Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 10. Avg 2025, 11:52:37
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 14 15 17 18 ... 20
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Idete li u raj ili u pakao?  (Pročitano 28385 puta)
Svedok stvaranja istorije

Kad me shvatis bolje ces me razumeti...

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 15112
Zastava Alexandrovo
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.1
mob
Nokia 
Sta je raj a sta pakao
IP sačuvana
social share
Život je pozornica gde svako igra svoju ulogu...
Pogledaj profil Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 779
Zastava Sovjetski savez
OS
Windows 98
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Motorola E 550
Ja idem u pakao - definitivno !!!

nema mi spasa   Smile
« Poslednja izmena: 13. Apr 2006, 16:07:42 od pajser »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2143
Zastava Subotica
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Ericsson T65
Sta je raj a sta pakao

Raj i pakao su stanje ljudske duse u toku ovog zivota. Odlike duse koja je u raju su pricesnost, ljubav Bozija, ljubav prema bliznjima, smirenost, krtost, milostivost, skromnost, istinoljublje, pozrtvovanost, neovisnost o bilo cemu zemaljskom itd..Odlike duse koja je vec u paklu u ovom zivotu su samo obratno od raja. Mrznja prema Bogu, ocajanje, rastrzanost, pohlepa, bludnost, srebroljublje, nepozrtvovanost, lenost, velika ovisnost o zemljskim stvarima, stalno gajenje mrznje prema drugima, osudjiavnje, drugih, nepricesnost...

Dakle stanje nase duse u ovom svetu odredjuje nam ili raj ili pakao u budecem. Razlika je u tome sto se dusi koja ide u raj dodaje jos sve sto nije imala u ovom zivotu kao sto su mudrost, blagodat Bozija, i jos sto sta sto uho ne cu, ni oko ne vide, ni do srca ne dopre. A onim dusama koje su u paklu, ostavlja im sve lose sto su na dusu natovarili, i uzima i onaj mali procenat koji je imao dobrog u sebi i baca se dusa da prebiva sama pateci se sa svojim unutrasnjim porivima i strastima kojih se nije mogla resiti u zivotu.

za boga nije dokazano da postoji
za Elvisa znamo da je ziveo, i ako raj postoji sigurno je u njemu!

ako Amfilohije i crnogorski vladika idu u raj, ja cu prijatno uzivati u paklu Smile

pozdrav

U paklu Elvis ne moze da peva, nema gitaru, nema zvucnike, nemas okruzenje, ne mozes s njim da razgovaras...Ne mozes ni ti ni on utaziti zedj za rok muzikom? Kako ces da uzivas?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 4277
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
ok, a otkud ti znas da u paklu nema toga? Smile

mozda postoji neko ko misli da pakao ili raj se malo razlikuju
IP sačuvana
social share
I see through bitter eyes and
The fact still remains
I read between your lies
You got beat at your own game
Take a trip with me for soon
I will sin
Without one regret
The pain will begin
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2143
Zastava Subotica
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0.7
mob
Ericsson T65
Posto rece da ateista, necu ti onda nista pisati.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 49764
Zastava Босна
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Samsung Galaxy S24
moj stav je bio da pakao ne postoji, ali citajuci bibliju shvatio sam da postoji stanje u kom se dusa nalazi, a koje bi se moglo nazvati paklom,

Costa, ako mozes da mi analiziras stanje duse nakon smrti, prolazak kroz mitarenja (ako sam dobro rekao) i pristajanje u raj ili pakao, da proanaliziram
pozdrav  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 286
Zastava zg
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.1
@Costa

"...i baca se duša da prebiva sama pateći se sa svojim unutrašnjim porivima i strastima kojih se nije mogla rešiti u životu."

