Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 30. Avg 2025, 19:34:25
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 8 9 11 12 ... 25
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Indijanac objasnio ko je pravi domorodac  (Pročitano 37310 puta)
Svedok stvaranja istorije

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
OS
Windows Vista
Browser
Chrome 25.0.1364.97
@Persona
Ovde je podela izmedju plemena koji zive bolje nego ti ili ja, i onih koji nemaju nista.  I meni i dalje nije jasno zasto se Srbi toliko brinu za Indijance?  Da dodje do sukoba, izmedju Srbije i Amerike ponovo, na nekom vecem nivou, imaces dosta Indijanaca u USA vojsci, bas kao sto imas i sada, i ja ti kazem njih briga biti nece da li si ti Srbin ili nisi, ili da li si ti klao i ubijao njihove zene i decu.  Ti si bledoliki neprijatelj, i umreces. 

Ali dobro, ljudi imaju svoje prioritete.  Ja i Bojan ovde imamo odlicno razumevanje ko su i sta su Indijanci.
IP sačuvana
social share
Србочетничко комунистички фашиста.

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 19.0
mob
Nokia Luvmya 520
Bojane, mislim da nisi shvatio poentu. On samo ukazuje na dvolicnost i licemerstvo "amerikanaca". Jer, ovi doseljenici valjda protestvuju za ove skorasnje doseljenike trazeci da se vrate odakle su dosli, a ovaj ih je docekao rekavsi im da su i oni doseljenici a da je on pravi domorodac. Sto jeste tacno.
Prvi ljudski par nije pao sa Marsa niti je iznikao iz zemlje, nego je nastao na jednoj lokaciji na ovoj Planeti.
Coveka je stvorila rec/duh i prva pojava coveka se vezuje za prvu pojavu reci/pisma. A to nije amerika nego danasnja teritorija Srbije/Vinca odakle je covek krenuo da se siri po Planeti.
Univerzalni zakon je da jaca jedinka vlada/gospodari, " pravda/nepravda " je lazni sistem vrednosti, tako da je prica o istorijskim masakrima i osvajanju teritorija samo emotivna a ne racionalna.
Isto vazi i za imigracioni zakon SAD koji se sprovodi kako se sprovodi i danas tretira doseljenike tacno tako kako ih tretira.....

Tako da cela prica o tome ko je " domorodac " takodje treba da ima racionalnu a ne emotivnu osnovu i stoga je ne odredjuje neko ko se zbog necega ljuti na nekoga......
IP sačuvana
social share
Covecanstvo se deli na inteligentne bez laznog boga, i one sa laznim Bogom bez inteligencije.
Jewpiter
Prijatelj je covek koji tebe voli, a ne covek kojeg ti volis.
Jewpiter

How much cocaine did Charlie Sheen take ?         Enough to kill two and a half men.
Makros_Crni : " Dozvolio sam sebi da budem obmanjen. "
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma

AriA

Zodijak
Pol Žena
Poruke 22537
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 19.0
mob
Samsung Galaxy S4 mini

Ali dobro, ljudi imaju svoje prioritete.  Ja i Bojan ovde imamo odlicno razumevanje ko su i sta su Indijanci.

Ne, vi ste samo ljubomorini doseljenici što oni ništa ne rade a dobijaju kintu  Smile

Tako da cela prica o tome ko je " domorodac " takodje treba da ima racionalnu a ne emotivnu osnovu i stoga je ne odredjuje neko ko se zbog necega ljuti na nekoga......

Da ti pobijem celu familiju, da li bi me častio pićem i ne bi me mrzeo?

Nema ovo sve veze sa emocijama već sa istrebljenjem jednog naroda od strane drugog. Razlika je bitna.
« Poslednja izmena: 27. Feb 2013, 23:56:58 od Arijada »
IP sačuvana
social share
Čoveku je dato da se prilagođava situaciji.
Onog koji čeka da se situacija prilagodi njemu, ubije taština.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 42576
Zastava BG, Savski Venac
OS
Windows 7
Browser
MSIE9.0

Ne, vi ste samo ljubomorini doseljenici što oni ništa ne rade a dobijaju kintu  Smile

Nađi mi negde u mojim iskazima da sam rekao da sam ljubomoran na njih pa onda pričaj u moje ime nešto a do tada  Smile
Hvala  Smile
IP sačuvana
social share
Bolje da me mrze zbog onog što jesam, nego da me vole zbog onog što nisam

Pogledaj profil WWW Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
OS
Windows Vista
Browser
Chrome 25.0.1364.97

