Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 12. Sep 2025, 18:05:27
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 13 14 16 17 ... 107
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Ima li Boga....  (Pročitano 107717 puta)
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

high prudence

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 9110
Zastava Amber
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11
mob
Nokia 1800
Ja sam se osvrnuo na njegove riječi da su od 4 evanđelja tri lažna.Nije ni jedan lažan već različito gledaju na događaje.Ljudi su različito doživjeli jednu jedinu istinu.

Ok, nisam pročitao ni jedno od ta četiri, tako da ne mogu baš tako da sudim, ali mora da postoje neke razlike čim su neka prihvatana a neka odbacivana, tako da su samo četiri ostala.  Smile

Citat
kažeš istina je samo jedna ,dobro.
Što je istina :ja kažem danas je poluoblačno a ti ,danas je poluvedro.banalan primjer ali istinu vidimo na različite načine.

Jedno te isto.  Smile

Svejedno je da li ćete reći 22    ili   4   ili   (8-5)+1 , sve se svodi na isto.

Ono što nije istina je npr. kad neko kaže 2+2=5  Smile
« Poslednja izmena: 11. Maj 2009, 22:50:13 od qcko »
IP sačuvana
social share
                                Someone stole my donuts, and now you're all gonna pay!                               
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

R`N`R

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1356
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.10
mob
Samsung d600
Nema boga. To je samo ljudska priroda, basic instict. Putujte, upoznajte svet, razlicite ljude, kulture. Shvatice te kako sta funkcionise, samo iz neprestanih promena covek moze nesto nauciti, Anstajn je rekao: "ludost, to je ciniti istu stvar isnova i iznova i ocekivati drugacije rezultate" Ljudi komplikuju zivot, sve to moze mnogo jednostavnije. Sve sto radim, radim iz humanizma, a ne iz straha da cu goreti u paklu, i da se nekad pokaze da postoji bog, ja nista lose nisam uradio, cak sam to uradio iz nesebicnosti, jer ona prica: "necu da gorim u paklu, pa moram to da uradim" je malo sebicno, zar ne?  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

high prudence

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 9110
Zastava Amber
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11
mob
Nokia 1800
Nema boga. To je samo ljudska priroda, basic instict. Putujte, upoznajte svet, razlicite ljude, kulture. Shvatice te kako sta funkcionise, samo iz neprestanih promena covek moze nesto nauciti, Anstajn je rekao: "ludost, to je ciniti istu stvar isnova i iznova i ocekivati drugacije rezultate" Ljudi komplikuju zivot, sve to moze mnogo jednostavnije. Sve sto radim, radim iz humanizma, a ne iz straha da cu goreti u paklu, i da se nekad pokaze da postoji bog, ja nista lose nisam uradio, cak sam to uradio iz nesebicnosti, jer ona prica: "necu da gorim u paklu, pa moram to da uradim" je malo sebicno, zar ne?  Smile

Sad me podseti, kad si već spomenuo Ajnštajna iako je manje više off.

Jedan odlomak:

"Što se tiče prirode đavola, postoji jedan Ajnštajnov aforizam koji nije samo aforizam, već u stvari i definicija osnova naučnog metoda.>>Gospod Bog je prepreden, ali nije zao!<<

Ove se reči >>Gospod Bog<< odnose na one prirodne sile kojesmo pripisivali njegovom poniznom sluzi Đavolu, a Ajnštajn hoće da kaže da ove sile ne blefiraju. Možda ovaj đavo po svom značenju nije daleko od Mefistofela. Kada je Faust zapitao Mefistofela šta on predstavlja, Mefistofel je odgovorio "Deo one sile koja uvek traži zlo i uvek čini dobro". Drugim rečima, đavo nije neograničen u svojoj sposobnosti da obmanjuje, a naučnik koji pozitivnu silu rešenu da nas zbuni u svemiru što ga istražujemo uzalud gubi vreme. Priroda se opire dešifrovanju, ali ne ispoljava inventivnost u nalaženju novih i neodgonetljivijih metoda kojima bi ometala naše komunikacije sa spoljnim svetom"

