Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 08. Sep 2025, 19:52:31
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 10 11 13 14 ... 107
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Ima li Boga....  (Pročitano 107555 puta)
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Ko tebe kamenom, ti njega hlebom... starim 15 dana

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 36573
Zastava Beograd
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.0.5
mob
HTC One
Ima li Boga....

Sve dok ga trazimo ne mozemo da ga cujemo od siline zelje da ga nadjemo. A kad prestanemo da ga trazimo shvatimo da ga nikada nismo ni napustali niti je on nas. Mi smo uvek u njegovom imanju kao i on u nasem. Svaka nasa zelja je i njegova zelja, svaka nasa misao je i njegova misao, svako nase iskustvo je i njegovo iskustvo. Pitanje ostaje zasto osecamo prazninu? Jer ne znamo da stanemo i oslusnemo.

Smile
Cekamo da nam se desi nesto lose ili lepo pa da nam um stane od straha ili radosti pa da ga pozovemo u pomoc ili mu se zahvalimo. Ili orgazam.
Je li i ovo za aplauz?  Smile 

A zasto polazis od pretpostavke da bi ga pozvali u bilo kojoj od ovih situacija?  Smile

Licno. Mozda treba to da napominjem kad dajem ovakve odgovore.
Kakav strah kad sam prvi put seo u avion, u trenutku sam poverovao u Boga i u svece i andjele itd. samo da prezivim.

Jbg, odnos prema zivotu/smrti. Svaki put kad udjem u avion kazem "ako se sroka, bice brzo i bezbolno", ako pomislim na to. Nije sala... nemam tu frku, prosto to je statistika, jedan u odredjenom broju padne i ako se desi da je bas taj, nema tu pomoci. Onda uzmem knjigu u ruke i radim svoje.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 167
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.10
Ljudi koji ne veruju u Boga obicno imaju nekog koga izuzetno vole, t.j. vise veruju toj osobi nego Bogu. Ili se bar nadaju jednoj takvoj osobi. Ne? Smiley
IP sačuvana
social share
Please explain why your silence makes more noise than a thunder.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.10
mob
Nokia Luvmya 520
Citat: Coolrunner
Jbg, odnos prema zivotu/smrti. Svaki put kad udjem u avion kazem "ako se sroka, bice brzo i bezbolno", ako pomislim na to. Nije sala... nemam tu frku, prosto to je statistika, jedan u odredjenom broju padne i ako se desi da je bas taj, nema tu pomoci. Onda uzmem knjigu u ruke i radim svoje.
Strah je emocija koja je kao i svaka druga bazirana na verovanju. Kada bi znao da ti nemas kontrolu nad svojim
zivotom/smrcu ne bi imao strah. Ako ti nemas tu frku, onda nemas strah.
A to je upravo ono sto Bog objasnjava. Skontati Boga znaci i skontati da nemas kontrolu nad svojim zivotom, a
za to nije potrebno citati Bibliju.
Ako to "ako se sroka ?" preneses na sve u zivotu neces imati strah od nicega.
Pokazalo se da je prilicno tesko doci do tog shvatanja.
IP sačuvana
social share
Covecanstvo se deli na inteligentne bez laznog boga, i one sa laznim Bogom bez inteligencije.
Jewpiter
Prijatelj je covek koji tebe voli, a ne covek kojeg ti volis.
Jewpiter

How much cocaine did Charlie Sheen take ?         Enough to kill two and a half men.
Makros_Crni : " Dozvolio sam sebi da budem obmanjen. "
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 36573
Zastava Beograd
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.0.5
mob
HTC One
Strah je emocija koja je kao i svaka druga bazirana na verovanju. Kada bi znao da ti nemas kontrolu nad svojim
A to je upravo ono sto Bog objasnjava. Skontati Boga znaci i skontati da nemas kontrolu nad svojim zivotom, a

Pazi, kod mene je suprotno. Ja uopste nemam tu frku. Ponekad razmisljam o tome (retko) ali tu je kraj.

Ono sto mene moze da uplasi to je jedino strah od bola, ali to vise nema veze sa verovanje i pojmom konacnosti vec sa realnim osecajem koji moze biti bez ikakave (smrtne) posledice ali je svakako veoma neprijatan  Smile

I naravno, ne pricam o bolu kod zubara, nekoj tuci i slicni stvarima vec pre nesto tipa napada copora pit-bulova ili da se zadesim pod tockovima nekog dvotonca (ovo poslednje moze imati i smrtne posledice, ali ako prezivis mislim da zesce boli).
« Poslednja izmena: 07. Maj 2009, 22:32:26 od Coolrunner »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 167
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.10

Divan post. Strah od smrti kao i znanje o rodjenju su nam nametnute. Ono sto mi jedino znamo o sebi je ono dokle doseze nasa svest. Pomiriti se i imati svesnost o smrcu je najvaznija stvar za svakog coveka. Samo tada covek moze ziveti maksimalno ispunjeno sada i ovde. Uvek dati sve najbolje od sebe - vezati kamilu, a biti spreman i da kamila odleti.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.10
mob
Nokia Luvmya 520

Pazi, kod mene je suprotno. Ja uopste nemam tu frku. Ponekad razmisljam o tome (retko) ali tu je kraj.

