Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 30. Avg 2025, 14:44:06
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 9 10 12 13 ... 25
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Indijanac objasnio ko je pravi domorodac  (Pročitano 37296 puta)
Udaljen sa foruma
Svedok stvaranja istorije

AriA

Zodijak
Pol Žena
Poruke 22537
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 19.0
mob
Samsung Galaxy S4 mini
 Smile

O ti, vrhunski poznavaoče funkcionisanja stvarnosti, objasni nam kako objasniti Indijancu neobjašnjivo, da "sadašnji" beli čovek nije kriv za njihovo uništenje. I da ne treba da ga mrzi, taj zao, o tako zao i primitivni Indijanac.

A za mene ima nade, ne brini, slušam (čitam) te ja pažljivo i na dobrom sam putu da počnem da shvatam istinito funkcionisanje stvarnosti, gde su racio i emocije u dobokoj svadji, tačnije zavisni od uzročno posledičnih reakcija, i da smo svi "dast in d vind".....

Nego...posluša li ti onaj moj dobronamerni savet?
IP sačuvana
social share
Čoveku je dato da se prilagođava situaciji.
Onog koji čeka da se situacija prilagodi njemu, ubije taština.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 19.0
mob
Nokia Luvmya 520
Verujem da si ti vrhunski poznavalac funkcionisanja stvarnosti.
To nije stvarnost, posto u njoj covek samo moze da zna ili ne da li neko poznaje funkcionisanje iste ili ne, a ne
da u to veruje ili ne. A to se jednostavno odredjuje na osnovu govora istine/neistine, istina je poznavanje funkcionisanja stvarnosti a neistina - nepoznavanje.

Isto vazi i za indijanca koji ne shvata da rec " domorodac " ne znaci da je taj narod iznikao iz teritorije o kojoj se govori, nego da se tamo nasao pre drugih. Tako bi svako ko se rodi na nekoj teritoriji bio njen " domorodac ".
Citat: Arijada
O ti, vrhunski poznavaoče funkcionisanja stvarnosti, objasni nam kako objasniti Indijancu neobjašnjivo, da "sadašnji" beli čovek nije kriv za njihovo uništenje. I da ne treba da ga mrzi, taj zao, o tako zao i primitivni Indijanac.

A za mene ima nade, ne brini, slušam (čitam) te ja pažljivo i na dobrom sam putu da počnem da shvatam istinito funkcionisanje stvarnosti, gde su racio i emocije u dobokoj svadji, tačnije zavisni od uzročno posledičnih reakcija, i da smo svi "dast in d vind".....

Nego...posluša li ti onaj moj dobronamerni savet?
Tako sto im treba objasniti da danasnji beli covek nije odgovoran za ono sto se desavalo izmedju pocetka sedamnaestog i pocetka dvadesetog veka. A da li ce taj i takav indijanac da mrzi belce ili nece je irelevantno dokle god je u skladu sa krivicnim zakonom.
Ne brinem se za tebe i znam da tvoje shvatanje stvarnosti ne zavisi od bilo cijeg nadanja, a na osnovu ovakvih komentara znam da to shvatanje i dalje nije slucaj.
A sto se tice tvojih " dobronamernih " saveta, nisu mi potrebni posto se osecam savrseno dobro i nikakva pomoc mi nije potrebna.
IP sačuvana
social share
Covecanstvo se deli na inteligentne bez laznog boga, i one sa laznim Bogom bez inteligencije.
Jewpiter
Prijatelj je covek koji tebe voli, a ne covek kojeg ti volis.
Jewpiter

How much cocaine did Charlie Sheen take ?         Enough to kill two and a half men.
Makros_Crni : " Dozvolio sam sebi da budem obmanjen. "
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
OS
Windows Vista
Browser
Chrome 25.0.1364.97
Sta su nama Turci radili, pa danas se ne ponasamo ko Indijanci. Jeste ne volimo ih, na odstojanju smo od njih, ali uopste ne manifestujemo svoja osecanja na isti nacin.  Indijanci mrze zato sto mrze, bez logike i rezona. 
IP sačuvana
social share
Србочетничко комунистички фашиста.

