Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 3 4 6 7 ... 17
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: HTC Magic pitanja i odgovori  (Pročitano 62532 puta)
Hronicar svakodnevice

Nisam sunce da grejem ceo svet

Zodijak Sagittarius
Pol Žena
Poruke 501
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.5.5
mob
Apple iPhone 4
Mikele hvala na odgovoru.

Utisci nakon dva dana korišćenja HTC Magic-a:

1) Telefon je vrlo lep, elegantan i jednostavnih linija. Ono što nekom može smetati to su otisci prstiju koji ostaju na njemu jer je maska crne boje visokog sjaja.
2) Android kao platforma s obzirom da je tek u razvoju uopšte nije loša. U odnosu na Windows Mobile ima estetskih prednosti (bar po meni, mada je to individualno), ali što se tiče funkcionalnosti još uvek je u zapećku. Ako kažem da nije za ozbiljniju upotrebu mnogi će me pogrešno shvatiti iz prostog razloga što pocket PC uređaji koliko god dobri bili ipak ne mogu zameniti pravi računar da se ne lažemo. Međutim postoji onaj profil poslovnih korisnika kojima ovakvi uređaji zaista mogu biti od pomoći. U tom smislu je Windows Mobile, po meni, u prednosti nad još uvek svežim Androidom, jer se  ne morate mučiti barem oko instaliranja osnovnih aplikacija poput blututa, softvera za slanje sms-a (tačnije za pregled poslate, sačuvane pošte), copy paste funkcija, file explorera itd. To su neke od osnovnih funkcija koje poseduje windows a koje se kod Androida moraju instalirati.
O paraleli između Androida i Iphona ne mogu da pričam, jer sam Iphone videla svega par puta i otvorila svega dve, tri aplikacije.
Ono što je dobro, to je što u okviru Marketa imate gomilu beslatnog softvera i gomilu aplikacija različitog sadržaja. Za dva dana stalnog korišćenja nisam stigla da pregledam ni 50% istih, a recimo da sam instalirala polovinu od tih 50%. Ono što sigurno ne radi kod mene, a čitajući komentare ni kod većine korisnika, su teme koje se nude u tom marketu. Većina drugih aplikacija lepo radi i ako su za moj ukus previše jednostavne.

Sve u svemu, mislim da je Android za sada možda interesantno rešenje za mlađe korisnike, entuzijaste, koji imaju vremena i živaca da se igraju instalirajući razne programčiće i isprobavajući iste, sve dotle dok razvojni tim ne napravi neki drastični pomak napred.

Napomena: Još uvek nisam radila rootovanje, pa korisnici koji imaju iskustva u tome mogu sa nama podeliti ista.
« Poslednja izmena: 15. Nov 2009, 23:24:19 od Eva Jolie »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak
Pol
Poruke 29
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.1
Је ли неко зна да ли су ови телефони из VIP-a, макар у најскупљој варијанти, sim free?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak Sagittarius
Pol Žena
Poruke 501
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.5.5
mob
Apple iPhone 4
Koliko sam ja čula jesu sim free (i na ugovor i ovako) samo što oni to namerno prećute i tako drže ljude u zabludi.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak
Pol
Poruke 29
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.1
Тако сам и ја чуо, тако ми је рекао и лик који ми је продао телефон.
Но када сам отишао да питам у вези рекламације нешто су покушали да изврдају, у фазону "мораћемо да проверимо да ли имате права на рекламацију".
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak Sagittarius
Pol Žena
Poruke 501
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.5.5
mob
Apple iPhone 4
Lažu! Znam par njih koji su kupili telefon i nijedan nije bio zaključan. E sad ko to ne zna mogu da ga zeznu ali kome će tad da padne na pamet da odmah pred njima stavi drugu karticu i da proba na licu mesta.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Underpromise; overdeliver.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke Odustao od brojanja
Zastava 44°49′N - 20°29′E
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.80
mob
Apple iPhone 6s
Telefoni su otkljucani...

Imam HTC Magic, vec nekih 20ak dana...
Uzet je kao zamena dok ne osposobim iPhone (nemojte da vam ispada na mermer i na kaldrmu... ostalo je ok)

Prvi utisak je, zapravo, vrlo pozitivan... Dosta sam citao o Androidu, imao priliku da vidim ponesto, ali ne i da svakodnevno koristim. Neka resenja su nesvakidasnja i vrlo zanimljiva, ali ima i ekstremno iritantnih stvari.

Da se odmah ogradim.. snob sam, naviknut na iPhone... imam ga vise od dve godine... prilagodio sam ga maksimalno svojim potrebama i prosto ga volim... sa svim manama i prednostima, uspeo sam da napravim da mi je cela kancelarija na telefonu i da to osim sto postoji, zaista i radi dobro...