Norbert Viner "Kibernetika i Društvo"
« Poslednja izmena: 11. Maj 2009, 23:29:17 od qcko »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Ko tebe kamenom, ti njega hlebom... starim 15 dana

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 36573
Zastava Beograd
OS
Windows Vista
Browser
Safari 3.0
mob
HTC One

Mislim da ni malo nije pozvan da komentarise "religijske aspekte" u smislu autoriteta... jedna od zabluda u diskusijama jeste pozivanje na reci ljudi koji jesu autoritet ali u drugim oblastima... npr. pitati najpoznatijeg i najboljeg hirurga na svetu nesto o automehanici i onda uzeti u obzir njegovo misljenje zato sto je autoritet/poznat ali za drugu oblast... isto kao kada je Regan govorio o vanzemaljcima a ljudi bili u fazonu "mora da je tako, govori predsednik".

P.S. Norbert Viner - aaaaa, zagorcao mi zivot sa Kibernetikom i informatikom  Smile

P.S.S. A sada me izludjuje u Informaciono-komunikacionim sistemima  Smile
« Poslednja izmena: 11. Maj 2009, 23:53:51 od Coolrunner »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

high prudence

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 9110
Zastava Amber
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11
mob
Nokia 1800
hahaha  Smile

Norbert je kralj. Diplomirao sa... 19...ili tako nešto. Ne kažem da čika Norbi i religija imaju veze jedno sa drugim, ali me podseti onaj gore sa Ajnštajnom.  Smile

A tvoja blago rečeno mržnja prema Vineru je potpuno opravdana. Takva literatura nikako ne bi trebalo da bude obavezna. Preteško je to.
« Poslednja izmena: 12. Maj 2009, 00:03:16 od qcko »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Ko tebe kamenom, ti njega hlebom... starim 15 dana

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 36573
Zastava Beograd
OS
Windows Vista
Browser
Safari 3.0
mob
HTC One
Citat
A tvoja blago rečeno mržnja prema Vineru je potpuno opravdana. Takva literatura nikako ne bi trebalo da bude obavezna. Preteško je to.

Mrznja je preteska rec, pre ce biti animozitet. A i nije on toliko tezak koliko se literature svode vise na akademsko izrazavanje nego na udzbenicko... jedno je kada citaju ljudi koji su u materiji "do guse" a drugo je kada to dobijes za upoznavanje sa materijom i ucenje iste... a konfuziji umnogome doprinose i prevodi nasih "strucnjaka"  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

R`N`R

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1356
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.10
mob
Samsung d600

Mislim da ni malo nije pozvan da komentarise "religijske aspekte" u smislu autoriteta... jedna od zabluda u diskusijama jeste pozivanje na reci ljudi koji jesu autoritet ali u drugim oblastima... npr. pitati najpoznatijeg i najboljeg hirurga na svetu nesto o automehanici i onda uzeti u obzir njegovo misljenje zato sto je autoritet/poznat ali za drugu oblast... isto kao kada je Regan govorio o vanzemaljcima a ljudi bili u fazonu "mora da je tako, govori predsednik".

Tacno tako. Jedna od velikih zabluda, ne samo u diskusijama.

« Poslednja izmena: 12. Maj 2009, 00:27:28 od ab341 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
OS
Windows Vista
Browser
Internet Explorer 7.0
Od boga do infromatike ? Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
Србочетничко комунистички фашиста.