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 27614
OS
Windows XP
Browser
Opera 12.14
незнам како индијанци мрзе,али ово са турцима ти и није неко поређење
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
OS
Windows Vista
Browser
Chrome 25.0.1364.97
незнам како индијанци мрзе,али ово са турцима ти и није неко поређење
Ja bih rekao da je adekvatno.  U Srbiji postoji odredjen mentalitet prema Turcima, koji je itekako sa dobrim pravom, ali jedan na jedan, to je nesto drugo.  Na primer, ja sam radio sa Rusima, Poljacima, Slovacima, Bugarima, Turcima, Kinezima, Tajlandjanima, Argenticima, Chileancima, Kubancima, Kolumbijancima, Moldavijcima, Belorusima, Litvancima itd.  I iako nisam vole Turke, kada je bio odnos jedan na jedan, ili jedan na vise njih, nije bilo problema.  Sa Indijancima je beo covek je los, bez obzira na sve.  Dakle, ako bi mi sada mrzeli i reagovali kao sto Indijanci reaguju, kud bi sada bili?  I cak sta vise, da smo dobili reparacije za svu stetu, da imamo vise shanse od svih manjina zajedno, i da i dalje nastavljamo istu politiku, kuda bi to dovelo?  U propast.  I to je to.  Ja kazem, ja razumem njihov bol, ali oni otvaraju vatru na sve redom, i to nije dobro, niti korisno, niti me cini da simpatisem njihovu borbu i probleme.
Jesam li bolje objasnio?  Smile
IP sačuvana
social share

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 27614
OS
Windows XP
Browser
Opera 12.14
што се тиче турака не,али то није ни битно
ово да је њихова мржња према све толико екстремна нисам знао,али и даље су моје симпатије на њиховој страни у односу на каубоје  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

Sta se iza brda valja?

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5667
OS
Windows 7
Browser
Chrome 25.0.1364.97
Problem koji se ovde ne shvata je da je po dolasku Evropljana na tlo Amerike, nisu samo fizicki unisteni Starosedeoci, vec je unisten njihov nacin zivota! Naravno, dzukacki kapitalizam ne shavata da novac ne moze da povrati nacin zivljenja, i da to sto vecina starosedelaca ima sve privilegije malo toga njima znaci, jer  su oni u svojim zajednicama negovali cvrste medjuljudkse odnose. Naravno, sada je to skoro skroz druga prica.

Za Starosedeoce Prvi svetski rat je poceo po dolasku Kolumba i oni to otvoreno kazu. To je zaista bio Prvi svetski rat. Po zavrsetku Drugog svetskog rata, Starosedelaca je na tlu Severne Amerike bilo oko 800 000, a pre dolaska belaca ih je bilo 60 miliona. Ja ne znam da li istorija pamti veci genocid? To se radilo sistematski i sa namerom, islo se na istrebljenje, do kraja.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
OS
Windows Vista
Browser
Chrome 25.0.1364.97
Problem koji se ovde ne shvata je da je po dolasku Evropljana na tlo Amerike, nisu samo fizicki unisteni Starosedeoci, vec je unisten njihov nacin zivota! Naravno, dzukacki kapitalizam ne shavata da novac ne moze da povrati nacin zivljenja, i da to sto vecina starosedelaca ima sve privilegije malo toga njima znaci, jer  su oni u svojim zajednicama negovali cvrste medjuljudkse odnose. Naravno, sada je to skoro skroz druga prica.

Za Starosedeoce Prvi svetski rat je poceo po dolasku Kolumba i oni to otvoreno kazu. To je zaista bio Prvi svetski rat. Po zavrsetku Drugog svetskog rata, Starosedelaca je na tlu Severne Amerike bilo oko 800 000, a pre dolaska belaca ih je bilo 60 miliona. Ja ne znam da li istorija pamti veci genocid? To se radilo sistematski i sa namerom, islo se na istrebljenje, do kraja.
Ja mislim da ti imas pogresnu sliku Indijanaca, potpuno pogresnu.  Sve ove knjige, serije, filmove i stripove mozes da zaboravis. Da su oni stvarno gajili medjuljudske odnose, ne bi ih ovi tako lako razbili. Jeste mozda pokolji izmedju plemena nisu bili toliko veliki kao sto je bilo posle dolaska belaca na njihove prostore, ali i oni su cini genocid jedni drugima.  Njihov nacin zivota nije toliko unisten koliko ti mislis, nego su oni malo po malo poceli da preuzimaju kulturu od belaca, bas kao sto Srbi preuzimaju od Amera.  Gde si izvukao brojku od 60 miliona?  Ja to nigde nisam procitao ni video, jos pogotovo sto znam da oni nikada nisu drzali ikakvu evidenciju stanovnistva.
Ima ovde plemena koji slobodno mogu da se vrate zivotom kojim su ziveli mnogo pre.  Ali jednostavno nece. Pljuju i napadaju sve belce, a ovamo ne mogu bez TV-a, kola, struje i tako tih potrebstina.  Ja opet ne branim belce, ali ne branim ni ove vise.  Mislim da je kompletno bespotrebno vise diskutovati o ovome, jer ja ti garantujem, da si proveo upola onoliko vremena koliko sam ja, i ti bi sada bio samnom i Bojanom i rekao bi isto.

