce Prvi svetski rat je poceo po dolasku Kolumba i oni to otvoreno kazu. To je zaista bio Prvi svetski rat. Po zavrsetku Drugog svetskog rata, Starosedelaca je na tlu Severne Amerike bilo oko 800 000, a pre dolaska belaca ih je bilo 60 miliona. Ja ne znam da li istorija pamti veci genocid? To se radilo sistematski i sa namerom, islo se na istrebljenje, do kraja.

To je to, lepo rečeno a u cifru apsolutno verujem.
IP sačuvana
social share
Čoveku je dato da se prilagođava situaciji.
Onog koji čeka da se situacija prilagodi njemu, ubije taština.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 28353
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 19.0
mob
Nokia krntija
О броју Индијанаца пре досељавања Европљана је незахвално говрити, јер није баш да су радили попис становништва. Колико је мени познато, најчешће грубе процене варирају између 10-15 милиона. Опет, није немогуће да их је било више, али исто тако није немогуће да Индијанци претерују.

Углавном, било 60 или 10, то не мења факат да су Индијанци претрпели један од највећих геноцида у људској историји, усудио бих се рећи и највећи.
IP sačuvana
social share
onaj kome nije do drkanja bolje neka se bavi politikom
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Нема предаје повлачења ко хоће да га памте

Zodijak Sagittarius
Pol
Poruke 24714
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 25.0.1364.97
Citat
најчешће грубе процене варирају између 10-15 милиона

Smile

Znaš li kolko ih ima danas, odoka? Kako idu informacije? Kolko sam čito, to je mizeran broj. U svakom plemenu po koju stotinu, negde i hiljadu.
« Poslednja izmena: 01. Mar 2013, 01:56:48 od Raća_5 »
IP sačuvana
social share

I have something more important than courage.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 28353
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 19.0
mob
Nokia krntija
Данас их има око 3 милиона у САД.

Међутим, током насељавања Америке, мислим да је тај првобитни број, 10-15 милиона, сведен на његов десети део.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Same rules apply

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 74298
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 19.0
buki a sta je sa juznom amerikom,negde sam procitao da su na teritoriji danasnjeg brazila konkviztadori pobili veliki procenat starosedelaca,nisam siguran ali mislim da su se pominjale brojke od preko 90%  Smile
IP sačuvana
social share
Jeka je moj drug 
And I won't show or feel any pain even though all my armor might rust in the rain!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Очистимо Србију !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 42084
Zastava †  Србија 011
OS
Windows XP
Browser
Chrome 25.0.1364.97
pa po južnoj americi se i dan danas odrzava lov na ljude. postoje turističke ture koje idu po mestima gde žive plemena i iz zabave ubijaju domorodce.
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Same rules apply

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 74298
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 19.0
pa po južnoj americi se i dan danas odrzava lov na ljude. postoje turističke ture koje idu po mestima gde žive plemena i iz zabave ubijaju domorodce.
nesto slicno kao  Smile
« Poslednja izmena: 01. Mar 2013, 02:44:17 od crazy 123 »
IP sačuvana
social share
Jeka je moj drug 
And I won't show or feel any pain even though all my armor might rust in the rain!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 28353
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 19.0
mob
Nokia krntija
buki a sta je sa juznom amerikom,negde sam procitao da su na teritoriji danasnjeg brazila konkviztadori pobili veliki procenat starosedelaca,nisam siguran ali mislim da su se pominjale brojke od preko 90%  Smile

И то је тачно. Иста ствар је рађена и у Јужној Америци и исти резултат постигнут.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Нема предаје повлачења ко хоће да га памте

Zodijak Sagittarius
Pol
Poruke 24714
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 25.0.1364.97
Данас их има око 3 милиона у САД.

Међутим, током насељавања Америке, мислим да је тај првобитни број, 10-15 милиона, сведен на његов десети део.

3 miliona? Toliko? Čudo neviđeno.

Citat
Slicno ko i crnci. Oni samo se pozivaju na slavery i samo hoce da im neko nesto da. Ja gledam na Srbiju, bili smo 500 godina skoro pod Turcima pa nismo napravili toliku frku.  I svi su drugi rasisti samo oni nisu. Ali necu ni da branim ni bele ovde, ni oni nisu nista bolji.  Sve u svemu je USA jedno veliko govno.

