Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 25. Sep 2025, 01:34:01
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 3 4 6 7 8
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: ideja za sopstveni biznis  (Pročitano 54040 puta)
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 78
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11
Najbolje je kad radis za drugoga, ne razmisljas o propasti
Zanimljivo,
to je razmisljanje mog caleta i 90% ljudi tih godina, ono kao zaposlis se u firmu, radis u njoj 30 godina, ides u penziju i ostvario si svoj cilj u zivotu.
« Poslednja izmena: 21. Dec 2007, 18:07:24 od dukid »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4858
Zastava negde u srpskim brdima
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.24
mob
BlackBerry bold
Tema je "Ideje za sopstveni biznis" a vi ovde o pilicima i curkama.
Kao sto je par ljudi vec pomenulo berza je najbolji(doduse sporedni biznis).
Vazno je ne zaletati se nego krenuti od pocetka i snimiti kako to sve funkcionise, prouciti analize. za pocetak se "igraj" trgovanja dok ne skontas kako, zasto i kad. I kad se napokon krene ulagati pametno i naravno(najvaznije) ne biti pohlepan.
Berza je posao koji nikad nece propasti i uvek imas sansu da se izvadis, naravno ako se drzis onog dela "ne biti pohlepan".
Ali kao i svaki drugi posao ni berza nije 100% siguran profit ali sta je kod nas sigurno...
berza nije za svakoga... za 90% ljudi je pametnije da o njoj i ne razmišljaju.
a ćurke i pilići su biznis kao i svaki drugi, ne znam što ti na to gledaš podcenjivačkim tonom. da ne pominjem mogućnos širenja biznisa po vertikali sve do plasmana proizvoda. hrana je prilično dobar biznis!
IP sačuvana
social share
red zivot
nered smrt
nametnuti red, nered
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 78
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11
Naravno da je i to biznis i naravno da moze biti jako unosan ali za takve stvari prvo moras naci trziste pa tek onda razmisljati o pocetku, aj da tako kazem to je "kvarljiva roba" a ne kao npr cigla, napravis je pa kad je prodas. Ovde su gubitci strasno veliki svaki dan posle onog "dana za prodaju".
Slicno je i na berzi samo sto ovde te gubitke mozes "ispeglati".
Licno smatram da na berzi moze zaraditi svako i da se berza moze nauciti, jeste da treba puno vremena i volje ali za koji posao ne treba.
I najvaznije, berza je mesto gde ulazes "visak" para i sam odredjujes koliko ce to biti, a u svakom drugom poslu ulazes bukvalno sve pare a i to cesto zna biti malo pa da ne pricam sta onda ide(krediti i slicno). I ono sto sam u prethodnom postu rekao berza je sporedni biznis tako da pored tog imas slobodu za neki stalan posao.
Ali naravno ne razmisljaju svi isto...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 404
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.9
mob
Nokia 
Koliki ti je početni kapital?

Da li imaš neki prostor, odnosno da li bi biznis razvijao na lokalitetu i u direktnom kontaktu sa kupcima?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 404
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.9
mob
Nokia 
Tema je "Ideje za sopstveni biznis" a vi ovde o pilicima i curkama.
Kao sto je par ljudi vec pomenulo berza je najbolji(doduse sporedni biznis).
Vazno je ne zaletati se nego krenuti od pocetka i snimiti kako to sve funkcionise, prouciti analize. za pocetak se "igraj" trgovanja dok ne skontas kako, zasto i kad. I kad se napokon krene ulagati pametno i naravno(najvaznije) ne biti pohlepan.
Berza je posao koji nikad nece propasti i uvek imas sansu da se izvadis, naravno ako se drzis onog dela "ne biti pohlepan".
Ali kao i svaki drugi posao ni berza nije 100% siguran profit ali sta je kod nas sigurno...
berza nije za svakoga... za 90% ljudi je pametnije da o njoj i ne razmišljaju.
a ćurke i pilići su biznis kao i svaki drugi, ne znam što ti na to gledaš podcenjivačkim tonom. da ne pominjem mogućnos širenja biznisa po vertikali sve do plasmana proizvoda. hrana je prilično dobar biznis!

