Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 23. Avg 2025, 01:32:11
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Glasanje
Pitanje: Vredili da kupimo sedam komada Mi-24i?
da
41.9%  (13)
ne
58.1%  (18)
Ukupno glasova: 31
Idi dole
Stranice:
1 2 3 5 6 7
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Hrvatska rasprodaja krvavog oružija  (Pročitano 10279 puta)
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 279
Zastava Buchs, Svajcarska
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.2
mob
SonyEricsson W810i
Govorim o tome da mi vecina stvari na snimku ne izgleda zgazeno (citavi traktori i prikolice). Vise mi izgleda kao da su izbjeglice nastavile pijeske. Da je on stvarno pregazio toliko ljudi, lako bi se culo za to i neko od rodbine pregazenih bi se pokusao osvetiti.

Sto se tice krcenja puta, tenk bi bio koristan, ali nevjerujem da bi mogao tako lako da savlada nekoliko stotina metara po "neravnom" terenu, onda bi se vise isplatilo ici pored puta.

inace sto se tice novakovica:

http://www.kurir-info.co.yu/Arhiva/2006/avgust/13/V-02-13082006.shtml
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 41361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.8
Govorim o tome da mi vecina stvari na snimku ne izgleda zgazeno (citavi traktori i prikolice). Vise mi izgleda kao da su izbjeglice nastavile pijeske. Da je on stvarno pregazio toliko ljudi, lako bi se culo za to i neko od rodbine pregazenih bi se pokusao osvetiti.

Sto se tice krcenja puta, tenk bi bio koristan, ali nevjerujem da bi mogao tako lako da savlada nekoliko stotina metara po "neravnom" terenu, onda bi se vise isplatilo ici pored puta.

inace sto se tice novakovica:

http://www.kurir-info.co.yu/Arhiva/2006/avgust/13/V-02-13082006.shtml
Pa sigurno niko nije sjedeo i cekao da ga tenk zgazi nego su se ljudi razbjezali sa ceste. A tenkovi su izgleda samo "odgurali" traktore i prikolice u stranu. Nije tesko jer su na tockovima. A civili su nastavili pjesice jer su neke prikolice mozda bile izvrnute ili ostecenje nakon "susreta" sa tenkom. A sada da neko izjavi od odgovornih, sigurno nece. A bio je to i jedan jedini slucaj, koliko znam. Mislim da tu cak nije ni bilo stradalih, vecina se razbjezala a ako su ovi i pucali, nisu u ljude, nego cisto da zaplase.
U II svjetsom ratu se to dogodilo na pocetku rata u Belgiji kada su Nijemci bombardirali sela i civili krenuli ka Francuskoj i tako zakrcili ceste Biratnskom expedicionom korpusu. To je bila ciljana akcija. Kasnije su Nijemci imali problema sa izbjeglicama koje su se slijevale u Njemacku ispred crvene armije.
IP sačuvana
social share
Ako te uhvati bes ako stojis ti sedi,ako sedis ti lezi,ako lezis ti se polij vodom,voda ce da odnese tvoj bes...

Svest nije samo materijalna manifestacija, potrazi na interenetu

Dzoni, ne budi Kristal.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Easy rider .::Akinnen::.

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 658
Zastava Zagreb - JAR
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.3
Ja sam dosta čuo od ljudi koji su vidjeli neke čudne stvari koje je vojska RSK radila civilima. Ovaj primjer samo na dokumentarcima i na toj HRT reportaži, ne sjećam se da sam čuo nekog da je reko da je bio tamo.Tamo ja osobno nisam bio, ali tim ljudima koji su govorili o stvarima koje su vidjeli vjerujem. No ne vjerujem onoj urbanoj legendi da su avioni RSK pucali po svojim civilima da okrive HV. Meni državne televizije nisu izvor informacija nikad bile niti će biti, niti hrvatska, niti srpska, niti bosanska. Odmah se sjetim onog vica "jesi cuo na RTS kazu pao XX sela? - ma neka sad ce to nasi na vecernjim vijestima vratiti."  Smile

Inače kod nas je avijacija krš totalni. Znam dečke koji su bili među najboljim borbenim pilotima u klasi pa su ih stavili u helikopter, što su ovi naravno odbili i izašli iz zrakoplovstva. Sad su u putničkim ili u fazi prebacivanja i doškolovanja.