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 167
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.10
Kad je covek neprosvetljen a kao veruje u Boga, najbolje bi bilo da shvati da Boga nema za njega i da se resi te lose iluzije koja samo hrani njegov ego i udaljava ga od istine. Boga ima, jer ga nema, t.j. nema te pogresne predstave o njemu.
IP sačuvana
social share
Please explain why your silence makes more noise than a thunder.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.10
mob
Nokia Luvmya 520
Citat: qcko
Auu... Evo ja ti kažem, nemam potrebu da verujem odnosno pretpostavljam da li ti imaš brata ili sestru ili ni jedno ni drugo, zato što me se ne tiče. Onome što se ne odražava na moj život nemam potrebu davati značaj niti stvarati pretpostavke ili/i verovanja. Na to si  sam sebi odgovorio posle  Smile

ovo ne što sam podebljao je višak  Smile
I čak i kad se taj višak otkloni, tvoja konstatacija nije u potpunosti tačna. Postoji jedan preduslov a to je: predmet interesovanja To jest, moraš razmisliti o nečemu (što automatski znači da te to u tom trenutku interesuje) da bi izgradio pretpostavke ili verovanja. Pazi sad ovo:

Ja ne znam mnogo toga, i ne razmišljajući o tim stvarima, ne stvaram nikakve pretpostavke niti verovanja. Ako ti je to jasno idemo dalje. Možeš ti da ne znaš kolika je prosečna temperatura planete Pluton? (dao sam banalan primer)...

E tu smo. Čim sam ti ja postavio to pitanje, ti si izgradio neka verovanja ili pretpostavke kojih pre samog postavljanja pitanja nije bilo. A da li si ti pre nego što sam ti ja postavio pitanje imao neke pretpostavke u glavi? Nisi
Zašto? Pa zato što nisi razmišljao o tome. I imao si neznanje o tom pitanju i pre same postavke pitanja  Smile
Što nas dovodi do toga da je neznanje prvi preduslov za verovanje... I što je bitnije, neznanje i verovanje nisu jedno te isto. Neznanje je širi pojam. Neuporedivo širi

Kako drugačije da ti objasnim.  Smile Ne zanima me šta je rekao neko (ili nešto) u čije postojanje nisam ubeđen. Samim tim mi nije potrebno verovanje.

E ovo me zanima. Naravno da će se Sunce ugasiti, ili pasti kometa na Zemlju ili tako nešto, a kad taj čas dođe, moji će potomci (nadam se....vidiš, nada ipak postoji) biti na sigurnoj udaljenosti. Na primer drugi kraj galaksije. A šta će se desiti sa Zemljom... Iščeznuće?!   NE
Mi, kao deo Zemlje i kao deca Zemlje nastavljamo tumaranje univerzumom za razliku od pobačaja zvanog dinosaurusi.  Smile

