Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 21. Sep 2025, 21:20:48
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 23 24 26 27 ... 204
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Kako otići u Ameriku i kako početi  (Pročitano 904595 puta)
Clan u razvoju

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 40
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.63
mob
Nokia 5800
Znaci biti stranac je cool?! E pa lepo.

Znaci zakasnio sam za mart, vec je pola februara, a treba oko mesec dana za procesuiranje.... a mozda za maj. Nego nesto ne shvatam.
Nesto bih sumirao, ispravite me gde napravim gresku.
Znaci imigraciono u USA,  poslodavac u USA, ambasada u SR, i agencija u SR su u kooperaciji. Poslodavac is USA trazi kvotu za ``uvoz`` radnika od imigracionog. Imigraciono mu to dozvoljava i odredjuje detalje. Agencija u Srbiji radi zato sto smo medju dodatnih 11 zemalja koje su za 2010. godinu dobile dozvolu za H2B vize. Agencija ima dopis o svim poslodavcima i mogucim poslovima, visinom zarade, mesto smestaja i ostale detalje. Ambasada odredjuje ko ce ici u USA, tj. kome ce izdati vizu. I... hmm.... ovaj.... znate....

Mali Perica: E profesore, dalje ne znam.
Profesor: Sedi Perice, kec!

Salu na stranu, pitao bih te kako dalje to sve funkcionise, kako ide red, tj. kako ide postupak prijave i ako da Bog i dobijanje H2B vize?
*Prijavljujem se ambasadi u Srbiji, a onda agenciji?
*Ili mi agencija predoci mogucnosti za rad u USA a ja onda idem u ambasadu i trazim H2B jer imam ``ponudu``?
*Ili mozda agencija sve sredjuje, ja samo uplatim novac?

Citam za ambasadu u Srbiji treba popuniti specificna dokumenta, uplatiti 131 dolar pred intervju, obaviti intervju i sutradan, ako oni misle da si ok, u 16:00 podignes pasos sa vizom. A gde je tu agencija? I odredjeni posao, smestaj? Mora da postoji neka relacija koju trebam paralelno da radim ili to agencija radi?

Inace, diplomu mi stampaju pa cu je dobiti tek na svecanoj dodeli u martu, ali u USA to i ne vazi toliko, jel da?

Hvala jos jednom
IP sačuvana
social share
Robbie Williams - My way (Frank Sinatra`s song)
http://www.youtube.com/watch?v=_4DJMPGNiD0
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Samo Sapun Srbina Spasava.

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2430
Zastava USA
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6
mob
Samsung Galaxy S5 ACTIVE
Tvoj prvi korak je pronalaženje agencije preko koje ćeš ići i nema drugog puta. Oni te savetuju, opravljaju na posao i sve po redu. Nemaš ti nikakve veze sa ambasadom sve do trenutka odnosno dana kada ideš u nju na intervju sa nekim psihologom-cia agentom, prerušenog u šalterskog radnika  SmileSmile
Dakle, nađi agenciju koja radi ove godine H2B program i ne razmišljaj puno o ostalim detaljima, jednostavno nije ti potrebno da se opterećuješ time.
IP sačuvana
social share
Od boljeg uvek ima bolje a od goreg gore.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 40
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.63
mob
Nokia 5800
Hvala Sasha019 na savetima zlata vrednim.

Sada sam gledao predlozene agencije sa strane 13.  :

Ayusa i Karavan travel

Nesto mi se cini da su oni na sajtu samo bazirani na Work and travel, a posto sam diplomirao vec, dzaba gledam.
Imas li neku agenciju na umu, neku koja je dobra? Slobodno i PP ako ne zelis da reklamiras nekoga. Ili na email
robinsilni@yahoo.com

Unapred hvala
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

volim basket i travu

Zodijak Virgo
Pol Muškarac
Poruke 65
OS
Windows XP
Browser
Safari 4.0.249.78
mob
VIP 
vidim da ima mnogo zainteresovanih da idu za SAD Smiley
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Samo Sapun Srbina Spasava.

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2430
Zastava USA
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6
mob
Samsung Galaxy S5 ACTIVE
Nesto mi se cini da su oni na sajtu samo bazirani na Work and travel, a posto sam diplomirao vec, dzaba gledam.

Ne razumem šta si onim hteo da kažeš. "United work and travel" u prevodu "ujedini rad i putovanje". Na ovakav rad se može otići sa J1 ili H2B vizom. Ti više nisi student tako da ti preostaje H2B viza.

A da dodam i ovo, u programu ma koje agencije a i ugovor koji potpisujete, nigde ne stoje i reči "zaradi pare". Piše samo putuj i svojim radom otplati to putovanje.

I hajde, pomenuću sada prvi put na forumu agencije koje su meni poznate. Nema ih tako puno.

http://www.unitedworkandtravel.rs/index.htm
http://www.wizantiana.co.rs/
http://www.karavantravel.org/
http://www.ayusa-online.com/srp/work.php

Ako neko od forumaša zna za još neku koja postoji godinama i nije nikada prevarila ljude kao recimo agencija SEEA iz Novog Sada LINK onda neka doda na ovaj moj spisak.
Namerno nisam hteo ovde da reklamiram niti jednu agenciju ali puno ljudi pita i pitanja se uglavnom svode na "preko koje agencije?". Pa eto, ove 4 su OK.

