Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 13. Jun 2025, 17:57:06
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 15 16 18 19 20
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Idete li u raj ili u pakao?  (Pročitano 28056 puta)
Moderator
Legenda foruma

Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 49420
Zastava Босна
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Samsung Galaxy S24
pa valjda ce se nakon smrti svi pokajati i uvidjeti koliko su pogrijesili, jer nemaju izbora
niko se nece zalijetati u nesto iz cega ne moze izaci

nakon sto prodje 40 dana od smrti dusa dolazi u zagrobni svijet, ali ne ostaje u njemu nego se seli da pregleda razne svijetove i bogacstva Bozija, tada joj Bog odredjuje mjesto pocinka do strasnog suda - tako sam nesto citao po crkvenim kjnigama

to je sve u redu, ali ne znam zasto bi covjek ostajao u zagrobnom svijetu, kada moze jos malo sici na zemljicu da prozivi jos koji zivot, jer tako kratak zivot u odnosu na vijecnost je pretjerano minoran i svako ce ga zaboraviti,

i jos nesto. kada konacno svi mrtvi vaskrsnu i zavrsi se ta svecanost, kakv ce dalji biti smisao vjecnog zivota, cemu postojanje bez cilja, jer dok je covjek zivio na zemlji svrha zivota je bila ljubav prema Bogu, sad kad je ispunjen ljubavlju svrha zivota je da...    Smile
mozda se opet desi neka zapetljancija i neki se andjeo pobuni protiv Boga, Bog otjera neke ljude i anjele i stvori novu zemlju i nove ljude.  Smile

nemoj se ljutiti, ali reinkarnacija stvarno pokriva neke stvari koje nijedna druga ideja ili teorija ne mogu
citajuci teoriju evolucije i ateisticki pogled, pa pomalo i ovaj vjerski, oboma mogu slatko da se nasmijem  Smile Smile Smile
« Poslednja izmena: 14. Apr 2006, 01:54:55 od Magic Master »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Pijem, Pusim, Drogiram se cini mi se popravljam se

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 3886
Zastava ARG
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.1
mob
Apple 3G
ja ostajem ovde tu mi je super  Smile
IP sačuvana
social share
I sat back looking at the stars and began to think.. where the HECK is my roof?!
Ko voli Slobodana Milosevica manji umro nego sto se rodio
[ icon_paper  by galileo011]:Ne budi buljas
[Ovo je default odgovor u slucaju da se pitanje ponovi].Burek SK spam team®
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 49420
Zastava Босна
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Samsung Galaxy S24
napravio sam malu izmjenu posta, dodao sam jos nesto, cisto da naglasim
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2143
Zastava Subotica
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0.7
mob
Ericsson T65
pa valjda ce se nakon smrti svi pokajati i uvidjeti koliko su pogrijesili, jer nemaju izbora
niko se nece zalijetati u nesto iz cega ne moze izaci

nakon sto prodje 40 dana od smrti dusa dolazi u zagrobni svijet, ali ne ostaje u njemu nego se seli da pregleda razne svijetove i bogacstva Bozija, tada joj Bog odredjuje mjesto pocinka do strasnog suda - tako sam nesto citao po crkvenim kjnigama

to je sve u redu, ali ne znam zasto bi covjek ostajao u zagrobnom svijetu, kada moze jos malo sici na zemljicu da prozivi jos koji zivot, jer tako kratak zivot u odnosu na vijecnost je pretjerano minoran i svako ce ga zaboraviti,

i jos nesto. kada konacno svi mrtvi vaskrsnu i zavrsi se ta svecanost, kakv ce dalji biti smisao vjecnog zivota, cemu postojanje bez cilja, jer dok je covjek zivio na zemlji svrha zivota je bila ljubav prema Bogu, sad kad je ispunjen ljubavlju svrha zivota je da... Smile
mozda se opet desi neka zapetljancija i neki se andjeo pobuni protiv Boga, pog otjera neke ljude i anjele i stvori novu zemlju i nove ljude. Smile

Znas kako, da je pakao stvarno mesto mucenja, gde se neko kuva i pece itd....mozda bi se svi i pokajali. Medjutim pakao je samo stanje gde je svako suocen sa svojim gresima, za koje se nije iskajao za zivota. Kakvi se svi ljudi mogu naci na zemlji? Eno ga Sandor Anthonry Lavey, osnovao satansku crkvu u San Francisku!!! I sta taj covek hoce uopste, nego da se pati. Mozda on i shvata pakao kao iz filma, gde sebi nekim zlodelima mozes toboze obezbediti visok polozaj. No neverujem. Ljudi su jednostavno takvi, tu radi slobodna volja. Hoce da se pate i sta ima mozes.

