Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 4 5 7 8 ... 17
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: HTC Magic pitanja i odgovori  (Pročitano 62633 puta)
Zvezda u usponu

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 1166
Zastava novi sad
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.5
mob
HTC one m7
Telefoni su otkljucani...

Neka resenja su nesvakidasnja i vrlo zanimljiva, ali ima i ekstremno iritantnih stvari.

Magic je simpatican...
Graficki gledano, intrface je jako pregledan i ne deluje dovrseno i lepo uobliceno...
Paket u kome telefon stize je bogat i zaista covek nema potrebu da nakon toga ide u kupuje nesto dalje...
Gps radi brzo i dobro, konekcija sa racunarom je jednostavna i brza...
Sistem obavestavanja o novim desavanjima je jako lepo odradjen (iako nekad moze da iritira)...

Ono sto mene iritira je npr sledece...
Kada je telefon dosao, imao je nesto kapaciteta baterije puno i kao, sacekaj da se to isprazni pa na punjac... Noc, uzeh da se igram... i tako nakon nekog vremena samo crn ekran... Gledam ja, probam, ne reaguje... Upalim svetlo, vidim da je sve na ekranu, ali nema pozadinskog osvetljenja... ne budem lenj... on covek gasi pozadinsko kad baterija padne na 20% ... I ne moze da se jednostavno upali, a na telefonu se ama bas nista ne vidi ni pri prosecnom svetlu ako je tako...
Drugo... touch screen... nije ni blizu iPhone-u... nedostatak multitoucha takodje je problem (nije snobizam, prosto je prakticno)....
Zatim... upotreba touch screena nije bas inventivna... u nekim varijantama umesto da jednim pritiskom na text box dobijete mogucnost da upisete, desi se da je to proces od 3-4 pritiska jer se jednom selektuje koji je boks, drugim aktivira, trecim izvlaci tastatura i sl...
Browser je nedovoljnog kvaliteta za takav telefon... prosto to kako funkcionise...
Facebook aplikacija je klasicno djubre... sto je veliki minus obzirom na njegovu popularnost...
Kamera je bas ekstremno losa i spora... nisam nesto narocito zaludjen time, ali ovako nije bilo ni pre 3-4 godine na telefonima ove klase...
Nedostatak prikaza datuma na default ekranu... imate cak dva sata... analogni i digitalni, ali datuma nigde...

I naravno... najveca mana.. mali izbor aplikacija, koje su pritom niskog kvaliteta...

Ko koristi facebook... bolje je ici na touch.facebook.com, nego se igrati sa aplikacijom... potpuno beskorisna...

Slažem se skroz.
Dešavalo mi se da po 3-5 puta moram da pritisnem touch screen da bi nešto uradila. I na kraju šta sam shvatila - gospodin Magic traži da budete nežni i neizbežni.
Ovo za bateriju kod mene nisam primetila iako sam ga cedila prva dva dana, kod mene je svetlo radilo sve dok baterija nije riknula skroz.
i kod mene ...
IP sačuvana
social share

sponzor seksualnog odnosa ... Omega Smile
Pogledaj profil Skype Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak
Pol
Poruke 29
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.1
Znam par njih koji su kupili telefon i nijedan nije bio zaključan.

Е хвала, то ми је требало да чујем.  Smile

... on covek gasi pozadinsko kad baterija padne na 20% ... I ne moze da se jednostavno upali, a na telefonu se ama bas nista ne vidi ni pri prosecnom svetlu ako je tako...

Овако панашање нисам ни ја приметио, а имам га већ скоро месец дана.

Иначе, што се тиче телефона једина моја замерка је у постојању физичких тастера, ипак је требало све да буде на екрану. А остало ће се већ временом средити...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 8856
Zastava Cyber Space
OS
Windows 7
Browser
Opera 9.80
mob
Samsung Galaxy SII
Citat
Ako si imalo objektivan i zanemaris licni, potpuno iracionalni animozitet prema iPhone-u, vrlo brzo ces shvatiti da u odnosu na sve ostalo sto ima na trzistu - jebe pticu u letu.