Nađi mi negde u mojim iskazima da sam rekao da sam ljubomoran na njih pa onda pričaj u moje ime nešto a do tada  Smile
Hvala  Smile
Ma ti si ljubomoran sto nisi pijan svakoga dana, nemas 10-oro dece u 7 razlicitih zena, i nisi bio po zatvorima, a onim perjanicama da i ne govorimo.   Smile Smile
Ja sam ljubomoran sto ne zivim od Bud Lighta i mentol cigareta  Smile

Nema ovo sve veze sa emocijama već sa istrebljenjem jednog naroda od strane drugog. Razlika je bitna.
U mom slucaju ja bih te castio.
Ali sto se tice teme, opet, pogresno okrenut bes.  Treba da budu ljuti na one sto su krivi a ne na sve.  Znaci ako je neko napravio sranje u proslosti, ti sada imas pravo da diskriminises po rasnoj/etnickoj osnovi
IP sačuvana
social share
Србочетничко комунистички фашиста.

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 42576
Zastava BG, Savski Venac
OS
Windows 7
Browser
MSIE9.0

Hvala  Smile
Ma ti si ljubomoran sto nisi pijan svakoga dana, nemas 10-oro dece u 7 razlicitih zena, i nisi bio po zatvorima, a onim perjanicama da i ne govorimo.   Smile Smile
Ja sam ljubomoran sto ne zivim od Bud Lighta i mentol cigareta  Smile

A ta fora ...  Smile

E onda sam strašno ljubomoran ... priznajem  Smile

Evo baš nađoh svežu vest u vezi indijanaca koja kaže ...

Native Peoples Say: No Consultations, No Concessions

( http://www.iede.co.uk/news/2013_952/native-peoples-say-no-consultations-no-concessions )

...a onda u nastavku teksta kaže ...

Citat
"If they want to be respected, they must also respect our decisions. It's not just about direct respect for the son; respect is first due to the father," said Andrés Sandi, an Achuar Indian and president of the Federation of Native Communities of the Corrientes River (FECONACO).

... dakle ukratko .. ili će po njihovom ili nikako ... a samo zato što su oni ' prvi bili '  Smile

A pazite sad ovo ....

Rape on the Reservation

( http://www.nytimes.com/2013/02/27/opinion/native-americans-and-the-violence-against-women-act.html?_r=0 )

... gde piše ...

Citat
TWO Republicans running for Congressional seats last year offered opinions on “legitimate rape” or God-approved conceptions during rape, tainting their party with misogyny.

Smile
IP sačuvana
social share
Bolje da me mrze zbog onog što jesam, nego da me vole zbog onog što nisam

Pogledaj profil WWW Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 19.0
mob
Nokia Luvmya 520

Tom emotivnom indijancu kojem nije jasno o cemu prica nisu familijarne pretke pobili danasnji americki belci koje on mrzi.
Americki belci su veoma svesni sta je uradjeno indijancima i zarad tih zrtava su uradili dosta toga da im se da sva moguca pocast i da se to nikada ne zaboravi, a preostalim indijancima su dali prava koja nijedna druga grupa u SAD nema.
Mrznja je emocija zasnovana na verovanju, u ovom slucaju taj nesretni indijanac mrzi belce zato sto veruje da
belci koji su pobili pretke njegove familije " nisu morali to da urade ". A mrzi sve belce zato sto veruje da svi belci imaju vezu sa on ima sto su ubijali indijance i veruje da svi belci dele odgovornost za to.

Objasnjavam ti ovo iako znam da ti nisi sposobna da to shvatis......
IP sačuvana
social share
Covecanstvo se deli na inteligentne bez laznog boga, i one sa laznim Bogom bez inteligencije.
Jewpiter
Jewpiter

How much cocaine did Charlie Sheen take ?         Enough to kill two and a half men.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 44343
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 19.0
Citat

па онда си неинтелигентан Smile
IP sačuvana
social share
"Бицикл је за људе који не могу да приуште ауто."
                                               Џереми Кларксон

Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 19.0
mob
Nokia Luvmya 520
Citat

па онда си неинтелигентан Smile
Nije iskljucena mogucnost da jednog dana shvati kako funkcionise stvarnost, isto vazi i za tebe.
IP sačuvana
social share
Jewpiter
Jewpiter

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supervizor foruma
Legenda foruma

Violence solves everything

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 33826
Zastava Srbija
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 19.0
mob
LG Nexus 5
Verujem da si ti vrhunski poznavalac funkcionisanja stvarnosti.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 8 9 11 12 ... 25
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 30. Avg 2025, 19:34:25
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.07 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.