што се тиче турака не,али то није ни битно
ово да је њихова мржња према све толико екстремна нисам знао,али и даље су моје симпатије на њиховој страни у односу на каубоје  Smile
Ja sam u duhu na njihovoj strani, ali nista vise od toga. Ranije sam otvoreno bio za njihova prava ovde u USA, ali posle vise od jednog okrsaja i sukoba, shvatio sam gde im je mentalitet, i onda sam rekao sebi, ne vise.

Zavisi gde odes, negde je pritajena malo vise, negde je bas otvorena. Naucili su oni da igraju politicku igru, na TV-u i novinama su med i mleko, ali kada se kamere ugase, i publika ode, onda su nesto sasvim drugo.

Oni koji su skolovani, imaju drugaciji mentalitet. Licno poznajem Indijanskog pisca Sovu Vracanjenazad, i on je sasvim drugaciji tip coveka, ali to je zato mozda sto pripada drugom plemenu i sto ima skolu.  Mada bi me interesovalo kakav bi bio medju svojima, jer sam pricao sa njim u vise navrata jedan na jedan.
IP sačuvana
social share

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

Sta se iza brda valja?

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5667
OS
Windows 7
Browser
Chrome 25.0.1364.97
Ja mislim da ti imas pogresnu sliku Indijanaca, potpuno pogresnu. 
Desilo mi se to da sam u trznom centru, u garderobi zaboravio pasos u kom je bilo nesto para i lik, po imenu Kli (inace Starosedelac/Indijanac) je doneo ranac sa svim sto je bilo unutra devojci koja radi u butiku.

Citat
Da su oni stvarno gajili medjuljudske odnose, ne bi ih ovi tako lako razbili.
Sila Boga ne moli. To ti je bilo jos gore nego pre par godina kada je Bus rekao "ili ste sa nama ili ste protiv nas".

Citat
Jeste mozda pokolji izmedju plemena nisu bili toliko veliki kao sto je bilo posle dolaska belaca na njihove prostore, ali i oni su cini genocid jedni drugima. 
Pokusaj da nadjes knjigu "Obrasci kulture" od Rut Benedikt, dosta lepo se opisuje filozofija suzivota, ne postoje dokazi o ratovima (kakvim ih mi poznajemo) medju plemenima pre dolaska belaca

Citat
Gde si izvukao brojku od 60 miliona?
To su reci tipa po imenu Red Krou, naroda Sijuks.

Citat
Ja to nigde nisam procitao ni video, jos pogotovo sto znam da oni nikada nisu drzali ikakvu evidenciju stanovnistva.
Ne znam, ali ne verujem da je puno pogresio.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 19.0
mob
Nokia Luvmya 520

Svi nacini zivota koji su bili na putu promene su bili unisteni, na celoj Planeti, ne samo indijanski, koji su oni sami  odbacili kao i svi drugi koji danas ne kukaju za primitivnim nacinom zivota predaka.
Poenta o neistini ove teme je da indijanac nije nista objasnio sem da zivi u svetu bajki.
IP sačuvana
social share
Covecanstvo se deli na inteligentne bez laznog boga, i one sa laznim Bogom bez inteligencije.
Jewpiter
Prijatelj je covek koji tebe voli, a ne covek kojeg ti volis.
Jewpiter

How much cocaine did Charlie Sheen take ?         Enough to kill two and a half men.
Makros_Crni : " Dozvolio sam sebi da budem obmanjen. "
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 9 10 12 13 ... 25
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 30. Avg 2025, 14:44:06
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.055 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.