Ma jok, samo je bilo potrebno 4 jevanđelja, par antičkih filozofa, i verovanja starijih naroda da se sklopi ono što se danas naziva 'Sveto pismo'... Sutra ću da vam pošaljem jedan lep tekst pa čitajte do mile volje. 90% onoga što u Bibliji piše je uzeto sa raznih strana od raznih naroda.
Istina je samo jedna... Znači od ova četiri jevanđelja, minimum 3 su lažna. A mogu da budu i sva četiri. A da ne pričamo o gnostičkim jevanđeljima. Brda i brda lažova, a samo jedna je istina, koju, dok se ne izume vremeplov, najverovatnije niko neće saznati. E to je Hrišćanstvo.
A vala, ni ostale religije nisu daleko. Nemojte misliti da vređam nekoga, ali to je moje mišljenje.
Neznanje=verovanje zato sto se svodi na isto, i kod jednog i kod drugog ne postoji znanje.
Ako si ti nezainteresovan sa nesto, ti moras prvo imati znanje o postojanju tog 'necega' da bi imao nezainteresovanje. Nemozes biti nezainteresovan za nesto sto neznas da postoji.
Nemoguce je da neko ima i neznanje i verovanje o necemu istovremeno, ali onaj ko ne zna nesto je isti kao i onaj koji veruje u nesto, za tu osobu to nesto - ne postoji.
Sva cetiri Jevandjelja sadrze istinu koja se nalazi u recima/parabolama Isusa Hrista, sva cetiri Jevandjelja sadrze
dogadjaje/situacije koje su prorecene da ce da se dese 1500-500 godina pre nego su se one desile.
Lukino i Markovo Jevandjelje sadrze situaciju koja nije prorecena, a to je samolansiranje Mesije od krvi i mesa (koji ima metabolizam) u atmosferu.
Ta "situacija" je stvorila "Hriscanstvo", verovanje da je fizicki Isus iz Nazareta - Gospod Bog, sto znaci
da je sam sebi otac.
Da, sve religije/vere/verovanja su identicna, poverenje u nesto sto ne postoji.
Citat: thug_life
Pa o tome ti prica, bog je govorio hristu kakve ratove da vodi strategiju pravio slazem se sa tobom, i sada je meni jasno da on nije pravi tvorac svega ovog nego je izmisljen od ljudi.
Hrist/istina je alat, koji nema svoju volju, nego je Volja Bozija, ljudi su izmislili da je inkarnacija te istine/Hrista/Duha Bozijeg - Gospod, sto je opet bila Bozija Volja, on je stvaranjem Istine stvorio i neistinu,
ali mu se ona ne moze pripisati.
Nemoze tvorac da bude izmisljen, tvorac je uzrok svega, uzrok mora da postoji, zbog svega sto postoji.
Covek nikada nece znati koji covek je inkarnacija Gospoda, cak i kada sa njim bude pricao gledajuci ga u lice.
Lice Isusa Hrista je bilo lice Gospoda, zato je svako ko je znao da je on Sin Boziji - mrtav.
Izlazak 33:20 " I reče: Ali nećeš moći videti lice moje, jer ne može čovek mene videti i ostati živ. "
Jovan 10:30 " Ja i Otac jedno smo. "
Otkrovenje 19:12 " ....i imaše ime napisano, kog niko ne zna do On sam. "

Dok je Isus bio ziv, nije bilo razlike izmedju njega i danasnje inkarnacije Gospoda, da bi Gospod spasio Spasene,
oni ne mogu imati znanje o Gospodu, kao sto su neki ljudi koji su ziveli i bili odabrani da budu sa Isusom
znali da je on Sin Boziji.
Ti si pametan lik, nije ti razmisljanje o svemu ovome uopste potrebno, ako za sada to nemozes da shvatis, sto nemora da znaci da neces to shvatiti jednog momenta, koji je Hrist lepo opisao u Jovan 14:20
 " U onaj ćete vi dan doznati da sam ja u Ocu svom, i vi u meni, i ja u vama. "
Znaci doci ce dan kada ces ti shvatiti da je Istina u nekom ko ti je govori, i da si ti deo te istine, i da je istina
u tebi.
Citat: BoraBorasS
kažeš istina je samo jedna ,dobro.
Što je istina :ja kažem danas je poluoblačno a ti ,danas je poluvedro.banalan primjer ali istinu vidimo na različite načine.
Ne, istina je dan postoji, takav kakav je, a lep, ruzan, poluoblacan, poluvedar.... je samo licni osecaj, a ne istina.
Istina je samo ono sto vazi za sve, ako nesto ne vazi za sve, onda to nije istina.
Istina je da je neko umro, kako je umro nema apsolutno nikakve veze sa istinom.
Boziji Zakon i 'Krivicni zakon' koji je Bog stvorio za ljude, nemaju nikakvih dodirnih tacaka.
IP sačuvana
social share
Covecanstvo se deli na inteligentne bez laznog boga, i one sa laznim Bogom bez inteligencije.
Jewpiter
Prijatelj je covek koji tebe voli, a ne covek kojeg ti volis.
Jewpiter

How much cocaine did Charlie Sheen take ?         Enough to kill two and a half men.
Makros_Crni : " Dozvolio sam sebi da budem obmanjen. "
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 13 14 16 17 ... 107
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 12. Sep 2025, 18:05:27
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.076 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.