Svako ima pravo da bude u zabludi Wink Pa i vlasnik bureka Wink

PS

Bez multitaskinga ne mozemo govoriti o velikoj kancelarijskoj vrednosti Wink
« Poslednja izmena: 17. Nov 2009, 21:58:31 od ThePhilosopher »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 20016
Zastava Novi Beograd
OS
Windows 7
Browser
Safari 3.0.195.33
mob
Apple iPhone
Ako si imalo objektivan i zanemaris licni, potpuno iracionalni animozitet prema iPhone-u, vrlo brzo ces shvatiti da u odnosu na sve ostalo sto ima na trzistu - jebe pticu u letu.

Nije iracionalno. Za neke stvari skidam kapu ali to nije dovoljno da bi moj celokupan pogled na taj telefon bio pozitivan. Mozda, ako se neke stvari promene, i promenim misljenje. Do tada ostajem pri svom - iShit.
To sto je on tebi zavrsavao sve poslove, a Magic ne, ne mora da znaci da je telefon dobar  Smile

A ja ne volim da dajem novac, da se na meni neko vezba...

Ok, to niko ne voli ali... Zar nisu ovi iz Apple-a isto to radili sa svojim korisnicima? Kakva je bila prva verzija softvera kad se pojavio iPhone 2G? Kakve je opcije ona imala? Cak oni i dalje vezbaju na svojim korisnicima, sa novijim verzijama softvera su poceli da dodaju neke funkcije koje su normalne i za telefone koji kostaju ispod 100e. Ali i dalje treba da rade, i i dalje da vezbaju i da sa svakom verzijom dobijete neku 'sitnicu'. Koliko je vremena proslo da bi taj iShit koliko-toliko licio na telefon, kakav je danas? Ako to nije vezbanje, ne znam sta je....Budi sad ti malo realan.
« Poslednja izmena: 17. Nov 2009, 23:07:26 od Mikele »
IP sačuvana
social share
Preporuka za clanove: Srpski pravopis 

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Jet set burekdzija

Any fool can use a computer. Many do.

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 8510
Zastava Minas Tirith
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.5.5
mob
HTC One X
I ja sam malo čačkao Magic i takođe stekao utisak da softver nije baš najbolje touch optimizovan Smile

Ali nadam se da će to srediti u verzijama koje dolaze.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Underpromise; overdeliver.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke Odustao od brojanja
Zastava 44°49′N - 20°29′E
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.64
mob
Apple iPhone 6s
Nije iracionalno. Za neke stvari skidam kapu ali to nije dovoljno da bi moj celokupan pogled na taj telefon bio pozitivan. Mozda, ako se neke stvari promene, i promenim misljenje. Do tada ostajem pri svom - iShit.
To sto je on tebi zavrsavao sve poslove, a Magic ne, ne mora da znaci da je telefon dobar  Smile
To apsolutno znaci da je telefon dobar... ne znaci da odgovara svima, ali da je dobar - cak izuzetan, svako ko je makar trunku realan mora da prizna, svideo mu se telefon ili ne.
Pametni telefoni se kupuju da bi korisnik na njima mogao da obavlja vise od funkcija koje mu nude i telefoni koji su 10-20-30 puta jeftiniji.
A animozitet je iracionalan... ne zasniva se ni na jednoj aktuelnoj cinjenici i dolazi od osobe koja obilato koristi Apple proizvode, kod kojih je iPhone jedan od retkih gde je cost/benefit zadovoljavajuci...
Mozemo mi da diskutujemo sta je lose, sta je dobro, sta bi moglo bolje, ali sama varijanta iShit, iskljucuje svaku iole ozbiljnu diskusiju o bilo cemu Smiley

Citat
A ja ne volim da dajem novac, da se na meni neko vezba...
Ok, to niko ne voli ali... Zar nisu ovi iz Apple-a isto to radili sa svojim korisnicima? Kakva je bila prva verzija softvera kad se pojavio iPhone 2G? Kakve je opcije ona imala? Cak oni i dalje vezbaju na svojim korisnicima, sa novijim verzijama softvera su poceli da dodaju neke funkcije koje su normalne i za telefone koji kostaju ispod 100e. Ali i dalje treba da rade, i i dalje da vezbaju i da sa svakom verzijom dobijete neku 'sitnicu'. Koliko je vremena proslo da bi taj iShit koliko-toliko licio na telefon, kakav je danas? Ako to nije vezbanje, ne znam sta je....Budi sad ti malo realan.
Nisu to radili...
Telefon je radio sve za sta je napravljen, na trzistu na kom je napravljen...
Imao je svoj razvojni put, koji je, u odnosu na sve drugo sto covek pogleda vrtoglavo brz...
To sto smo ih mi "nabavljali", otkljucavali i budzili da radi ono za sta nije predvidjen, tamo gde nije predvidjeno da bude dostupan, nije problem do telefona - nego do nas.