Nemaš pojma koliko mnogo ljudi ima odavde koji bi tako radio zadavio Turčina.

A na šta drugo crnci da se pozivaju? Živim za dan kada će ih crnci preplaviti i sve proždrati.

Citat
Kod mene dobijaju 3000+ dolara na svaka 3 meseca, dobijaju 100000 dolara kada zavrse srednju, imaju besplatno lecenje, dobijaju pomoc od drzave, imaju shanse da rade, da idu u skolu jer im je i edukacija besplatna,

и то је мало Smile

Upravo to.

Da se samo osvrnem na taj film ... sve je to lepo što je to snimljeno i niko ne kaže da njih nisu ' belci ' mučili ali upravo zato oni imaju potpuna prava na sve još im i država to daje ali oni neće kao što već komšija Raven reče ... neće jednostavno boli ih dupe kad ovako mogu da žive bez ikakvih posledica po njih i njihova plemena

Jel si ti dobro, brate moj? Znaš šta pričaš?

Da su oni kulturniji i da postuju sebe i druge, ne bi bili u tom sranju u kom se nalaze.

Да их нико није дирао пре пола миленијума не би били у срању у ком се налазе.

http://www.putlocker.com/file/C58F58D9D4304C82#

Nas su kao stedili?  Turci, Austro Ugari, Nemci, Amerikanci, i domaci izdajnici, i sta sa tim?  Opet smo to nekako pregurali, dokle vise izgovori?

Ko je šta pregurao?

Citat
A što se tiče rasizma, veće rasiste od crnaca nisam videla.

Bi li ti bila rada da mi pojasniš malo ovo? Nisam ukapirao.

Citat
A chamuge jesu najveci rasisti.

I tebe bih zamolio da isto učiniš. Čamuge, kažeš? Možeš još jedared da ponoviš tu reč, pre nego što opet budeš govorio o rasizmu?

Citat
preziveli smo gore od Indijanaca

Nismo preživeli gore od Indijanaca.

Citat
Према тома шта фали тим Индијанцима ?

Па ништа матори, само једно девет десетина некадашње популације.
И онда је решење мржња према свима, алкохолисање, дрогирање итд.

Не знам да ли сви они мрзе Американце и притом се алкохолошу и дрогирају, али претпостављам да није згодно постати мањина у својој земљи. Сад баш ето замишљам неку будућу Србији у којој су шиптари десетковали мој народ и постали огромна већина, а ја и шака мојих сународника остали да живимо по неким резерватима, па онда још замислим протест шиптара против прилива емиграната из Румуније и Бугарске... не знам за тебе, ал ја бих био поприлично љут. И не знам да ли бих уопште могао имати неког већег непријатеља од оног који је освојио моју земљу а мој народ десетковао и начинио занемарљивом мањином.

Ključ na temu.

Naravno, kad dobijem objašnjenja oko rasizma.

Citat
Ostali su u zivotu barem, barem im je nesto ostalo, mogli su da zavrse ko Romi ili ko Jevreji.  

Nemoj ipak da mi daješ objašnjenja. Drogiran si.

kada poslednja riba bude ulovljena
kada poeslednja reka presusi
kada poseces poslednje drvo
tada ces shvatiti da novac ne moze da se jede......indijanska poslovica

Sjajno. Ovo ću da istetoviram.

I meni i dalje nije jasno zasto se Srbi toliko brinu za Indijance?  

Pa što napisa, čoveče, 3 cele strane komentara?

Sta su nama Turci radili, pa danas se ne ponasamo ko Indijanci.  

Misliš da ih nema? Vidi se da nisi dosta dugo bio u ovoj zemlji.

Još jedared, živim za dan kad će, udruženim snagama, crnci i Indijanci proždrati sve one čiji su preci, i oni sami, mučili i klali njihove pretke...

A vi snimite još jedan film o Linkolnu, pizda vam materina. Što se tada svi ne potamaniste međusobno zvezdice vam jebem...
IP sačuvana
social share

I have something more important than courage.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Очистимо Србију !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 42084
Zastava †  Србија 011
OS
Windows XP
Browser
Chrome 25.0.1364.97
čamuge se ne računaju. njih su njihova braća legitimno prodavala belcima na afričkoj pijaci robova.
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 10 11 13 14 ... 25
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 29. Avg 2025, 15:24:00
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.071 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.