Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 14. Jun 2025, 20:58:42
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 13 14 16 17 ... 20
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Idete li u raj ili u pakao?  (Pročitano 28062 puta)
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

volim mladena i bebana...

Zodijak Taurus
Pol
Poruke 6202
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
super ti je ovdje? Smile

ako mislis samo na trenutna i trivijalna zadovoljstva,a svodi se na to,kao tren su.

u sustini,ovdje se radi o debelom haosu...u kome tu i tamo uspijemo ukrasti i po koje sitno zadovoljstvo.

ali znate kako,nikada moja sreca ne moze biti potpuna pored toliko nesreca i bijede.bijede u kojem god hocete smislu.

dopalo mi se pitanje jednog lika na slicnom forumu(ali ne boljem od ovoga :[115]Smiley

"da nije ova planeta pakao neke druge?"

IP sačuvana
social share
" moja filozofija je jednostavna.                                 
  napuni prazno.
  isprazni puno.
  i pocesi tamo gdje svrbi "
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 49428
Zastava Босна
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Samsung Galaxy S24
@magic master
niko ne zna sta zapravo zeli, niko ne zna kako izgleda raj

ja sam pokusao preko zelja pokazati sta je stvorilo pogled na raj i pakao kakav danas najesce slusamo. tokom zivota razvijamo mnogobrojne zelje od kojih su neke same sebi postale cilj. postajuci cilj one istovremeno postaju i smisao zivota. kada zelja postaje sama sebi cilj, a ne sredstvo kao sto treba da bude, mi dozivljavamo prinudno gubljenje svake mogucnosti da nam se te zelje ostvare upravo zato sto od njih zavisimo. Zavisnost radja agresiju, agresija bolest i smrt.
Raj i pakao su upravo izasli kao ljudski pogled na unizavanje i uzivanjke u ispunjenju zelja.
Raj je mjesto gdje se sve zelje ispunjavaju, dok je pakao mjesto unizenja ljudskih zelja.

Meni licno se takav pogled ne cini stvarnim Smile .
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 49428
Zastava Босна
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Samsung Galaxy S24
@magic master
niko ne zna sta zapravo zeli, niko ne zna kako izgleda raj

postoje glavne instikti koji su vezani za sve ljude bez obzira na razlike:

1) zelja za produzenjem i ocuvanjem zivota, poznatija kao seksualna zelja
       2) zelja da imamo kontrolu nad situacijom

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2143
Zastava Subotica
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Ericsson T65
@Magic

Hm, moram malo da se umesam, mada sam obecao da necu puno diskutovati dok je post. Ali samo malo da ti napomenem nesto, jer ti za razliku od drugih i kontas mnoge stvari.
Raj niti pakao nisu onakvi kakvim ih ti sebi proizvodis. Pre svega teznja za rajom je prirodna covekova osobina, kao ikone Bozije. To objasnjava zasto skoro svaka religija ima nekakvu verziju raja. Ali zato svaka nema pakla. Pakao kao mesto koje ima svog gospodara, i mucenja gde te demoni bocakju trozubcima i gde ti kidaju zivo telo, pa ponovo sastavljaju, gde te pece vatra uzasno, gde si zedan vecito ne postoji. Takav pogled na raj je proizvod rimokatolickog racionalizma. Rimokatolici su prvi uveli misao da je pakao kazna Bozija za covekovo neposlusanje, na neki nacin je pakao osveta Boga. I kada bi pakao postojao onakav kakav ga predstavljaju rimokatolici ili muslimani, onda bi takvo mesto morao neko odrzavati, a tu mogucnost bi imao samo Bog, a onda bi takav Bog bio zao. Naprotiv Sveti Apostol Jovan Bogoslov svedoci da je Bog ljubav, i da zakonima kosmosa vlada moralni zakon Boziji, tj zakon ljubavi. Prema tome pakao kao entintet opisan gore, uopste ne postoji . A to nam svedoci i sam Gospod:

Тада ће рећи цар онима што Му стоје с десне стране: ходите благословени Оца мог; примите царство које вам је приправљено од постања света. (Mt 25,34)

Zapazi da Gospod govori da ce se dati Carstvo koje je pripremljeno od postanja sveta!

Тада ће рећи и онима што Му стоје с леве стране: Идите од мене проклети у огањ вечни приправљен ђаволу и анђелима његовим. (Mt 25,34)

Zapazi da se ne govori da su prokleti u oganj vecni koji je pripravljen od postanja sveta!!!

Eto velike tajne. Carstvo Nebesko, raj, je pripravljen jos pre postanja sveta, a oganj vecni, tj pakao nije.

Ali sta su to paklene muke onda? Bog je svemoguc i kada deluje deluje samo jednom i nepogresivo. Jednom je pokrenuo stvaranje sveta, jednom je stvorio coveka, jednom je covek pao, i jednom je dolazio Mesija da iskupljuje ljude. I Bozanska nauka, sazdana u Jevandjeljima je jedinstvena i apsolutno dovoljna da se svaki covek obozi za vrlo kratko vreme. Jer u tome je tajna domostroja spasenja, sto Hristos poziva sve ljude :

Ходите к мени сви који сте уморни и натоварени, и ја ћу вас одморити. (Mt 11,28). Bog poziva ljude na spasenje, On im nudi ruku, kao otac da nas vodi kroz zivot.