Ono sto mene moze da uplasi to je jedino strah od bola, ali to vise nema veze sa verovanje i pojmom konacnosti vec sa realnim osecajem koji moze biti bez ikakave (smrtne) posledice ali je svakako veoma neprijatan  Smile

I naravno, ne pricam o bolu kod zubara, nekoj tuci i slicni stvarima vec pre nesto tipa napada copora pit-bulova ili da se zadesim pod tockovima nekog dvotonca (ovo poslednje moze imati i smrtne posledice, ali ako prezivis mislim da zesce boli).
Pa to sam i rekao, ako nemas frku, nemas strah, a ti si rekao da nemas frku od leta avionom.
Bol nema veze sa verovanjem, ali ako imas strah od moguceg bola imas verovanje.
Ako nemas strah od bolova koji zubari nanose, i znas da nad tim bolovima nemas kontrolu, zasto bi imao
strah od bilo kojeg bola nad kojim nemas kontrolu ?
Radi se jednostavno o tome da maksimalno iskoristis svoje mogucnosti, a sta ce da ti se desi nemozes kontrolisati. A desice ti se samo ono sto ti je sudjeno, ako je to copor pitova ili tockovi kamiona, sigurno ih neces eskivirati.
Radi se o shvatanju, da nemozes okrivljivati sebe ni zasta sto ti se desi, to shvatanje te oslobadja od bilo kakvog negativnog osecaja toga sto ti se desava. Pa makar to bio i bol.
Citat: Mighty Luke
Divan post. Strah od smrti kao i znanje o rodjenju su nam nametnute. Ono sto mi jedino znamo o sebi je ono dokle doseze nasa svest. Pomiriti se i imati svesnost o smrcu je najvaznija stvar za svakog coveka. Samo tada covek moze ziveti maksimalno ispunjeno sada i ovde. Uvek dati sve najbolje od sebe - vezati kamilu, a biti spreman i da kamila odleti.
Hvala. Tako je, sve nam je 'nametnuto', rodjenje, smrt, i sve izmedju. A kada shvatis da ti je sve nametnuto, shvatices da nema 'tebe', da ego ne postoji. Sve sto ti (svi mi) jesi je osecaj prisutnosti, tom osecaju prisutnosti
neko je nametnuo ime 'Mighty Luke'.
A kada to sve shvatis, shvatices da neces umreti, posto nemas sta da umre, i shvatices da ti je vecnost osecaja prisutnosti nametnuta.  Smile
Covek moze da zivi maksimalno, samo ako ne umre, osecaj 'ispunjenosti' koji ce neko da odnese u grob
nema nikakav znacaj, posto grob koji je neminovan anulira sve vrednosti koje covek sada i ovde oseca.
To je cela caka "Boga" koja je objasnjena u Bibliji.
Postoji knjiga koja se zove Ecclesiastes ('Propovednik') u Starom Zavetu, koju je napisao Kralj Solomon, sin
Kralja Davida, koji veoma lepo objasnjava kako je svaki zivot koji ce da se zavrsi, i sve u njemu apsolutno besmislen.
« Poslednja izmena: 07. Maj 2009, 23:17:36 od eyepheelYU »
IP sačuvana
social share
Covecanstvo se deli na inteligentne bez laznog boga, i one sa laznim Bogom bez inteligencije.
Jewpiter
Jewpiter

How much cocaine did Charlie Sheen take ?         Enough to kill two and a half men.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 36573
Zastava Beograd
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.0.5
mob
HTC One
Citat
ako je to copor pitova

Mozda sam se pogresno izrazio... nije strah/verovanje kako si pomenuo da jeste, posto to nije neki moj strah o kojem razmisljam... to je pre situacija u kojoj naletim na copor pitova, znam ja da ako je "sudjeno" oni ce krenuti, ali pomisao na zube koji se zarivaju i cujes kako meso puca i kosti skripe ipak nije nesto sto mozes ignorisati... vec lagano promenis pravac, ako ima vremena  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.10
mob
Nokia Luvmya 520
Citat
ako je to copor pitova