Berza je mesto gde se, za male investitore, ne razvija biznis, već ulaže novac, kao oportunitet štednji i kupovini štednih/bankovnih/državnih zapisa, gde se prihvata malo veći rizik, radi veće dobiti u očekivanom budućem trenutku.
Na berzu se ulaže isključivo višak sredstava, a u biznis ulažeš osnovna sredstva (ako će ti to biti jedini stalni ili glavni izvor prihoda).
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Jet set burekdzija

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 6142
Zastava bg
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.24
mob
Nokia N95 8GB
.... a forum je mesto gde se odgovori ne pisu u vise postova..... dugme :"izmeni', perhaps?
a, da bre....Pravilnik Burek Foruma..... skuvas kafu, pice po zelji, pa citas, citas, ciats...odjedanput te preplavi osecaj zadovoljstva, jer sada i Ti znas....
IP sačuvana
social share
Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi vi ostarite.
I ta ce mi mladost tesko pasti...

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 404
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.8
mob
Nokia 
Хехе, и без ове илуминације Шмрки зна општа правила форума  Smile Међутим, ова два поста су реакција на две дијаметралне дискусије у оквиру једне теме.

Вид' ми датум приступања форуму  Smile број постова није суштина

Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 78
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11
Eo biznisa, ne treba ti firma, ne treba ti kapital(osim psa), dovoljan avanturisticki duh i puno volje i vremena Smile

Srbija - Raj za Tartufe!

Srbija je, pored Italije i Istre, najveće nalazište kraljevskih pečuraka, čiji kilogram košta od 1.000 do 5.000 evra

Srbija je jedno od najvećih nalazišta najskupocenije pečurke na svetu - tartufa! Neverovatno bogatstvo koje leži pod zemljom, na svetu se može pronaći samo još u Italiji i Istri. Kraljevska pečurka, kako nazivaju tartuf, veoma je retka, pa je to i jedan od razloga zbog kojeg se prodaju po neverovatnim cenama. Kilogram ove gljive košta od 1.000 do 5.000 evra.
Srbija je, međutim, jedno od velikih nalazišta ove skupocene i retke gljive, ali bez legalnog tržišta. Kod nas se, naime, ljudi u izuzetno malom broju bave branjem tartufa. Skupocene gljive do sada su iskopavane u zapadnom Sremu (okolina sela Platičevo i Morović), južnom Banatu, okolini Pančeva, Valjeva, Bele Palanke, Bora i Rogota kod Batočine.

Izvor:Kurir
« Poslednja izmena: 25. Dec 2007, 21:07:26 od dukid »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 926
Zastava Vanuatu, međ' šljivama
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11
mob
Nokia 3720c
Plantaza lesnika, ja o tome mastam otkad znam za sebe Smiley
zavisno gde zivis ali verujem da u srbiji juzno od beograda moze da se nadje solidan plac za 2000 evra ili da se iznajmi za te pare na  10tak godina... a lesnici prve godine od sadjenja imaju oko pola kile na drvetu ... posle se okaleme i prinos za 2 godine bude oko 30 kila na stablu tj u toj krosnji... pa racunica je jasna ako imas 100 stabala, po najmanje 20kila Smiley 2 000 kila, cena je negde oko 200 po kili a mozes i da ih ljustis i sta znam sve ... dodje do nekih 400 000 dinara ... tako ja sve kontam ...
ja podigao 3 hektara lesnika prosle jeseni i ove jos 1... bice para  Smile

Da li bi hteo i mogao da mi odgovoriš na par pitanja ili ovde ili na PM, par stvari me zanima? Plantaža lešnika je posao koji mi se vrzma u glavi otkako sam upisao fakultet ( Poljoprivredni u Zemunu, voćarstvo i vinogradarstvo ). Neko pomenu plantažu u Šimanovcima. Lešnik kao kultura je postao veoma primamljiv za prostor Donjeg, svinjskog, Srema ( Obrež, Ogar, Karlovčić, Šimanovci, Deč ). Ja imam zemlju između Boljevaca i Progara. Izradio sam ( u glavi i ovlaš na papiru ) manje više kroki prikaz kompletnog projekta. Kolje me nedostatak finansija, za neko veće početno ulaganje. Gde god sam se raspitivao, dobio sam odgovor da je lešnik rizična kultura zbog prevelikog perioda do stupanja na pun rod.
Naša zemlja proizvodi 10% ukupnog potraživanja ( u prevodu- velika potražnja ), maloprodajna cena je stabilna već nešto manje od desetak godina i kreće se oko 10 evra/kg. Kultura koja ne zahteva preteranu negu ( poput jabuke recimo ) a višestruko je isplativija.
Ono što ne ide u prilog je visoka cena početnog ulaganja, cvetanje u januaru i februaru, veća potreba za navodnjavanjem, dugačak period stupanja na pun rod i sl. Ali ništa od toga nije nesavladivo.