Naravno da se nije mogla rješiti poriva i strasti, jer su iznad (mizernog) ljudskog razuma.
Ili želiš ustvrditi da je čovijek pametan?
Čime bi to mogao dokazati?
Zar ljudskim djelima?
Zar je npr. ljubav racionalna kategorija podložna umnim spekulacijama?
Zar će zaljubljeni razmišljati o Bogu, zagrobnom životu, spasenju duše, majčici crkvi, svijećama i pričesti?
Misterij ljubavi prije će pokušati rješiti na kakvom skrovitom mjestašcu (može i klupa na Kalemegdanu) nego u episkopskom centru sv. Sava.
Ima prirodni redosljed događaja, na koji ne utječu vjerski ili svjetovni konzevativni stavovi.
Po tom redosljedu, (prihvaćam rizik da me smatraš prostakom)
prije dolazi za noge, a tek onda zaruke, ma što o tome besjedila Crkva.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2143
Zastava Subotica
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0.7
mob
Ericsson T65
moj stav je bio da pakao ne postoji, ali citajuci bibliju shvatio sam da postoji stanje u kom se dusa nalazi, a koje bi se moglo nazvati paklom,

Costa, ako mozes da mi analiziras stanje duse nakon smrti, prolazak kroz mitarenja (ako sam dobro rekao) i pristajanje u raj ili pakao, da proanaliziram
 pozdrav Smile

O mitarstivma ti necu govoriti, jer s tim i ja jos nisam rascistio. Potrebna je velika vera, i smirenje da bi se mitarstva mogla razumeti, kako se ne bi nesto pogresno shvatilo ili dovelo u ocajanje.

Sto se tice izbora, da li raj ili pakao, nema izbora. Raj i pakao su stanje nase duse. Dusa ceka vaskrsenje u onom stepenu blazenstva ili muke, koliko je ustrojstvo dusa uspela za zivota postici. Dusa jos uvek nije videla Nebeski Jerusalim, konacno odrediste. Na konacom sudu, Hristos ce samo izvrsiti volju svoga Oca i rasporediti svakoga prema onome sta kome lezi u srcu.
« Poslednja izmena: 14. Apr 2006, 01:01:48 od costa »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 49764
Zastava Босна
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Samsung Galaxy S24
ali do poslednjeg suda stanje duse se moze promjeniti, zar ne

prema tome pakao nije vjecno odredidste dok ne dodje strasni sud
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2143
Zastava Subotica
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0.7
mob
Ericsson T65
Crkva ima pomen umrlim na 9 i 40 dana. Na 9 dan, jer dusa je u pocetku prolazenja kroz mitarstva. 40 dana jer je dusa tada vec prosla kroz mitarstva i tada je ili u svetlosti ili u tami. Crkva praktiukuje molitve za pokojne, koje clanovi Crkve donose da se pominju na liturgiji. Takodjer mnogi i raniji sveti oci, i danasnji starci uce da je moguce poboljsati stanje duse upokojenog. No verujem da to nema veze sa Bozijom voljom prvenstveno, nego da se nasom molitvom kojom se menja stanje necije duse. Bozija volja je da onda dusi koja je promeila stanje prebaci dusu u stanje blazenstva. Treba se setiti Hristovih reci:"Da ce se oprostiiti hula i na Boga i na Sina, i svaki greh ce se oprostiti, osim hule na Duha Svetoga." Taj se greh nece oprostiti ni u ovom, ni u onom zivotu. Oni koji hule na Svetoga Duha su obicno i oni koji su teski gresnici, mrzitelji Boga, satanisti, razni drugi sektasi..Hristos je sisao u Ad posle smrti na krstu kako bi izbavio duse upokojenih svih ljudi od postanja sveta, jer mojesejevim zakonom se niko nije mogao opravdati. Ad se tada isprazino, ali verovatno je da je i tada bilo njih koji su roptali na Hrista, i nisu se ni tada pokajali. Zato treba verovati Crkvi koja uci da se stanje upokojenog moze promenuti. A da ima onih koji i nakon smrti, sada, ne zele ni u onom stanju da se pokaju, izlisno je govoriti. Za takve onda ne pomazu molitve.
« Poslednja izmena: 14. Apr 2006, 01:34:01 od costa »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 14 15 17 18 ... 20
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 10. Avg 2025, 11:52:37
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.139 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.