Tako da ni ja ne bi uzimao ništa od te avijacije, od niti jedne ex-yu zemlje.

Novaca za prave stvari nitko nema, a možda nam takve stvari nisu više ni potrebne. Eventualno vama za rješavanje Kosovskog pitanja  Smile  Smile
IP sačuvana
social share
Certamen bikini-suicidus-disci mox coepit?
Catapultam habeo. Nisi pecuniam omnem mihi dabis, ad caput tuum saxum immane mittam.
Burek member since: 05. Okt 2005
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Dođoh, videh, osvojih!

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 10979
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.11
mob
Nokia 6300
imali ko slike hrvatskih krokodila u letu?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 41361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.8
No ne vjerujem onoj urbanoj legendi da su avioni RSK pucali po svojim civilima da okrive HV.
Tako da ni ja ne bi uzimao ništa od te avijacije, od niti jedne ex-yu zemlje.

Novaca za prave stvari nitko nema, a možda nam takve stvari nisu više ni potrebne. Eventualno vama za rješavanje Kosovskog pitanja  Smile  Smile
Ja prvi put cujem da su avioni RSK dejstvovali po kolonama izbjeglica i uopce da su dejstvovali. Njih je HV zaplijenio da aerodromu i tako je HRZ doslo prvi put do aviona za borbu protiv ciljeva na zemlji (MIG 21 koji je HRZ imao nije bio pogodan za to kao lovac presretac). No, HRZ je to dobila kad je vec i bio kraj rata tako da je u praktivnom smislu ili otpad ili muzejski eksponat. RV RSK nije ni dejsvovala u "Oluji".
Isto tako, ukoliko Ameri u nekom slucaju daju "zeleno svjetlo" za rijesamanje Kosova (Kao jug Srbije ili Makedonija), dosta je ovog oruzja sto se ima.
IP sačuvana
social share
Ako te uhvati bes ako stojis ti sedi,ako sedis ti lezi,ako lezis ti se polij vodom,voda ce da odnese tvoj bes...

Dzoni, ne budi Kristal.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 75
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
ma neka ih
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 41361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.8
Nek ratuje Irak i Iran, boli me dupe, ja sam miran  Smile
IP sačuvana
social share

Dzoni, ne budi Kristal.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Easy rider .::Akinnen::.

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 658
Zastava Zagreb - JAR
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.3
Ja sam čuo da su pucali avionima i/ili helikopterima. Ali to spada u domenu urbanih legendi, bilo istina što ti veliš da nije ni bilo avijacije ili ti krivo reko.
IP sačuvana
social share
Certamen bikini-suicidus-disci mox coepit?
Catapultam habeo. Nisi pecuniam omnem mihi dabis, ad caput tuum saxum immane mittam.
Burek member since: 05. Okt 2005
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Dođoh, videh, osvojih!

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 10979
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.11
mob
Nokia 6300
izvinte, ali koje helikoptere je koristila VRS osim gazela i mi-8?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 41361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.8
Bilo je avijacije ali za vrijeme "Oluje" je bila prizemljena, jedan od razloga je bio i NATO koji je dejstvovao po jednom od radara. Za jednu od akcija sam cuo u akciji "Bljesak" u zapadnoj Slavoniji. Tada je MIG 21 HRZ raketirao? posade straze oko mosta na Savi, navodno da su stvarali "chep" i nisu dozvoljavali povlacenje snaga RSK u Bosnu. Mislim da je to bio pokusaj unistavanja mosta da e bi u zapadnu Slavoniju kojim slucajem doslo pojacanje iz Bosne
IP sačuvana
social share

Dzoni, ne budi Kristal.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 3 5 6 7
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 23. Avg 2025, 01:32:11
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.064 sec za 16 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.