Magic je simpatican...
Graficki gledano, intrface je jako pregledan i ne deluje dovrseno i lepo uobliceno...
Paket u kome telefon stize je bogat i zaista covek nema potrebu da nakon toga ide u kupuje nesto dalje...
Gps radi brzo i dobro, konekcija sa racunarom je jednostavna i brza...
Sistem obavestavanja o novim desavanjima je jako lepo odradjen (iako nekad moze da iritira)...

Ono sto mene iritira je npr sledece...
Kada je telefon dosao, imao je nesto kapaciteta baterije puno i kao, sacekaj da se to isprazni pa na punjac... Noc, uzeh da se igram... i tako nakon nekog vremena samo crn ekran... Gledam ja, probam, ne reaguje... Upalim svetlo, vidim da je sve na ekranu, ali nema pozadinskog osvetljenja... ne budem lenj... on covek gasi pozadinsko kad baterija padne na 20% ... I ne moze da se jednostavno upali, a na telefonu se ama bas nista ne vidi ni pri prosecnom svetlu ako je tako...
Drugo... touch screen... nije ni blizu iPhone-u... nedostatak multitoucha takodje je problem (nije snobizam, prosto je prakticno)....
Zatim... upotreba touch screena nije bas inventivna... u nekim varijantama umesto da jednim pritiskom na text box dobijete mogucnost da upisete, desi se da je to proces od 3-4 pritiska jer se jednom selektuje koji je boks, drugim aktivira, trecim izvlaci tastatura i sl...
Browser je nedovoljnog kvaliteta za takav telefon... prosto to kako funkcionise...
Facebook aplikacija je klasicno djubre... sto je veliki minus obzirom na njegovu popularnost...
Kamera je bas ekstremno losa i spora... nisam nesto narocito zaludjen time, ali ovako nije bilo ni pre 3-4 godine na telefonima ove klase...
Nedostatak prikaza datuma na default ekranu... imate cak dva sata... analogni i digitalni, ali datuma nigde...

I naravno... najveca mana.. mali izbor aplikacija, koje su pritom niskog kvaliteta...

Uzmemo li u obzir da maltene isti hardware pokrece iPhone i Magic i to kako izgledaju aplikacije i igre na jednom i drugom, Magic stvarno deluje kao decija igracka... Banalan primer su Gameloft igrice... Znamo da su lider, da prave cudesa... na Magicu to izgleda kao igre sa automata od pre 20 godina... sto je simpaticno, ali na iPhone ima veliki broj izuzetno dobrih igara, ciji kvalitet u nekim situacijama prevazilazi i potrabl gejming platforme.... Sa aplikacijama je ista stvar... nije mi problem da platim, i inace koristim gotovo uvek legalan software, bar ono sto redovno upotrebljavam, ali mi predstavlja problem da placam nesto sto je nezadovoljavajuceg kvaliteta...

I iPhone je u pocetku bio bleda senka onoga sto je danas, ali je za samo (?!) dve godine postao cudo... Android je dostupan godinu dana, a ne mogu da kazem da je ovo gde je sada sto se razvoja tice - impresivno...

AirPainter - Zanimljiva ideja... naime, kaceci se na GPS cita poruke koje su ljudi ostavili na lokacijama koje vidite kamerom... Primera radi, skupite se na tekmi, svako ispise gde je, i kad pogledate stadion, vidite za svakog od ljudi tacno gde se nalaze Smiley

How to know a tie - Simpaticna aplikacija sa grafickim objasnjenima 6-7 najcescih cvorova

Tennis scores - (Ima i za ostale sportove) .. sta ces ... navukao se... opet ...

Close Everything - Program koji moze da ocisti radnu memoriju od raznih procesa posto vecina aplikacija ostaje u pozadini...

androidVNC - jedan do dva (drugi je Remote VNC) besplatna VNC klijenta... bolji po meni (stabilniji)

+ Beautiful Widgets

Droid48 - najbolji sci calc ako nekom treba..

mAnalytics - klijent za google analytics

NDrive - navigacija sa lokalnim mapama... odlicna btw...

Scrambled Net - interesantna igra

Sms popup - klasican prikaz kad stigne poruka...

Toggle Settings - Shortcuti do svih bitnih stvari i profilisanje

Unit Converter - jasno

AndFTP - ftp klijent

gTasks - to do

Ko koristi facebook... bolje je ici na touch.facebook.com, nego se igrati sa aplikacijom... potpuno beskorisna...