On zeli da mi budemo sigurni u njega i da sve nase muke Njermu poverimo. Mi samo treba da prihvatimo to. I u cemu je onda tu problem? Kakve su tu reinkarnacije potrebne. Jer onaj ko je ogrizao u grehu, onaj ko poljubi greh a mrzi Boga, ko izgubi obraz Boziji, taj se ne moze spasiti ni kroz beskonacno mnogo reinkarnacija, jer u svakoj ce odbiti poziv Boziji. Dakle ovo je bitno, odluka na pokajanje ne zavisi od vremena, jer i vreme je stvoreno, pokajanje je momentalno. Jer onaj ko bi gresio i do 100 te godine, ako se zeli pokajati, i ljubiti Boga, njemu ce Bog dati da pozivi i jos 100 godina samo da se promeni. Onda mozemo zakljuciti da ce se patiti oni koji nisu za zivota hteli Boga, nego su ziveli po svojim plotiskim zeljama i nahodje njima. I zato ce patiti jer su okruzeni ljubavlju Bozijom, jer nisu se oslobodili gresnosti, nisu svoj jaram predali Hristosu, i nece moci podneti oganj vecne ljubavi Bozije. Onaj ko je ogrizao u drogi, alkoholu, sektastvu, mrzovolji, gordosti pohlepi, patice jer nece vise biti mogucnosti da utazi svoju pohotu, a plamen Bozije ljubavi ce ga prziti vecno. Eto velike tajne i u paklu vlada ljubav!!! I gle nismo li svedoci da oganj prociscava i zlato i usijava celik i raspiruje miris razgorevajuci tamjan, a isti taj oganj smece pretvara u pepeo i siri smrad i neguodan zadah. I zato je recno da ce pravednici zasijati kao sunce jer ce Bozxanski oganj ljubavi Bozije zasijati u njih zbog cistote duha, a gresnike ce peci i siriti neugodni smrad greha. Nismo li svedoci da i u zivotu kada se naogordimo previse kada se iznerviramo bez razloga, bezveze naropcemo na bliznje koji nas toplim recima pokusase umiriti. Zbog toga ce se cuti plac i skrgut zuba, ne zato sto ce se neko peci i bosti, nego zato jer nece gresnici moci podneti dobrotu i ljubav Boziju dok budu gledali kako se pravednici nasladjuju rajskim blazenstvima.

A sta je to raj? Naravno mnogim ljudima raj izgleda kao bajka, jer ih vezuju plotske zelje ovoga sveta. Poklonili su se privremenim i ogranicenim zakonima prirode, usvojili to kao najveci pesimisti kao neophodnost, i jos se hvale kako im je super. Sveta Liturgija je praslika rajskog zivota u buducem Nebeskom Jerusalimu. Zivot u raju ce se svoditi na neprestano proslavljanje Svete Trojice, gde ce pokajnici, pravednici i sveci sijajuci kao sunce gledati u lice Boga i proslavljati ga uz prateci hor bezbroj andjela koji poju i sada neprestano  Svjat, Svjat, Svjat Gospod Savaot u vekove vekova. 

Veliki pozdrav za tebe!  Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 858
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0.6
mob
Nokia krs
Citajuci Danteovu Bozanstvenu komediju koja se sastoji od 9 koncentricnih krugova od koga u prvi spadaju svi koji su nekrsteni, kontam da cu ici u pakao ako se uskoro ne krstim.  Smile  Smile

IP sačuvana
social share
Gentlemens good morning, ladies good night...
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 858
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0.6
mob
Nokia krs
Citajuci Danteovu Bozanstvenu komediju koja se sastoji od 9 koncentricnih krugova od koga u prvi spadaju svi koji su nekrsteni, kontam da cu ici u pakao ako se uskoro ne krstim.  Smile  Smile

IP sačuvana
social share
Gentlemens good morning, ladies good night...
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Seti se krstaških ratova...

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 550
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0.7
mob
Siemens A65
Za sada idem u Raj, a mozda se nesto i promeni kasnije.. nemam pojma  Smile Smile
IP sačuvana
social share
Šta sanjam, a šta mi se dešava ? - Ivo Andrić
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Sta reci!!!!!!!

Zodijak
Pol Žena
Poruke 18675
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.1
gde god me povedu  Smile
IP sačuvana
social share
....................................
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 165
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.51
mob
SonyEricsson w950i
ko uopste ocenjuje koja je tezina greha.bog?
pa ko onda uopste moze da kaze da nece u pakao,ili da hoce.
i ko zna sta ste vec uradili a mislite da nije greh.
ne pozeli tudje?pa ja sam kao mali pozeleo paklu zvaka,i digo sam ih iz prodavnice.imao sam 10 godina.
jel to znaci da ja idem u pakao i da je ceo konacni ishod mog zivota vec resen,a nisam bio ni poceo da ga zivim,jel imaju neka pravila za maloletnike???(i gomila drugih primera)
to je cista glupost,treba nekakav prirucnik cisto da se znaju neke cinjenice.ha.
"Zivot je samo san na putu ka smrti.Sanjaj sta hoces jer kada se probudis pocinje pravi zivot"
i naravno nezaobilazna "zivi svaki dan punim plucima"
Raj ili pakao? Ako se ja pitam-pa raj,pa raj naravno.
IP sačuvana
social share
Jancha
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 4277
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
za boga nije dokazano da postoji
za Elvisa znamo da je ziveo, i ako raj postoji sigurno je u njemu!

ako Amfilohije i crnogorski vladika idu u raj, ja cu prijatno uzivati u paklu Smile

pozdrav
IP sačuvana
social share
I see through bitter eyes and
The fact still remains
I read between your lies
You got beat at your own game
Take a trip with me for soon
I will sin
Without one regret
The pain will begin
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 13 14 16 17 ... 20
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 14. Jun 2025, 20:58:42
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.081 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.