Pritom, ogromna vecina tih problema koji mu se pripisuju, moze se komotno prilepiti i vecini drugih telefona... Primera radi kritikovana kamera sa 2 godine matorog iPhone-a sa svojih 2 mpix je beskonacno bolja od onoga sto ima u Magicu po apsolutno svakom kriterijumu...

Ne kazem da nije debilno to sto MMS nije bio native moguc do skoro, ali je i za to bilo resenja kome je to bitno... Slazem se da su to stvari oko kojih covek ne bi trebao morati da se snalazi, ali je prilicno srecna okolnost da, kada vec moras da se snalazis, imas za tako nesto mogucnost... sto obicno nije slucaj. Meni MMS nije bitan, nisam poslao za sve ovo vreme sa svih telefona mozda dve MMS poruke, ali mogu da prihvatim da ima ljudi koji to salju...

iPhone ima PowerVR... to je lepo... to ne moze da mu bude mana... moze da mu bude prednost... a cinjenica da isti hardware ima barem jos 40-50 telefona... medju njima i P990 i N95... i da je jedino iPhone iole ozbiljno iskoristio potencijal toga sto ima jos jednom moze da mu bude samo prednost...

Od starta, tj cim je prica sa aplikacijama i igrama pocela, iPhone je imao dobre igre i aplikacije.
One nisu bile na nivou danasnjim, ali su u roku od ne vise od mesec dana sve bitne stvari bile pokrivene na kvalitetan nacin...
Od starta Android Marketa proslo je vise od godinu dana (October 22, 2008), i tamo i dan danas nema gotovo nista... A pritom s telefona nemas mogucnost ni da pregledas paid aplikacije, niti ih lako mozes naci... Poredjenja radi, App Store je online svega par meseci duze (July 10, 2008)...

Jasno je da je razlog zasto se iPhone razvoj desio tako brzo... interes... poredjenja radi... Facebook iPhone app: 17,772,106 monthly active users ... Android Facebook app - 47,183 monthly active users... Ocigledno je da je trziste jedne strane mnogo atraktivnije, ali to ne menja cinjenicu da je za godinu dana uradjeno jako malo i da, osim sto cool reci da imas Google Phone, nema neke narocito bitne prednosti...
Apple je veliki - gura pricu maksimalno...
Google je veci. Ima sve uslove da od ovoga napravi cudo - ima zagrizeniju IT zajednicu oko sebe...

Mi ne pricamo o telefonu kakav je bio pre 2 godine, pricamo o tom telefonu danas i onome sa cime se poredi... Porediti to sta covek realno dobije sa gotovo istim hardware-om i za gotovo iste pare je besmisleno... Uzgred budi receno... G1 kad je izasao izgledao je kao da je neko bez ruku pokusao da sastavi Kinder jaje, pa iako iPhone po izlasku nije bio spektakularan, ne mogu da se otmem utisku da je bio svetlosnim godinama daleko od G1.

Android je cool... Linux je cool... Underground...
Ja volim mainstream.
Generalno, ako sebi mogu da priustim nesto dobro, radije cu uzeti to nego nesto sto bi mozda, uz mnogo truda, jednom, eventualno, moglo biti bolje...

To ne znaci da je Magic los... daleko od toga... bolji je od vecine drugog sto mi je proslo kroz ruke bilo da tera Windows Mobile ili Symbian... ali je bilo kakvo poredjenje sa iPhonom besmisleno. I ima potencijala... ali to sto ima potencijala ne znaci da ce za godinu dana biti dobar, kompletan i konkurentan proizvod... Moze on to biti... cuda se desavaju, ali nije realno tako nesto ocekivati na osnovu ovoga do sada... Ljudi ne kupuju telefon zbog onoga kakav ce biti za godinu dana... a svakako je bolji od velike vecine sarenog djubreta koji se moze kupiti za 250+ eura.
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati!
Preporuke za clanove: Procitajte najcesce postavljana pitanja!
Pogledaj profil WWW GTalk Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Nisam sunce da grejem ceo svet

Zodijak Sagittarius
Pol Žena
Poruke 501
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.5.5
mob
Apple iPhone 4
SF,
Jesi li rootovao svoj Magic?