Veruj mi ja to nisam osetio ali mogi svetitelji i ugodnici Boziji jesu. Oni su osetili to blazenstvo nebam i napominju kada bi ste vi znali sta vas ceka na nebu, vi bi ste cutke podnosili sve nedace ovoga sveta. Covek kada udje u veru, kada spozna Hrista, pocne se osecati kao stranac u svom telu. Nesto te vuce da izadjes iz njega...to je taj prirodni bunt naseg duha koji tezi za vecnim, za Carstvom Nebeskim jer ko je Hristov, nije od ovoga sveta. Tako da su u ovom svetu dusa i duh u nekoj vrsit zatvora u telu. Jer svi mi cekamo vaskrsenje mrtvih i zivot buduceg veka.

E sad pitas se cemu taj vecni zivot? Pa to je vrlo jednostavno. Koliko su se samo ljudi u zanosu nekom, kada se negde nalaze nan nekoj zurci, sa nekom zenom u krevetu, na nekom odmoru...u tim trenucima uzivanja, pomisle momentalno, ohhh kako bi bilo lepo da se ovako nikad ne zavrsi. No to je samo uzvik, zbog privremenog osecaja zadovoljstva, jer takvo zadovoljstvo kakvo se oseti u tim trenucima je lazno, i kad tad u zivotu usled takvih zadovoljstava dolazi i do razocarenje. ali covek moz bar na sekudnu pomislit ina vecnost, makar uz neke strastvene dozivlajje, kolika li je tek sladost pomisljanja na nebeska blazenstva? Konacan smisao zivota ima tek kada zivot pocne u vecnosti. Jer dok god smo mi ovako na zemlji, nuzni da planiramo za ubuduce i da uvek cilj postavljamo ispred, to nije nikakav smisao. Ako smo za zivota tezili da steknemo ljubav Boziju, onda u vecnom zivotu trosimo to blago koje se ne moze potrositi. Jer Hristos je rekao za tkavo blago:"Neskupljajte sebi nista zemlajsko sto trune, nego skupljajte sebi blago na nebu koje se ne moze potrositi niti ga moljci mogu izjesti". Ta blaga su upravo ljubav Bozija, smirenje, i icstota duse. A ta blaga ce mo u buducem zivotu korisiti kako bi smo slavitli Boga stalno, i to ce tek bit pun suzivot u ljubavi, i sve ce cvetati u ljubavi, jer nece se samo pravednici okretati ka Bogu i proslavljati ga, nego ce se i mdjusobno radovati, i zajedno pojati tvorcu, jer raj je takvo blazenstvo da nema nista sto bi bilo tako lepo da ne zasluzuje da se uputi hvala i slava Bogu za sve.

Hm...nece se desiti nova pobuna na nebu. Smiley. Bog je jednom sisao sa nebesa na zemlju. To je jedisntven cin. Bog uze na sebe ilovacu, pored sve svoje slave, kako bi se zrtvovao za ljude, koji su kruna Bozijeg stvaranja, i Bozija najomiljenija stvorenja. Tako da Bog je bezgresan, jednom kada nesto radi to vise ne ponavlja. Tako da nije Hrisots uzalud razapet i vaskrsao, samo zato da bi opet neka pobuna izbila u raju ili slicno.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2143
Zastava Subotica
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0.7
mob
Ericsson T65
Da vidio sam da si ubacio, da naglasis opet reinkarnaciju. No, ako zelis poslacu ti mail, na pp, pa ako si rad da se malo dopisujemo na tu temu reinkarnacija i pravoslavlje. Da malo porazgovaramo!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Kad me shvatis bolje ces me razumeti...

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 15112
Zastava Alexandrovo
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.1
mob
Nokia 
 Smile Hell Smile
IP sačuvana
social share
Život je pozornica gde svako igra svoju ulogu...
Pogledaj profil Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Sta reci!!!!!!!

Zodijak
Pol Žena
Poruke 18675
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.2
kupila sam kartu za raj  Smile

pakao rasprodat  Smile
IP sačuvana
social share
....................................
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma

Zodijak
Pol
Poruke 17257
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla
mob
Nokia the best
valjda ako gresim al se pokajem u 80 god odlazim u raj?a?   Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 49420
Zastava Босна
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Samsung Galaxy S24
valjda ako gresim al se pokajem u 80 god odlazim u raj?a? Smile

to je po katolickoj vjeri
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2143
Zastava Subotica
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0.7
mob
Ericsson T65
valjda ako gresim al se pokajem u 80 god odlazim u raj?a? Smile

Neces moci da napravis ni korak ka pokajanju.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 15 16 18 19 20
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 13. Jun 2025, 17:57:06
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.074 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.