« Poslednja izmena: 12. Feb 2010, 03:38:46 od Sasha019 »
IP sačuvana
social share
Od boljeg uvek ima bolje a od goreg gore.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

budi promena u svetu kakav zelis da bude

Zodijak Virgo
Pol Žena
Poruke 104
OS
Linux
Browser
Mozilla (gutsy)
mob
Nokia 5310
Hvala Sasha019 na savetima zlata vrednim.

Sada sam gledao predlozene agencije sa strane 13.  :

Ayusa i Karavan travel

Imas li neku agenciju na umu, neku koja je dobra? Slobodno i PP ako ne zelis da reklamiras nekoga. Ili na email
robinsilni@yahoo.com

Unapred hvala
i ja koliko znam ayusa i karavan su za studente uglavnom.ili u ayusi kad je moja mama zvala,da za nas koi vise nismo studenti ima opcija samo  za bebisiterku,sto ja definitivno ne bih mogla,
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 40
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.63
mob
Nokia 5800
Pregledao sam gore navedene linkove...
I pogledao prvu stranicu posta
Evo sta kaze ``wizantija``:

Pogledao sta je ukljuceno u cenu, sta nije i zaprepastio se da u 1600 dolara nije ukljucena avio karta!?!?!?!  Smile
Znaci oko 1600 dolara uzima agencija na lepe oci.
Jos nekih 131 dolar za viziranje
Preko toga najjeftinije avio low cost kompanije do USA su 800 do 1000 dolara, povratna karta(kayak).
Jos oko 500 do 700 dolara za poneti za troskove za prve dve nedelje. I plus Sevis i jos ce se nesto nakaciti na ledja.
Lele, lele.... preko 3000 dolara samo da krenes...  Smile Pa taman, na pozitivnoj nuli posle 3-4 meseca. A jos ako hoces da produzis vizu, treba od roditelja da trazis za produzenje 1000 dolara. Eh, ameriko! Zasto si taki djavo?  Smile

Ne znam kakvo je interesovanje za ovaj vid posla kod nas, verovatno veliko. Ali oni sto imaju pare da daju za to, verovatno i nece deci da dozvole da se muce nego ce im uplatiti laganica neki aranzman za leto i to je to.
A oni sto nemaju a bi da zarade, opet ne mogu otici jer nemaju inicijalnu sumu novca. Jes na rate, al ta jedna rata cela mesecna plata mog caleta. A treca rata ko dve mesecne plate. Jedino da nam nikne hlorofil pod kozom pa da ne trosimo pare na hranu i vodu i da izdamo kucu.

Ima li ko neku bolju racunicu? Jer ostale agencije nemaju na sajtu cene. Jedino mi preostaje da telefonom stupim u kontakt sa njima, mada verujem da nema nekih velikih oscilacija tipa 400-500 dolara manje.

Ja cu sigurno isprobati ovaj USA san, uzece moji kredit na 2000 evra, potrudicu se maksimalno.
Veoma dobro iskustvo, siguran sam, pogotovu za mene srbina koji se divi zgradi Usca i Interkontinentala, jer nije video nikad nista bolje. Samo treba imati petlju da zagazis u mrak, da prodjes tunel, a malo kasnije dodje svetlo s kraja tunela. Vidim da se neki potrude, malo mucnu glavom, prodju malo neke muke i ne zive bas bas original americki san, ali srpski san na kvadrat pa na kub pa puta isto toliko.

E u krajnjem slucaju:
Ako ja tamo u usa s*ebem nesto, nema mi vracanja kuci, odma u gradjevinu i na crno dok ne vratim pare mojima. Ali ozbiljno 
« Poslednja izmena: 12. Feb 2010, 15:44:14 od Marko006 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

volim basket i travu

Zodijak Virgo
Pol Muškarac
Poruke 65
OS
Windows XP
Browser
Safari 4.0.249.78
mob
VIP 
hteo sam da pitam da li za work and travel ja placam stan ili dobijem???i da li moze srednjoskolac na work and travel???
« Poslednja izmena: 12. Feb 2010, 14:34:36 od H1N1 Gajka »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Ajmo, droga, petarde, ulosci na komad!!!

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 3545
Zastava Dry Valley Nis Srbija
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.63
mob
SonyEricsson K510i
@Marko 006, ako dobro prosearchas (obozavam Serbish) videces da LOT i Air India lete do USA za 444$, sto je meni mnogo cudno, ali eto tako je.
IP sačuvana
social share
Najzad sam pobedio u fantaziji!!!

Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 40
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.63
mob
Nokia 5800
Steelers hvala, ali jel to oni iz Indije lete na ćilimu?
To je malo rizično, ali ajde.  Smile

Ima li od nas sa foruma da je neko trenutno u americi i da radi? Čisto da bi potvrdili da agencije koje mi izaberemo, nisu prevaranti, znači da neće da nas prevare, da tamo kad dodjemo budemo gadno dočekani i bez uslova što pišu u predugovoru. Ili neko ko je sad za mart upao u srećnu grupu?

« Poslednja izmena: 12. Feb 2010, 18:29:50 od Marko006 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 23 24 26 27 ... 204
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 21. Sep 2025, 21:20:48
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.087 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.