Mozda sam se pogresno izrazio... nije strah/verovanje kako si pomenuo da jeste, posto to nije neki moj strah o kojem razmisljam... to je pre situacija u kojoj naletim na copor pitova, znam ja da ako je "sudjeno" oni ce krenuti, ali pomisao na zube koji se zarivaju i cujes kako meso puca i kosti skripe ipak nije nesto sto mozes ignorisati... vec lagano promenis pravac, ako ima vremena  Smile
Pa to ti i govorim, ti ne znas da li ce oni krenuti ili nece, verovanje da hoce donosi strah.
Posto, kada bi znao da te oni nece napasti, strah ne bi mogao da postoji.
Fizicki bol je racionalan osecaj, a ne emotivan, ako si ti vec imao taj osecaj, onda mozes imati pomisao na to,
ali ako nisi, onda mozes samo imati strah od bola za koji ne znas da li ce se desiti.
U Americi sam igrao basket sa crncima i iscesio koleno, kad god vidim neku takvu povredu na TV-u, meni kroz glavu proleti osecaj boli koji sam ja imao pri takvoj povredi, sve sto je istina je racionalno, a bol je jedini negativan
osecaj koji je racionalan.
IP sačuvana
social share
Jewpiter
Jewpiter

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Summoning sensation

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 894
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.64
mob
SonyEricsson k810i
   Bruka... Vi ne da trivijalizujete veru,vec i neverovanje u Boga,bar iz nekih postova se primeti,vama predstavlja banalnost do krajnjih granica.

Ima li Boga....

Sve dok ga trazimo ne mozemo da ga cujemo od siline zelje da ga nadjemo. A kad prestanemo da ga trazimo shvatimo da ga nikada nismo ni napustali niti je on nas. Mi smo uvek u njegovom imanju kao i on u nasem. Svaka nasa zelja je i njegova zelja, svaka nasa misao je i njegova misao, svako nase iskustvo je i njegovo iskustvo. Pitanje ostaje zasto osecamo prazninu? Jer ne znamo da stanemo i oslusnemo.

Smile
Cekamo da nam se desi nesto lose ili lepo pa da nam um stane od straha ili radosti pa da ga pozovemo u pomoc ili mu se zahvalimo. Ili orgazam.

To sto ti mislis da se svaka vera zasniva na tome,da ga zovemo samo kad smo zahvalni ili uplaseni,da mu se obracamo samo kada imamo sta da kazemo,strasna je greska. Ja iz nevezuse,bio u kaficu,u sobi za kompom ili negde skroz trece,pomolim se,izgovaram Isusovu "molitvu",i takav je sigurno deo vernika. Ti sto se obracaju iz potrebe: licemeri.
   Za pravi aplauz je dekijeva poruka,a ne za smajli koji aplaudira (*jarooko aplaudira sto jace moze,soba odjekuje; *nakon 5 minuta se smiruje zbog bola u rukama).

Kakav strah kad sam prvi put seo u avion, u trenutku sam poverovao u Boga i u svece i andjele itd. samo da prezivim.

Da li to govori nesto o veri ili o tebi?

Ljudi koji ne veruju u Boga obicno imaju nekog koga izuzetno vole, t.j. vise veruju toj osobi nego Bogu. Ili se bar nadaju jednoj takvoj osobi. Ne? Smiley

Ne. Mislim,moguce da imaju,ali nista vise moguce od ljudi koji veruju. Ne razumem ovakvu vrstu konstatacije? Ne zelim da nagadjam tvoj tok razmisljanja prilikom ove konstatacije,tako da bih te molio da mi pojasnis...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 167
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.10
   Bruka... Vi ne da trivijalizujete veru,vec i neverovanje u Boga,bar iz nekih postova se primeti,vama predstavlja banalnost do krajnjih granica.

Ima li Boga....

Smile

To sto ti mislis da se svaka vera zasniva na tome,da ga zovemo samo kad smo zahvalni ili uplaseni,da mu se obracamo samo kada imamo sta da kazemo,strasna je greska. Ja iz nevezuse,bio u kaficu,u sobi za kompom ili negde skroz trece,pomolim se,izgovaram Isusovu "molitvu",i takav je sigurno deo vernika. Ti sto se obracaju iz potrebe: licemeri.
   Za pravi aplauz je dekijeva poruka,a ne za smajli koji aplaudira (*jarooko aplaudira sto jace moze,soba odjekuje; *nakon 5 minuta se smiruje zbog bola u rukama).

Da li to govori nesto o veri ili o tebi?

Ne. Mislim,moguce da imaju,ali nista vise moguce od ljudi koji veruju. Ne razumem ovakvu vrstu konstatacije? Ne zelim da nagadjam tvoj tok razmisljanja prilikom ove konstatacije,tako da bih te molio da mi pojasnis...

1. Nisam rekao da je to vera, nego da su stvari takve. Ili se bar meni cini, jer ja sam to radio. Medjutim ovih zadnjih dana zivot mi se promenio totalno. Vise mu ne dosadjujem banalnostima ko nekad. Ako ga zovem, pozvacu ga sam od sebe, podsvesno.

2. Aj pomogni mi malo. Smile

3. To nisam generalizovao, polutvrdnja polupitanje mada znam odgovor koji je kao tvoj.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 10 11 13 14 ... 107
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 08. Sep 2025, 19:52:31
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.083 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.