Coloroid - Zatvarate boju po boju, nalik klikomaniji...
Trap - Odsecate deo po deo povrsine tako da vam loptice ne seku put...
Robo Defence - Postavljate tenkove koji se trude da uniste sve vojnike koji prolaze sa jedne na drugu stranu ekrana...
Hyperspace - Vozite loptu ziroskopom po stazi sa preprekama...
Blockx 3D - Trodimenzionalni tetris...
Bonsai Blast - Jako simpaticna igra gde je cilj spojiti kuglice iste boje...
Gem Miner - Kopate blago Smiley

... sve je besplatno ili ima besplatnu verziju Wink
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati!
Preporuke za clanove: Procitajte najcesce postavljana pitanja!
Pogledaj profil WWW GTalk Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 20016
Zastava Novi Beograd
OS
Windows 7
Browser
Safari 3.0.195.33
mob
Apple iPhone
Robo Defence i Tennis scores  Smile
Btw. lepo napisano Wink
Sto se tice poredjenja igrica na iShitu i Magicu... iShit ima PowerVR MBX-lite Graphics sto mu i omogucava onakve 3D igre... Magic to nema. Zbog toga bas i nije zahvalno porediti ova dva telefona kad su igrice u pitanju Wink
IP sačuvana
social share
Preporuka za clanove: Srpski pravopis 

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 8856
Zastava Cyber Space
OS
Windows 7
Browser
Opera 9.80
mob
Samsung Galaxy SII
(ja se istripovao da se Magic pokvario, pa je iPhone rezerva  Smile )

Au kakav bug! Gasi svetlo sam i onda - nista dok ga ne napunis preko 20  Smile

Ma mora da ima neki tweak  Smile da se to onesposobi...

Ali Mikele je car. Covek napise kako je iPhone ovo/ ono/ kancelarija..... A on ga doceka sa iShit  Smile

Carski  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Underpromise; overdeliver.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke Odustao od brojanja
Zastava 44°49′N - 20°29′E
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.80
mob
Apple iPhone 6s
Citat
Sto se tice poredjenja igrica na iShitu i Magicu...
Nema poredjenja...
Jedno je izuzetno kvalitetan zaokruzen proizvod, drugo je nesto sto ima potencijala...
A ja ne volim da dajem novac, da se na meni neko vezba...
Ako si imalo objektivan i zanemaris licni, potpuno iracionalni animozitet prema iPhone-u, vrlo brzo ces shvatiti da u odnosu na sve ostalo sto ima na trzistu - jebe pticu u letu.
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati!
Preporuke za clanove: Procitajte najcesce postavljana pitanja!
Pogledaj profil WWW GTalk Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak Sagittarius
Pol Žena
Poruke 501
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.5.5
mob
Apple iPhone 4
Telefoni su otkljucani...

Neka resenja su nesvakidasnja i vrlo zanimljiva, ali ima i ekstremno iritantnih stvari.

Magic je simpatican...
Graficki gledano, intrface je jako pregledan i ne deluje dovrseno i lepo uobliceno...
Paket u kome telefon stize je bogat i zaista covek nema potrebu da nakon toga ide u kupuje nesto dalje...
Gps radi brzo i dobro, konekcija sa racunarom je jednostavna i brza...
Sistem obavestavanja o novim desavanjima je jako lepo odradjen (iako nekad moze da iritira)...

Ono sto mene iritira je npr sledece...
Kada je telefon dosao, imao je nesto kapaciteta baterije puno i kao, sacekaj da se to isprazni pa na punjac... Noc, uzeh da se igram... i tako nakon nekog vremena samo crn ekran... Gledam ja, probam, ne reaguje... Upalim svetlo, vidim da je sve na ekranu, ali nema pozadinskog osvetljenja... ne budem lenj... on covek gasi pozadinsko kad baterija padne na 20% ... I ne moze da se jednostavno upali, a na telefonu se ama bas nista ne vidi ni pri prosecnom svetlu ako je tako...
Drugo... touch screen... nije ni blizu iPhone-u... nedostatak multitoucha takodje je problem (nije snobizam, prosto je prakticno)....
Zatim... upotreba touch screena nije bas inventivna... u nekim varijantama umesto da jednim pritiskom na text box dobijete mogucnost da upisete, desi se da je to proces od 3-4 pritiska jer se jednom selektuje koji je boks, drugim aktivira, trecim izvlaci tastatura i sl...
Browser je nedovoljnog kvaliteta za takav telefon... prosto to kako funkcionise...
Facebook aplikacija je klasicno djubre... sto je veliki minus obzirom na njegovu popularnost...
Kamera je bas ekstremno losa i spora... nisam nesto narocito zaludjen time, ali ovako nije bilo ni pre 3-4 godine na telefonima ove klase...
Nedostatak prikaza datuma na default ekranu... imate cak dva sata... analogni i digitalni, ali datuma nigde...

I naravno... najveca mana.. mali izbor aplikacija, koje su pritom niskog kvaliteta...

Ko koristi facebook... bolje je ici na touch.facebook.com, nego se igrati sa aplikacijom... potpuno beskorisna...

Slažem se skroz.
Dešavalo mi se da po 3-5 puta moram da pritisnem touch screen da bi nešto uradila. I na kraju šta sam shvatila - gospodin Magic traži da budete nežni i neizbežni.
Ovo za bateriju kod mene nisam primetila iako sam ga cedila prva dva dana, kod mene je svetlo radilo sve dok baterija nije riknula skroz.
« Poslednja izmena: 17. Nov 2009, 18:14:22 od Eva Jolie »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 3 4 6 7 ... 17
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.086 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.