Evo baterija je na 16% i pozadinsko svetlo radi.
Tek sad videh da datum možeš da vidiš samo ako pritisneš notification bar (gornji levi ugao displeja).
Smile
« Poslednja izmena: 18. Nov 2009, 11:11:19 od Eva Jolie »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.64
mob
Apple iPhone 6s
Nisam... trebalo mi je nesto sto sigurno radi, kako god, tako da nisam previse eksperimentisao na samom pocetku...
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati!

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 20016
Zastava Novi Beograd
OS
Windows 7
Browser
Safari 3.0.195.33
mob
Apple iPhone
Eksperimentisacu ja  Smile
Nego..... Idemo ovako...
Mozemo se sloziti da je iPhone izuzetan kad su neke stvari u pitanju - dizajn, kvalitet izrade, ekran, igrice, muzika.... Da, zadali su domaci ostalim proizvodjacima, kojima je trebalo dosta vremena da se makar u nekim segmentima priblize iPhone-u. Da, telefon jeste revolucionaran u neku ruku. Takodje se slazem da je brzina kojom se razvija neverovatna i da se ni jedna platforma ne razvija tako brzo. Oko ostalih stvari, ne bih mogao da se slozim. Cekamo da u nekoj od sledecih verzija softvera dobije multitasking, pa da pocne da lici na smartphone.
Btw. ono sto si rekao da P990 i N95 imaju isti hardver kao iPhone, nije tacno. Postoji razlika u procesorima, RAM memoriji itd.
Da se jos razumemo - meni bi telefon bio dobar kad bih ga recimo dobio. Nikad ga ne bih kupio, makar ne jos uvek. I zbog cene i zbog jos nekih nedostataka.

Mislim da bi ovako mogli do sutra....

Da se vratimo Magic-u.... Android jeste prilicno zanimljiv ali se slabo ulaze u njega. Koji je razlog za to, ne znam. Ako bi se google mozda vise angazovao oko toga, mozda bi i bilo nesto zanimljivije. Za sada, po meni, to se sve jako slabo razvija. Po nekim stvarima, Android mi je bolji od WMa, vise je prilagodjen cackanju prstima nego sto je slucaj kod WMa.

« Poslednja izmena: 18. Nov 2009, 13:12:11 od Mikele »
IP sačuvana
social share
Preporuka za clanove: Srpski pravopis 

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.80
mob
Apple iPhone 6s
Citat
Oko ostalih stvari, ne bih mogao da se slozim. Cekamo da u nekoj od sledecih verzija softvera dobije multitasking, pa da pocne da lici na smartphone.
Telefon ima multitasking. Mozda ne konvencionalan nacin na koji to ima Windows, ali multitasking sistemskih aplikacija postoji i radi savrseno. Sto je mnogo srecnije resenje nego kada otvoris task manager u Magicu i vidis da ti telefon radi sporo jer sve sto si otvorio prethodnih X dana.

Citat
Btw. ono sto si rekao da P990 i N95 imaju isti hardver kao iPhone, nije tacno. Postoji razlika u procesorima, RAM memoriji itd.
Ja sam rekao da imaju PowerVR... i da on nicemu ne sluzi... tj da ne pravi tako drasticnu razliku...
Pricamo o iPhone 2G koji na 412 MHZ sa 128 MB rama gura napredne 3D igre i aplikacije i HTC Magicu koji ne moze posteno da gura ni igre nivoa Java igara sa 6600 sa 528 MHz i 192 MB rama...

Citat
Da se vratimo Magic-u.... Android jeste prilicno zanimljiv ali se slabo ulaze u njega. Koji je razlog za to, ne znam. Ako bi se google mozda vise angazovao oko toga, mozda bi i bilo nesto zanimljivije. Za sada, po meni, to se sve jako slabo razvija. Po nekim stvarima, Android mi je bolji od WMa, vise je prilagodjen cackanju prstima nego sto je slucaj kod WMa.
Od WM je svakako bolji, ali to nije zato sto je Android dobar, vec zato sto je WM los i pregazen.
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 4 5 7 8 ... 17
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.062 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.