Neko pomenu kalemljenje lešnika na mečijoj lesci. Moj profesor Dr Dragan Milatović kaže: " Ko ima puno para i ne zna šta će sa njima, neka kupi kalemljene lešnike"
IP sačuvana
social share
Mene sve rane moga roda bole,
I moja duša s njim pati i grca.

Neću da budem Švabo, u životu i u kinu

Naše će sjene hodati po Beču, lutati po dvoru, plašeći gospodu
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 404
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.9
mob
Nokia 
Plantaza lesnika, ja o tome mastam otkad znam za sebe Smiley
zavisno gde zivis ali verujem da u srbiji juzno od beograda moze da se nadje solidan plac za 2000 evra ili da se iznajmi za te pare na  10tak godina... a lesnici prve godine od sadjenja imaju oko pola kile na drvetu ... posle se okaleme i prinos za 2 godine bude oko 30 kila na stablu tj u toj krosnji... pa racunica je jasna ako imas 100 stabala, po najmanje 20kila Smiley 2 000 kila, cena je negde oko 200 po kili a mozes i da ih ljustis i sta znam sve ... dodje do nekih 400 000 dinara ... tako ja sve kontam ...
ja podigao 3 hektara lesnika prosle jeseni i ove jos 1... bice para  Smile

Da li bi hteo i mogao da mi odgovoriš na par pitanja ili ovde ili na PM, par stvari me zanima? Plantaža lešnika je posao koji mi se vrzma u glavi otkako sam upisao fakultet ( Poljoprivredni u Zemunu, voćarstvo i vinogradarstvo ). Neko pomenu plantažu u Šimanovcima. Lešnik kao kultura je postao veoma primamljiv za prostor Donjeg, svinjskog, Srema ( Obrež, Ogar, Karlovčić, Šimanovci, Deč ). Ja imam zemlju između Boljevaca i Progara. Izradio sam ( u glavi i ovlaš na papiru ) manje više kroki prikaz kompletnog projekta. Kolje me nedostatak finansija, za neko veće početno ulaganje. Gde god sam se raspitivao, dobio sam odgovor da je lešnik rizična kultura zbog prevelikog perioda do stupanja na pun rod.
Naša zemlja proizvodi 10% ukupnog potraživanja ( u prevodu- velika potražnja ), maloprodajna cena je stabilna već nešto manje od desetak godina i kreće se oko 10 evra/kg. Kultura koja ne zahteva preteranu negu ( poput jabuke recimo ) a višestruko je isplativija.
Ono što ne ide u prilog je visoka cena početnog ulaganja, cvetanje u januaru i februaru, veća potreba za navodnjavanjem, dugačak period stupanja na pun rod i sl. Ali ništa od toga nije nesavladivo.

Neko pomenu kalemljenje lešnika na mečijoj lesci. Moj profesor Dr Dragan Milatović kaže: " Ko ima puno para i ne zna šta će sa njima, neka kupi kalemljene lešnike"

Ja tvrdim da nema budućnosti u poljoprivredi, odnosno ekonomskog prosperiteta, kako za pojedinca, tako i za naciju.
Mada, postoje grane poljoprivrede koje nisu dovoljno exploatisane, pa mogu doneti i neku dobit. Tako nešto je zasigurno uzgoj pčela, jestivih gljiva, ribnjaci i orasi, lešnici i drugo koštuničavo voće.
Kakav ti je draft vezan za početak ovog biznisa?
Troškovi vezani za početno ulaganje?
Ulaganja?
Očekivana dobit?
Distribuciona mreža?
Daj neke zanimljive detalje.  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 3 4 6 7 8
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 25. Sep 2025, 01:34:01
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.063 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.